Görüş Bildir
Haberler
Aşk Acısından Beter: Bir İnsanın Hissedebileceği En Büyük Fiziksel Acıları Okurken İçiniz Sızlayacak

Aşk Acısından Beter: Bir İnsanın Hissedebileceği En Büyük Fiziksel Acıları Okurken İçiniz Sızlayacak

21.08.2022 - 07:14

Aynı acıya maruz kalan insanların kimileri çok fazla tepki verirken kimileri daha az tepki verebiliyor. Bunun sebebinin de vücuttaki stres derecesinin acının hissedilmesinde etkili olması gösteriliyor. Ayrıca herkesin beyninin kendine göre bir ağrı kesici sistemi bulunduğu için ağrı eşik seviyesi de kişiye göre değişiyor. Ancak bazı acılar var ki herkes onların dayanılmaz olduğunda karar kılıyor. Biz de sizin için birçok insana göre en çok acı veren durumları bir araya getirdik. Acının veya ağrının derecesi kişiden kişiye değiştiği için bir derecelendirme yapmadık. İşte, birçok insana göre katlanması en zor acılar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci derece yanıklar

İkinci derece yanıklar

Birçok insana göre yanmak en çok acı veren durum. Yanıklar dört derece olarak sınıflandırılıyor. En çok acı veren evre ise ikinci derece yanıklar. Birinci derece yanıklarda sadece derinin epidermis denilen en üst kısmı etkileniyor. Deride kızarıklık, ağrı ve ödem oluşuyor. Bu yanıklar yaklaşık olarak 48 saat içerisinde iyileşiyor. Güneş yanıkları birinci derece yanıklara örnek verilebilir. İkinci derece yanıklarda deride içi su dolu kabarcıklar oluşuyor ve bu yanıklar kişiye epey acı veriyor. Üçüncü derece yanıklarda ise derinin bütün tabakaları yanıyor ve yanığın hasarı cildin altında da görülüyor. Yanık; damar, sinir ve kaslara kadar ulaşabiliyor ancak sinirler zarar gördüğünden ağrı hissedilmiyor. Dördüncü seviyede ise bilinç kaybı yaşanıyor.

Böcek sokmaları

Böcek sokmaları

Aklınıza hemen minicik karıncalar ya da bal arıları gelmesin. Genellikle Afrikalı kabilelerin yaşadığı bölgelerdeki böceklerin çok acı verdiği söyleniyor. Öyle böcekler var ki tek bir ısırık ya da sokmayla insanları günlerce acı içinde kıvrandırabiliyor. Orta ve Güney Amerika’da bulunan ateş karıncaları gibi...

İntihar baş ağrısı

İntihar baş ağrısı

Genellikle doğumdan sonra kadınlarda görülen bu baş ağrısı türü de epey acı verici. Çoğunlukla başın tek tarafında görülen bu ağrı üç saate kadar sürebiliyor. 1000 kişiden bir veya iki kişide görülen bu ağrının tedavisi henüz bulunamamış.

Böbrek taşı düşürme

Böbrek taşı düşürme

Böbreklerdeki mineral birikimi sonucu oluşan böbrek taşları ateşe, kusmaya ve kanlı idrara neden oluyor. Vücuttan çıkarılmaları için idrar yollarından geçmeleri ya da ameliyat gerekiyor. Böbrek taşlarının boyutları birkaç milimetreden 10 cm'ye kadar ulaşabiliyor.

Femur kırığı

Femur kırığı

Üst bacak kemiği olan femur, insan vücudundaki en sağlam kemiklerden. Kırılması için ciddi bir kuvvet gerekiyor. Genellikle trafik kazalarında meydana gelen femur kırığı insanların yaşayabileceği en acılı kırıklardan biri. İyileşme süreci dört beş ay kadar sürebiliyor ve sancılar yıllar sonra bile devam edebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tetanos

Tetanos

Yapılan araştırmalar tetanosun vücutta büyük acılar ve kasılmalar meydana getirdiğini ortaya koymuş. Genellikle tetanos bakterisinin barındığı paslı demirlerin neden olduğu yaralanmalardan bulaşan bu enfeksiyon türü, yüz ve boyun kasılmalarına sebep olduğundan “kazıklıhumma” olarak da adlandırılıyor. Hava yollarının kapanmasına ve ölüme neden olabiliyor.

Diş apsesi

Diş apsesi

Apse vücudun her yerinde oluşabilse bile en kötüsü sinirlerin yoğun olarak bulunduğu dişlerde ortaya çıkan diş apsesi. Dişin çürümesiyle başlayan enfeksiyon, bakterilerin iyice çoğalarak dişi daha fazla çürütmesiyle devam eder. Ateşin çıkmasına neden olur, yüzün diğer kısımlarına yayılabilir hatta ölümle bile sonuçlanabilir.

Doğum sancısı

Doğum sancısı

Doğum ağrısı en şiddetli ağrılardan biri olarak kabul ediliyor. Bazı doğum yapan kadınların anlatımına göre organların sökülmesine benziyor. Ancak doğal bir sürecin parçası olması, sınırlı bir süre içerisinde gerçekleşmesi ve annenin bebeği için isteyerek bu ağrılara katlanması nedeniyle diğer ağrı türlerinden ayrılıyor.

Trigeminal nevralji

Trigeminal nevralji

Ani şiddetli yüz ağrısı olarak da bilinen trigeminal nevralji yüzde görülüyor ve kişinin dayanılmaz acılar yaşamasına neden oluyor. Bu acıyı çekenler ağrıyı “başından yıldırım çarpması” şeklinde tanımlıyor. İnsanların sinirlerini altüst ederek intihar etmelerine bile neden olabiliyor.

Gut hastalığı

Gut hastalığı

Ani ve şiddetli eklem yangısı olarak tanımlanan gut, kesinlikle hafife alınacak bir hastalık değil. Bir zamanlar zengin insanların beslenme biçimlerinden kaynaklandığı için “zengin hastalığı” olarak adlandırılıyordu. Bu hastalık, kandaki ürik asit miktarının yüksek olmasından kaynaklanıyor. Belirtileri şiddetli acının yanı sıra el veya ayak eklemlerinde şişme, kızarma ve hassasiyet şeklinde görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşil tendonu yırtılmaları

Aşil tendonu yırtılmaları

Aşil tendonu insan vücudunda bulunan en uzun ve güçlü tendon. Çoğu insan aşil tendonu yırtılmasını topuğundan vurulmakla eşdeğer olarak görüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
4
4
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın