Görüş Bildir
Haberler
İftardan Sonra Midenize Bir Oh Çektirip Sizi Çok Rahatlatacak Birbirinden Kolay Tam 17 Çay

İftardan Sonra Midenize Bir Oh Çektirip Sizi Çok Rahatlatacak Birbirinden Kolay Tam 17 Çay

mignon
24.06.2015 - 14:03 Son Güncelleme: 14.04.2022 - 18:06

İftarda bazen yemeği fazla kaçırıp sahura kadar uyuyamamak çok büyük bir sorun. İşte bu soruna ilaç gibi gelecek hazımsızlığınıza son verecek içecekler!

*Tansiyon, kalp rahatsızlıkları, kansızlık gibi ilaç kullandığınız ciddi hastalıklarınız varsa bitkileri tüketmeden doktorunuza danışmalısınız.

1. Bebeklerin minnoş çayı Rezene Çayı!

1. Bebeklerin minnoş çayı Rezene Çayı!

Bebeklerde gaz gidermek için kullanılan rezene çayı bir çok sindirim sorunununa da iyi gelmekte. Sindirimi kolaylaştıran lifler barındıran rezene bağırsakların çalışmasında da etkili. Aynı zamanda bebeklerde olduğu gibi bizlerde de gaz sorununu gidermede yardımcı.

Birkaç rezene tohumunu kaşığı arkası ya da havan yardımı ile ezin ve bir bardakta sıcak su ile demleyin. Tatlandırmak için içerisine limon ya da portakal koyabilirsiniz. Biraz soğuduktan sonra bal ya da esmer şeker ekleyebilirsiniz.

2. Ciğerlerinizi açacak ferahlıkta Nane Çayı!

Nane mide bulantısından, mide ağrısına bir çok mide sorununa iyi gelen otlarımızdan. Mide ekşimesini azaltır, sindirime yardımcı olur, mide bulantısını geçirir ve hazımsızlığı giderir.

Taze ya da kuru naneyi normal çay gibi demleyin. İçerisine bir miktar elma kabuğu katarak tadını değiştirebilirsiniz.

3. Her derde deva Zencefil Çayı!

Zencefil uzun yıllardır mide tedavilerinde iyileştirici olarak kullanılan bitkilerdendir. Yemekler sonra mideyi rahatlatmak, mide asidi üretimini azaltmak, şişkinliği gidermek için kullanılır.

Taze zencefili bir kaç dilime ayırıp suya atın ve demleyin. Tat katmak için içerisine tarçın, karanfil, limon veya portakal koyabilirsiniz. Demlendikten sonra biraz ılımış çayın içerisine bal katarak tatlandırabilirsiniz.

4. Mis gibi kokan Melisa Çayı midenizin de dostu!

4. Mis gibi kokan Melisa Çayı midenizin de dostu!

Melisa mis kokusuyla bilinen bitkilerimizden aynı zamanda birçok rahatsızlığa da iyi gelmekte. Bu rahatsızlıklardan biri de hiç şüphesiz mide sorunları. Sindirimi kolaylaştıran bitkinin gaz giderici ve sindirime yardımcı olan etkileri de oldukça yüksek.

Yarım litre kaynamış suya yaklaşık 10 gr kurumuş melisa koyarak 10 dakika kadar demleyin. İçerisine tat katması için karanfil, tarçın ya da zencefil katabilirsiniz.

5. Midenize baharı getirecek Papatya Çayı!

5. Midenize baharı getirecek Papatya Çayı!

Birçok hastalığa iyi gelmesi ile bilinen papatya çayı, siyah ve yeşil çaydan sonra en sık tüketilen çay olarak bilinmekte. Yemeklerden sonra tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırma ve hazımsızlığı giderme gibi faydaları olan çay aynı zamanda ülser ve gastrit ağrılarına ve mide kasılma ağrılarına da iyi gelmekte.

2-3 Ç.K kurutulmuş papatyanın üzerine yaklaşık yarım litre sıcak su döküp 10 dakika demleyin. Ardından tatlandırmak için içerisine, bal, limon, portakal kabuğu ve benzeri şeyler katabilirsiniz.

6. Gizli kalmış bir lezzet Ceviz Yaprağı Çayı

6. Gizli kalmış bir lezzet Ceviz Yaprağı Çayı

Ceviz yağlarıyla ve lifleri ile sağlığımıza bir çok alanda iyi gelen besinlerden. Peki ya yaprağı? Akla gelmeyecek faydaları olan ceviz yaprağının en büyük yararlarından biri ise sindirime yardımcı olması ve kabızlığı engellemesi.

Yarım litre sıcak suyu 1-2 dal (körpe ve taze olanlardan) ceviz yaprağının üzerine koyun ve 10 dakika kadar demlemeye bırakın. İçerisine tarçın, zencefil, karanfil ya da zerdeçal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

7. Maydanoz Çayını hiç duydunuz mu?

7. Maydanoz Çayını hiç duydunuz mu?

Evet her otun bir faydası var bu otlardan bir başkası da maydanoz. Tadı kötü de olsa, sindirim sorunlarına bire bir etkili maydanoz yemeklerden sonra içildiğinde hazımsızlığı gideriyor aynı zamanda mide ağrılarınıza iyi geliyor.

Yaklaşık yarım litre su içerisine yarım 10 dal maydanoz koyup 10-15 dakika kadar kaynatın. Suyun rengi hafif yeşile dönüşecektir. Süzüp içerisine limon sıkarak tüketebilirsiniz.

8. Tek ihtiyacınız biraz limon biraz karbonat: Karbonat Kürü

8. Tek ihtiyacınız biraz limon biraz karbonat: Karbonat Kürü

Karbonat temizlikten hastalığa yaşamımızın her anında bize yardımcı olan maddelerden biri. Özellikle hazımsızlığa ve şişkinliğe iyi gelen karbonatı yemeklerden sonra tüketmelisiniz.

Bir bardak su içerisine iki çay kaşığı karbonat biraz limon suyu ve şeker katın.

9. Midenize yazı getirecek Ahududu Çayı.

9. Midenize yazı getirecek Ahududu Çayı.

Tatlı kokusu, canlı rengi ile ahududu da midenizi rahatlatacak bitkilerden biri. Hazımsızlığınızı giderici bitkinin bir diğer faydası da kan şekerinizi düzenlemesi.

4 bardak sıcak su içerisine 50 gr ahududu çiçeği koyun ve 10 dakika demlenmeye bırakın. İçerisine tarçın,esmer şeker ya da bal katarak tatlandırabilirsiniz.

10. Hiç duyulmamış bir mucize: Acıağaç Çayı

10. Hiç duyulmamış bir mucize: Acıağaç Çayı

Çok çok az miktarda tüketilmesi önerilen çay hazımsızlığın baş düşmanı olarak biliniyor. İsminden de anlaşıldığı üzere oldukça acı olan bitkiyi dikkatli tüketmelisiniz.

4 bardak sıcak suya 5gr acıağaç konur ve 10 dakika demlenir. Yemekten sonra bir çorba kaşığı içilmelidir.

11. Meyan Kökü Kürü ile midenizi rahatlatın.

Meyan kökü de diğer bitkiler gibi hazımsızlığa iyi geliyor. Bunun yanı sıra ülser ağrılarına da iyi geldiği biliniyor. 

Bir bardak sıcak suya bir miktar rezene bir miktar ıhlamur ve bir tutam meyan kökü atıp demleyin. İçerisine tatlandırmak için tarçın, zencefil ya da bal ekleyebilirsiniz.

12. Kuru ya da taze elmanın her hali mide dostu: Elma Kürü

12. Kuru ya da taze elmanın her hali mide dostu: Elma Kürü

Elma midedeki asidi azaltır aynı zamanda sindirim sorunlarına yardımcı olur. Hem kuru hem taze olarak tüketebileceğiniz ve içeceğini hazırlayabileceğiniz elma, sizi iftar sonrası hazımsızlığınızdan kurtaracak.

Yarım elmayı dilimleyip 5 dakika sıcak suda bekletin. Ardından içerisine 3 adet kakule atıp 3 dakika demlenmeye bırakın. Yemekten sonra arzunuza göre içerisine bal katarak tüketebilirsiniz.

4 bardak su içerisine 1 çay kaşığı kurutulmuş elma kabuğu koyun ve 15 dakika kaynatın. Soğuttuktan sonra içerisine şeker ya da bal katarak tüketebilirsiniz.

13. Hem size hem midenize sakinlik: Yasemin Çayı

13. Hem size hem midenize sakinlik: Yasemin Çayı

Yasemin hem midenizi hem de sinirlerinizi yatıştıran mucize bitkilerden biri. Düzenli tüketildiğinde mide bulantısı ve yanmasına iyi geldiği görülmüş.

Bir bardak sıcak su içerisine bir miktar yasemin çayı bir miktar yeşil çay ve 1 adet kök zencefil koyarak demleyin. İçerisine bal koyarak tüketin.

14. Ramazan ayında gönül rahatlığıyla içebileceğiniz tek anason: Anason Çayı

14. Ramazan ayında gönül rahatlığıyla içebileceğiniz tek anason: Anason Çayı

Anason hem hazımsızlık hem gaz sorunlarınıza tek başına çözüm olacak. İftardan sonra bir bardak içmeniz yeterli.

250 ml kaynamış su içerisine 1-2 çay kaşığı anason koyarak demleyin. İçerisine bir miktar bal koyarak tüketebilirsiniz.

15. Mutfağa uzak midenize dost olacak Karahindiba Çayı.

15. Mutfağa uzak midenize dost olacak Karahindiba Çayı.

Mutfakta fazla kullanmadığımız bitkilerden karahindiba bir çok hastalığa iyi gelmekte. Bunlardan birisi de sindirim sorunları. Sindirimin yanı sıra mide yatıştırıcı etkisi olan karahindibanın kökü çaylarda kullanılmakta.

Karahindiba kökünü demleyin içerisine biraz portakal ve tarçın katarak tatlandırabilirsiniz.

16. Her türlü mide sorununa en doğal çözüm: Kekik Çayı

Genel olarak mide sorunlarında etkili olan kekik suyunun çok daha rahat içilebilir hali kekik çayı.. İftar menüsünü biraz fazla kaçırdıysanız işte vazgeçilmeyecek bir rahatlatıcı.

Yarım litre su içerisine 5-10 dal kekik koyup  demleyin. İçerisine limon koyarak içebilirsiniz.

17. Bir yemek sonrası klasiği Maden suyu!

17. Bir yemek sonrası klasiği Maden suyu!

Türk insanı olarak yemeye çok meraklıyız hatta bazen ipin ucunu kaçırmamız an meselesi olabiliyor. İftarda da dayanamayıp midenize bir anda yüklendiyseniz. En basitinden yemekten bir süre sonra soğuk bir maden suyu içmeniz. İçerisine istediğiniz meyvelerin pürelerini ya da sularını ekleyerek doğal yollardan midenizi rahatlatabilirsiniz.

Diğer içeriklerimize de bakabilirsiniz:

18.

19.

20.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
5
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın