Görüş Bildir
Haberler
İBB'de Verilerin Kopyalanması İşlemine Mahkemeden Yürütmeyi Durdurma Kararı

etiket İBB'de Verilerin Kopyalanması İşlemine Mahkemeden Yürütmeyi Durdurma Kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde elektronik verilerin incelenip kopyalanmasına yönelik talebe mahkemeden 'yürütmeyi durdurma' kararı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 müfettiş ve 3 uzmandan oluşan 5 kişilik heyete, İBB ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme, araştırma ve kopyalama yetkisi vermişti.

Mahkeme yürütmeyi durdurdu

Mahkeme yürütmeyi durdurdu

Başkan İmaoğlu'nun talimatı yargı engeline takıldı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İmamoğlu'nun İBB verilerinin incelenip kopyalanmasına yönelik talebine ilişkin 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

İşte o karar:

İşte o karar:
İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB: "Tebligat yapılınca gereği yapılacak"

İBB: "Tebligat yapılınca gereği yapılacak"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kararla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

'Değerli basın mensupları; Bazı basın yayın organlarında İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 18.04.2019 tarihli genelgesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildiği görülmüştür. Kurumumuza henüz bu yönde bir resmi tebligat yapılmamıştır. Resmi tebligat yapılınca gereği yapılacaktır.'

Cihaner: "İdarece yapılan incelemeler yürütmeyi durdurmaya konu olamaz"

Cihaner: "İdarece yapılan incelemeler yürütmeyi durdurmaya konu olamaz"

Eski Erzincan Cumhuriyet Savcısı ve CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, idare mahkemesinin kararının hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Talimatın davaya konu edilemeyecek bir iç işlem olduğunun altını çizen Cihaner, 'İdarece yapılan araştırmalar, incelemeler, raporlar, tutanaklar, tavsiye ve görüş hazırlama gibi işlemler iptal davasına ve yürütmeyi durdurmaya konu olamaz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
487
203
62
19
16
15
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Söylemelih

Yürütmenin durdurulması talebi kimden ? İBB imar başkanı (!) Deli gibi tırsıyorlar. Haklarını yediğiniz insanlar hakkınızdan gelecekler.

psyhedelichead

bir şeylerin silinmemesi için önlemler alınır, usulsüz bir iş yapılmış mı kontrol edilir. Bundan gayet doğal ne olabilir. Herkes yapabilir ki, kimler neler y... Devamını Gör

Bozkurt

17 gündür "yürütmeyi" durdurmayan yargıya bak sen! Paçadan akanı nasıl durduracaksınız bakalım. :)