Görüş Bildir
Haberler
İbadi: 'Musul Operasyonunda Türk Askerine İzin Vermeyeceğiz'

İbadi: 'Musul Operasyonunda Türk Askerine İzin Vermeyeceğiz'

ATKN
10.10.2016 - 14:23

Irak'taki Türk askeri varlığına yönelik açıklamalarını sürdüren Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türk askerinin Irak'ta bulunmasının, IŞİD'le savaşta kendilerine engel olduğunu söyledi. Ayrıca İbadi, 'Musul'un kurtarılması operasyonun içinde Türk askeri yoktur ve katılmasına izin vermeyeceğiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak Başbakanı Haydar İbadi, aşura münasebeti nedeniyle ziyaret ettiği Kerbela'daki İmam Hüseyin Türbesi'nde konuştu, Musul'da bulunan Türk askeri ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre İbadi, şöyle konuştu:

'Türk askeri kendini Irak topraklarında piknikte sanmasın'

'Türk askeri kendini Irak topraklarında piknikte sanmasın'

'Türk Askeri'nin Musul'da bulunmasına sıcak bakmıyoruz ve istemiyoruz. İmam Hüseyin'in makamından açıklıyorum. Türk Hükümeti, askerini Irak toprakları içinde savaşa sürüklemesin. Türk askerinin bulunması, Irak'ın egemenliğine müdahaledir ve daha öncede dediğim gibi Türk askeri kendini Irak topraklarında piknikte sanmasın.

'Irak'ta piknik yok IŞİD ile savaş var, biz Musul'u IŞİD'den geri aldığımızdan sonra onları misafir olarak davet edeceğiz ama şimdilik Türk askerine Irak'ta yer yok. Çünkü biz IŞİD ile savaşla meşgulüz ve Türk askerinin burada bulunması bize engel oluyor, Musul'un kurtarılması operasyonun içinde Türk askeri yoktur ve katılmasına izin vermeyeceğiz.'

Yıldırım: 'Önce devlet olmayı bilin sonra Türkiye'ye laf edin'

Yıldırım: 'Önce devlet olmayı bilin sonra Türkiye'ye laf edin'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali Yıldırım ise bugün İstanbul Teknik Üniversitesini ziyaret ederek 'Altın Arı Ödülü Takdimi' törenine katıldı.

Konuyla ilgili son yıllarda Irak ve Suriye'de yaşanan istikrarsız durumun en fazla Türkiye'yi etkilediğini hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

'Ne yazık ki bölgeyle fiziki ve gönül bağı olmayan birçok ülke orada birtakım çalışmalar yaparken bu bölgede yaşayan hükümetlerin sesi soluğu çıkmıyor ancak bu istikrarsızlığın, bu kargaşanın en büyük bedelini ödeyen Türkiye'nin meseleye sahip çıkmasından rahatsız olduklarını görüyoruz. Bunu söyleyecek olanların önce ülkelerine sahip çıkması lazım. Önce siz ülkenizin içinde yaşayan bütün vatandaşlarınıza sahip çıkın, onların yok olmasının önüne geçin, devlet olmayı bilin, ondan sonra Türkiye'ye laf edin. Bunu yapmazsanız söylediğiniz laflar biraz mizahi oluyor. 

İradenizi ortaya koyun. Orada cirit atan terör örgütlerini, ülkenizin hiçbir sorununa çözüm üretmeyecek birtakım unsurları orada barındırmaya devam ederseniz Türkiye elbetteki hudutlarını korumak, terörle mücadele etmek ve vatandaşlarının can mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri alır ve almaya da hakkı var.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
25
18
15
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berk

Lan bu ABD falan bunları iyi gaza getiriyor he son günlerde. Türkiye Musul'un kurtarılmasında rol oynarsa Musul üzerinde herhangi bir hak iddia etmesinden ko... Devamını Gör

hasan algan

işid musula girerken cephanesini dahibırakıp kaçan ,yıllardır topraklarında amerikalı iranlı askerler cirit atan ırak başbakanı mı söyledi bunları?yerel unsu... Devamını Gör

appabuga

Irak'ta işler pek de senin izninle yürüyomuş gibi görünmüyor hacı