Görüş Bildir
Haberler
Horia Manolache'nin Mutluluk Projesi: 14 Fotoğrafla Evsizlerin Hayallerine Ortak Olmak

Horia Manolache'nin Mutluluk Projesi: 14 Fotoğrafla Evsizlerin Hayallerine Ortak Olmak

Şeboş
23.08.2016 - 15:16

Sanatçı Horia Manolache, evsiz insanların şu andaki durumları ile düşlerinde olmak istedikleri yerlerle ilgili bir kitap için yardım kampanyası başlattı. Amacı evsiz insanlar hakkındaki önyargıları yıkmak ve onların da hayalleri olduğunu fakat bulundukları şartlar içerisinde buna ulaşmalarının çok kolay olmadığını ortaya koymak. Gelin bu harika projeye yakından bakalım!

Kaynak: http://www.boredpanda.com/homeless-pe...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tammy

1. Tammy

Tammy San Francisco sokaklarında yaşıyor, hep bir yıldız olmayı hayal etmiş. Yüzünde küçük bir gülümsemeyle eğer bu hayalini gerçekleştirebilirsem, ilk kocasının alıp gittiği çocuklarının acısını bir nebze hafifletmiş olacağım diyor Horia Manolache.

2. Frank

2. Frank

Uşaklarla büyüyen Frank uyuşturucu bağımlılığı yüzünden her şeyini kaybetmeye başladı, şimdi kendi yaptığı römorkta köpeği ve eşiyle yaşıyor, ama polisin evine el koymasından tedirgin. Şu anda inşaatlarda çalışarak hayatını kazanıyor,  karısının en büyük hayali ise bir balerin olmakmış, ama aşırı kilolarından dolayı bu hayali gerçekleşmemiş.

3. Max

3. Max

Max Vietnam ve Körfez Savaşı gazisi, 43 yıl orduya hizmet etmiş, şimdi sokaklarda. Alkol sorunu yüzünden ailesini kaybetmiş, sağlık sorunları yüzünden yürümekte zorlanıyor ve kızını görememek en büyük acısı.

4. Honey

4. Honey

Tatlı bir ses tonu olduğu için kendisine Honey diye seslenirlermiş. Eşinden şiddet gördüğü için evi terk etmiş ve arabasında yaşamaya başlamış. Honey bozulan arabasına polisin el koymasıyla parklarda yaşamaya başlamış. Kendi çabasıyla Ukelele ve kaşık çalmayı öğrenmiş. Şarkı söyleyerek hayatını kazanmış, hatta ilk performansını bu proje için fotoğraflarının çekildiği otelde sergilemiş.

5. Bill

5. Bill

Haksız yere suçlandığı bir olayın ardından hapse girmek zorunda kalmamak için yaşadığı yeri terk etmiş. Alzheimer hastası olan annesinin kendisini hatırlaması için çekilen bu fotoğrafları ona yollamak için bu projeye katılmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Henry

6. Henry

Alkol ve uyuşturucu bağımlısı olan Henry, şu anda evsiz insanlara yardım eden bir organizasyonda gazete satıyor, Mississippi'de yaşayan Henry küçük yaşta anne ve babası arasında seçim yapmak zorunda bırakıldığı için bu düzensiz hayatın içine girdiğini söylüyor.

7. Mike

7. Mike

Bu projenin ilk adayı olan Mike, Ohio'da yaşıyordu, uyuşturucudan yakalandığı için yaşadığı yerden kaçtı, kalmak için bir yeri ve hayatını devam ettirebileceği bir işi var.

8. Pops

8. Pops

Vietnam'a katılmış akıllı bir mühendis olan Pops, uyuşturucu bağımlılığı yüzünden başta işini kaybetmiş, 12 yıl bağımlı yaşamış. Şimdi tedavi görüyor ve aynı zamanda alkol bağımlılığıyla savaşıyor.

9. Hatter

9. Hatter

California'da gösteri ve eğlence merkezi olan Hatter, yasalara aykırı olarak birini çalıştırdığı için cezalandırılmış ve şirketi kapatılmış.

10. Jenifer

10. Jenifer

İrlandalı eşi, Jenifer'dan alkol bağımlısı olduğu için ayrılmış. Horia Manolache, Jenifer'ın ayık olduğu zaman son derece çekingen olduğunu söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Michael

11. Michael

Horia, en sinirli adaylardan biri olan Michael ile fotoğraf çekimi yaparken çok zorlandım diyor. İlk buluşmada anlaşamayıp; birkaç ay sonra tekrar görüştüğünü ve anlaştıklarını, çekilen bu fotoğrafta oğlunun isminin ve portresinin dövmesini gösteriyor, iki gün içersinde evini, annesini ve işini kaybederek, bu hayata düşmüş ve oğlunu çok özlediğini söylüyor.

12. Shad

12. Shad

Kız arkadaşı tarafından cüzdanı çalınmış ve sonrasında hayatı bir anda ellerinden kaymış. Oldukça trajik bir hikayesi var. Evsiz kalana kadar her tür zorlukla mücadele edip başaramamış...

13. McKayas

13. McKayas

Anne ve babası hippi olan McKayas bundan gurur duyuyor, zaten çocukluğu Haight Street'te geçmiş ve hayatı gizemini koruyor, bir dönem Meksika'da yaşamış ve tek amacı bütün dünyayı gezmek. Sıralaması ise şöyle; Hawaii, Endonezya, Panama, Bolivya, Kosta Rika, Peru...

14. Dan

14. Dan

Çok dillendirmek istemediği hareketli ve çalkantılı bir hayatı varmış. Bir yazar ve Horia Manolache ile ortak arkadaşları bile var. İlginç değil mi? Kendisinin bir sonraki kitabı için ise bu fotoğrafı kullanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
5
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
queen of the alaska

Uşaklarla büyüyen Frank diyince aklına karadeniz gelen sadece ben değilimdir umarım