Görüş Bildir
Haberler
HollyWood'un Sözde Değil Özde Aktivist 15 Ünlüsü

etiket HollyWood'un Sözde Değil Özde Aktivist 15 Ünlüsü

1. Brigitte Bardot

1. Brigitte Bardot

Adının baş harfleriyle bile efsane olmuş olan Bardot yaşının ilerlemesi ve oyunculuğu bırakmasıyla birlikte hayvan hakları alanında çalışan bir aktivist oldu. Birçok hayvanla birlikte yaşayan Bardot tepki çekme pahasına onların hakları için canla başla çalışıyor yıllardır. İlerleyen yaşına aldırmadan üstelik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Christopher Reeve

2. Christopher Reeve

Zaman değişse ve Superman'i başkaları canlandırsa da beyaz perdede o hep bizim Superman'imiz olarak kalacak. Mavi gözleri, uzun boyu, harika fiziği ve sıcacık gülümsemesiyle aklımıza ve kalbimize kazınan Christopher Reeve, geçirdiği bir kaza sonrası tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkum oldu. Bu andan sonra da hep kendisi gibi sıkıntıda olanlar için çalıştı, vakıf kurdu, kök hücre tedavisi çalışmaları için destek verdi öldüğü güne kadar.

3. Tim Robbins

3. Tim Robbins

O bizim gönüllerimizin mahkumu. Shawshank Redemption filmindeki performansıyla unutulmaz oyuncular arasına girmiş olan Tim Robbins aynı zamanda Hollywood'un en sağlam aktivistlerinden biri. Desteklediği Amerikan başkan adaylarının kampanyalarında boy göstermesiyle tanınan Robbins en çok Irak işgaline karşı duruşuyla biliniyor. Bu bizce gayet cesur bir adım çünkü Hollywood savaş endüstrisiyle kol kola çalışan bir yer bildiğiniz gibi.

4. Susan Sarandon

4. Susan Sarandon

Tim Robbins'le yıllarca birlikte olmuş, çocuklarının da annesi olmuş; Hollywood'un hem en güzel hem de en yetenekli oyuncularından. Eşcinsel haklarından tutun da demokrat başkan adaylarını desteklemeye, UNICEF için çalışmaktan savaş karşıtı gösterilere katılmaya kadar birçok yerde görmeye alıştığımız Sarandon'ı cesareti için alkışlıyoruz.

5. Sean Penn

5. Sean Penn

Hollywood'un bir parçası olduğu halde bağımsız sinemanın yanında duran ve bağımsız sinemacı gibi algılanan Sean Penn de eşcinsel hakları savunucusu. Savaş karşıtlığıyla da tanınan Penn Irak, İran gibi savaş olan ülkelere gidip bağımsız bir muhabir gibi insanlara savaş karşıtı politikalardan bahsetmiş ve bu uğurda çalışmıştır.

6. Jon Stewart

6. Jon Stewart

Amerika'nın en çok izlenen televiyon programlarından olan The Daily Show'un yaratıcısı olan Stewart 11 Eylül'ün ve Irak savaşından dönen  yaralıların tedavisi gibi konularda yardım ve bilinçlendirme çalışmalarına katıldı. Hollywood senaryo yazarlarının düzenlediği ve tüm dünyada büyük ses getiren greve katıldı ve sendikalaşmayla ilgili adımarın atılmasında pay sahibi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Olivia Wilde

7. Olivia Wilde

Güzelliğiyle başımızı döndüren Olivia Wilde aynı zamanda sıkı bir aktivist. Haitili çocukların eğitimi için çalışan bir oyuncular birliğinde yönetici olan güzel oyuncu ayn zamanda gençleri oy vermeye yönlendirmek için çalışan bir organizasynda da görev alıyor. Yetmezmiş gibi sağlık sistemi ve sağlık sigortası gibi konuardaki kampanyalarda da görevli.

8. Pamela Anderson

8. Pamela Anderson

Fiziğiyle öne çkan aktris Pamela Anderson oyunculuğunun dışında hayvan hakları savunucusu olarak tanınıyor. AIDS hastalığının önlenmesi ve tedavisi gibi konularda çeşitli markaların yüzü de olmuş olan Anderson'ın en ilginç aktivizm hikayesi ise sanırız başkan Obama'ya esrarın yasa dışı olmaktan çıkarılması için yazdığı mektup.

9. Michael Moore

9. Michael Moore

Sıradışı ve söyleyecek sözü olan bol ödüllü belgesellerin yönetmeni Michel Moore'un aktivist olmak için fazla bir şey yapmasına gerek yok aslında. Çektiği filmler yanında durduğu değerlerin teminatı gibi adeta. Bir hayli sol görüşlü olan Moore'un ülkesinde yayınlanan Sosyalist İşçi dergisinde yazı yazdığını da eklersek ne demek istediğimiz daha net anlaşılır sanırız.

10. Joaquin Phoenix

10. Joaquin Phoenix

Yeteneğini çoktan kanıtlamış bu harika oyunu Uluslararası Af örgütü için çalışan bir aktivist. Çeşitli savaşkarşıtı kurumlara da destek veren Phoenix'in yaptığı en güzelişlerden biriyse Afrikalı gençlere her gün sıcak yemek sağlayan birorganizasyonda yer alması. Sanşı ve ödülü bol ve daim olsun dileriz.

11. Edward Norton

11. Edward Norton

Kuşağının hem en yetenekli hem de en yakışıklı oyuncularından olan Norton aynı zamanda bir yardım gönüllüsü. Yoksullar için uygun fiytlı konut projelerine destek oluyor. Norton çevreye de gönül vermiş. Yenilenebilir enerji için yapılan çalışmalarla ilgileniyor ve maddi manevi destek veriyor bu yatırımlara. Aynı zamanda New York valiliği için yarışan  Eliot Spitzer'ın da destekçisiydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Darly Hannah

12. Darly Hannah

Şimdilerde sahne ışıklarının uzağında bir yaşam süren güzel oyuncu tam bir çevre aktivisti. Yaşadığı ev güneş enerjili ve sürdürülebilir enerji konusunda yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Hatta katıdığı eylmlerde tutuklanmışlığı bile var. Gönülden tebrik ediyoruz kendisini.

13. George Clooney

13. George Clooney

Bu adam hem çok yetenekli hem de çok yakışıklı evet. Peki koltuğuna sığdırdığı başka karpuzlardan da haberiniz var mı? Obama destekçisi olan Clooney Irak işgaline karşı olan oyuncuların başında yer alıyor. Haiti depremi kurbanları için canla başla çalışan Clooney aynı zamanda Birleşmiş Milletler ile Afrika'ya gidip orada da çalışmış. Darfur krizinin çözülmesi esnasında Sudan heyetiyle görüşenlerden biri de ta kendisi.

14. Sharon Stone

14. Sharon Stone

En temel içgüdülerimize seslenerek ünlenen Sharon Stone bu filmin sonrasında da beyaz perdeyi bir çok kez şenlendirmiş güzel bir oyuncu. Afrika'daki açlık sorunu, Çin'de meydana gelmiş bir deprem,  orta doğudaki sava gibi birçok konuilgi alanı içinde. Hem yardım kampnyaları için para toplamış hem de savaş olan yerlere bizzat kendisi gitmiş. Hem güzel hem yetenekli hem de altın kalpli bir insan yani.

15. Angelina Jolie & Brad Pitt

15. Angelina Jolie & Brad Pitt

Bu iki insanı artık birbirlerinden ayrı düşünemiyoruz. Jolie film çekmek için Kamboçya'ya gittiğinden beri dünyanın her yerindeki savaşlar, açlık çeken bölgeler ve özellikle oradaki çocuklar ve mültecilerle ilgileniyor. Brad Pitt de aktivist bir oyuncu idi ve AIDS, çevre gibi konularda etkin olarak çalışıyordu. Birliktelikleri çok daha verimli hale getirdi onları ve kendi adlarına bir vakıf kurdular. Evlat edindikleri çocuklar da aktivizmin en güzel meyvesi oldu.

BONUS: Marlon Brando

BONUS: Marlon Brando

O beyaz perdenin gördüğü en güzel adamlardan biriydi. Hem dev bir aktör hem de yakışıklılığıyla aklımızı başımızdan alacak bir adamdı. Politik olarak da her zaman aktifti. Kennedy seçilsin diye çalışmış, Martin Luther King'in en büyük destekçilerinden biri olmuştu. Ama bence bunların hiçbiri değil; Hollywood tarihinin en güzel atarını yaptığı için çok kıymetliydi: Baba filmi için kazandığı Oscar ödülünü Amerikan Yerlileri yani Kızılderililere yapılan kötülükler yüzünden reddetmiş ve sektöre adeta sert bir yumruk atmıştı. Ruhun şad olsun güzel insan.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
230
49
13
6
5
2
1