Görüş Bildir
Haberler
Hint Yapımı Film Severleri Ekran Başına Kilitleyerek Fazlasıyla Tatmin Edecek Birbirinden Harika 15 Film

Hint Yapımı Film Severleri Ekran Başına Kilitleyerek Fazlasıyla Tatmin Edecek Birbirinden Harika 15 Film

Yağmur Türk
11.03.2021 - 13:20 Son Güncelleme: 11.03.2021 - 16:03

Hint yapımı film severlerin gerçekten hoşuna gidecek bir liste.

Not: Filmlerin konuları Beyazperde.com'dan alınmıştır, filmlerin sıralamasında ise IMDb puanları esas alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/erende_sangm...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sultan (2016)

15. Sultan (2016)

IMdb: 7,0

Tür: Aksiyon, Dram, Spor

Hindistan'ın en sevilen oyuncularını bir araya getiren Sultan filmi, profesyonel ve kişisel hayatında sorunlarla boğuşan dövüşçü Sultan Ali Khan'ı temel alıyor. Haryanalı boksör küçük köyünden çıkarak dünyayı yerinden oynatacak bir boksöre dönüşüyor. Sultan’la aynı küçük kasabada yaşayan cesur ve yine kendince hayalleri olan Aarfa'nın arasındaki aşk da zamanla körüklenmeye başlıyor.

14. Asees (2018)

14. Asees (2018)

IMDb: 7,5

Tür: Dram

Bu 2018 yapımı film, bir anne ile oğlu arasındaki bağı gösteren duygusal bir dramadır. Asees, beş çocuktan annesiyle sevgi dolu bir ilişki paylaşan tek çocuktur. Kardeşlerinin anneleriyle olan ilişkisi ise sadece onun mülkü üzerine kuruludur. Köy yönetiminin kardeşler arasındaki anlaşmazlığı çözüp aile malını bölüştürmesiyle olaylar değişir.

13. The Sky Is Pink (2019)

13. The Sky Is Pink (2019)

IMDb: 7,6

Tür: Dram, Romantik

Priyanka Chopra'nın başrolünde yer aldığı The Sky Is Pink, Aisha Chaudhary'nin yaşamını konu ediniyor. Aisha, henüz altı aylık bir bebekken ona bir immün yetmezlik olan pulmoner fibroz tanısı konulur. Aisha'ya İngiltere'de kemik iliği nakli yapılması gerekiyordur. The Sky Is Pink'in hikayesi, genç kadına ve ailesinin hikayesine odaklanıyor.

12. Killa (2014)

12. Killa (2014)

IMDb: 7,9

Tür: Dram, Komedi

11 yaşındaki Chinmay Kale 7. sınıftadır ve yakın zamanda babasını kaybetmiştir. Devlet memuru olan annesi Aruna'nın bir yıldır görev yaptığı Pune şehrinden küçük bir kasabaya taşınırlar. Killa, Chinmay'in alışkın olduğundan çok daha farklı olan yeni hayatına ve yeni okuluna nasıl uyum sağladığına ve bununla nasıl başa çıktığına dair basit ama dokunaklı hikayesidir.

11. My Name Is Khan (2010)

11. My Name Is Khan (2010)

IMDb: 8,0

Tür: Dram 

Asperger hastalığı taşıyan Hindistan asıllı Müslüman bir adam, ABD başkanı ile konuşmak ve derdini anlatmak için ciddi bir yolculuğa koyulacaktır. Bunun için tüm ülkeyi baştan başa geçmeyi göze almıştır. Yönetmenliğini Karan Johar‘ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ise Shah Rukh Khan, Kajol ve Sheetal Menon yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur (2012)

10. Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur (2012)

IMDb: 8,1

Tür: Dram, Komedi, Romantik

Küçük yaşta annesini kaybeden ve babası tarafından yetiştirilen Barfi, sağır ve dilsiz olarak doğmuş; ancak hayat dolu ve son derece pozitif biri olarak büyümüştür. Aynı zamanda bir hayli haylaz bir genç olan Barfi'nin başı sık sık derde girmektedir. Yaşadığı şehre taşınan Shruti Ghosh isimli genç kadınla tanıştığında ise daha önce hiç karşılaşmadığı duygularla tanışmaya başlar. Barfi, üç ay içerisinde başka biriyle evlenecek olan Shruti'ye ilk görüşte vurulur, Shruti de zamanla ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Ancak ortada büyük bir sorun vardır. Shruti, ailesi ve çevresi tarafından büyük tepkilere maruz kalır. Ailesi, kızlarının 'normal' biriyle evlenmesini ve 'normal' bir hayat sürmesini istemektedir ve bu birlikteliğin gerçekleşmesine izin vermeyecektir. Yıllar sonra yolları tekrar kesiştiğinde Barfi'nin kalbinde başka biri vardır; Shruti içinse seçim yapma zamanıdır...

9. PK (2014)

9. PK (2014)

IMDb: 8,1

Tür: Dram, Komedi, Müzikal

P. K., başka bir gezegenden gelen bir yabancının tanrıyı bulma çabasını konu ediyor. Şehirde gezinen bir yabancı olan P.K daha önce kimsenin sormadığı basit sorular sorarak onlara cevaplar arar... Başka bir galaksiden gelen Peekay'ın; gerçek tanrıyı aramasını konu edinen film izleyenini karakterinin bu arayışı üzerinden felsefik yolculuklara çıkarırken, aşk ve hayat dolu sıcacık bir hikayeye odaklanır.

8. Bir Zamanlar Hindistan'da (2001)

8. Bir Zamanlar Hindistan'da (2001)

IMDb: 8,1

Tür: Dram, Müzikal, Spor 

Hindistan'ın Champaner kenti büyük bir kuraklık içerisine girmiştir. Köylüler bir araya gelerek, toprak sahiplerinden Lagaan adlı verilen vergilerin bir süre için durdurulmasını isterler, çünkü ellerinde vergi namına verecek hiçbir şeyleri kalmamıştır. Fakat İngiliz yerel yöneticiler Hintli halkın önüne bir koşul koyalar. Lagaan vergisinin kaldırılması ancak köylülerin İngilizleri bir kriket müsabakasında yenmesine bağlıdır! Fakat köyde kriket oynamayı bilen hiç kimse yoktur... Köyden Bhuvan adında genç ve cesur bir delikanlı, eline ahşaptan bir sopa almamış olmasına İngilizlere meydan okur. Bu arada bu 'adil' düelloyu duyanlar akın akın köye gelirler. Köylülerin ve Bhuvan'ın kendilerinden başka tek destekçisi ise İngiliz albay Russell'ın kız kardeşi Elizabeth'tir.

7. Black (2005)

7. Black (2005)

IMDb: 8,2

Tür: Dram

Paul ve eşi Catherine evlenmişler ve mutlu bir yuva kurmuşlardır. Kısa bir süre sonra Michelle adını verdikleri bir kız çocukları olur. Ama ailenin mutluluğu uzun sürmez zira Michellle ne görebilir ne de duyabilir. Anne baba Michelle’i dış dünyanın etkilerinden ne kadar korumaya çalışırlarsa çalışsınlar küçük kız büyüdükçe hırçınlaşmaktadır. Catherine bir kez daha hamile kalır ve Sara’yı doğurur. Bu sefer baba Paul Michelle’i bir kliniğe kapatmak ister. Tam da bu günlerde ailenin hayatına Debraj Sahai adında özel bir eğitmen girer. Hem sağır hem kör hem de dilsiz olan Michelle’i eğitmeye gönüllü olur. Küçük kız onun ellerinde hırçınlığını yavaş yavaş bir kenara bırakarak, eğitim almaya hatta normal çocuklar gibi okula gitmeye bile başlar…

6. Thithi (2015)

6. Thithi (2015)

IMDb: 8,2

Tür: Dram

Karnataka'nın ücra bir köyünde üç nesil oğul, klanlarının en yaşlı adamı olan Century Gowda'nın cenaze töreni için bir araya gelir. Thithi, bu üç adamın, Gowda'nın ölümüne verdiği üç farklı tepkiyi ve sonucundaki acı-tatlı komediyi konu alıyor. Century Gowda'nın oğlu Gaddappa özgür ruhlu, torunu Thammanna açgözlü ve Gowda'nın malını yasadışı olarak satma planlarıyla dolu, torununun oğlu Abhi ise şehvetli ve bir kızı takip etme uğruna sorumluluklarına omuz silken biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Cennet Sineması Hindistan (2009)

5. Cennet Sineması Hindistan (2009)

IMDb: 8,4

Tür: Biyografir, Dram, Komedi

Yönetmenliğini Paresh Mokashi'nin yaptığı Cennet Sineması Hindistan, vizyoner Dadasaheb Phalke'nin biyografisini ve 1913'te Hindistan'ın ilk uzun metrajlı filmi 'Raja Harishchandra'yı' çekerken yaşadığı mücadeleleri anlatıyor.

4. Dangal (2016)

4. Dangal (2016)

IMDb: 8,4

Tür: Biyografi, Dram, Aksiyon

Dangal, Hintli Mahavir Singh Phogat'ın hikayesini anlatıyor. Mahavir Singh Phogat bir güreş hayranıdır. İki küçük kızına da güreş öğretmeye karar verir. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluklarından başlayarak güreş eğitimi alarak büyürler. Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı isimler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları'nda altın madalya kazanarak güreşte bu dalda ödül kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı alır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır...

3. Her Çocuk Özeldir (2007)

3. Her Çocuk Özeldir (2007)

IMDb: 8,4

Tür: Aile, Dram

Her Çocuk Özeldir,  problemli bir çocuk ve onun hayatını değiştiren bir öğretmenin hikayesini anlatıyor. 8 yaşındaki Ishaan Awasthi, hiç kimse tarafından taktir edilmeyen bir çocuktur. Okulda dersleri kötüdür, üstelik arkadaşları ile de sık sık kavga eder. Arkadaşları, öğretmenleri ve ailesi tarafından dışlanan Ishaan, ailesi tarafından disipline sokulması için yatılı okula gönderilir. Burada da durum pek farklı değildir. Ta ki resim öğretmeni Ram Shankar ile tanışana kadar. Ishaan’ın çok mutsuz ve yalnız bir çocuk olduğunu fark eden Ram, bunun nedenini araştırmaya başlar. Onun aslında çok özel bir çocuk olduğunu anlayan öğretmen, sabır ve özenle Ishan’ın kendisini bulmasına yardımcı olur.

2. 3 Aptal (2009)

2. 3 Aptal (2009)

IMDb: 8,4

Tür: Dram, Komedi

3 Aptal'da Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi Hindistan'ın en önemli bir okulunda mühendislik okuyan ve okulun yurdunda aynı odada kalan üç öğrencidir. Raju ailesini fakirlikten kurtarma gibi bir ideale sahipken Farhan ailesinin isteği doğrultunda bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere duyduğu tutku nedeniyle mühendis olmayı istemektedir. Bu üçlü ve profesörleri Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştirir niteliktedir.

1. Visaranai (2015)

1. Visaranai (2015)

IMDb: 8,5

Tür: Dram, Gerilim, Suç

Pandi, Murugan, Afzal, ve Kumar, Guntur'daki bir erzak mağazasında çalışan evsiz Tamil işçilerdir. Bu dört göçmen işçinin hayatları, yerel eyalet polisi tarafından gözaltına alındıklarında ve işlemedikleri bir suç nedeniyle polis gözetiminde acımasızca işkence gördüklerinde değişir. Visaranai, son derece bozuk bir sistemde güçsüzlerin nasıl günah keçisi haline getirildiğine ve zayıflıkları nedeniyle nasıl sömürüldüklerine dair sürükleyici ve güçlü bir hikaye anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin favori Hint yapımı filminiz hangisi? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
19
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kıssadan hisse

rang de basanti, ghajini, fanaa, lagaan bunlar da çok iyi tavsiye edilir.

kadir_33

bajrangi bhaijaan izleyipte listeye almamak olmaz bence izlememişsin ve yine bence izle. Salman khan oynuyor sultandan falan çok iyidir.Bugüne kadar iki film... Devamını Gör

amly

Rang de basanti'yi de tavsiye ederim. emin olun ki çokça sahne tanıdık gelecek size.