Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Hafızasında Yer Etmiş 2011 Yılına Damga Vuran Televizyon Dizileri

Herkesin Hafızasında Yer Etmiş 2011 Yılına Damga Vuran Televizyon Dizileri

Aburoski
25.06.2021 - 08:45

Biraz daha yaşlandığınızı görmek istiyorsanız 2011 yılına gidelim ve o yıl kumanda elimizde televizyonda hangi dizileri bekliyorduk hep birlikte hatırlayalım.

Dizi konuları beyazperde.com ve sinemalar.com sitesinden alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Leyla ile Mecnun

1. Leyla ile Mecnun

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen biri kız diğeri erkek iki bebek, hastanede boş yer kalmayınca aynı yatağa konurlar. Ailelerinin 'doğar doğmaz birbirlerini buldular' şakası üzerine, bebeklere beşik kertmesi yapılır ve kızın ismi Leyla, oğlanınki ise Mecnun olur.

Aradan yirmi beş yıl geçer. Leyla, İstanbul Üniversitesi'nde okurken, Mecnun ise Açık Öğretim'e devam eder. Her ikisinin de birbirlerinden haberi yoktur. Bir sabah, ailesi Mecnun'a durumu anlatınca, Mecnun gönülsüzce annesiyle birlikte Leyla'yı istemeye gider. Fakat ziyaret tartışmayla sonlanır; gönülsüz Mecnun ise Leyla'yı ilk gördüğü anda aşık olmuştur.

Leyla'yı etkileyebilmek için sürekli peşinden koşan Mecnun'un rüyasında bir gece Aksakallı bir Dede girer. Fakat bu dede rüyaların da dışına taşar...

2. Kuzey Güney

2. Kuzey Güney

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy ve Öykü Karayel'in paylaştığı Kuzey Güney, yeni sezonun en iddialı yapımlarından biri. Birbirine zıt iki karakteri oynayacak olan Tatlıtuğ ve Gülsoy, Kuzey Güney için bir araya geldi.

Kuzey ve Güney çocukluklarından beri, birbirlerinde çok zıt karakterlere sahip iki kardeş. Kuzey'in serseri ve umursamaz tavırları, sorumluluk sahibi Güney'i hep sinir etmiştir. Aynı kızı seven Kuzey ve Güney'in birbirlerinden habersiz büyüttükleri sevgileri, Kuzey'in aşkını itiraf edeceği an öğrendiği acı gerçekle tokat gibi yüzüne çarpar.

O günün uğursuzluğu bununla bitmeyecektir. Gecenin sonunda yaşanan acı olay, herkesin hayatını sonsuza kadar değiştirir.

3. Umutsuz Ev Kadınları

3. Umutsuz Ev Kadınları

Beş kadını başrole taşıyan Desperate Housewives'ın yerli uyarlaması Umutsuz Ev Kadınları, başroldeki beş kadın karakteri de kadınlığın başka bir tarafını temsil eden bir drama.

İçindeki çocukla yaşamaya devam eden, hayalci ve sakar Yasemin'i Songül Öden, mükemmel eş Nermin'i Bennu Yıldırımlar, hayatı bir parti gibi yaşayan flörtöz Zeliş'i Evrim Solmaz, müebbet anne Elif'i Ceyda Düvenci ve şuh görünümlü güzel Emel'i Özge Özder canlandıracak.

4. Muhteşem Yüzyıl

4. Muhteşem Yüzyıl

Yabancılar onu 'Muhteşem Süleyman' olarak tanıyor. Yavuz Sultan Selim'in oğlu, Osmanlı'nın 10. padişahı, 46 yıl süren hükümdarlığında imparatorluğunun altın çağını yaşatan Kanuni Sultan Süleyman'ın yaşamı Muhteşem Yüzyıl dizisinin ana eksenini oluşturuyor.

Babası Yavuz Sultan Selim'in seferdeyken ölümü ardından, padişahlık makamını devralan I. Süleyman'ın Osmanlı İmparatorluğu'ndaki iktidarının yanı sıra, haremdeki özel yaşamı, ailesi ve saray eşrafı ile ilişkileri de senaryonun önemli unsurları arasında yer alıyor. Osmanlı hanedanının en entrikalı valide sultanlarından olan Hürrem Sultan'ın da cariyelikten bir imparatorluğu bizzat etkileyen mertebeye yükselişi, Osmanlı'nın şatafatı ile gözler önüne seriliyor...

5. Hayat Devam Ediyor

5. Hayat Devam Ediyor
i.tmgrup.com.tr

Çömlekçilik yapan İsmail zamanında zorla bir evlilik yapmış ve bu evlilikten dört çocuk sahibi olmuştur. Sonra bir başkasına aşık olan İsmail'in, Kudret'in üzerine getirdiği kuması Cennet'ten de üç çocuğu vardır.

Artık çömlekçilikten para kazanamayan İsmail çocuklarının da isteğiyle İstanbul'a göç etmeye karar verir.

Bu arada ailenin ortanca kızı Hayat yörenin köklü ailelerinden birinin oğluyla aşk yaşamaktadır. Gençlik ateşine karşı koyamayan Hayat ve Kerem evlenmeden beraber olurlar, bunu duyan aile Hayat'ı 70 yaşındaki Abbas'a verir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pis Yedili

6. Pis Yedili

Pis 7'li, komedi ve dramı harmanlayacak bir gençlik dizisi. En büyük zenginlikleri fakirlikleriydi diyen Pis 7'li, bir varoş mahallesindeki okullarının yanması üzerine, özel bir okula gönderilen 7 liselinin, kolej hayatında yaşadıklarını ekrana getirecek.

İstanbul'un varoş mahallelerinden birindeki devlet lisesi bir yangın sonucu kül olur. Milli Eğitim'de görev yapan danışman Filiz hanım, öğrencileri diğer ilçe liselerine yerleştirir ama yedi öğrenci açıkta kalır. Tek seçenek civardaki zenginlerin çocuklarının okuduğu Özel Girişim Koleji'dir. İlk denemesinde terslenen Filiz Hanım, ne yapar eder ve bu 7 liseliyi okula kabul ettirir.

7. Adını Feriha Koydum

7. Adını Feriha Koydum

 Etiler'de lüks bir apartmanın bodrum katında yaşayıp, kapıcılık yapan Rıza, temizlikçi karısı Zehra ve kızları Feriha'nın çevresinde gelişen olayları konu ediyor. Aşk-ı Memnu'da Ziyagil Ailesi'nin yalıda büyüyen kızı Nihal'i canlandıran güzel oyuncu, bu kez zengin arkadaşlarının gösterişli yaşamına özenen, fakir bir ailenin kızı olan Feriha olarak ekrana gelecek.

Üniversiteyi kazanmasıyla hayatı değişen Feriha, kendisini zengin bir kız olarak tanıtarak, kısa sürede partiler, lüks otomobiller ve pahalı markalarla dolu bir dünyaya adım atıyor.

8. Canan

8. Canan

Küçük yaşta zengin Karahanlar ailesi tarafından, hasta kızları Perihan'a arkadaşlık etmesi için evlat edinilen Canan, yıllar içerisinde beraber yaşadığı bu ailenin sevilen bir ferdi olur. Büyüyüp güzel bir genç kız olduktan sonra da ailenin ilgisi eksik olmaz. Hatta Renknaz Karahan’ın yeğeni Selim, Canan'a aşık olur, Canan'ın da onda gönlü vardır. Evlenmeleri beklenirken, bir gün Canan'a kara bir iftira atılır. Aile Canan'a değil de iftiralara inanınca, genç kızın hayatta en çok güvendiği dayanak yıkılır ve evden kovulur. Üstüne üstlük istemediği bir adamla evlendirilir.

Genç yaşta hayatı alt üst olan Canan, hayatla mücadele eder ve Karahanlıların karşısına bambaşka biri olarak döner. Zenginliği, gücü ve güzelliğiyle artık büyüleyici bir kadın olan Canan, kendisine geçmişte büyük acılar yaşatan herkese o günlerin hesabını soracaktır...

9. İffet

9. İffet

Yıllar önce Müjde Ar'ın oyunculuğu ile beyazperdede izlediğimiz 'İffet' karakteri yıllar sonra tekrar ekranda.

İstanbul'un eski mahallelerinden birinde babası ve kız kardeşiyle yaşayan İffet, babasının tüm baskılarına rağmen taksi şoförü Cemil ile tutku dolu bir aşk ile bağlıdır. Ancak bu aşk ona pahalıya mal olacaktır.

Aşk ve intikamın en tutkulu halini ekrana taşıyacak olan İffet'in başrollerinde Deniz Çakır ve İbrahim Çelikkol var. Dizinin yönetmenliğini Faruk Teber üstleniyor.

10. Avrupa Avrupa

10. Avrupa Avrupa

Avrupa Birliği ne giren Türkiye'nin günlük yaşamımızdaki değişimlerin ve bilinmeyen yeni düzene ayak uydurmanın getirdiği durum ve olayları ironiyle ele alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir Çocuk Sevdim

11. Bir Çocuk Sevdim

“Bir Çocuk Sevdim”, önyargıların, tabuların, mahalle baskısının, insan hayatını nasıl etkilediğini sorgulayan bir aile draması. Birbirlerine sınırsız, koşulsuz sevgiyle bağlı ailelerde bile, toplumsal kuralların baskısıyla ne kadar acımasız kararlar alınabildiğini gösteren bir yapım. Anne babaların, çocuklarını korumak isterken, onları ne büyük cehenneme ittiklerini, ne vahim sonuçlara yol açabildiklerini anlatan “Bir Çocuk Sevdim”, aile içi ilişkileri bir kez daha sorgulatacak.

Değerlerine bağlı bir ailenin küçük kızının, ilk aşkında yaşadığı büyük hayal kırıklığı ve hayatındaki herkesi karşısında bulursa neler olacağı anlatılıyor. Bülent İnal’ın canlandırdığı “Timur”, Gülcan Arslan’ın canlandırdığı “Mine”, Çetin Tekindor’un canlandırdığı “Turan” ve Hakan Kurtaş’ın canlandırdığı “Sinan” karakterleri ekseninde hikayenin geliştiği ve her türlü aile içi sorunun işlendiği bir aile draması olan “Bir Çocuk Sevdim”, insanların kendisiyle, inançları ve gelenekleriyle hesaplaşmasını da gözler önüne seriyor. Günümüzün aile içi sorunlarına parmak basarak, izleyenleri hayatı sorgulamaya davet eden dizi, güçlü oyuncu kadrosunun yanı sıra, çarpıcı hikayesi, çok boyutlu karakterli ve güçlü görsel diliyle de yeni sezona damgasını vurmaya adan yapımlardan.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
12
5
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?