Görüş Bildir
Haberler
Ürünleriniz Her Yaş Grubuna Ulaşsın! X, Y ve Z Kuşaklarına Yönelik Pazarlama Teknikleri

Ürünleriniz Her Yaş Grubuna Ulaşsın! X, Y ve Z Kuşaklarına Yönelik Pazarlama Teknikleri

luna
21.06.2021 - 10:30

Kağıt ve kalemler hazırsa başlayalım!

Kaynak: https://blog.salesmanago.com/digital-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

X, Y ve Z kuşaklarının hepsine hitap etmek gerçekten her işletmeci ve pazarlamacı için zorlayıcı bir durum.

X, Y ve Z kuşaklarının hepsine hitap etmek gerçekten her işletmeci ve pazarlamacı için zorlayıcı bir durum.

Bu grupların her birinin farklı alışveriş alışkanlıkları, bilgi arama biçimleri ve tercih ettikleri iletişim kanalları vardır. Seçilen hedef kitleye yönelik pazarlama stratejisi planlanırken bu grupların özelliklerini, tercihlerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak esastır. Bu nesillerin her birine bir göz atmaya çalışalım ve istenen sonuçlara ulaşmak için nasıl pazarlama stratejileri oluşturulması gerektiğine bakalım...

X Kuşağı

X Kuşağı

X Kuşağı, 1965 ila 1980 yılları arasında doğanları kapsıyor. Bu kuşağın en dikkat çeken özellikleri, işe ve kariyere bağlılık, aynı zamanda sorumluluk ve aile değerleridir. Bu nesil teknolojiyi bir önceki nesle göre daha sık ve daha rahat kullansa da buna daha çok iş için ihtiyaç duyarlar. İnternet ve sosyal medyayı sonraki kuşaklar kadar sık kullanmazlar. X Kuşağı, e-ticaretin ortaya çıkışından ve popülerleşmesinden önce büyümüş olsa da çevrimiçi alışverişi benimseyen bir grup.

X Kuşağı'na ulaşmak için kullanmanız gereken pazarlama teknikleri şu şekilde:

1. E-posta pazarlama yöntemi:

1. E-posta pazarlama yöntemi:

Bu, X Kuşağı'nın yaklaşık %80'inin tercih ettiği iletişim kanalıdır. E-postalarını işleri nedeniyle kontrol ettiklerinden e-posta ile yeni ürün ya da hizmetlerinizi duyurabilir ve indirimleri onlara iletebilirsiniz.

2. İndirim kuponları:

2. İndirim kuponları:

Bu yaş grubu için tasarruf çok önemlidir. Bu nedenle promosyon kodları almaktan memnun olurlar. E-posta ile kupon kodu gönderebilir veya internet sitenizde kodu duyurabilirsiniz.

3. Markanıza özel fırsat kartı:

3. Markanıza özel fırsat kartı:

X Kuşağı için tasarruf önemli olduğundan fırsat kartları kullanarak puan biriktirmeyi ve indirimlerden yararlanmayı isteyeceklerdir. Ayrıca, bu kuşaktaki insanlar, alışveriş yaptıkları markaları sonraki kuşaklara göre daha az değiştirdiklerinden fırsat kartları düzenli müşteriniz olmalarına yardımcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Facebook reklamları:

4. Facebook reklamları:

X kuşağının en çok kullandığı sosyal medya platformu Facebook. Bu nedenle Facebook'da X Kuşağı'na yönelik verdiğiniz reklamlar ilgilerini çekecektir. Ayrıca, onlara ulaşmak için işletmenize bir Facebook hesabı açıp ürün ve hizmetlerinizle ilgili gönderiler paylaşabilirsiniz.

Y Kuşağı

Y Kuşağı

Y Kuşağı, 80'li ve 90'lı yıllarda doğan kişilerden oluşur. Teknolojiyi hem işleri hem de eğlence için sıkça kullanırlar. Deneyimler onlar için bir şeyler satın almaktan daha önemlidir. Bu yüzden, markaların onlara ulaşmak için sundukları ürün ve hizmetlerin yaşam stillerine olan katkısını ve onlara sunacağı deneyimi ön planda tutmaları gerekir.

Y Kuşağı'na ulaşmak için uygulamanız gereken pazarlama teknikleri:

1. Bir marka hikayesi oluşturmak:

1. Bir marka hikayesi oluşturmak:

Y Kuşağı, yukarıda bahsettiğimiz gibi markaların onlara yeni deneyimler sunmalarını beklerler. Bu yaş grubundaki kişiler, hikayesi olan markalardan alışveriş yapmayı severler. Markanızın temsil ettiği bir felsefe veya yaşam tarzı oluşturmak ve reklamlarınızda markanızın hikayesinden bahsetmek Y Kuşağı'nın dikkatini çekebilecek stratejilerdendir.

2. Sosyal medya:

2. Sosyal medya:

Y kuşağı, markaların ürünlerine göz atmak ve markalarla etkileşime geçmek sıkça sosyal medyayı kullanıyor. Bu yüzden, sadece pazarlamada değil, müşteri hizmetlerinde de sosyal medyayı kullanabilirsiniz. Müşterilerin sorularını buradan yanıtlayabilir ve onlara ürünlerinizi tanıtabilirsiniz.

3. Etkinlikler düzenlemek:

3. Etkinlikler düzenlemek:

Y Kuşağı, etkinliklere ve yarışmalara kendilerinden önceki ve sonraki kuşaklardan çok daha fazla katılırlar. Bu yüzden, belirli aralıklarla sosyal medya hesaplarınızda çekilişler ve etkinlikler düzenleyerek Y Kuşağı'na daha kolay ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Canlı yayınlar açmak:

4. Canlı yayınlar açmak:

Y Kuşağı, bir önceki maddede bahsettiğimiz gibi etkinlikleri ve markalarla iletişime geçmeyi gerçekten sever. Planlanmamış ve doğal pazarlama stratejileri de onların ilgisini çekebilir. Markanızın sosyal medya hesaplarında canlı yayın açmayı, yayında ürünlerinizden bahsetmeyi ve yayına katılan kişilerin sorularını yanıtlamayı deneyebilirsiniz.

Z Kuşağı

Z Kuşağı

En yeni nesil olan Z Kuşağı, 90'ların sonundan beri doğan kişileri kapsıyor. Bu kuşaktaki insanlar, teknolojiyi oldukça iyi bilen ve onla büyüyen kişiler. Dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler onların yaşamlarının ayrılmaz parçalarındandır. Çoğu, internet, sosyal medya ve teknolojik araçlar olmadan bir hayat hayal edemediklerini belirtir. Ayrıca, bu yaş grubunun üyeleri kendilerine odaklanır ve istediklerini hızlı bir şekilde almayı beklerler.

Son olarak Z Kuşağı'na ulaşmak için uygulamanız gereken pazarlama tekniklerine bir göz atalım:

1. Kişiselleştirme:

1. Kişiselleştirme:

Z Kuşağı'nın kalbine giden yol, onlara ihtiyaç ve beğenilerine uygun öneriler vermekten geçer. İnternet sitenizde, alışveriş geçmişlerine dayalı ürün önerilerini onlara göstermeniz iyi bir strateji olacaktır.

2. Yeni sosyal medya platformları:

2. Yeni sosyal medya platformları:

Facebook ve Twitter artık gençler arasında en popüler olan sosyal medya platformları değil. Şu anda TikTok, YouTube, Snapchat ve Instagram gibi görselliğe dayalı sosyal medya giderek daha popüler hale geliyor. Bu nedenle, Z Kuşağı'na ulaşmak için bu platformlarda işletmenize hesap açmalısınız. İlgi çekici gönderiler, kısa süreli ve Z Kuşağı'nın dikkatini çekecek videolar paylaşmayı deneyebilirsiniz.

3. Influencer'lar ile işbirliği yapmak:

Bu nesil, genel olarak influencerlar'ın tavsiyelerine şirketlerin tanıtımlarından daha fazla güvenirler. Z Kuşağı üyeleri, kendilerine benzer bir yaşam tarzı ve hobileri olan influencer'ları takip etmeyi sever. Bu nedenle sevdikleri bir influencer tarafından tanıtılan bir ürünü satın alma olasılıkları daha yüksektir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Z Kuşağı'nı ve onlara yönelik pazarlama tekniklerini daha ayrıntılı incelemek isteyenleri böyle alalım. 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın