Görüş Bildir
Haberler
Her Yemeğin Yancısı: 4 Farklı Pilav Nasıl Yapılır?

Her Yemeğin Yancısı: 4 Farklı Pilav Nasıl Yapılır?

Onedio Yemek
28.12.2018 - 16:02

Sofraların vazgeçilmez yancısı pilav! Yeni yıl sofrası hazırlığının başındayken hindinin ya da tavuğun yanına ne pilav yapsam diye düşünenlere birbirinden lezzetli 4 pilav tarifi!

4 Farklı Pilav Tarifi - Tek Malzeme Çok Tarif

4 FARKLI PİLAV

ÖZBEK PİLAVI

3 YK sıvı yağ

3 YK tereyağı

2 adet soğan – piyazlık doğranmış

300 gram dana kuşbaşı

4 adet rendelenmiş havuç

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

2 baş sarımsak

Tuz

Pirinci güzelce yıkayın. Kaynar suyun içinde su soğuyana kadar pirici bekletip yıkayın. Tereyağını ve sıvı yağ ısıtın. Soğanları soteleyin. Üzerine eti ekleyip kavurun. Et pişmeye yakın havuçları ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Yıkanan pirinçlerle birlikte kavurun. Üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip tuz dağılana kadar karıştırın. 2 baş sarımsağı pirinçlerin üzerine oturtup kısık ateşte pişirin.

SOYA SOSLU PİLAV

2 YK sıvı yağ

1 YK tereyağı

1 SB baldo pirinç

1/2 SB su

1 SB tavuk suyu

2 adet kırmızı biber

1 SB mantar

2 adet havuç

6-7 YK bezelye

4 YK soya sosu

3 YK konserve mısır

Karabiber

Tuz

Pirinci güzelce yıkayın. Kaynar suyun içinde su soğuyana kadar pirici bekletip yıkayın. Tereyağını ve sıvı yağ ısıtın. Pirinci süzüp güzelce kavurun. Üzerine tuz, su ve tavuk suyunu döküp pişirin. Demlenmeye bırakın. Ayrı bir tavada julyen doğranmış kırmızı biberi, havucu ve mantarı soteleyin. Üzerine mısır, bezelye, karabiber, tuz ve soya sosu döküp 2-3 dakika pişirin. Pişen pilav ile sebzeleri karıştırıp servis edin.

SİYAH PİRİNÇ PİLAVI

1 SB siyah pirinç

1,5 SB sıcak su

1 SB tavuk/et suyu

3 YK tereyağı

1 YK sıvı yağ

1 tutam yenibahar

1 tutam karabiber

1 tutam kırmızı biber

Tuz

6-7 dal nane

Pirinci yıkayın ve kaynar su içerisinde tuz ilave edip 15-20 dakika bekletin. Tereyağını eritip sıvı yağı ile birlikte ısıtın. Pirinci süzüp güzelce kavurun. Üzerine baharatları, sıcak suyu ve tavuk suyunu döküp kısık ateşte pişirin.

ZERDAÇALLI BADEMLİ PİLAV

2 YK tereyağı

2 YK zeytinyağı

Badem

1 SB baldo pirinç

1,5 SB tavuk suyu

2 TK zerdeçal

Karabiber

Tuz

Pirinci güzelce yıkayın. Kaynar suyun içinde su soğuyana kadar pirici bekletip yıkayın. Tereyağını ve zeytinyağını ısıtın. Kabuğu soyulmuş bademleri ve pirinci kavurun. Üzerine baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Pilav piştikten sonra havlu kağıt ile üzerini kapatın ve demlenmeye bırakın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın