Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Squat Yaptığınızda Vücudunuzdaki İnanılmaz Değişimleri Görünce Şaşıracaksınız!

Her Gün Squat Yaptığınızda Vücudunuzdaki İnanılmaz Değişimleri Görünce Şaşıracaksınız!

Egzersiz yapmak için zamanınız olmayabilir ya da erteliyor olabilirsiniz. Ancak egzersize squat ile doğru ve kolay bir şekilde başlayabilirsiniz. Vücudunuz için inanılmaz faydaları olan bu çok yönlü egzersizi deneyin. Sizler için squatın çeşitlerini, nasıl yapılması gerektiğini ve faydalarını derledik. Buyurun...👇

Kaynak: https://medium.com/in-fitness-and-in-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nasıl başlamalıyız?

Nasıl başlamalıyız?

Ayaklarınızı kalça genişliğinde açık tutun. Ayak parmaklarınız ileriye dönük olmalı. Bel, karın ve kalça kaslarınızın olduğu bölgeyi sıkıştırın ve belinizi düz tutun. Göğsünüz yukarıda, çeneniz yere paralel bir şekilde durun. Şimdi, uyluklarınız yere paralel olana kadar çömelin. Kalçanızı sıkın ve yukarı çıkarken kaslarınızı serbest bırakın. Bu hareketi tekrarlayın.

Squatın faydaları:

Squatın faydaları:

Squat  vücudun alt bölümündeki kasların dayanıklılık ve güç kazanmasını sağlar. En seçkin ve profesyonel sporcular, squatı çok yönlü bir ağırlık antrenman programının temeli olarak kullanırlar. 

  • Bel, karın, kalça ve uyluk kaslarınız güçlenir.

  • Baldır ve diz gibi diğer kasları da hedefler.

  • Kalori yakmanızı sağlar.

  • Ayak bilekleri ve dizler gibi eklemlerin yaralanma olasılığını azaltırsınız, çünkü squat tendonlarınızı, kemiklerinizi ve bağlarınızı güçlendirir.

  • Kemik mineral yoğunluğunu artırır.

Antrenmanınıza nasıl dahil edebilirsiniz?

Antrenmanınıza nasıl dahil edebilirsiniz?

Günde 15 squat yapabilirsiniz. Günde bir kez ile başlayıp üç kez ile devam edebilirsiniz. Ancak ilk önce doktorunuza danışmanızda fayda var.

  • Ağırlıklarla yapabilirsiniz.

  • Bacak çalıştığınız günlerde yapabilirsiniz.

  • Egzersize başlamadan, ısınmadan sonra squat yapabilirsiniz.

Baş üstü squat tekniği

Baş üstü squat tekniği

Göğsünüzde bir halter tutun. Aşağı çömelirken, kollarınız paralel olacak şekilde halteri düz bir şekilde yukarı itin. Baş üstü squat, hareket kabiliyetinizi artırır. Dengede olmanızı sağlar. Omuzlarınızı güçlendirir. Kalça ve ayak bileği hareket kabiliyetine fayda sağlar.

Sumo squat

Sumo squat

Ağırlıklı veya ağırlıksız yapılabilir. Bacaklarınızı daha geniş açın, ayak parmaklarınız dışa dönük. Ve sonra squat yapmaya başlayın. İç uyluk kaslarınıza, bel, kalça ve karın bölgenize iyi gelecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Goblet squat

Goblet squat

Göğsünüzün önünde bir ağırlık tutarak temel squat yapın. 

  • Sırtı güçlendirir

  • Kolları çalıştırır.

  • Üst bacak kaslarına iyi gelir.

Front rack squat

Front rack squat

Omuzlarınızda, bir halter üzerinde duran dambılları tutun. Temel çömelmeyi gerçekleştirin. Bacakları güçlendirdiğinden diğer egzersizleri yapmanızı da kolaylaştırır.

Wall squat - yeni başlayanlar için ideal

Wall squat - yeni başlayanlar için ideal

Duvara yaslanıp temel çömelme yapın. Eğer yeniyseniz, temel squatı kolayca yapabilmeniz için güç oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Güç geliştirmenize yardımcı olur. Üst bacak kaslarınızın oluşumunu sağlar. Kasları daha dayanaklı yapar.

Squat atlayışı

Squat atlayışı

Squatı, kardiyoya dahil etmek istiyorsanız veya fazladan kalori yakma havasındaysanız, bunu yapabilirsiniz. Temel bir squat yaparken yukarı çıkarken zıplayın ve geri inin. Hızlı koşu performansını iyileştirir. Kalori ve yağ yakmanı sağlar.

Squata kolay teknikler ile başlayın ve uygun formda yapın.

Squata kolay teknikler ile başlayın ve uygun formda yapın.

Squat insanların doğal olarak yaptığı bir şeydi. Ne yazık ki, bugün sahip olduğumuz hareketsiz yaşam tarzı ile birçok insan basit bir squat yapma yeteneğini kaybediyor. Ancak istediğiniz zaman başlayabilirsiniz. Sonrasında  vücudunuz size teşekkür edecek!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın