Görüş Bildir
Haberler
Her Denk Geldiğinizde İlk Kez İzliyormuş Gibi Hissettirmeyi Başaran Birbirinden Kaliteli Filmler

Her Denk Geldiğinizde İlk Kez İzliyormuş Gibi Hissettirmeyi Başaran Birbirinden Kaliteli Filmler

elif vural
26.01.2023 - 13:20

Bazı filmleri kaç kez izlemiş olursak olalım, karşımıza çıktığı an başka bir film izlemek istemiyor ve istemsizce o filmleri tekrar açıyoruz. Bunun vermiş olduğu rahatlama hissiyle belki de film karşımızda oynarken biz düşüncelere dalıyoruz. İşte bu hissiyatı verecek filmleri sizler için bir araya getirdik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Drive My Car (2021)

20. Drive My Car (2021)

IMDb: 7.6

Özet: Senaristliğini Haruki Murakami'nin üstlendiği bu dram filminde bir tiyatro oyuncusu ve yönetmeni olan Yusuke Kafuku, eşini kaybedeli henüz iki yıl olmuştur. Eşinin kaybıyla hâlâ baş edemediği için Hiroşima'daki bir tiyatro festivalinde Vanja Amca'nın yönetmenliğini yapmayı kabul eder. Orada, arabasını sürmek için atanan içe dönük genç bir kadın olan Misaki ile tanışır. Yolculuklar arasında, geçmişten gelen sırlar ve içten itiraflar açığa çıkacaktır.

Oyuncular: Hidetoshi Nishijima, Tôko Miura, Reika Kirishima

Yönetmen: Ryusuke Hamaguchi

19. Her (2013)

19. Her (2013)

IMDb: 8.0

Özet: Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte el yazımı mektuplar yazarak kazanmaktadır. Fakat bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams

Yönetmen: Spike Jonze

18. The Martian (2015)

18. The Martian (2015)

IMDb: 8.0

Özet: Bir görev nedeniyle Mars'a gönderilen astronotlardan Mark Watney, şiddetli bir fırtına sonucunda öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca mil uzakta NASA ve uluslararası bilim insanları durmaksızın bu ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da tehlikeli bir kararın eşiğine gelecektir.

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

Yönetmen: Ridley Scott

17. Manchester by the Sea (2016)

17. Manchester by the Sea (2016)
www.artfulliving.com.tr

IMDb: 7.7

Özet: Sıhhi tesisat, elektrik, kapıcılık gibi sıradan işler yapan Lee Chandler; küçük bir evde yalnız yaşamaktadır. Doğup büyüdüğü ama uzun zamandır uğramadığı kentten bir gün acil bir telefon alır. Kalp hastası abisi hastaneye kaldırılmıştır ve durum ciddidir. Lee kafasında endişeler ve soru işaretleri ile yola koyulur. Hastanede alacağı haberle de birlikte hayatı değişecektir.

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler

Yönetmen: Kenneth Lonergan

16. Green Book (2018)

16. Green Book (2018)

IMDb: 8.2

Özet: Yeşil Rehber'in üç dalda Oscar ödülü ve yine üç dalda Altın Küre ödülü bulunmaktadır. Yeşil Rehber, ünlü bir piyanist ve konser turu kapsamında onun şoförü olarak çalışan Tony’nin hikayesini anlatıyor. Tony Lip, Bronx’taki bir İtalyan Amerikan mahallesinde yaşamaktadır. Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley ise konser turu için hazırlanmaktadır. Ünlü müzisyen tur kapsamında Manhattan’dan güneye doğru birçok yere gidecektir. Kendisi ile şehir şehir gezecek bir şoför arayışında olan Shirley, bir süredir işsiz olan Tony’yi işe alır. Tony, yolculuk sırasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek için “The Green Book” isimli kılavuzdan yardım alır. Dr. Shirley ve Tony çıktıkları bu yolculukta ırkçılıkla, tehlikeyle ve beklenmedik nezaketle karşılaşır. İkili bu zorlu yolculuklarında farklılıklarını bir kenara bırakmak zorundadır.

Oyuncular: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

Yönetmen: Peter Farrelly

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. A Beautiful Mind (2001)

15. A Beautiful Mind (2001)

IMDb: 8.2

Özet: Josh Nash'in gerçek hayat hikayesine odaklanan Akıl Oyunları, asosyal bir matematikçiyi konu ediyor. John Forbes Nash, kazandığı bir bursla Princeton Üniversitesi'nde öğrenim görmeye başlar. Bu süreçte parlak zekasını her daim hissettiren ve çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, inanılmaz bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına kadar gelir. Böylece matematik çevrelerince ününü yayan dahi adam zamanla şizofrenik belirtilerle mücadele etmeye başlar. Nash artık kendi kurgusal gerçekliklerinden oluşturduğu dünyasıyla asıl gerçekleri ayırt edemeyecek bir aşamaya gelir. 

Oyuncular: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly

Yönetmen: Ron Howard

14. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

14. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

IMDb: 8.3

Özet: Sil Baştan filminde ana karakter, ayrıldığı sevgilisiyle ilgili her şeyi sanki hiç yaşamamış gibi kafasından silmek istiyor. İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister. Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdahaleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst

Yönetmen: Michel Gondry

13. Joker (2019)

13. Joker (2019)

IMDb: 8.4

Özet: Arthur Fleck'in hayatına odaklanan filmde Fleck, başarısız bir komedyendir. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi 'Happy' adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide topluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Yönetmen: Todd Phillips

12. Hamilton (2020)

12. Hamilton (2020)

IMDb: 8.4

Özet: Aktör Lin-Manuel Miranda tarafından yazılıp söylenen biyografik bir müzikal olan Hamilton, Amerikan tarihini ve Amerika'nın kurucu isimlerinin başında gelen Alexander Hamilton'ın hayat hikayesini konu ediyor.

Oyuncular: Lin-Manuel Miranda, Jonathan Groff (II), Daveed Diggs

Yönetmen: Thomas Kail

11. Ayla (2017)

11. Ayla (2017)

IMDb: 8.3

Özet: Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve dram dolu Ayla filmi, 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay'ın savaş meydanında küçük bir kız bulmasıyla başlar. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay, kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?

Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol

Yönetmen: Can Ulkay

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Prestij (2006)

10. Prestij (2006)

IMDb: 8.5

Özet: Prestij, iki sihirbazın birbirini alt etmek için denediği yolların hikayesini anlatır. 19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar.

Oyuncular: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine

Yönetmen: Christopher Nolan

9. About Time (2013)

9. About Time (2013)

IMDb: 7.8

Özet: 21 yaşında bir genç olan Tim Lake'in ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneği vardır.  Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Rachel McAdams

Yönetmen: Richard Curtis

8. La La Land (2016)

8. La La Land (2016)

IMDb: 8.0

Özet: Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatmaktadır. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian geleneksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır. 

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend

Yönetmen: Damien Chazelle

7. Me Before You (2016)

7. Me Before You (2016)

IMDb: 7.4

Özet: Film, sonradan tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda kalan yarı felçli genç adam ve küçük bir kasabada yetişmiş genç kadın olan bakıcının hikayesini anlatmaktadır. Bu genç adam ve kadının bir araya gelişi hayatlarını yeni bir yola sürükleyecektir. İlk başta birbirlerinden hoşlanmayan ikili farklılıklarının fazlalığından yakınsa da zamanla hayatla ilgili bilmedikleri şeyleri birbirlerine öğretmeye başlarlar. Birbirlerine aşık olan karakterleri şimdi daha da zorlu bir sınav beklemektedir.

Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer

Yönetmen: Thea Sharrock

6. 500 Days Of Summer (2009)

6. 500 Days Of Summer (2009)

IMDb: 7.7

Özet: Aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ile ona aşık olan adamın hikayesini anlatan film, alışılmamış bir romantik komedidir. Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur. Ne var ki Summer ne aşka ne de ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıradışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir.

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend

Yönetmen: Marc Webb

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Notebook (2004)

5. The Notebook (2004)

IMDb: 7.8

Özet: Hikaye, 1940 yılında çevresindekiler tarafından 'Duke' adıyla çağrılan ihtiyar adamın, bir huzurevinde sararmış bir defterde yazılı olan aşk hikayesini okumaya başlamasıyla başlar. Güney Carolina'da yer alan Seabrook Adası'na Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle birlikte tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık 2. Dünya Savaşı'nın kızışmasıyla birlikte gelmek üzeredir. 

Oyuncular:Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner

Yönetmen: Nick Cassavetes

4. The Holiday (2006)

4. The Holiday (2006)

IMDb: 6.9

Özet: Iris Simpkins, Londra’da gazete'de bir köşe yazarıdır. Aynı zamanda meslektaşı Jasper Bloom’a karşılıksız bir aşk beslemektedir. Yılbaşı yaklaşırken Jasper’ın nişanlandığını ve başka bir meslektaşları ile evlenmek üzere olduğunu haber aldığında Iris’in tüm dünyası tepetaklak olur. Diğer yanda Los Angeles’da yaşayan Amanda Woods, kendisine ihanet eden sevgilisinden henüz ayrılmıştır ve onu unutmaya çalışmaktadır. Kader bu iki kadının yollarını kesiştirir. Bir internet sitesi aracılığı ile yaşadıkları evi takas etmeye karar verirler. Amaçları hayatlarında tamamen bir farklılık yaratmaktır.

Oyuncular: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law

Yönetmen: Nancy Meyers

3. Casablanca (1942)

3. Casablanca (1942)

IMDb: 8.5

Özet: Casablanca, en iyi aşk filmi klasiklerindendir. Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın unutulmaz oyunculukları ile kült olan film, 2. Dünya Savaşı sırasında Fas’ın Casablanca kenti, Hitler’den kaçan Avrupa’lılarla rengarenk, çeşitli bir görünüm kazanmıştır. Rick Blaine karakteri, şehrin en popüler barını işletmektedir. Bir gün eski aşkı Ilsa, direniş lideri kocası Victor Laszlo ile birlikte gelir. Rick, Ilsa ve Victor’un şehirden kaçmalarını sağlayabilecek tek kişidir.

Oyuncular: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Yönetmen: Michael Curtiz

2. Fight Club (1999)

2. Fight Club (1999)

IMDb: 8.8

Özet: Dövüş kulübünün kuralları vardır. Dövüş Kulübünün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Dövüş Kulübünün ikinci kuralı: Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma... Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve Jack'i asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır. 

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

Yönetmen: David Fincher

1. Harry Potter And The Philosopher's Stone (2001)

1. Harry Potter And The Philosopher's Stone (2001)

IMDb: 7.6

Özet: Harry Potter ailesini, bir trafik kazasında kaybettiğini zannetmektedir. Ailesini kaybedince öksüz ve yetim kalan Harry'nin sığınabileceği tek yer, arasının pek de iyi olmadığı teyzesinin yanıdır. Harry, tüm hayatı boyunca idari ailesi tarafından kötü davranışlarla büyütülür. Ancak Harry Potter artık 11 yaşındadır ve Harry'nin hayalleri ve yetenekleri günden güne su yüzüne çıkmaktadır. Kısa süre sonra Hogwarts büyücülük okuluna davet edilir. Artık tek amacı, ailesinin bu şüpheli kazasını araştırmak ve muhattaplarını cezalandırmaktır. 

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Yönetmen: Chris Columbus

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın