Görüş Bildir
Haberler
Her Biri Birbirinden Muazzam! The Playlist'e Göre 2020 Yılının En İyi 20 Oyuncu Performansı

Her Biri Birbirinden Muazzam! The Playlist'e Göre 2020 Yılının En İyi 20 Oyuncu Performansı

Elizabeth Moss ne yapmış öyle? 😱👏

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır. 

Kaynak: https://theplaylist.net/the-20-best-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elizabeth Moss - Shirley

1. Elizabeth Moss - Shirley

Shirley, ünlü korku yazarı Shirley Jackson ve onun profesör olan kocası Stanley Hyman’ın evlerinde yaşamaya başlayan genç bir çiftin yaşadıklarına odaklanıyor. Rose ve kocası Fred, kendilerine yapılan teklifi kabul ederek Shirley Jackson ve Stanley Hyman ile birlikte yaşamaya başlar. Genç çiftten etkilenen Jackson, onları yeni romanının konusu yapmaya karar verir.

2. Riz Ahmed - Sound of Metal

2. Riz Ahmed - Sound of Metal

Ruben ve kız arkadaşı Lou, karavanları ile dolaşan ve bu sırada gittikleri yerlerde konser veren iki müzisyendir. Lou mikrofonun başındayken Ruben bateri çalar. Ruben’in hayatı bir gün sadece boğuk bir vızıltı duymasıyla altüst olur. Doktor Ruben’e işitme kaybı yaşadığını ve kısa bir süre sonra sağır olacağını söyler. Sessiz geleceği ile yüzleşmek zorunda kalan Ruben, hayatını nasıl şekillendireceği konusunda karar vermek zorunda kalır.

3. Miss Juneteeth

3. Miss Juneteeth

Bekar bir anne olan Turquoise, asi genç kızı Kai’yi tek başına büyütmeye çalışır. Eski bir güzellik kraliçesi olan Turquoise’ın hayatı, kendisine verilen unvan kadar iyi gitmez. Hayatında birçok hata yapan Turquoise, bunlardan ders alarak hatalarını telafi etmeye çalışır. Turquoise istemese de kızı Kai tıpkı annesi gibi Miss Juneteenth yarışmasına katılmaya karar verir. Turquoise, kızının yaptığı hataları tekrarlamasını önlemek için onu yarışmaya kendi hazırlar.

4. Frances McDormand - Nomadland

4. Frances McDormand - Nomadland

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarının kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

5. Amanda Seyfried - Mank

5. Amanda Seyfried - Mank

Mank, 1941 yapımı “Citizen Kane” filminin senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in hayat hikayesini konu ediyor. Herman Mankiewicz’i Gary Oldman’ın canlandıracağı biyografik yapımın yönetmen koltuğunda David Fincher yer alıyor. Mank, David Fincher’in babasının ölmeden önce yazdığı senaryoya dayanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Carrie Coon - The Nest

6. Carrie Coon - The Nest

Rory çok hırslı bir adamdır ve eski emtia komisyoncusudur. Karısı Allison'ı ve çocuklarını ikna ederek rahatlarını bozup Amerika'nın kenar mahallelerinden, geldikleri yer olan İngiltere'ye dönerler. Rory bu sırada eski işine döner. Yaşamak için de tarihi bir ev bulurlar. Burada Allison'ın at yetiştirebilmesi ve ahır yapılabilmesi için yeterli alan vardır. Ancak bir süre sonra evliliği altında yatan ve hiç de hoş olmayan gerçekler ortaya çıkacaktır. Allison ve Rory bunlarla yüzleşmek durumunda kalır.

7. Vanessa Kirby - Pieces of a Woman

7. Vanessa Kirby - Pieces of a Woman

Pieces Of A Woman, doğum sırasında çocuğunu kaybeden bir kadının hayatına odaklanıyor. Evde doğum yaparken bebeğini kaybeden kadın yaşadığı acı ile sarsılır. Bebeğinin yasını tutan kadın, bir yandan yaşadığı acı ile yüzleşmeye çalışırken bir yandan da kocası ve annesi ile ilgili yaşadığı sorunların üstesinden gelmeye çalışır.

8. Haley Bennett - Smallow

8. Haley Bennett - Smallow

Film, hamile olan bir kadının hayatına odaklanıyor. Hamile olan Hunter, hamileliğinin başlarında tehlikeli nesneleri yutmak ister. Hunter, gitgide artan bu isteğini bastırmaya çalışsa da bir süre sonra arzularına karşı koyamaz hale gelir.

9. Chadwick Boseman - Ma Rainey's Black Bottom

9. Chadwick Boseman - Ma Rainey's Black Bottom

Blues’un annesi olarak bilinen Ma Rainey, yeni bir albüm hazırlığındadır. Rainey, albüm hazırlığı için Şikago’daki bir kayıt stüdyosunda grubuyla bir araya gelir. Rainey, bu sırada menajeri ve yapımcısıyla müziğinin kontrolü konusunda bir irade savaşına girer. Buluşma süresince Ma Rainey ve grup arasında konuşulanlar, gerilimin gittikçe yükselmesine neden olur.

10. Brian Dennehy - Driveways

10. Brian Dennehy - Driveways

Yalnız bir çocuk, merhum halasının evini temizlemek için annesine eşlik eder ve bitişiğinde yaşayan emekliyle beklenmedik bir dostluk kurar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Delroy Lindo - Da 5 Bloods

11. Delroy Lindo - Da 5 Bloods

Da 5 Bloods, Vietnam Savaşı'nda büyük kayıplar veren dört Afrika kökenli Amerikalı gazinin masumiyetlerini bulmak için vahşi hayata geri dönüşlerini konu ediyor. Otis, Eddie, Paul ve Melvin Afrika kökenli Amerikalı gazidir. Vietnam Savaşı'nda manga komutanlarını kaybeden dört gazi, hem onun cesedini ve hem de gömülü bir hazineyi bulmak amacıyla Vietnam’a geri döner. Paul’un oğlunun da aralarına katıldığı bu serüvende ekip bir yandan karşılarına çıkan insanlar ve doğayla mücadele ederken bir yandan da Vietnam Savaşı’nın neden olduğu yıkımla yüzleşir.

12. Julia Garner - The Assistant

12. Julia Garner - The Assistant

Üniversiteden yeni mezun olan Jane, hayallerindeki işte asistan olarak çalışmaya başlar. Onun günü de diğer asistanlar gibi kahve yapıp, fotokopi makinesindeki kağıdı değiştirmek, öğle yemeği sipariş etmek, seyahat düzenlemek gibi işlerle uğraşarak geçer. Ancak Jane günlük rutinlerini yerine getirirken, çalışma ortamını ve konumunu kötüyü sürükleyen birçok etken olduğunu fark eder.

13. Kelly O'Sullivan - Saint Frances

13. Kelly O'Sullivan - Saint Frances

Saint Frances, küçük bir kızın bakıcılığını yapan bir kadının hayatına odaklanılıyor. Otuz dört yaşına giren Bridget, sonunda iyi biri ile tanışıp, bir işe girebilmiştir. 6 yaşındaki Frances’e bakıcılık yapan genç kadın, oldukça inatçı olan küçük kız ile anlaşmak için epey çaba sarf eder. Hayatını yoluna koyduğunu düşünen genç kadın, bu sırada hamile olduğunu öğrenir. Üstelik istenmeyen bu hamilelik, beklenmeyen bir komplikasyona neden olur. Sıkıntılı zamanlar geçiren Bridget ile Frances arasında bu sırada farklı bir bağ oluşmaya başlar.

14. Sonia Braga - Bacurau

14. Sonia Braga - Bacurau

Bacurau, Brezilya’da bulunan küçük bir kasabadır. Genç bir kadın olan Teresa, Bacurau’da bulunan büyükannesinin cenaze törenine katılmak için kasabaya gider. Teresa’nın büyükannesi olan, kasabanın lideri Carmelita, 94 hayatını kaybedince kasabada yas havası hakim olur olur. Teresa, cenaze için geldiği Bacurau'nun birçok sorununun olduğunu gözlemler. Kasaba, temel olanaklardan yoksun, telefonunun çekmediği, temiz suyun bulunmadığı ve daha nice sorunların baş gösterdiği bir yer haline gelmiştir. Carmelita'nın ölümünün ardından geçen birkaç gün sonra kasaba sakinleri, bölgenin haritadan silindiğini ve art arda ölümlerin meydana geldiğini fark eder.

15. Eliza Scanlen - Babyteeth

15. Eliza Scanlen - Babyteeth

Babyteeth, kanser hastası olan genç kız Milla'nın aşık olma sürecini konu ediniyor. Milla'nın aşık olduğu kişi ise bir uyuşturucu satıcısıdır. Buna rağmen Moses, Milla'ya yaşama dair umut kaynağı haline gelir. Ancak bir süre sonra her şey birbirine karışır. Artık Milla geleneksel ahlaki tavırları bir kenara koyacaktır. Milla'nın artık hayatında kaybedeceği hiçbir şeyi yoktur ve buna göre yaşıyordur. Ailesi ise kızlarının değişimine müdahale etmek istese de uzaktan izlemek zorunda kalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Steven Yeun - Minari

16. Steven Yeun - Minari

Minari, kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanıyor. 1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından eper sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jacob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

17. Andrea Riseborough - Possessor

17. Andrea Riseborough - Possessor

Tasya Vos, diğer insanların bedenlerinde yaşamak için beyin implant teknolojisini kullanan ve onları şirketin yararına suikast yapmaya iten bir ajandır. Tasya’nın bu süreçte yaşadıkları, onda dramatik bir değişime neden olur. Anılarını ve dürtülerini bastırmak için mücadele etmek zorunda kalan Tasya, zihinsel gerginliği arttıkça kontrolü kaybetmeye başlar. Çok geçmeden Tasya, kendi kimliğini yok etmekle tehdit eden bir adamın zihninde sıkışıp kalır.

18. Mads Mikkelsen - Another Round

18. Mads Mikkelsen - Another Round

Martin, kendisini yorgun ve yaşlı hisseden bir lise öğretmenidir. Evliliğinde sorunlar yaşayan Martin’in iş hayatı da pek yolunda gitmez. Martin’in öğrencileri ve velileri, not ortalamalarının artması için onun sözleşmesini iptal etmesini ister. Belirli seviyede tüketilen alkolün, zihni dünyaya açtığını düşünen Martin, bir deney yapmaya karar verir. Üç öğretmen arkadaşı ile birlikte Martin, deney için her gün belirli miktarda alkol tüketmeye başlar. Sonuç başlarda gayet olumludur. Ancak bir süre sonra deney bazıları için olumsuz sonuçlar vermeye başlar.

19. Luca Marinelli - Martin Eden

19. Luca Marinelli - Martin Eden

Martin Eden, genç bir denizcinin hayat yolculuğuna odaklanıyor. İşçi sınıfı mensubu olan Martin Eden, denizcilik yaparak geçimini sağlar. Bir gün San Francisco’da yaşayan üst sınıf bir genç olan Arthur Morse’nin hayatını kurtaran Martin, teşekkür amacıyla Arthur’un evine davet edilir. Burada Arturo'nun güzel kız kardeşi Elena ile tanışan Martin, genç kadını görür görmez aşık olur. Martin’in Elena’ya duyduğu aşk, ulaşmak istediği sosyal statünün de sembolü olur. Martin, statüsünün yarattığı engellere karşı koymaya çalışırken yazar olma hayalini de gerçekleştirmek için çabalar.

20. Orion Lee - First Cow

20. Orion Lee - First Cow

First Cow, girdikleri işte başarılı olmaları, değerli bir ineğe bağlı olan iki adamın hikayesini konu ediyor. Amerika'nın batısına giden Cookie Figowitz adındaki bir adam, burada Çinli bir göçmen olan King Lu ile tanışır. Cookie, King Lu ile kurduğu bağlantı sayesinde Oregon Bölgesi'ndeki kürkçülerin arasına katılır. Birlikte bir iş peşinde koşan Cookie ve King, başarılı olmak için ellerinden geleni yapar. Onların girdikleri işte başarılı olabilmesinin tek yolu ise zengin bir toprak sahibinin oldukça değerli olan ineğine bağlıdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın