Görüş Bildir
Haberler
Hepsi İçinize İşleyecek: Time Dergisi 2023 Yılının En İyi Filmlerini Seçti

Hepsi İçinize İşleyecek: Time Dergisi 2023 Yılının En İyi Filmlerini Seçti

Time dergisi, her yıl olduğu gibi 2023 yılında da en iyi 10 filmi listeledi. Üzerinizde derin etkiler bırakacak bu filmleri mutlaka izlemenizi öneririz. İyi seyirler! 👇

Kaynak1

Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Passages

10. Passages

IMDb: 6.8 

Özet: Tomas ve Martin, Paris'te yaşayan eşcinsel bir çifttir ve Tomas'ın genç öğretmen Agathe ile düşüncesizce tutkulu bir ilişkiye başlamasıyla evlilikleri krize girer. Ancak Martin de kendi ilişkisini yaşamaya başlayınca, Tomas hazırlıksız ya da isteksiz olduğu hayat kararlarıyla yüzleşmek zorunda kalır. 

Oyuncular: Franz Rogowski, Ben Whishaw, Adèle Exarchopoulos 

Yönetmen: Ira Sachs

9. Dreamin' Wild

9. Dreamin' Wild

IMDb: 6.5 

Özet: 'Dreamin' Wild', Emerson ailesinin gerçek hikayesini ve kendi kaydettikleri aynı adlı pop-funk albümlerinin başarısının ardından yaşanan çalkantıları anlatıyor; albüm onlarca yıl sonra eleştirmenler tarafından yeniden keşfedilip değerlendirilene kadar büyük ölçüde fark edilmemişti. Şimdi bir yetişkin olan Donnie, geçmişin hayaletleriyle yüzleşmek ve hayallerinin onu destekleyen ailesine verdiği duygusal zararla boğuşmak zorunda kalıyor. 

Oyuncular: Zooey Deschanel, Walton Goggins, Casey Affleck 

Yönetmen: Bill Pohlad

8. Are You There God? It's Me, Margaret

8. Are You There God? It's Me, Margaret

IMDb: 7.4 

Özet: Ailesi New York City'den New Jersey'e taşındığında, 11 yaşındaki bir kız yeni arkadaşlar, duygular ve ergenliğin başlangıcı arasında gezinir. 

Oyuncular: Abby Ryder Fortson, Rachel McAdams, Kathy Bates 

Yönetmen: Kelly Fremon Craig

7. Killers of the Flower Moon

7. Killers of the Flower Moon

IMDb: 8.0  

Özet: 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir.  

OyuncularLeonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone  

Yönetmen: Martin Scorsese

6. Past Lives

6. Past Lives

IMDb: 8.0   

Özet: Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç edince ayrılmak zorunda kalır. Yirmi yıl sonra, kader ve aşk kavramlarıyla ve hayatı oluşturan seçimlerle yüzleşirken, önemli bir hafta boyunca New York'ta yeniden bir araya gelirler.   

Oyuncular: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro   

Yönetmen: Celine Song

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Revoir Paris

5. Revoir Paris

IMDb: 6.9 

Özet: Mia bir sonbahar akşamı, Paris’te bir restoranda teröristlerin saldırısına maruz kalır. Olayın üzerinden üç ay geçtikten sonra bile kendini toparlayamayan, o geceden yalnızca bölük pörçük bir şeyler hatırlayabilen Mia, sonunda normal yaşantısına yeniden kavuşabilmek için olayları ve mağdurları araştırıp anılarını birleştirmeye çabalar. 

Oyuncular: Virginie Efira, Benoît Magimel, Grégoire Colin 

Yönetmen: Alice Winocour

4. Priscilla

4. Priscilla

IMDb: 7.1 

Özet: Genç Priscilla Beaulieu bir partide Elvis Presley'le tanıştığında, zaten meteorik bir rock-and-roll süperstarı olan adam, özel anlarda tamamen beklenmedik biri haline gelir: heyecan verici bir aşk, yalnızlıkta bir müttefik, savunmasız bir en iyi arkadaş. 

Oyuncular: Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen 

Yönetmen: Sofia Coppola

3. The Zone of Interest

3. The Zone of Interest

IMDb: 8.1   

Özet: Auschwitz kumandanı Rudolf Höss, eşi Hedwig, çocukları ve hizmetkarlarıyla rüya gibi bir hayat sürmektedir. Öyle ki, ölüm kampının duvarına bakan muhteşem evleri tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis'in aynı adlı romanından uyarlanan bu çarpıcı film çiçekli, geniş bahçeleri, seraları ve havuzlarında keyif süren Höss ailesinin başlarına ölüm külleri serpilirken süregiden sıradan gündelik yaşamını gözlemliyor.   

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam   

Yönetmen: Jonathan Glazer

2. Maestro

2. Maestro

IMDb: 7.2  

Gösterim Tarihi ve Yayın Yeri: 20 Aralık, Netflix  

Özet: Bu korkusuz aşk hikayesi, bir müzik dehası olan Leonard Bernstein ile Felicia Montealegre Cohn Bernstein'ın ömür boyu süren karmaşık ilişkisini anlatıyor.  

Oyuncular: Carey Mulligan, Bradley Cooper, Matt Bomer  

Yönetmen: Bradley Cooper

1. Fallen Leaves

1. Fallen Leaves

IMDb: 7.6  

Özet: Günümüz Helsinki'sinde, ilk aşklarını arayan iki yalnız ruh olan Ansa ve Holappa, yerel bir karaoke barda tesadüfen tanışırlar. Ancak ikilinin mutluluğa giden yolu, kayıp telefon numaralarından yanlış adreslere, alkolizmden sevimli bir sokak köpeğine kadar sayısız engelle kuşatılır.  

Oyuncular: Martti Suosalo, Alma Pöysti, Jussi Vatanen  

Yönetmen: Aki Kaurismäki

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın