Görüş Bildir
Haberler
Hediyeniz Kur'an Olsun

Hediyeniz Kur'an Olsun

Özer Yıldız
29.07.2015 - 04:21 Son Güncelleme: 30.07.2015 - 23:31

Bu Proje Ümmetin Birlik projesi...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in mimarlığını yaptığı 'Hediyem Kur'an Olsun'kampanyası Ümmet- Muhammed'e can suyu oldu. Başkan Görmez, bu projeyle tüm gönül coğrafyasına umut dağıtyor. Yüce Kitabımız'ı yeryüzündeki bütün inanlarla buluşturmak için başlatılan bu anlamlı kampanya, özlemle beklenen gönüllerde sükut buluyor.

Kur’an-ı Kerim’in insanlara var oluşumun anlamını anlattığını, hayatın gayesini gösterdiğini ifade eden Görmez, “Nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi bize anlatıyor. Öyle bir kitap ki bize Allah’a nasıl iyi bir kul olacağımızı öğretiyor. Annemize, babamıza nasıl iyi bir evlat olacağımızı öğretiyor. Nasıl iyi bir komşu olacağımızı, nasıl iyi bir evlat, dost, anne-baba olacağımıza bize öğretiyor. Öyle bir kitap ki bize eşyaya ve bütün varlığa karşı merhametli olmayı öğretiyor. Bütün insanlara karşı adaletli olmayı öğretiyor. Bu bir merhamet kitabı, bu bir hakikat kitabı, bu bir adalet kitabı, bu bir ibadet kitabı, bu bir iman kitabı... Bir kitap düşünün ki yüzüne bakmak ibadet, okumak ibadet, dinlemek ibadet, anlamak en büyük ibadet, daha da büyüğü yaşamak. Yaşamak çok daha büyük bir ibadettir. Böyle bir kitabımız var Allah’a hamdolsun.” şeklinde konuştu.

Görmez, Ramazan’da ‘Hediyemiz Kur’an olsun’ çağrısında bulunduklarını söyledi. Görmez, “Yeryüzünde hala bir tek Kur’an’a iman ettiği halde, hatta Kur’an’ı hıfzettiği halde evinde okuyacak bir Kur’an’ı olmayan binlerce milyonlarca insan olduğunu hiç duydunuz mu? Diyanet İşleri Başkanlığı olarak harekete geçtik, 2013, 2014, 2015 yıllarında milyonlarca Kur’an-ı sizin adınıza bu dünyalara gönderme imkânını Cenabı Hakk lütfetti. Bütün bunlara ek olarak bu yıl sizin yardımınıza başvuruyoruz; siz müftülüğe başvuruyorsunuz, diyorsunuz ki, kampanyamızın adı hediyem Kur’an olsun. Herhangi bir kardeşiniz Diyanet’e müracaat ettiğinde ben Afrika’nın şu ülkesine bin tane Kur’an göndermek istiyorum dediği zaman, biz onun o emanetini alıyoruz, o bin tane Kur’an-ı o ülkeye ulaştırıyoruz. Ben 5 bin basmak istiyorum derse 5 bin basıyoruz, onun adına o ülkelere götürüp kendi ellerimizle sahiplerine veriyoruz bu emanetlerinizi. Bu Ramazan bir de böyle bir güzellik yaşıyoruz. Dostlarınıza ve kardeşlerinize de haber verin. Hediyem Kur’an olsun kampanyasına ülkemizin bütün insanlarını katılmaya davet ediyorum.” ifadesinde bulundu.

Şimdi Reisin omuzladığı 'Hediyem Kur'an Olsun ' kampanyasına, Diyanet Din Gönüllüsü ordusunun destek verme zamanı...

Bir din görevlisi olarak bu konuyu en iyi özümseyen ve örneklik teşkil edecek olan kişiler, yine Diyanet teşkilatının gönül elçileri olan Din görevlileridir. Yapacağımız fiili destekle bizatihi seslendiğimiz kitlelere tesir eder, hayırda buluşturan köprüler olabiliriz.

Bu projeyle, Ümmet-i Muhammed'e bir damlada hayat suyu verebilmek, hediyelerin en güzelini sunabilmek bir müslümanın, Kur’an hasretini dindirmek insanlık için de çok kutsal bir görev olsa gerek.

Alem-i İslamın sesini güçlendiren ve sağduyuya çağrı yapan bu güzel projede, en önceDiyanet Personelinin desteği filizlensin...

Kaynak: http://www.dinihaberler.com/haydi-diy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0