Görüş Bildir
Haberler
HDP Eşbaşkanı Demirtaş'tan 'Sürpriz' Rusya Gezisi

HDP Eşbaşkanı Demirtaş'tan 'Sürpriz' Rusya Gezisi

FreiGeist
22.12.2014 - 09:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Moskova'da Kürt haftası'

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, bugün 4 günlük Rusya ziyaretine çıktı. Ziyarette Rus yetkililerle Kobani başta olmak üzere Suriye'deki gelişmelerin ele alınması bekleniyor. PYD lideri Salih Müslim de aynı tarihlerde Rusya'da olacak.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Moskova'ya gitti. Demirtaş'ın Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda da görüşmeler yapacağı belirtildi.

Rus Kommersant gazetesinin, 'Moskova’da Kürt Haftası' başlıklı haberine göre, Demirtaş’ın yanı sıra Moskova’ya birkaç gün sonra PYD Eş Başkanı Salih Müslim de gelecek. İlk kez Rusya’ya gelecek olan Demirtaş’ın, Moskova’da Kürt teşkilatları temsilcileri ve bilim insanları ile görüşmesi planlanıyor. Kommersant, Demirtaş’ın en önemli ziyaretini Rusya Dışişleri Bakanlığı’na yapacağına işaret etti.

Kommersant’a konuşan Türkiye hükümet kaynakları ise 'Demirtaş’ın ziyaretine şaşırdıklarını' belirtti. Habere göre, Türkiye ve Suriyeli Kürtler, Rusya ile karşılıklı ilişkileri artırıyor. Demirtaş ve Müslim’in Moskova’dan Kürtlerin sorunlarının çözümü için destek arayışında olduğu kaydedildi. Kommersant, “Kürtler Suriye’de IŞİD’le sıcak çatışmalar bağlamında Ankara’dan istedikleri yardımı alamadı” yorumunda bulundu.

Türk Hava Yolları ait bir uçakla sabah erken saatlerde İzmir'den İstanbul gelen Demirtaş, Moskova'ya hareketinden önce bir açıklama yapmadı. Selattin Demirtaş'ın 26 Aralık'ta İstanbul'a döneceği öğrenildi. 

CİHAN & DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0