Görüş Bildir
Haberler
Haydi Geçmiş Olsun... 2020'yi Kapatırken Aralık Ayında Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Haydi Geçmiş Olsun... 2020'yi Kapatırken Aralık Ayında Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
04.12.2020 - 11:24 Son Güncelleme: 05.12.2020 - 11:24

2020'yi atlattık, inanabiliyor musunuz?!

Aralık ayı adeta 2020'ye yaraşır bir kapanış yapıyor. Kaotik Yay tutulmasından, Satürn ve Jüpiter'in Kova burcuna geçişine... Sizin için yorumladım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Hiç olmadığın kadar kararlısın, Koç!

Sevgili Koç,

Ne yıldı ama! Yorgun olsan da, böylesine bir dönemi atlattığın için kendini daha da güçlü ve daha cesur hissediyor olmalısın. Öyle hissetmiyorsan bile ruhunu biraz yokla ve oralarda bir yerlerde olduğunu senin de çok iyi bildiğin o cesareti ve gücü bul çıkar derim… Zira Aralık ayında da, 2021’de de o ikiliye fazlaca ihtiyacın olacak!

Ama önce aradan şunları aradan çıkaralım…

Ayın ilk haftasının bence yorumlanmaya değecek doğru düzgün bir aksiyonu yok. Hatta atlattığımız İkizler tutulmasından kalma bir gerginliği var. Çok agresif bir etkisi olmasa da, özellikle kardeş, kuzen, kanka gibi hayatımızın içinde yakınımızda olan insanların en ufak hareketine bile uyuz olduğunu hissedebilirsin. Aile üyelerine de sarabilirsin. O yüzden en iyisi ilk haftayı kendine oyalanacak bir şeyler bularak geçirmek. İşte kitaptır, dizidir… Sosyal medyada coşmanı da fazla önermem çünkü agresif sivri dil etkisi ile ilerleyen haftanın “adalet” teması birleşince ben bunu elbette ki tutup sosyal medya linç hakaret davalarına yordum. Neyse. Haftasonu daha yumuşak ve tatlı bir etki var, 5-6 Aralık tarihleri üretken işler, projeler açısından iyi. Yazıp çizmek, planlar yapmak için uygun zaman. Yine bu tarihlerde maddi açıdan güzel etkiler de var ama bence yine de ayın 20’sinden önce büyük alışveriş, kredi kartı, borç vesaireden uzak durmalısın.

10 Aralık günü meslek-para konusunda şanslı bir gün, değerlendirmek lazım. 11 Aralık ise daha bile güzel! Geleceğe dair atmak istediğin adımlar konusunda kararsızlıkların işte bu tarihten itibaren bitmeye başlıyor, sevgili Koç. Örneğin mesela eğitim konusunda bir süredir ikilemde kaldıysan -bir dersi bırakmak konusunda bir türlü karar verememekten tut çok daha ciddi ve büyük örneklere kadar- artık yol ayrımına geliyorsun. Kafanın netleşip görüşünün berraklaşacağı bu süreçte gelecek planlarını çok daha gerçekçi bir şekilde değerlendireceksin. Ve benim tahminim de 14 Aralık Yay tutulması ile beraber artık tamamen YENİ hedefine kilitlenmiş olacaksın.

Bu tutulma, evet, yeni bir hedef, yeni bir vizyon getiriyor önüne. Açıkçası değişen sadece şartlar olmayacak; değişen senin tavrın, bakış açın, hatta kalbin de diyebiliriz. Sevgili Koç, bu ayın üçüncü haftasından itibaren Satürn ve Jüpiter’in beraber Kova burcuna geçişi ile artık hayata bakışın adeta değişiyor. Topluma sunduğun kimliğini, mükafakatları, ödülleri, ebeveynlerin onayını ve övgülerini bu tutulma ile beraber önem sırasında ikinci, hatta üçüncü plana yolluyorsun. Bu tutulma ile beraber 2021’de seni diri tutan şey İDEALLERİN olacak. İşte bu 14 Aralık tutulması ile başlıyor…

Bu tarihte gördüğün rüyalara da dikkat etmeni öneririm. Bilinçaltın (özellikle sık sık tekrarlayan ya da belli bir tema etrafında dönen rüyalar görüyorsan) seni bir sorunla ilgili uyarmak istiyor olabilir. İçten içe sezdiğin ama mantık çerçevesine oturtamadığın için kendine bile itiraf edemediğin şeyler… Bir uyarı!

21’inden itibaren ise Oğlak sezonu başlıyor… Bu sezon kazançların bereketini arttırsa da, 23 Aralık tarihini hiç beğenmedim - bu tarihte dikkatli olmanı öneririm. İş yerinde üslerinle sıkıntılar yaşayabileceğin gibi hukuki problemlere de söz konusu olabilir. O yüzden çok dikkatli olmak lazım. Ayrıca aile içi gerginliklere de işaret ediyor. Açıkçası aile içi gerginlik meselesini daha yüksek bir ihtimal olarak görüyorum çünkü 30 Aralık Yengeç dolunayının da maalesef ki işaret ettiği gündem bu: Aile…

Aile içinde geçmiş meselelerle alakalı tartışmalar söz konusu olabilir. Sırlar ortaya dökülebilir. Dolayısıyla aile içerisinde özellikle tekrarlayıp duran konular varsa, hele hele bir de bu konular parayla alakalıysa pek sınırları zorlamayın, fazla deşmeyin derim. Mesela ailenin genelini ilgilendiren miras-tazminat-nafaka ya da büyük kredi borçları gündeme gelebilir.

Bu süreçte insanların, haberlerin ve rüyaların “ilahi adalet” teması taşıyacağını bilmek ve dolayısıyla da vicdanımıza göre hareket etmek gerekli… Durup bir düşünmek, gururumuzu ve acılarımızı bir kenara bırakıp, kendimize dürüst olarak gerçekten adaletli davranıp davranmadığımızı bir sorgulamak lazım söz konusu yakın ilişkiler olunca…

Aşktan bahsetmeden bitirirsem olmaz; bu ay aşk meselesi öyle çok da vurgulu değil ama ayın 15’i ve sonrasında uzak mesafe ilişkilerinde güzel gelişmeler olabilir. Uzun süreli aşkların artık ciddi meseleleri masaya yatırma, geleceğe bakma vakti!

20 Aralık’ta Merkür, Güneş’in kalbinde… Dilek, dua, artık ne varsa sal evrene sal! :)

2021’i ayrıca yorumlayacağım. Yeniden görüşürüz. Hadi bakalım…

Seneyi aşkla kapatabiliriz, Boğa!

Sevgili Boğa,

Haydi büyük geçmiş olsun, öyle ya da böyle 2020’yi atlattık. Şu Aralık ayıyla beraber angarya işleri de aradan çıkaralım ve yeni yıl havasına girelim artık…

Ayın ilk haftası, İkizler burcu tutulmasının ağırlığını taşıyor olacak. Yani gerginliğin dağılması biraz vakit alabilir, tatsız ve huysuz hissedersen bunu çok ciddi yorumlama derim. Bence zaten haftasonuna kadar neşen de, enerjin de yerine gelmiş olacak. Haftasonu, yani 5-6 Aralık tarihleri özellikle aşk açısından güzel ve neşeli görünüyor. Bekar ya da başı bağlı -farketmez, iki taraf için de romantik etkiler var. Bekarlar özellikle sosyal medya gibi ortamlardan yeni insanlarla tanışabilir, hayatında zaten biri olanlar ise gelecek planlarına sevgililerini dahil edebilir. Hoş, tatlı etkiler yani… Yine de böyle “yer yerinden oynatan” tarzda büyük gelişmeler bekleme derim. Bu daha huzurlu, daha sakin biri enerji… Aniden alevlenen aşklardan çok; yavaşça kurulan yakınlıklara, anlayış ve güven çerçevesinde bağlanmalara işaret ediyor.

10-11 Aralık tarihleri ise yine hem aşk, hem de para açısından güzel ve şanslı günlere işaret ederken asıl meseleye geliyoruz: 14 Aralık, Yay burcu tutulması…

Sevgili Boğa, 14 Aralık’ta gerçekleşecek olan bu tutulmada maddi-manevi bir borç karşına çıkabilir. Bu noktada kendini hangi tarafta konumlandırdığın önemli elbette. Alacağın mı var, yoksa ödemen gereken borçlar mı? Eğer maddi konuda bir borcun (bu taksitlerle aylara yayılacak büyük bir alışveriş olabileceği gibi, banka kredisi de olabilir) eşiğindeysen lütfen lütfen en azından ayın 20’sini atlatmayı bekle derim. Para konusu genel olarak ayın en önemli gündemlerinden biri zaten. Özellikle 14 Aralık’tan sonra 2021’in ilk çeyreğini kapsayacak bir bütçe çıkarmak üzere ailenle görüşebilir, ortak kaynak ve gelirleri masaya yatırabilirsiniz.

20’sinden sonra yavaş yavaş kazancın bereketinin artacağını düşünüyorum. Yani günlük hayatın keyfi geri geliyor ama bu tutulma etkisi bundan ayrı ve daha büyük bir mesele…

Bir de duygusal-manevi bir boyutu var bu tutulmanın… İçsel bir yüzleşme, kötü alışkanlıklarını geride bırakma, güven korku ve şüphe duygusu üzerine enine boyuna düşünmek için iyi bir fırsat, sevgili Boğa. Zehirli ilişkiler söz konusuysa, kesip atmak için uygun fırsat. Bu tutulmadaki “şifa” etkisi var evet ama bu “şifa”nın sürece yayılacak bir iyileşme, bitki çayı içer gibi ferahlama şeklinde değil ama sorunu kökten çözen bir ameliyat gibi, çürümüş, zehirleyen parçaların kesip atılması şeklinde olacağını düşünüyorum. Kararlı, tavizsiz ve güçlü bir etkisi var. Bu, özellikle kendini umutsuz, hapsolmuş gibi hisseden Boğalar için çok çok çok iyi. Muhtaç olduğun kudret damarlarında yükseliyor adeta.

Elbette bu yoğun etkiyi deneyimleyeceksin diye bir şart yok; yüksek ihtimalle para paylaşımı, banka-borç gibi meselelerle uğraşarak da atlatabilirsin. Kötü alışkanlıkları bırakmak için de uygun zaman…

Neyse, devam edelim. Hızlıca ayın 20’si ve sonrasına gelmek istiyorum zira senin için en güzel günler orada başlıyor. Oğlak sezonu ve Merkür’ün de güzel etkisi ile öncelikli olarak aşka dair tatlı gelişmeler var. Zaten 16-17 Aralık tarihlerinde Satürn’ün Oğlak’taki işini bu defa TAMAMEN bitirmesi; senin hayatında eğitime dair engellerin yavaş yavaş kalkacağı ve 2021’in kendini gerçekleştirebilmen adına güzel fırsatlar sunacağının sadece bir işareti. Yorucu, çok yorucu bir sene seni bekliyor ama bu yorgunluk açılan yollarda yürümekten olacak :)

20’si ve sonrası demiştik… Özellikle 25 ve 28 Aralık, uzak mesafe ilişkileri söz konusu olabilir, sosyal medyada biraz aktif olmak isteyebilirsin bu yüzden. Bence tatlı flörtler bu tarihlerde baş gösterip, 30 Aralık’ta güzel bir haberle / konuşma ile taçlanacak. Ocak ayının net gündemi ise aşk olacak zaten. Eğer zaten sevgilisi olan bir Boğa isen, 25-28-30 Aralık tarihleri adım adım yüzük-nikah-bebek gibi konuları açacak gibi duruyor -ufacık bir not düşmek gerekirse de: Bu süreçlere akrabalar HADDİNDEN FAZLA dahil olmak isteyebilir. Her ne kadar para desteği gibi olumlu etki de görünse de, huzurlu bir süreç için sınırlarını çizmek isteyebilirsin.

30 Aralık dolunayında beni geren bir etki de var, aşktan bağımsız… Akraba ziyaretleri, kardeş-kanka-kuzen-komşu gibi mecburen çok yakın olduğumuz insanlar, anne tarafı, birazcık tartışmalar söz konusu olabilir. Fazla kaptırıp kalp kırmamak lazım. Sağlığa da dikkat edelim, mutfak kazalarından kaçınalım, sıcacık çorbalar içelim ve güzel güzel atlatalım bu dolunayı.

Aralık içerisinde bir de yıllık yorum yayınlayacağım ayrıca. Orada 2021’in getirilerinden detaylıca bahsedeceğim. Umudumuzu kaybetmiyoruz!

İlişkilerde dönüm noktasına geliyorsun, İkizler...

Sevgili İkizler,

Senin için ilginç bir ay bu… Nereden başlasam bilemiyorum açıkçası. En iyisi ilk haftadan başlayalım bakalım.

İlk haftanın yorumlanacak pek aksiyonu yok açıkçası. Hatta atlattığımız İkizler tutulmasının azalarak biten gerginliğinin kalıntıları var. Yani ilk hafta içerisinde hala kendini çok huysuz hissedebilir; hayatını, duygularını, kendini hunharca yargılayabilirsin. Bunun geçici bir etki olduğunu bil ve lütfen kendine çok da hoyrat davranma. Hafta sonu nispeten daha tatlı etkiler geliyor zaten ve bu huysuz hava dağılıyor. Hafta sonu paraya dair güzel haberler var. İş arıyorsan olumlu dönüşler gelebilir, ekstra kazanç konusunda fikirler, bereket… İyi bir hafta sonu yani. Senin yerinde olsam kendimi işe güce verir, insanlara ve kendime sarmaz; bol bol çalışırdım.

Bu hafta sonunda aşka dair de güzel etkiler var. Ama ben, eğer bekarsan, bu etkiye karşı biraz temkinli olmanı tavsiye ederim. Stresli geçen günlerden sonra, ortalama seviyedeki romantik duyguları bile çok büyük bir aşk sanma meylimiz var sonuçta. İnsan sırf ilgisini dağıtacak ve tutunacak bir şeyler arayabilir zorlu zamanlarda. İşte bu yüzden, ayın 14’üne kadar, ilişkiler konusunda büyük vaatlerde bulunmamak, ciddi adımlar atmamak iyi olur. Biraz zaman vermek, ilişkiyi kendi haline bırakmak herhangi bir zarar verecekse ya da 'soğumaya' sebep olacaksa da olsun zaten ya... Demek ki doğru kişi değilmiş, der geçersin! Eğer zaten bir sevgilin varsa, ilişkide bir dönüm noktasına geliyorsunuz… Çünkü 14 Aralık’ta gerçekleşecek olan şey Yay tutulması.

Bu Yay tutulmasını açalım biraz. Güçlü, çok güçlü bir etki bu. İlişkilere dair karmik gelişmeleri ya da insanları gündemimize getiriyor. Adeta tanışmamız kaderimizde olan, bir şekilde eninde sonunda yolumuzun kesişeceği, kişisel dönüşümümüzde önemli rol sahibi olacak ya da hayatımızdan sadece geçip gitse bile önemli olayları tetikleyecek çok önemli biri bu! Sadece aşka bakış açını ya da günlük hayatını değiştirmeye değil; seni derinden dönüştürmeye geliyor, gelmekte olan… Hem de sevgili olarak geliyor, romantik ilişkiye geliyor. Elbette bu bekar olanlar için geçerli. Zaten hayatında biri olanlar için de ilişkiye “karmik” olaylar geliyor… Evlilik? Bebek? Taşınma? Gündemini şimdiden hazırla derim.

Zira 2021 boyunca hep ileri, hep geleceğe dair adımlar atıyor olacaksın, sevgili İkizler. Satürn ve Jüpiter’in Kova’daki konumu, bu süreçte vereceğin kararları ve yapacağın planları kalıcı hale getirecek. Kısacası artık çocukluk, serserilik, kararsızlık dönemi bitiyor diyebiliriz. Ama bu gözünü korkutmasın; her şey zamana yayılarak, doğru ritmde gerçekleşecek. Bu tutulmanın gündemi ile 2021’in temasını görüyor, fragmanını izliyor gibi düşün.

Ayın üçüncü haftasından itibaren tempo yükseliyor, insan ilişkilerini yavaşça bir kenara bırakıyoruz. Öncelikli olarak maddi sorunlar çözülmeye başlıyor. Para ile ilgili haberler alabilirsin. Yaptığın bir burs başvurusu, kredi başvurusu sonuçlanabilir. Yine de tüm bunlara rağmen harcamalarına hala dikkat etmeni öneriyorum. 25 ve 28 Aralık günleri maddi sıkıntıların konusunda ailenden destek görebilirsin.

Zaten 30 Aralık Yengeç dolunayı ile beraber para meselesinde artık önünü görebilir hale gelecek, gelirini sabitleyeceksin diye düşünüyorum. Cebine göklerden büyük bir para gelmese de; en azından her şey yerli yerine oturacak ve GÜVENDE hissettirecek. İş arayanlar için de çok olumlu bir süreci işaret ediyor bu dolunay. Özellikle 20-21 tarihlerinde yapılan başvuruların ya da görüşmelerin sonuçlanması 30 ve sonrasını bulabilir.

2021’de para bu kadar gündem olmayacak, merak etme. Önümüzdeki hafta 2021 yorumlarında uzun uzun anlatacağım. İyi yıllar :)

Bu dolunayı da dizginlersen, düze çıkıyorsun, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Aralık ayı senin için biraz gergin bir enerjiyle başlıyor açıkçası. İlk hafta içerisinde pek de aksiyon olmadığı gibi, atlattığımız İkizler tutulmasının gerginliğinin kalıntıları var üstelik. Bu etki, hafta sonuna kadar, uyku problemlerine ve kötü rüyalara sebep olabilir. Çok da anlam yüklemeni önermem. Hafta sonu ise neyse ki bu sıkıntı, kasvet yavaşça dağılıyor ve özellikle gelecek planlarına, eğitim ve meslek konularına dair güzel haberler getiriyor. Sınıf arkadaşlarınla iletişime geçmek iyi şeylere vesile olabilir. Telefonun elinde olsun.

İlk haftayı bu şekilde geçiriyoruz ve ben sana 10 Aralık tarihinden bahsetmek istiyorum. Hem bekarlar için, hem de başı bağlı olanlar için tek kelimeyle baş döndürücü bir tarih. Sosyal medya üzerinden bol bol flörtler edebilirsin - eğer ciddi bir ilişkin varsa evlilik-bebek gibi konuları dahi konuşabilirsin. Tadını çıkar!

11 Aralık da meslek, iş güç açısından harika. Zihnin aktif ve üretken olacak, bu günü boş geçirmek istemezsin.

Şimdi üst üste iki güzel gün müjdesi verdikten sonra şu Yay tutulmasını masaya yatıralım bakalım. 14 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan bu tutulma senin için biraz gergin, sevgili Yengeç. Sağlığına lütfen dikkat et, bunu zaten vurgulamaya gerek dahi duymuyorum artık. Bu ilk uyarımdı. Tutulmaya dair ikinci uyarım ise iş yerin ile alakalı… İş yerinde uzun süredir görmezden gelinmiş, sineye çekilmiş gerginlikler bu ayın ortasında patlak verebilir. Dolayısıyla tartışmalar, biraz hararetli toplantılar söz konusu olacak gibi duruyor. Ne yaparsan yap, asla ‘vicdan’ duygusundan kopma ve karma yaratma derim, Yengeç. Çünkü bu tutulmanın ince bir ilahi adalet teması var.

Biraz da olumlu taraflardan bahsedelim tabi… 14-15 Aralık’tan 21’ine kadar aşka dair gerçekten çok güzel kapılar açılmaya başlıyor sevgili Yengeç. Üstelik, ilişki alanında duvar gibi duran Satürn de artık Kova’ya geçiyor ve birazcık şımarmaya, çocuksu ilişkilere, eğlenceye yer açıyor. Bu ay, özellikle 21’inden sonra, aşka dair düğümlerinin çözüldüğünü, akışın rahatladığını göreceksin. 14-15 özellikle harika! Ama… eğer sevgilin varsa ya da evliysen de; bu tarihlerde bebek sahibi olmak gibi planların yoksa dikkatli olmanı ve önemini almanı tavsiye ederim. Yani düşününce, Aralık ayında yapılan bir bebek Başak burcu olarak doğacak ve hayatının geri kalanı boyunca seni yargılayıp duracak… Ona göre! Şaka bir yana, bu dönemde “bereket” biraz fazla akıp gidiyor, ona göre. Sevgiliyle yapılan harcamalarda da ölçülü olmak lazım. Aşka gelip yılbaşı hediyeleri için boyumuzu aşan harcamaların altına girme meylimiz var, ona göre.

25 ve 28 Aralık tarihleri de özellikle dostlarından bolca destek göreceğin gelişmelere işaret ediyor. Kariyer konusu da dahil olmak üzere arkadaşlarınla pek çok konuyu masaya yatırabilirsin. Arkadaş grubundan birine karşı hislerin mi var? Bu tarihlerde tatlı konuşmalar söz konusu olabilir.

Zaten 30 Aralık tarihindeki dolunay ile bazı şeyler ortaya dökülüyor, sevgili Yengeç. Bu dökülen şeylerin elbette ki güzel duygular, tatlı itiraflar olmasını umuyorum. Ama her zaman başka ihtimaller ve bizim kendi seçimlerimiz de var tabi… Bu ayki dolunay ile ilişkilerde paranoyak, güvensiz, şüpheci ve gereksiz derece kıskanç bir tavır sergileyebilirsin. Kendini karşındakine güvenmekte zorlanır halde bulabilirsin. Korkularını sezgiler ile karıştırabilirsin. Kıskançlık, kontrol, paranoya, geçmişin hayaletleri, kaybetme korkusu, suçluluk… Hepimiz ama hepimiz bu duyguları içimizde bir yerlerde taşıyoruz. Sonuçta insanız! Bize düşen bunlara yenilmemek. 2021’e girerken bu duyguları at çöpe gitsin, sevgili Yengeç…

Önümüzdeki yılı, ilişkilerin gidişatını ve pek çok şeyi birkaç hafta içerisinde yıllık burç yorumumda göreceksin. O zamana kadar kendine dikkat et.

Aslan olduğunu hatırlama vakti...

Sevgili Aslan,

Haydi büyük geçmiş olsun. 2020’yi de atlattın. Zor zamanların testinden geçmiş biri olarak artık daha cesur, daha da güçlü hissetmelisin! Yorgunluğa, bezginliğe kapılmıyoruz; dik durarak giriyoruz 2021’e. Her ne kadar üstümüz başımız dökülüyor, dizlerimiz titriyor olsa da başımız dik olmalı! Hayat denen nefes kesici macerada şu yaşadığımız bir yılın lafı dahi olmayacak dönüp baktığımızda. Hadi bakalım, motive olduysan başlayalım :)

Bu Aralık ayı, senin için adeta 2021’nin bir fragmanı tadında geçecek diyebiliriz. Öncelikli olarak, etkisi 2021’in tamamına yayılacak ve gündemi ağırlıklı olarak belirleyecek olan o önemli harekete bakalım: Satürn ve Jüpiter’in beraberce Kova burcuna geçişi… Sevgili Aslan; bu sene içerisinde Satürn daha önce de Kova’ya gelmiş fakat uzun süre kalmadan geri dönmüştü. Şimdi ise, en az 2,5 yıl sürecek bir dönemi başlatıyor. Bu dönem nedir diye sorarsan: İlişkilerde ciddiyet dönemi. Artık öylesine devam eden, temeli zayıf ve geleceği belirsiz, lafta kalan ve somut hiçbir göstergesi olmayan aşklara, flörtlere veda ediyoruz.

Zaten 14 Aralık’ta gerçekleşecek olan Yay tutulması ile beraber, aşka dair son derece karmik gelişmeler yaşanacak gibi duruyor, sevgili Aslan. Eğer bekarsan birileriyle tanışabilir ve yakınlaşabilirsin. Bunun için illa fiziksel olarak dışarıda olmak gerekmiyor; sosyal medya, İnternet sayesinde akıştan kopmuyoruz, malum… Eğer başın bağlıysa da, evlilik-bebek gibi konular artık ciddi ciddi konuşulmaya başlayabilir. Ciddiyim! Eğer sevgilin varsa ya da evliysen; bu tarihlerde bebek sahibi olmak gibi planların yoksa dikkatli olmanı ve önemini almanı tavsiye ederim. Yani düşününce, Aralık ayında yapılan bir bebek Başak burcu olarak doğacak ve hayatının geri kalanı boyunca seni yargılayıp duracak… Ona göre! Şaka bir yana, bu dönemde “bereket” biraz fazla akıp gidiyor, ona göre. Sevgiliyle yapılan harcamalarda da ölçülü olmak lazım. Aşka gelip yılbaşı hediyeleri için boyumuzu aşan harcamaların altına girme meylimiz var, ona göre.

Tutulma öncesinde de bir göz atalım… Aralık ayının ilk haftasının pek bir aksiyonu yok açıkçası. Hafta sonu güzel etkiler var, o da aile içerisinde tatlı, huzurlı vakitlere işaret ediyor. Eğer aile üyeleri arasında kırgınlıklar, küslükler varsa bu hafta sonunu yani 5-6 Aralık tarihlerini değerlendirmek isteyebilirsiniz. Maddi açıdan da aile üyeleri birbirine destek olabilir. Ama yine de büyük borçların, uzun vadeli ödemelerin altına yeni yıla kadar pek girilmemesi lazım.

11 ve 15 Aralık günleri senin için çok özel günler. Aslan burcunun ortalarında doğduysan özellikle, bu günü eğlenerek, kendine bakarak ve kendini şımartarak, hoşlandığın insanlarla ya da sevgilinle flört ederek, dilekler tutarak geçirmeni öneririm. Enerjini adeta tazeleyip depolayacaksın. Eğer Aslan’ın sonlarına doğru doğduysan da; 21 Aralık tarihini bu şekilde değerlendir. Sana, sandığından çok daha iyi gelecek. 2021’ye Aslan gibi saldırmak için enerji depolamak lazım sonuçta.

Daha Oğlak sezonuna varmadan, aslında ayın 15’inde güzel kariyer fırsatları görünmeye başlıyor, sevgili Aslan. Eğer bir ilana denk gelir ya da açılan bir pozisyon vesaire kulağına gelirse “yıl başını bekleyeyim” gibi bir kafaya girme, direkt başvur derim. Gerçekten güzel etkiler var çünkü. 25 Aralık’ta ve 28 Aralık’ta özellikle… Hani “bu sene zaten bitti” diye burun kıvırma çünkü yolda bir şeyler var.

Sevgili Aslan, bu Aralık ayını biraz zorlu bir Yengeç dolunayı ile kapatıyoruz. Yengeç zaten ayın yöneticisi olarak, malum, böyle bir pozisyonda gücünü adeta katlıyor. Sana birazcık içsel, ruhsal sıkıntı verebilir ama somut bir zarar vereceğini sanmıyorum. Daha çok kendi takıntılarınla yüzleşebilir, 2020’ye dönüp bakarken geçmişin hatalarına ve kaçan fırsatlara, akıp giden zamana bakıp birazcık üzülebilirsin ama şunu unutma: Her şey ama her şey doğru zamanda, doğru yerde oluyor. Belki de bu pandemi, iptal olan planlar ve can sıkıcı, can yakıcı olayların hepsi olabilecek senaryoların en iyisiydi… Asla bilemeyiz. Yine nine gibi konuşmak istemiyorum ama gerçekten de “her şeyin hayırlısı” diyorum ve sana da geçmişi geçmişte bırakıp, azıcık “kader” olgusuyla kabullenip önüne bakmanı öneriyorum.

Bu dolunay altında gördüğün rüyalara dikkat etmeni öneririm. Bilinçaltın (özellikle sık sık tekrarlayan ya da belli bir tema etrafında dönen rüyalar görüyorsan) seni bir sorunla ilgili uyarmak istiyor olabilir. İçten içe sezdiğin ama mantık çerçevesine oturtamadığın için kendine bile itiraf edemediğin şeyler… Bir uyarı!

Sevgili Aslan, kısacası Aralık ayını kapatırken önce bir geriye, sonra da kendine bakıyorsun ve hazırsın. Yengeç dolunayı azıcık üzgün hissettirebilir ama bunun geçici bir dolunay etkisi olduğunu hatırla lütfen. Ve tekrarlıyorum, lütfen lütfen lütfen sağlığına dikkat et…

Kalbin değişiyor, Başak...

Sevgili Başak,

Büyük geçmiş olsun. 2020’ye şöyle bir dönüp bakarken, kendini de tebrik etmeyi unutma, olur mu? Stresi, belirsizliği, ekonomik kaygıları, yorgunluğu ve korkularıyla zorlu bir yıl atlattık. Yorgun olmamız normal, ama gururlu ve daha da cesur olmalıyız artık çünkü insanın gücü de, cesareti de yüzleştiği ve atlattığı şeylerle büyür ne de olsa…

Neyse fazla uzatmıyor, direkt konuya giriyorum. Aralık ayının ilk haftasında pek bir aksiyon görünmüyor açıkçası. Üstüne üstlük bir de atlattığımız İkizler tutulmasının gergin kalıntıları var. Ama onlar da hafta sonuna doğru gelen tatlı etkilerle beraber silinip gidecekler.

Sevgili Başak, bu hafta sonu, 5-6 Aralık tarihlerinde aşka dair gerçekten çok güzel etkiler var. Sosyal medya ve hatta (buna güleceksin biliyorum ama) akraba/komşu gibi yakın çevreden insanların aracılığı ile yeni birileriyle tanışabilirsin. Kendini çok flörtöz hissedebilirsin. Ben böyle şeyleri destekliyorum açıkçası, doğru düzgün kaliteli sohbetler, flörtler zihni ve duyguları besler, iyidir. Ama yine de ayın 14’üne kadar, ilişkiler konusunda büyük vaatlerde bulunmamak, ciddi adımlar atmamak iyi olur. Biraz zaman vermek, ilişkiyi kendi haline bırakmak en iyisi. Bol bol konuşulsun. Zaten şu pandemi ortamında en fazla evden, telefon aracılığı ile insanlarla konuşulabilir :) Neyse, 14’üne kadar ciddi bir adım yok diyorum çünkü 14’ündeki Yay tutulması hayatındaki, özel hayatındaki pek çok dengeyi ve dolayısıyla da gelecek planlarını değiştirebilir, sevgili Başak.

Öncelikli olarak yaşadığın yer, evin ile alakalı bir sıkıntı olabilir. Evi paylaştığın insanlar/ailen ile aranızda bir süredir biriken ve görmezden gelinen sorunlar varsa artık kaçınılmaz boyuta gelebilirler. Evin ile alakalı fiziksel sorunlar da patlak verebilir. Kulağa can sıkıcı geldiğinin farkındayım ama yeni, ferah bir başlangıca tam da yeni yıla denk gelerek zemin hazırlaması güzel bence. Ev-aile ile alakalı gerginlikleri yeni yıla taşımıyorsun, anlayacağın. Bu konuda özellikle ailenle para gibi hassas meseleleri konuşurken kelimelerini dikkatli seçmeni ve kimseyi kırmamanı öneririm. Bu süreçte yaşananların etkisi tahmininden uzun sürebilir.

15’inden itibaren, aşka dair bu defa gerçekçi adımlar atma vakti geliyor, sevgili Başak. 20 Aralık’ta hayatına dair bir dilek tut ve gerisini akışına bırak derim.

21’den itibaren Oğlak sezonunun gelişi ile beraber kısmetler açılıyor diyeceğim ama bu defa bir fark var… Satürn ve Jüpiter, beraberce Oğlak burcundan çıkıyorlar bu ay. Artık hayatının aşk alanında duvar gibi Satürn’ün gölgesi yavaş yavaş silinmeye başlıyor. Aşkı, aşk olduğu için; eğlenmek, mutlu olmak, zengin duygular deneyimlemek… sevmek için sevmek vakti! Aşka bakış açın değişmeye başlıyor kısacası, Başak. Eminim ki 2021’de, hayatındaki insanların sana olan sevgisini sorgulamaya, ölçüp tartmaya, kendi kendine değer biçmeye kalkışıp kendi kendini defalarca hırpalamaya, hor görmeye kalkmayacaksın! Çünkü o dönem kapandı artık ve 30 yıl boyunca da geri gelmeyecek. Bu 2,5 yıllık süreçte umarım aşka, özsevgiye dair bir şeyler öğrenmişsindir. Öğrenmediysen de sıkıntı yok; hayatına birinin gelip drm,m nasıl hakkını vererek sevileceğini öğretmesi an meselesi! Bunları okurken burun kıvırıyorsun, biliyorum. Ama göreceksin, 2021 bunu sana getirecek; Aralık’ta duydukların ise ayak sesleri. Özellikle 25 -28 Aralık… Neyse ki bundan yıllık genel yorumlarda da bahsedeceğim.

Şimdi bir de başı bağlı Başaklara dönelim. Sevgili Başak, ilişkide artık yeni bir insan var, o da sensin. Bu Aralık’tan sonra ilişkiye olan bakış açının ve tavrının değil; kalbinin de değiştiğini, adeta hafiflediğini hissedebilirsin. Pek çok sorunun çözülmesine hazırlan derim. Eğer çocuk-evlilik gibi niyetleriniz varsa yine evrenden desteklisiniz. Ona göre…

İş güç meselelerine pek değinmedim, zira çok ucundan yakalıyor ve 30 Aralık dolunayı ile beraber kendini gösteriyor yeni bir proje, sevgili Başak. Dolayısıyla iş arayanlar için de, ilerlemek isteyenler için de iyi haber diyebiliriz.  2021 yorumlarında ondan da uzun uzun bahsedeceğiz…

Sınavı geçtin, Terazi!

Sevgili Terazi,

2020’yi, hem de Satürn’ün Oğlak’tan geçişini atlattın. Çok sağlamsın, çok!

2021 yılının yorumlarını önümüzdeki haftalarda detaylıca ve uzunca yapacağım. Ama şimdiden söylemek istiyorum ki senin için ÇOK heyecan verici gelişmeler kapıda. Bu Aralık ayında, o gelişmelerin ayak seslerini duymaya başlayacağını düşünüyorum. Bir nevi 2021 fragmanı diyebiliriz bu ay için. Ama biraz gerginlik de var tabi… Atlatacağız ama. Sonuçta biz dünya çapında bir salgın bile atlattık; Yengeç dolunayının kanımızı azıcık vahşileştirmesini mi atlayamayacağız?! :)

Neyse bu kadar şaka muhabbet yeter. Başlıyorum.

Aralık ayının ilk haftasında pek de aksiyon yok. İkizler tutulmasının kalıntısı olarak birazcık dedikodular kulağına çalınabilir en fazla. Oysa hafta sonuna doğru bu baygın ve kasvetli enerji, çok güzel etkilerle dağılıyor. O etkiler, 5-6 Aralık tarihlerinde mesleğe, para kazanmaya dair bereketli, güzel etkiler… Dolayısıyla “ne de olsa sene bitti yaa” rehavetine kapılmadan, eğer iş arıyorsan ya da yeni bir proje / pozisyon peşindeysen başvurularını, taleplerini yap derim. Bu Aralık ayından sonra Jüpiter ve Satürn’ün Oğlak’taki misafirliği sona eriyor ve Kova’ya geçiyorlar. Bu ne demek? Allah bir kapıyı kapatırsa, diğerini açar… Baktık o kapı da açılmıyor, pencereleri tıklatırız, arkadaşlarımızı çağırır, balkonlara tırmanırız, kapılara omuz atar, hiç olmadı tünel kazarız demek. Yani, şansımızı zorlarız, BİR ŞEKİLDE OLDURURUZ demek. O yüzden “bu iş bana gelmez, almazlar ki” tavrına, karamsarlığa 2021’de de, bu Aralık ayında da yer yok. Neyse, devam ediyoruz.

Ayın 14’ünde Yay burcunda bir tutulma var. Bu tutulmanın sana uzun süredir beklediğin bir haberi getireceğini düşünüyorum. Olumlu olacağından yanayım, çünkü ayın 15’inde de aşka dair HARİKA gelişmeler var. Birbiri ile bağlantılı bu iki olay; adeta aşk konusunda seni sevindirmek için bir araya gelmiş. Bu tarihlerdeki derin sohbetlerde çok şey saklı!

20’sinden itibaren ise Oğlak sezonuna giriyoruz ve hatırlıyor musun geçtiğimiz aylar boyunca seni “duygusal süreçler, aile içi gerginlik, şifalanması gereken yaralar” vesaire diyerek darladım durdum? İşte tam da o kabuk bağlamış yerlere merhem süremeye gelen bir süreç başlıyor. Ailenden çok büyük destek görebilir, hanenizde çok güzel haberler alabilirsiniz. Evinizin bereketi de artıyor, artık bundan sonrası düzlük!

20 Aralık’ta Merkür, Güneş’in kalbinde olacak, bir dilek tut ve 2021 için heyecanlanmaya başla derim.

25 ve 28 Aralık ise yine aile içerisinde maddi sıkıntıların çözüleceğine dair işaret veriyor. Olumlu ve güzel günler. Sevgili - eş varsa, bu tarih aralığı ilişkiyi onarmak, güven problemlerini çözmek için de kullanılabilir.

Bunca güzel haberi verdim ama maalesef ki ay sonundaki, yani 30 Aralık’taki Yengeç dolunayı gergin… Yengeç zaten ayın yöneticisi olarak, malum, böyle bir pozisyonda gücünü adeta katlıyor. Bu dolunay güçlü, çok güçlü. Seni dürtüsel ve fevri davranmaya itebilir. Her ne kadar paraya ve borçlara dair bir ihtimali olsa da, seni daha fazla duygusal anlamda etkileyecek gibi duruyor. İlişkilerde paranoyak, güvensiz, şüpheci ve gereksiz derece kıskanç bir tavır sergileyebilirsin. Kendini karşındakine güvenmekte zorlanır halde bulabilirsin. Korkularını sezgiler ile karıştırabilirsin. Kıskançlık, kontrol, paranoya, kaybetme korkusu, suçluluk… Hepimiz ama hepimiz bu duyguları içimizde bir yerlerde taşıyoruz. Sonuçta insanız! Bize düşen bunlara yenilmemek.

Bu dolunayda patron gibi üslerimizle de ters düşmeyelim, gerisi kolay zaten. Yıllık yorumlarda görüşeceğiz. Şimdilik hoşçakal.

Kaotik bir başlangıç bu, Akrep...

Sevgili Akrep,

Genel olarak büyük çoğunluk için bu Aralık ayının ilk haftasında pek bir aksiyon yok. Fakat senin için geçerli değil bu… 5-6 Aralık tarihleri senin için güzel bir etki taşıyor. Aşka dair şifalandırıcı, bağışlayıcı, tatlı enerjiler var gökyüzünde. Oldukça kaotik geçecek bir Aralık (ve onu takiben de 2021 yılı) için hafif bir başlangıç bu… Gayet güzel. Senin yerinde olsam bu tarihleri hoşlandığım insanla ya da varsa sevgilimle sohbetler ederek değerlendirirdim. Bu günlerin en iyi tarafı: Yapıcı, onarıcı bir etki ile gelmeleri… Yani flörtünle bir süredir kopmuşsanız ya da birbirinize gücenmişseniz, sevgilinle aranız son zamanlarda birazcık kötüyse, bu hafta sonu barıştırıcı, şeker gibi vakitler getiriyor. İlişkileri tamir etme vakti.

Zaten ikinci haftaya doğru ilgimiz ve enerjimiz işimize gücümüze, mesleğimize ve kazancımıza kaymaya başlıyor. Sevgili Akrep, 5-6 ve 11 Aralık tarihlerinde zihnin son derece üretken olacak, fikirlerini not almanı ve projelerin üzerine çalışmanı tavsiye ederim. İş arayanlar ya da iş yerinde ilerlemek isteyenler için de fırsatlar var çünkü yine bu tarihlerde kendini iyi ifade edebilir ve ikna edici bir haldesin… Çok etkileyicisin! Bunu da değerlendirilmesi gereken olumlu etkilere ekleyelim.

Ve gelelim ayın asıl meselesine: Yay tutulması. 14 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan bu tutulma, son derece güçlü. 87 sonu-88 başı doğumlular, Yay burcunun son derecelerinde kişisel gezegenleri olanlar başta olmak üzere, Akrepler de bu tutulmadan yüksek etki alanlardan olacak. Gündemimiz ise belli: Para.

İş arayanlar için olumlu bir haber olduğu gibi, zaten çalışanlar için de ekstra kazanç kapıları, büyük bir satış, ödemeler söz konusu olabilir. Dikkat edilmesi gereken mesele, harcamalar ve alma-verme dengesi konusunda hassas olunması yönünde… Alışverişlerde aşırıya kaçmaya çok meyilli olacağız, buna dikkat edilmeli. Kısacası para konusunda hareketlenmeler var. Umuyorum ki kazanç şeklinde gerçekleşecek. Sana kendini işe gömmeni fazlasıyla öneririm FAKAT lütfen bu süreçte insanları incitmeye çok müsait olduğunu unutma ve iş arkadaşlarına azıcık özen göster.

Ayın 21’inden itibaren Oğlak sezonu ile beraber gökyüzünde ağır değişimler gerçekleşmeye başlıyor, sevgili Akrep. Satürn ve Jüpiter’in beraber Kova burcuna geçişi seni özellikle ilk üç ay içerisinde biraz yorabilir. Aile içi meselelerle bolca uğraşmak zorunda kalabilirsin. Maddi konular masaya yatırılabilir ki bunun haneye bir miktar para gelmesi ya da bir evlilik kararı gibi hayırlı bir gelişme ile tetikleneceğini düşünüyorum. Her ne kadar olumlu bir olay ile başlasa da, aile içi tansiyon her an yükselmeye hazır olacak, haberin olsun. Bunu zaten 2021 yorumlarında detaylıca konuşacağız.

25 ve 28 Aralık, aşka dair olabilecek en güzel tarihler! Aile, para meselelerine biraz ara verip enerjini özel bir insana kanalize etmek isteyebilirsin ve inan bu sana da çok iyi gelecektir :)

30 Aralık ise Yengeç burcunda bir dolunay var. Bu dolunayı en fazla uyarılar ile yorumlayacağım, sevgili Akrep. Biliyorum bu gündemde bu tarz şeyler söylemek hoş değil ama lütfen lütfen sağlığına dikkat et. Bu dolunayda uzak akrabalar ya da sınıf arkadaşlarından şaşırtıcı haberler alabilirsin. Tepkileri kontrol etmek önemli… Her ne kadar beni düşündüren, ince bir gerginlik ve sağlığa dair de vurgular barındıran bir dolunay olsa da; aşk meselelerine de inceden bir sinyal çakıyor. Özellikle uzak mesafe ilişkileri bu dolunay ile beraber gündeme gelebilir.

2021 yorumlarında görüşürüz.

Saldır, Yay!

Sevgili Yay,

2020’yi kapatıyoruz kapatmasına ama… Öyle böyle bir bitiriş değil bu. Senin için özellikle, tüm aksiyon adeta şu Aralık ayında birikmiş. Haydi bakalım yorumlamaya başlayalım.

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Sadece 2020’yi atlattığın için değil; Satürn’ün Oğlak burcundaki geçişini de atlattığın için… Bu aydan itibaren yönetici gezegenin Jüpiter de; seni özellikle para konusunda çok zorlayan ve üzerine sorumluluklar yığan Satürn de, Oğlak burcundan çıkıyorlar ve Kova burcuna geçiyorlar, beraberce. Peki bu ne demek? Bu, şu demek, sevgili Yay: Artık “Allah bir kapıyı kaparsa, bir kapıyı açarmış” diyerek teslimiyetçi bir tavırla ya sabır çekme dönemi sona erdi demek. Kapı mı kapalı? Pencereden girmeyi deneyeceğiz. Gerekirse cam kıracağız, balkonlara tırmanacağız, kapılara omuz atacağız, zilleri hunharca, o kapılar açılana kadar çalacağız! … işte bu demek.

Tüm bunlara; yeniden kavgaya, inatlaşmaya, koşmaya enerjin ve motivasyonunun olmadığını mı düşünüyorsun? İçindeki ateşin -sönmüş olmasa da- azıcık küçüldüğünü mü hissediyorsun? Hiç korkma, bu ayın 14’ündeki tutulma ile, kim olduğunu hatırlayacaksın ve Jüpiter çocuğu olarak kalbinde taşıyarak doğduğun inancı, gücü ve şansı yeniden bulacaksın.

Şimdi başlayalım: Ayın ilk haftasının bence yorumlanmaya değecek doğru düzgün bir aksiyonu yok. Hatta atlattığımız İkizler tutulmasından kalma bir gerginliği var. Çok agresif bir etkisi olmasa da, özellikle sevgilin varsa mesela, en ufak hareketine bile uyuz olduğunu hissedebilirsin. Aile üyelerine de sarabilirsin. O yüzden en iyisi ilk haftayı kendine oyalanacak bir şeyler bularak geçirmek. İşte kitaptır, dizidir… Haftasonu daha yumuşak ve tatlı bir etki var, 5-6 Aralık tarihleri üretken işler, projeler açısından iyi. Yazıp çizmek, planlar yapmak için uygun zaman. Yine bu tarihlerde maddi açıdan güzel etkiler de var ama bence yine de ayın 20’sinden önce büyük alışveriş, kredi kartı, borç vesaireden uzak durmalısın.

10-11 Aralık ise nefes kesici… Aşk var diyebilirim bekarlar için. Elbette bu pandemi ortamında dışarı çıkıp insanlarla buluş demiyorum ama şu dönemde zaten kaliteli bir iletişim, derin bağlar kurmak genelde sosyal medya platformlarında, mesajlaşma uygulamalarında gerçekleşiyor. Birileriyle bu tarihlerde yakınlaşabilirsin. Kendini çok flörtöz hissedebilirsin. Ben böyle şeyleri destekliyorum açıkçası, doğru düzgün kaliteli sohbetler, flörtler zihni ve duyguları besler, iyidir. Tutulmadan önce başka bir zihinle çarpışmak harika olur.

Eğer sevgilin varsa ya da evliysen de; bu tarihlerde bebek sahibi olmak gibi planların yoksa dikkatli olmanı ve önemini almanı tavsiye ederim. Yani düşününce, Aralık ayında yapılan bir bebek Başak burcu olarak doğacak ve hayatının geri kalanı boyunca seni yargılayıp duracak… Ona göre! Şaka bir yana, bu dönemde “bereket” biraz fazla akıp gidiyor, ona göre. Sevgiliyle yapılan harcamalarda da ölçülü olmak lazım. Aşka gelip yılbaşı hediyeleri için boyumuzu aşan harcamaların altına girme meylimiz var, ona göre.

Sonra da öyle böyle derken geliyor gelmekte olan Yay tutulması. Şimdiiii… Ben de Yay burcunun adeta bayrak sallayan bir üyesi olarak sana dürüst olacağım, sevgili Yay. Bu tutulma güçlü, çok güçlü. Ama her Yay değil; daha çok Aralık ortasında doğmuş Yay burçları etki altında olacak. Yine de, Yay burcunun son derecelerinde önemli gezegenlerin varsa, (87 sonu, 88 başı doğumluysan örneğin) yine yüksek etki altındasın. Şimdi bu etkilerin bizi nerelerden bulabileceğine bakalım -ama tutulmaların kadersel olayları tetiklediğini, zamana da yayıldığını hatırlayalım ve hiç panik yapmayalım. “Olacağı varmış” dedikleri işte…

Sevgili Yay, öncelikli olarak yakın ilişkilerine dair bimediğin şeyler öğrenebilirsin. Bu illa “meğer beni arkamdan bıçaklıyormuş!” dramatikliğinde olmak zorunda değil; bence daha çok başkasının bakış açısından kendimizi görmek ve hayatımız, gittiğimiz yolumuz, davranışlarımız konusunda kendimize dair bir uyanış, farkındalık yakalamak… Nasıl desem; “ne yapıyorum ben ya?!” diye bir kendimize gelme durumu söz konusu. Olmayacak işler peşinden mi koşuyorsun, emeğini ve vaktini geleceği olmayan ilişkilere ve işlere mi harcıyorsun, eğitim gibi geleceğine dair çok önemli bir alanda elinin altındaki fırsatları mı harcıyorsun… Yani bu ve benzer şeyler; uyanıyorsun. Bu çok iyi, çok güzel. Hayatını değiştirecek itici gücü getiriyor sana. 20 Aralık günü, Yay sezonunu kapatırken senin burcunda Güneş ve Merkür buluşuyor, sana bir dilek hakkı veriyor adeta. Sevgili Yay, bu tutulma ile beraber bırak hayatın alt üst olsun, ne var ne yok gör, bocala, sorgula, eve kapan ve 2021 için dileklerini, hayallerini, planlarını kurgula. Yepyeni bir başlangıcın eşiğindesin.

21 Aralık itibariyle kafandaki planlara dair öyle hızlı adımlar atmaya başlayacaksın ki, hayatındaki insanları şoke edebilir bu. Özellikle kariyer, para konusunda aşırı sağlam bir süreç başlıyor. İş arayanlar bu tarihlerde SAL-DIR-SIN. 25-28 Aralık tarihleri bu açıdan bereketli ve şanslı. Mevcut iş yerinde ilerlemek ve kazancın bereketlenmesi için de… Ama 23 Aralık biraz gergin. Bu 23 Aralık tarihinde harcamalara azıcık dikkat edelim ve çevremizdeki insanlara fazla atarlı giderli davranmadığımızdan emin olalım.

Aralık ayını, daha doğrusu 2020’yi Yengeç burcunda bir dolunay ile kapatıyoruz ve bu da güçlü bir etki ile geliyor… Bu güçlü etkinin maddi konularda olacağını düşünüyorum ve uyarıyorum: Kredi kartlarını kullanmadan önce uzun uzun düşünelim lütfen. Ayrıca, sağlığımıza lütfen lütfen dikkat edelim. Yengeç dolunayı 30 Aralık’ta, iki maske takalım gerekirse, koruyalım korunalım.

2021’i ayrıca yorumlayacağım. Yeniden görüşürüz. Hadi bakalım…

Bu defa geri dönüş yok, Oğlak.

Sevgili Oğlak,

Sadece 2020’yi değil; insana 30 yılda bir vuran, adeta feleğin çemberinden geçiren, yoran ama öğreten, acımasız mı acımasız Satürn döngüsünü de atlattın. Bu defa GERÇEKTEN gidiyor, 30 yıl boyunca da gelmeyecek. Bu sene herkes için zordu elbette fakat sen ayrı bir tebriği hak ediyorsun. Haydi büyük geçmiş olsun bakalım. Sana düşünmen, dinlenmen ve yenilenmen için bir fırsat bu Aralık ayı. Savaş zırhını çıkarabilirsin.

İlk hafta pek aksiyon yok. Hatta atlattığımız İkizler tutulmasının gerginliğinin kalıntıları var. Neyse ki ilk hafta güzel bir hafta sonu ile kapanıyor. 5-6 Aralık tarihleri pek hoş etkilere sahip. Arkadaşlarla hoş sohbetler edilebilir ve aşka dair kısmetler açılabilir. Dostlarından ne kadar destek gördüğünü ve aslında hiç de yalnız olmadığını fark edebilirsin. İçinde, kalbinde çözülen düğümlerinin insan ilişkilerine de nasıl yansıdığını göreceksin bu aydan sonra, 2021 boyunca… İnsanları daha farklı bir gözle görme, daha gerçekçi ve daha anlayışlı, daha bilge ve affedici biri olarak sevme vakti. Neyse, bu haftasonu insanlara bir şans ver yani. Elbette evden çık, kalabalık organizasyonlara karış demiyorum ama telefonun da açık olsun hani. Birazcık sohbet, üç beş güzel söz çok iyi gelebilir.

10 Aralık da güzel bir gün. Romantik mevzular için değerlendirirdim senin yerinde olsam.

11 Aralık ise… Adım adım yaklaştığımız Yay tutulmasının ilk ayak sesleri adeta. Bu tarihte gördüğün rüyalara dikkat etmeni öneririm. Bilinçaltın (özellikle sık sık tekrarlayan ya da belli bir tema etrafında dönen rüyalar görüyorsan) seni bir sorunla ilgili uyarmak istiyor olabilir. İçten içe sezdiğin ama mantık çerçevesine oturtamadığın için kendine bile itiraf edemediğin şeyler… Bir uyarı!

Yine bu tarihlerde, yani Aralık’ın ikinci haftasında maddi konularda rahatlamalar yaşayabilirsin. Aileden para desteği görebilir ya da borç harç meselelerini kapatabilirsin. Para meselelerini seninle yıllık yorumlarda daha detaylıca konuşacağız açıkçası. Çünkü 2021’den önce ve ilk üç ay içerisinde bol bol “bereket” olgusu üzerine düşünebilirsin. Biliyorum, ülkemizin ekonomisinin bulunduğu şu durum içerisinde, hele bir de pandemi ortamında, ne şimdiki zamana ne de geleceğe dair iyimser düşünmek zor… Fakat “kazancın bereketinin olması” durumunun çok daha farklı bir boyutta, adeta manevi bir hissiyat olduğunu az çok deneyimlemiş - ya da büyüklerimizden duymuş olmalısın. Para kazanma yöntemlerini, planlarını, mesleğinden memnuniyetini, paranın sana neler getirdiğini enine boyuna değerlendirmek isteyebilirsin. Özellikle de şu hayattaki alma-verme dengeni konusunda adımlar atabilirsin.

İşte bunun için 14 Kasım Yay tutulması çok uygun. Bu tutulmada maddi-manevi fark etmez, adeta bir “ilahi adalet” teması var senin için. Borçlar kapatılabilir, insanlar affedilebilir, MÜKAFATLANABİLİRSİN, önemli şeyler öğrenebilirsin… İşaretleri iyi yorumla, detaylarda kaybolma ve büyük resmi görmelisin. Ayrıca kötü alışkanlıkları bırakmak için de çok uygun zaman.

Geçtiğimiz aylarda Aslan burcuna verdiğim tavsiyeyi vereceğim sana da: Bu 14 Aralık’taki yeni ayda, ÖZELLİKLE YATAK ODANDA, derin bir temizlik yapmanı, gereksiz eşyalardan, duygulardan, alışkanlıklardan ve insanlardan kurtulmaya niyetlenmeni tavsiye ederim. Özellikle işe yaramayan belge, kağıt, manevi değeri var diye sakladığın çer çöpü atmanı - telefonunu dahi temizlemeni, enerjisi ölü olan şeylerden, bozuk eşyalardan kurtulmanı, hafiflemeni öneririm. Hem zihninde, hem evinde, hem hayatında yeni şeylere yer açmalısın. 2021’den önce evren sana muazzam bir orta açıyor… 2020’nin yaşattığı hayal kırıklıklarını, üzüntüleri, acıları, travmaları geride bırakmak; hafiflediğimiz kadar da güç toplamak, dinlenmek için zaman veriyor.

20’si itibariyle zaten artık Oğlak sezonunu açıyoruz. Deri değiştirdin, artık hazırsın. Lütfen kendinde o umudu, o gücü bulmaya çalış, Oğlak. Vahşi hayat belgesellerinde bile her yanına aslanlar sırtlanlar dadanmış hayvanlar pes etmiyor, mücadeleyi bırakmıyor -kurtuluyor ya da kurtulamıyor fark etmez, elinden geleni deniyor. Hayat işte böyle bir şeyken, umutsuzluğa düşmek biz insanlara yakışmıyor. Hayatın hakkını verelim. Hadi bakalım….

Bitirmeden belirtmek istediklerim de var: 23 Aralık’ta aileyle tersleşmeyelim, gerek yok. 25 28 Aralık tarihleri mü-kem-mel. Kendimize ayıralım, güzel güzel değerlendirelim, üretken işlere projelerimize odaklanalım. İş arayanlar için de çok çok uygun.

30 Aralık ise Yengeç dolunayı ile romantik ilişkiler konusunda sürpriz bir gelişme seni bekliyor. Sağlığa da çok dikkat etmek lazım bu dolunay altında.

20 Aralık’ta da bir dilek tut, hayal kur, dua et. Öpüyorum.

Nereden başlasam, Kova...

Sevgili Kova,

Nasıl anlatsam, nereden başlasam bilemiyorum inan… Neyse ki bu Aralık ayını ve ardından da 2021 yılını ayrı ayrı içeriklerde yazacağım ve böylece detaylardan bol bol bahsetme fırsatım olacak. Çünkü bu Aralık ayında başlayan ve 2021’e yayılacak olan şeyler o kadar fazla ve yoğun ki… Buraya sığdırmak zor.

Bu ay Yay burcunda gerçekten önemli bir tutulma gerçekleşecek. Fakat ona gelene kadar daha da önemli bir durum var: Jüpiter ve Satürn’ün beraberce Kova burcuna geçişi…

Özellikle Satürn döngüsü, Sevgili Kova, insanın başına 30 yılda bir gelir ve adeta “feleğin çemberinden geçirir”. Çalıştırır, emek verdirir, zorlar, sınırlarını gösterir ve seni dönüştürür. Daha sabırlı, daha bilge ve DAHA GÜÇLÜ birine. Artık çocukluk çağının, serseriliğin bitiş vaktinin geldiğinin işaretidir. Zor bir süreç midir? Of, evet. Ama karşılığını verir mi? FAZLASIYLA. İşte bu yüzden, 2021 itibariyle hayatındaki yarım yamalak devam eden, ‘öylesine’ yaptığın, temelsiz, zayıf ne varsa veda etmeye hazırlan. Çünkü kalbini, emeğini katarak çok çok sağlam temellere inşa edeceğin şeyler için yer açmak lazım. Satürn, bunu yapacak. Detaya fazla girmiyorum, 2021 yorumunda detaya gireceğim, ama şimdilik şunu belirtelim:

Bu Aralık ayında, 2021 yılının ufak bir fragmanını göreceksin. Bu fragmanda birazcık ‘yıkım’ söz konusu olabilir ama inan bunların aslında ne kadar da hayırlı olduğunu uzun vadede göreceksin. O yüzden Aralık ayında sakin kalıyoruz, olayları ölçüp tartmaya çalışıyoruz. Şimdi başlayalım…

İlk haftanın yorumlanacak pek aksiyonu yok açıkçası. Hatta atlattığımız İkizler tutulmasının azalarak biten gerginliğinin kalıntıları var. Yani ilk hafta içerisinde -hele hele böyle sevdiğin aşık olduğun biri de varsa- kendini biraz takıntı yapmış gibi hissedebilir, huysuz huysuz dolaşabilirsin ortalıkta :) Olsun, haftasonu nispeten daha tatlı etkiler geliyor ve bu huysuz hava dağılıyor. Haftasonu paraya dair güzel haberler var. İş arıyorsan olumlu dönüşler gelebilir, ekstra kazanç konusunda fikirler, bereket… İyi bir hafta sonu yani. Ardından ise daha hareketli, daha sosyal bir ikinci hafta var önümüzde. Özellikle 11 Aralık’ta dostlarınla çok güzel sohbetler edebilir, iyi vakitler geçirebilirsin. Umarım bunu bedenen aynı ortamda bulunarak yapmazsın. Çünkü açık konuşacağım: Aralık ayının sonundaki Yengeç dolunayı sağlık konusunda tehlikelere işaret ediyor. Yani evde kalabiliyorsak kalalım ve illa dışarı çıkmamız gerekirse de çift maske takalım. Az kaldı ne de olsa…

11 Aralık’ta aşk da var ya… Ama bence sonuçlanması ancak 14 Aralık tutulmasından sonra olacak. O yüzden işleri ağırdan al, akışta kal derim.

İkinci hafta boyunca geleceğe dair planların konusunda tecrübeli ya da ilgili insanlarla bağlantılara geçmeye çalışabilirsin. Eğitim ve kariyer ile alakalı beyin fırtınası yapabileceğin insanlar, ulaşabileceğin yerdeler, sevgili Kova. İletişim anahtar, bu yüzden ikinci haftayı iletişim trafiğinden kopmadan, İnternet üzerinde araştırarak geçir derim. İş arayanlar için de, kişisel projeler ya da eğitim olanakları peşinde koşturanlar için de geçerli bu. İş hayatında başarı için çalışkanlık, yetenek ve şans kadar önemli bir şey varsa o da ‘oyunun nasıl oynandığını bilmek’ malum… İnsanlar iyidir, insanlar paylaşımcıdır; tecrübe ve oyun taktiklerini seve seve paylaşacak insanlar var senin için, Sevgili Kova. Artık Jüpiter Kova’da ve etrafın yavaş yavaş kaotik, rengarenk ama iyicil ruhlarla çevriliyor :)

14 Aralık Yay tutulması ile hayatına çok önemli biri girebilir -bundan kasıt illa sevgili değil. Bir dostluğa dair önemli bir dönüm noktası görünüyor, sevgili Kova. Bu, bir dost ile kopuş ihtimali taşısa da, umuyorum ki birini kaybetmek değil de yeni birini kazanmak şeklinde vuku bulur. İşin kilit noktası şu ki; bu tutulma sürecinde insan ilişkilerinde ne yaşarsan yaşa; öfkeye kapılıp da karşı tarafa zarar vermeye, dedikodu yapmaya, sırları ifşa etmeye ya da benzer saldırılara girişme derim. Elbette böyle şeyler sen zaten yapmazsın ama olur ya insan öfkeye kapılır hani… Peki bu deli kadın bunları neden söylüyor? Çünkü tutulma sonrası gireceğin dönem, karma yaratmaya çok müsait olacağın bir dönem olacak. Yani yapacağın fenalıklar sana misliyle geri dönebilir. Ufak şeylere takılma, boş ver gitsin, büyüklük sende kalsın. Kendi koru yeter.

20 Aralık baş döndürücü… Bir dilek tut ve yeni yıl planlarına başla, listelerini yap, Kovacığım.

Doğum gününe doğru azıcık dinlenmek, çılgın geçeceği şimdiden belli olan 2021 için enerji toplamak isteyebilirsin. Evde kalmanı öneririm çünkü yukarı da da dediğim gibi 30 Aralık’taki dolunayın halini hiç beğenmedim. 25-28 Aralık özellikle aile ile diz dize olmak, küslükler varsa barışmak, derin sohbetler için ideal.

Daha da bitmedi… 2021 yorumlarında görüşürüz.

Güzel günler, bizi bekler, Balık!

Sevgili Balık

2020 yılı hakkında hepimizin hissiyatı malum... Kolay değildi ve bizi pek de eğlendirmedi. Fakat bitmeden önce adeta teselli ödülü tadında bir orta açıyor. Doğru değerlendirebildiğimiz takdirde hem aşk, hem de kariyer konusunda bize gerçekten büyük sürprizler getirebilir. Abartmak istemem fakat bu sürprizlerin etkisi 2020 yılını bize affettirebilir. Kısacası bu seneye şimdiden bitmiş saysan da rehavete kapılma ve enerjini toparla derim. Çünkü açık ve net bu yılın senin için en üretken ve verimli döneminin bu aralık ayı olduğunu söyleyebilirim.

Geçtiğimiz Kasım ayını İkizler burcunda bir tutulma ile kapamıştık. Bu ay ise Yay burcunda tam bir tutulma yaşayacağız. Bu da yaşayacağımız gelişmelerin son derece kadersel etkiler barındırdığını işaret ediyor. Yolumuza çıkacak insanlarla ve başımıza gelecek olan olaylarla alakalı bir “ilahi adalet” teması olacağını aklının bir köşesinde tutmanı tavsiye ederim.

İnceden başlayalım… Öncelikle ayın başından itibaren güzel gelişmeler var. FAKAT ilk haftayı es geçiyorum zira kendini huysuz, yorgun ve içe dönük hissedebilirsin. Özellikle de aile üyelerine-aynı evi paylaştığın insanlara çok fazla sarabilirsin. Her şeyi kişisel algılayıp, gereksiz derecede alıngan davranma ihtimalin var. Bunu hatırlamanı ve en azından şöyle haftasonuna kadar kendine oyalanacak şeyler bulmanı öneririm. Kitaptır, filmdir… Haftasonu zaten gerginlik dağılmaya ve gökyüzü senin için ışıldamaya başlıyor. Oturup 2021’i enine boyuna kurgulamak isteyeceğin, hayallerini gerçekçi bi çerçevede masaya yatırıp somut planlar yapabileceğin bir haftasonu… Mutlaka mutlaka mutlaka değerlendir çünkü evrenden destekli olacaksın. Eskilerin bir tabiri vardır ya hani “Kötü söz söyleme, meleklerin ‘amin’ dediği vakte denk gelir!” diye… İşte buna da öyle diyelim, sanki senin için “meleklerin ‘amin’ dediği” bir zaman dilimi bu :) Hayal kurmak, plan yapmak ciddi bir meseledir, ciddiyetle yap bence. Enerjini topla inceden…

5-6 Aralık ile beraber eğitim konusunda olduğu kadar, mesleki anlamda da iyi adımlar var. Özellikle sanatçıysan yahut kişisel üretimlere dayalı bir meslekteysen; büyük ve bereketli para fırsatları gelebilir. İlham konusuna ise değinmiyorum bile. Bu ay eski dostlardan da, iç dünyandan da büyük güç ve ilham bulacaksın, yaşam enerjisi bulacaksın,. Aylarca sürecek uzun vadeki projeler ufukta görünebilir. 6 - 10 - 11 Aralık tarihleri bereketli ve şanslı olsa da, ciddi adımlar için 14 ve sonrasını değerlendir derim.

14 Aralık’ta senin için kariyer açısından önemli bir tutulma gerçekleşiyor. İş arıyorsan dönüşler gelmeye başlayabilir; zaten bir yerde çalışıyorsan da iş yerin ile alakalı beklediğin haberleri alabilirsin. Örneğin göz koyduğun bir proje, daha önceden sunduğun bir teklif ya da fikir, yeni bir pozisyon ani bir şekilde karşına çıkabilir. Bu elbette çok güzel ama sana iş yükü ve biraz da sorumluluk ile beraber gelecek.

-Eğer özellikle patronun/herhangi bir üssün ile alakalı uzun süredir biriken sıkıntılar varsa, dikkatli olmanı öneririm çünkü patlama noktasına 14 Aralık itibariyle gelebilirsiniz. Kavga gürültü söz konusu olabilir. Yapılacak en mantıklı şey, bardağı taşıracak son damlayı beklemeden önce sakin ve kontrollü bir şekilde konuşmak olacaktır elbette. Bunun için 15 Aralık güzel bir gün… Sevgili Balık, açıkçası bu patron - kariyer meseleleriyle 2021’de baya uğraşacaksın. Bu yaşananları birazcık fragman gibi gör derim, adeta ipucu… Yıllık yorumlarda daha detaylı bahsedeceğim bundan. Yorucu görünüyor mu? Evet. Ama iş var ki çalışıyoruz! Emek veriyoruz ki yoruluyoruz! Hareketsizlikten iyidir diye düşünüyorum; o yüzden haberler iyi…

Neyse ki ayın 20’sinden sonra yeri meselelerinin yerini ilişkiler romans aşk gibi konular alıyor. Bu konularla uğraşmaya hazırlan -ki bunu iyi anlamda söylüyorum. Çünkü önümüzdeki dönemlerde de güzel gezegenler ilişki alanını ışıldatmaya devam edecekler sevgili Balık. Bekarsan zaten ay sonundaki Yengeç dolunayı da müthiş bir fırsat getiriyor - aşık olmaya çok müsait olacaksın. Zaten hayatında biri varsa da evlilik - çocuk gibi ciddi adımlar atmaya niyetlenilebilir…

30 Aralık’ta Yengeç dolunayı öyle bir pozisyonda gerçekleşiyor ki; enerjin ve yaratıcılığın tavan yapabilir, yeni kararlar alabilir ve yeni işlere başlayabilirsin. Aynı şekilde sevgilinle de adeta büyülü vakitler geçirebilirsiniz -fakat fakat fakat... Bu ani ve vahşi duyguların kıskançlıklara, körkütük bağlılık gibi zararlı duygulara dönmemesi için de kontrollü davranmakta fayda var. Ayrıca sağlığa dikkat edelim lütfen…

Aralık içerisinde bir de yıllık yorum yayınlayacağım ayrıca. Orada 2021’in getirilerinden detaylıca bahsedeceğim. Umudumuzu kaybetmiyoruz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
726
345
98
81
65
46
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Duygusal Panda

Yine palavraları merakımdan okumaya geldim:(

gizemosss

kendimi kandırmaya geldim flgfdhgld yaylar SAL-DIR-SIN kjdfdhfdslfds ikonik.

mincir

Gökçeeeee nerede kaldın Gökçeeeee