Görüş Bildir
Haberler
Hayatın Bir Kitap Olsaydı Adı Ne Olurdu?

etiket Hayatın Bir Kitap Olsaydı Adı Ne Olurdu?

''Hayatımı yazsam kitap olur!'' sözü dünyanın en büyük klişesidir. Ama ne bir adı vardır bu kitabın ne de bir yazanı. Onedio test ekibi bu kez işleri büyütüyor ve senin hayatın bir kitap olsa adı ne olurdu söylüyor! Haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini öğrenelim!

2. Bir romana başlayacaksın diyelim. Senin giriş cümlen hangisi olurdu?

3. Televizyon radyonun resimlisi olduğuna göre sinema da kitabın resimlisidir diyebiliriz. Ünlü bir yazar olsan hangi film senin kitabından uyarlanmış olurdu?

4. Diyelim ki seni üzecek birtakım olaylar oldu fakat elinden bir şey gelmiyor ve çaresiz hissediyorsun. Ne yaparsın?

5. Hayatını tek bir şarkıyla anlatmak istesen bu şarkı hangisi olurdu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki sence her şey çok güzel olacak mı?

7. Mutluluğun resmini çizmeyi büyüklerimize bırakıp mutluluğun fotoğrafını çekmiş olsaydın bu hangisi olurdu?

8. Son sorumuz geliyor. Sence insan ne zaman kaybeder?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Yüzyıllık Yalnızlık!

Yüzyıllık Yalnızlık!

Upuzun bir yalnızlık seninkisi. Başlangıcı ve sonu belli değil. Çünkü sen insanın daima yalnız olduğunu anlamışsın. Yüzyıllık yalnızlığında sana başarılar!

Tutunamayanlar!

Tutunamayanlar!

Fazla dolu ve fazla derinsin. Bu dünyayla uyum sorunları yaşıyor alışmak istemiyorsun. Bazen suçu kendinde arıyor, nerede yanlış yaptığını bulmaya çalışıyor fakat bulamıyorsun. Varlığını ortaya koymaktan çekiniyorsun böyle bir düzene alışmak istemediğin için. Bu yüzden sen bir tutunamayansın!

Sefiller!

Sefiller!

Hiç şansın tutmamış, hiç yüzün gülmemiş. Hep son maçtan yatmışsın sen! Her ne kadar sefillik senin kaderin olsa da sen şartlar ne olursa olsun mutlu olmayı biliyorsun!

Erken Kaybedenler!

Erken Kaybedenler!

''Her aşk kendini yaşar

Çaldığın kapı kapanır sonunda

İçinde bir sen bulursun

Büyümüş, anlamış, yorgun''

Senin çaldığın kapı biraz erken kapanmış, biraz erken büyümek erken anlamak zorunda kalmışsın. Sonrasında çektiğin, çekeceğin acıların bu kadar acıtmaması da bu yüzden. Sen birazcık erken kaybetmişsin!

Aylak Adam!

Aylak Adam!

Sen umudu ve umutsuzluğu kişiliğinde eritmişsin. Bi' ayağa kalksan çok şeyh yapacaksın ama kişiliğini saran aylaklık buna izin vermiyor. Kendinle bile yabancılaşmışsın! Artık konuşacak anlatacak halin bile kalmamış sen de anlatmaktan vazgeçmişsin!

''Sustu. Konuşmak gereksizdi. Bundan sonra kimseye ondan söz etmeyecekti. Biliyordu; anlamazlardı.''

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu!

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu!

Sen 'bilinmeyen bir kadın' olarak gerçek aşkın peşindesin. Saf, gerçek, çıkarsız, karşılıksız bir aşk. Biraz da takıntılısın, kafana taktığın şeyi yaparsın. Çünkü bilirsin ki gerçek aşkı ve bir kalemi bir araya geldiği zaman yazamayacağın şey yoktur ve o insan dünyanın en güçlü insanıdır.

Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği!

Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği!

Sen yaşamın, 'tıs, tıs' diye nefes almanın basitliğini anlayanlardansın. Büyük yaşayanları, abartanları, bağıranları, çok konuşanları sevmezsin. Sen küçük dünyanda, küçük ayrıntılarla, kendinle ve de en önemlisi yaşadığın için mutlusun!

''Burası dünya yahu burası bu kadar işte!''

Ferrari'sini Satan Bilge!

Ferrari'sini Satan Bilge!

Sen bu dünya işlerinde elini eteğini çekmişsin. Sürekli mutsuz eden tüketim toplumu, çıkar dolu ilişkiler hepsini bir anda silip atmışsın kafandan. Senin için temel bir aydınlanma anı olmuş. Ve sana bitmeyecek anlamlı bir mutluluğu tattırmış!

Sana Gül Bahçesi Vadetmedim!

Sana Gül Bahçesi Vadetmedim!

Sen kendi değerinin farkındasın. Her şeyden önce güçlü ve zekisin. Hayattaki en önemli şeyin kendin olduğunu biliyor, kendini küçük düşürecek davranışlardan uzak duruyorsun. Bu da seni ulaşılmaz, yenilmez ve güçlü yapıyor. Kendini hiç üzmemen dileğiyle...

Grinin Elli Tonu!

Grinin Elli Tonu!

Sen muhteşem bir dengenin uyumusun. Ya da dengesizliğin diyelim. Siyah ve beyaz seni asla temsil etmiyor. Sen kimi zaman en siyah kimi zaman da en beyazsın. Daima uçlardasın! Bir gün mutluluktan havalara uçarken ertesi gün halıya yatıp ağlayanlar anlar yalnızca seni!

Bir Delinin Hatıra Defteri!

Bir Delinin Hatıra Defteri!

Sen modern bir delisin. Deli olduğunu kimsenin fark etmemesi senin deli olmadığını göstermez. Her an her şey beklenir senden. Plansız tatiller, tehlikeli oyunlar, beklenmedik ilişkiler... Yani sürpriz gelişen her şey senin yaşam tarzını oluşturur. Neyse ki birazcık deli olmak her zaman daha iyidir!

Benim de Söyleyeceklerim Var!

Benim de Söyleyeceklerim Var!

Sen zamanında çok susmuş, gözlemlemiş, gülüp geçmişsin. Ama gülüp geçmenin bir faydası olmadığını anlamışsın. Artık susmuyorsun. Söylemediğin her şey birikmiş. Şimdi senin de söyleyeceklerin var!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
818
315
177
110
78
62
55
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aylin Kayhan

Yüzyıllık yalnızlık

Senem Şengül

Benimki de; ama öyle bir kitap var zaten. Buradaki sonuçların yeni isimler olması gerekmiyor muydu?

Pasif Kullanıcı

Hayatım boyunca gerçekten mutlu hissettiğim tek günün Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı gün olması ve 7 numarada bu şıkkın bulunuyor olması inanılmaz.