Görüş Bildir
Haberler
Hayatımızı Daha İyi Bir Hale Getirebilecek Kakaonun Çok Bilinmeyen Faydaları

Hayatımızı Daha İyi Bir Hale Getirebilecek Kakaonun Çok Bilinmeyen Faydaları

Şeyma Abay
12.06.2022 - 08:28

Herkes zaman zaman çikolata yemekten ve sıcak bir kakao içeceği yapmaktan hoşlanır, ancak çok azı kakaonun vücut için sağladığı önemli yararlarının farkındadır. Kakao, tohumlarından ezilerek ve yağdan arındırılarak yapılan bir tozdur. İlk olarak Mayalar tarafından kullanılmış ve daha sonra o zamanlarda ilaç olarak kullanıldığı Avrupa'ya tanıtılmıştır. Eskiyi yeniye çevirmenin ve kakaoyu bugün de ilaç olarak kullanmanın zamanı geldi.

Detaylar yazımızda...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Adet kramplarını hafifletebilir.

1. Adet kramplarını hafifletebilir.

Adet kramplarının ağrısını doğal olarak hafifletmek söz konusu olduğunda, biraz bitter çikolata yemek mükemmel bir çözümdür. Bitter çikolata, magnezyum adı verilen bir besin maddesi taşıyan bu rahatlatıcı kakaoyu içerir. Vücudunuzun sağlıklı kalmak için magnezyuma ihtiyacı vardır. Kalçalar, uyluklar ve göbek gibi bölgelerde ağrı yaşıyorsanız, çikolatadaki magnezyum rahminizin kaslarını sakinleştirmek için hızlı bir çözümdür.

2. Obezite olasılığını azaltabilir.

2. Obezite olasılığını azaltabilir.

Kakao, bitkilerden gelen ve çok sağlıklı bir madde olan phytonutrients içerir. Kakao ayrıca yağ ve şeker bakımından da düşüktür ve enerji seviyenizi yükseltmek ve aynı zamanda kendinizi tam hissetmenizi sağlamak için harikadır. Bu nedenle, aç hissetmeden sağlıklı bir kilo kaybı çözümü istiyorsanız, kakao tozu bunun için doğal bir çözümdür.  Çok miktarda bitter çikolata tüketmediğiniz sürece, sağlıklı dozlar aslında kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olur.

3. Astım ve alerjisi olan kişilere yardımcı olabilir.

3. Astım ve alerjisi olan kişilere yardımcı olabilir.

Astım korkutucu ve hayatı tehdit edici olabilir ancak endişelenmeyin. Astımla ilgili şüphelerinizi önlemek için her zaman yapabileceğiniz bir şey var. Kakao, her ikisi de anti-astmatik olarak kabul edilen teobromin ve teofilin adı verilen 2 özel bileşik içerir. Birincisi, teobromin, akciğerlerinizdeki hava yollarını hafifletmeye yardımcı olur ve alerji risklerini azalttığı için akciğer kanserine karşı korur; teofilin ise hava yollarınızın gevşemesine yardımcı olur ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

4. Bağışıklık sisteminizi iyileştirebilir.

4. Bağışıklık sisteminizi iyileştirebilir.

Kakao bağışıklığınızı geliştirmek için harikadır çünkü kan akışını artıran, bağırsaklarınızı daha sağlıklı hale getiren ve sizi sakinleştiren antioksidan özelliklere sahiptir. Kakaoya dayanan flavonoller de vardır ve bunlar daha iyi bir bağışıklık fonksiyonunun ana nedenidir. Kan basıncını düşürmeye, kan pıhtılarını önlemeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olurlar.

5. Dişlere ve cilde fayda sağlayabilir.

5. Dişlere ve cilde fayda sağlayabilir.

Kakao, diş etlerinizi çürüklerden ve diş çürümelerinden korumak için mükemmeldir. Diş minenizi istila eden aside karşı savaşmaya yardımcı olan polifenoller içerir. Kakao sadece dişlerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildiniz için de harikadır. Muhtemelen çikolatanın sivilceye neden olduğuna inanmışsınızdır, ancak bu bir efsanedir. Aslında, cildinize gerçekten fayda sağlayabilir.

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Osman Elmallı

iyi madem biz size tonlarca kakao alalım yeterki regl üzerinden duygu sömürüsü acitasyon yapmayın