Görüş Bildir
Haberler
Hayatımız Boyunca Nadir Olduğunu Zannetmemizin Aksine Düşündüğümüzden Çok Daha Sık Yaşanan 16 Olay

Hayatımız Boyunca Nadir Olduğunu Zannetmemizin Aksine Düşündüğümüzden Çok Daha Sık Yaşanan 16 Olay

Kim demiş nadir görülür diye...

Kaynak: https://thechive.com/2019/09/18/rare-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tam Güneş tutulması:

Hiçbirimiz Küçük Korku Dükkânı'nda yaşamıyoruz. Bilmem kaç yılda bir olan Güneş ve Ay tutulmaları düşündüğümüz kadar seyrek bir şekilde gerçekleşmiyor. Aslında, her 18 ayda bir kere meydana geliyor.

2. Yıldız kayması:

2. Yıldız kayması:

Hayatımızda sadece bir kere Yıldız kayması görebileceğimizi düşünmek oldukça mantıksız bir fikirmiş. Her 10-15 dakika içerisinde Yıldız kayma olayını görme ihtimalimiz var. Yani tüm dileklerimiz gerçek olabilir, en değerli olanını seçmekle zaman öldürmeyin...

3. Volkanik patlama:

Filmlerde gördüğümüz volkanik patlamalardan dolayı hepsinin ortalığı birbirine katan ve birçok insanı öldüren cinsten olduğunu düşünüyoruz.  Fakat, yılda yaklaşık olarak 50-60 tane volkanik patlama yaşanıyor. Bunların sadece çok ufak kısmı Michael Bay tarzında oluyor.

4. Renk körlüğü:

Birçok insan renk körü olduğunu inkar ettiği için tam olarak kimlerin bu bozukluk ile yaşadığını bilmiyoruz. Fakat, çoğumuz bunun özellikle kadınlarda çok nadir rastlanan bir durum olduğunu düşünmüşüzdür. Durum ise tam olarak düşündüğümüz gibi değil: Kadınların %0,5 renk körü erkeklerin ise %8 oranındaki kısmı kırmızı-yeşil renk körlüğü yaşıyor. Yani etrafımızdaki birçok insanın renk körü olma olasılığı oldukça yüksek.

5. İkiz olma olasılığı:

5. İkiz olma olasılığı:

Bilim insanları, 1915 yılında 50 doğumda bir rastlanan ikiz bebek doğumunun o tarihten bu yana neden arttığının kesin cevabını bulamadı. Günümüzde ise; doğum yapan 30 anneden bir tanesinin bebeği ikiz olarak dünyaya geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dişlerle doğmak:

6. Dişlerle doğmak:

Bu durumun kulağa oldukça ürpertici geldiğinin farkındayız ancak düşündüğünüz kadar alışılmadık bir olay değil... Amerika'da yılda yaklaşık olarak 4 milyon bebek dünyaya geliyor ve her 2.000 bebekten birinde doğuştan diş görülüyor.

7. Albinizm:

7. Albinizm:

Amerika ve Avrupa'da 17.000 - 20.000 bebekten sadece bir tanesinde albinizme rastlanırken Afrika'da 5.000 bebekten bir tanesinde görülüyor.

8. İnsan kuyruğu:

8. İnsan kuyruğu:

Bir tahminde bulunmanızı isteseydik, kaç kişinin kuyruklu doğduğunu söylerdiniz? Etrafınızda bu şekilde doğan birini gördüğünüzü veya duyduğunuzu sanmıyoruz. Fakat, 1884 yılından beri 23 kişinin bu şekilde doğduğu bildirildi.

9. Seyirciler arasındayken sahadan gelen topu yakalamak...

9. Seyirciler arasındayken sahadan gelen topu yakalamak...

Ülkemizde yaygın olmamasına rağmen olurda beyzbol maçına giderseniz. Faul topunu tutma olasılığınız 835'te 1. Köşede oturursanız ve yanınızda eldiveninizi de getirirseniz işi birazcık daha kolaylaştırmış olursunuz.

10. Everest'e tırmanmak:

Bunun neredeyse imkansız bir şey olduğunu düşünme konusunda yalnız olmadığımızı biliyoruz. Ancak, bu durum da düşündüğümüz gibi değil... Nepal'de bulunan bir turizm şirketinin verilerine göre; geçtiğimiz yıl 563 kişi zirveye ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hırsızlardan çaldığın paranın tekrar senden çalınması:

Amerika Birleşik Devletleri'nde gelir idaresiyle ilgilenen kuruma göre; kendi hükümetiniz tarafından yağmalanma olasılığınız 1/160'ın üzerinde...

12. Profesyonel basketbol takımında oynamak:

13. Gözaltına alınma:

13. Gözaltına alınma:

Tanıdığınız her 3 kişiden bir tanesi gözaltına alınıyor ama merak etmeyin biz suçsuzuz.

14. Yanlışlıkla tutuklanma:

Yargılanan 3.700 kişiden biri suçlu olmamasına rağmen mahkum edildi. Bizce oldukça yüksek bir oran...

15. Uçak kazasında hayatta kalma:

15. Uçak kazasında hayatta kalma:

Uçağa bindikten sonra havadayken veya iniş sırasında endişelenmeyen insanlardan biriyseniz, aynı zamanda bir yalancısınız. Ancak bu konuda size güzel haberlerimiz var: Uçak kazasında hayatta kalma konusunda % 95,7 oranında kesin bir şansa sahipsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dört yapraklı yonca bulma:

Bilim insanlarına göre; üç yapraklı yonca çeşidinin her 10 bin tanesinin içinde bir tane dört yapraklı yonca bulunuyor. Nadir olduğunu düşünme konusunda haksız sayılmazsınız. Fakat, Avustralyalı bir kadın; aynı gün içinde bahçesinde 21 tane dört yapraklı yonca bulduğunu söyledi. Hepinizin aklından ne geçtiğini biliyoruz ancak o gün milli piyango oynayıp oynamadığı konusunda bilgimiz yok maalesef...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
57
26
12
8
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tamirci

Vakit kaybı keşke okumasaydim

Pasif Kullanıcı

Uçak kazasında, yüzde doksan beş oranında hayatta kalma, bana hiç inandırıcı gelmedi, bu bilgi.

Hipergrafi

Bir gün içinde dünyanın her yerinde doğan bebeklerin yüzde sekizi yanlış anne babaya veriliyormuş.