Görüş Bildir
Haberler
Hayata Bakışınızı Değiştirerek Sizi Bambaşka Birine Dönüştürecek En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

Hayata Bakışınızı Değiştirerek Sizi Bambaşka Birine Dönüştürecek En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

Begüm
21.01.2022 - 07:15 Son Güncelleme: 21.01.2022 - 12:52

'Bir kitap okudum ve hayatım değişti' demek isteyenleri tam olarak bu içeriğe alalım! İşte hayata bakış açınızı ve hayatınızı değiştirebilecek, farklı açıdan bakmanızı sağlayacak kişisel gelişim kitaplarını derledik. Hazırsanız, listemizi hazırlamaya başlayalım! 

Not: Kitap açıklamaları tanıtım bültenlerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Atomik Alışkanlıklar - James Clear

1. Atomik Alışkanlıklar - James Clear

Hedefleriniz ne olursa olsun, Atomik Alışkanlıklar size her geçen gün %1 daha iyiye gitmeniz için etkisi kanıtlanmış bir çerçeve sunuyor. Şimdi arkanıza yaslanın, alışkanlıkları şekillendirme konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan James Clear’dan, iyi alışkanlıklar edinirken kötü alışkanlıklardan kurtulmanın yollarını öğreneceğiz.

Clear, karmaşık konuları günlük yaşamda ve iş hayatında kolayca uygulanabilecek basit davranışlara indirgeme konusundaki başarısıyla tanınmış bir isim. Atomik Alışkanlıklar kitabında, iyi alışkanlıkları kaçınılmaz, kötü alışkanlıkları ise imkânsız hale getirmek için kolay anlaşılır bir kılavuz yaratmak amacıyla biyoloji, psikoloji ve nörobilim alanlarında doğruluğu kanıtlanmış fikirlerden faydalanıyor.

Bu kitap size,

- rutininiz bozulduğunda bile yeni alışkanlıklar için nasıl zaman yaratacağınızı, 

- motivasyon eksikliği ve iradesizliğin üstesinden gelmeyi,

- ortamınızı başarıya ulaşmanızı kolaylaştıracak şekilde tasarlamayı,

- yoldan çıktığınız zaman kendinizi nasıl toparlayacağınızı ve çok daha fazlasını öğretecek.

İster şampiyonluk elde etmeyi amaçlayan bir takımın üyesi olun, ister sektörüne yön vermeyi umut eden bir şirket yöneticisi, ister sadece sigarayı bırakmayı, kilo vermeyi veya stresi azaltmayı hayal eden biri, Atomik Alışkanlıklar bir yandan ilerlemeye ve başarıya bakış açınızı değiştirirken bir yandan da alışkanlıklarınızı değiştirmek için ihtiyacınız olan araç ve stratejileri sunuyor.

2. Duygusal Zeka - Daniel Goleman

2. Duygusal Zeka - Daniel Goleman

'IQ' ile ölçülen zeka, insanların okul ve iş yaşamındaki başarısını belirleyen değişmez bir etken midir? Öyleyse, neden yüksek IQ'lu çocuklar, ortalama IQ'ya sahip arkadaşlarına göre hayatta daha başarısız olabiliyor?

Dr. Daniel Goleman, psikoloji alanında çığır açan bu kitabında, 'EQ'nun 'IQ'dan daha önemli olduğunu kanıtlıyor. 'Duygusal zeka'yı, özbilinç, azim, dürtülerini frenleme, başkalarının duygularını paylaşabilme gibi özellikleri içeren bir zeka olarak tanımlıyor.

Araştırma bulgularına göre, duygusal zeka yoksunluğu, kişinin aile yaşamından mesleki başarısına, toplumsal ilişkilerinden sağlık durumuna kadar birçok alanda çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Ancak, Dr. Goleman'a göre, duygusal zeka doğuştan gelen bir özellik değil. İnsan beyninin yapısı dolayısıyla, çocuklukta alınan duygusal dersler, yaşam boyunca davranış tarzını belirliyor.

Başta eğitimciler ve ana-babalar olmak üzere, herkesin ufkunu açan bu kitabın çok önemli bir toplumsal mesajı da var: Demokrasinin topluma ne ölçüde mal olduğu, bireylerin duygusal zeka düzeyiyle doğrudan bağlantılı.

3. İnsan Mühendisliği - Nüvit Osmay

3. İnsan Mühendisliği - Nüvit Osmay

İnsan mühendisliği, Türkiye'nin bir kişisel gelişim ve yönetim kılavuzu klasi-ğidir. Kitap Nüvit Osmay'ın telif ve tercüme makalelerinden oluşmaktadır. Zengin içeriğiyle Türkçenin en çok alıntı yapılan, eserlerinden biri olmuştur. İnsan Mühendisliği'nin bir özelliği de modern yönetim, eğitim ve kişisel gelişim öğreti ve uygulamalarını Türkçeye kazandıran ilk eserlerden biri olmasıdır. Kapsamının genişliğini ve içeriğinin zenginliğini anlamak için 'içindekiler' kısmına bakılması yeterlidir.

4. 59 Saniye - Richard Wiseman

4. 59 Saniye - Richard Wiseman

“Sıradan kişisel gelişim formüllerinden, basit anekdotlardan, basmakalıp sözlerden, zirveye ulaşma vaatlerinden yorulduysanız, Richard Wiseman’ın 59 Saniye kitabı bize tıpkı bir doktorun reçetesi gibi gelecek.” The Wall Street Journal

“Nihayet, doğru dürüst araştırmalara dayalı bir kişisel gelişim rehberi. İşi başından aşkın, meraklı, zeki insanlar için mükemmel bir kitap.” Simon Singh

‘Kişisel gelişimin yanlış yönlendiren mitleri üzerine bilimsel olarak kanıtlanmış tavsiyelerin bir zaferi. İddialı, moral verici ve geç kalmış bir kitap.’ Derren Brown

5. Öz Şefkat - Kristin Neff

5. Öz Şefkat - Kristin Neff

Dr. Kristin Neff ve diğer uzman psikologların yıllar içerisinde yürüttüğü çok sayıda araştırma, başarısızlıkları ve kusurları karşısında kendilerine karşı şefkat gösterebilen kişilerin, kendilerini yargılayanlara göre çok daha huzur içinde yaşadıklarını ortaya koydu. Öz şefkatin sağladığı güvenlik ve özdeğer duyguları daha istikrarlıdır; aynı zamanda kişinin kendisine özsaygısının düştüğü durumlarda öz şefkat kurtarıcı bir rol üstlenir. Bu kitap öz şefkatli olmanın ve kendinize, yakın bir dostunuza vereceğiniz özeni göstermenin neden bu kadar önemli olduğunu güçlü bir şekilde açıklıyor.

Bu çığır açan çalışma, hayat kalitenizi düşüren öz eleştiriyi nasıl bir kenara koyabileceğinizi ve sonunda kendinize karşı nasıl daha nazik olabileceğinizi öğretmeyi hedefliyor. Öz şefkat konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından Dr. Neff’in güvenilir deneysel çalışmalar, kişisel hikâyeler ve bir miktar da mizahla desteklediği ilgi çekici ve kolay okunabilir kitabının, hayatınızı değiştirme gücüne sahip olduğunu göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaratıcı Beyin - Nancy C. Andreasen

6. Yaratıcı Beyin - Nancy C. Andreasen

Yaratıcılık olarak adlandırdığımız o benzersiz özgünlük nasıl ortaya çıkıyor?

Herkes 'yaratıcı' olabilir mi? Yaratıcılık 'deha ve deliliğin sınırında olanlar' için midir?

Iowa Üniversitesi Psikiyatri Bölümü'nde, yaratıcılık ve beyin konularındaki araştırmalarını sürdüren Ulusal Bilim Madalyası sahibi Nancy Andreasen, yaratıcılığın aslında yalnızca yaşamın farklı parçalarının yeni ve beklenmedik şekilde bir araya getirilmesi olduğunu, yani zeka ve yetenekten bağımsız olarak ortaya çıkabileceğini gösteriyor.

7. Büyük Düşünmenin Büyüsü - David J. Schwartz

7. Büyük Düşünmenin Büyüsü - David J. Schwartz

Dünyada milyonlarca insan Büyük Düşünmenin Büyüsü'nü kullanarak kendini geliştirdi, performansını artırdı, yaşam kalitesini yükseltti. Motivasyon konusunda en önde gelen uzmanlardan biri olan Dr. David . Schwartz daha iyi satmanıza, daha iyi yönetmenize, daha çok para kazanmanıza ve -en önemlisi- mutluluğa ve huzura ulaşmanıza yardımcı olacak.

Büyük Düşünmenin Büyüsü size baş vaatler değil, faydalı metotlar sunar. Dr. Schwartz, işinizde, evlilik ve aile yaşantınızda ve çevrenizde en iyi sonuçları almanıza yardımcı olacak, dikkatlice tasarlanmış bir program sunuyor. Sizi zirveye ulaştıracak şekilde düşünme ve davranış sergileme alışkanlığını öğrendiğiniz ve anladığınız takdirde, büyük başarı ve mutluluklara ulaşmak için zeki ya da doğuştan bir yeteneğe sahip olmanız gerekmediğini kanıtlıyor. Bu kitap size o sırları veriyor!

8. İyi Hissetmek - David Burns

8. İyi Hissetmek - David Burns

Psikiyatri ve davranış bilimleri alanında dünya genelinde adından en çok söz ettiren bilim insanlarından Dr. David D. Burns, İyi Hissetmek adlı kitabıyla okurlarına daha mutlu bir yaşamın kapılarını aralıyor. Kaygı, suçluluk ve özgüvensizlik gibi duyguların bireyin psikolojisi üzerindeki olumsuz tesirini aşmayı amaçlayan kitap, bilimsel olarak test edilmiş tekniklerle okurlarına eşsiz bir terapi sunuyor.

9. Yaşam Koçum Aristo - Jules Evans

9. Yaşam Koçum Aristo - Jules Evans

Zamanda yolculuk yaparak iki bin yıl kadar geriye gidin ve Atina Okulu'nda tam gün boyunca on iki büyük filozoftan hayat dersleri aldığınızı hayal edin. Aristo, Platon, Sokrates, Epikuros gibi yaşam ustaları, bu okulda size yaşam koçluğu yapıyor.

Bugün 'kişisel gelişim' başlığı altında ele alınan konuları antik çağın en büyük filozoflarının da tartışıyordu. Zaten felsefenin temel sorularının hepsi de hayatla, varoluş nedenlerimizle ilgilidir. Bu sorulara en parlak, en derin yanıtları veren büyük filozoflar, kişisel gelişimi bir 'yaşama sanatı' olarak ele alıyor.

10. Dört Anlaşma - Don Miguel Ruiz

10. Dört Anlaşma - Don Miguel Ruiz

Sinema dünyasının üstün zekalı oyuncularından Sharon Stone ve Jody Foster bu kitabı çevresindeki insanlara öneriyor. Amerika'nın önde gelen Yeni Çağ yazarları bu kitabı sizlere öneriyor. 'Don Miguel Ruiz'in kitabı aydınlanmanın ve özgürlüğün bir yol haritasıdır.'Deepek Chopra Başarının Yedi Ruhsal Yasası kitabının yazarı 'Büyük dersler içeren ilham verici bir kitap.'Wyne Dyer Kendin Olmak kitabının yazarı Castaneda geleneğinde, Ruiz temel Toltek bilgeliğini paylaşıyor. Modern dünyada yaşayan kadınlara ve erkeklere 'Dingin Savaşçı' olarak yaşamanın pratik uygulamalarını sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İnsanın Anlam Arayışı - Victor E. Frankl

11. İnsanın Anlam Arayışı - Victor E. Frankl

20. yüzyılın önde gelen psikiyatrlarından Viktor Frankl, otuzun üzerinde yabancı dile çevrilen ve bütün dünyada 12 milyondan fazla satan İnsanın Anlam Arayışı'nda, kurucusu olduğu logoterapinin ilkelerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri eşliğinde anlatmakta.

Varoluşun çetin koşullarında 'anlam'ı keşfetmemize yardım edecek süreci anlatan Frankl, 'İnsanı insan yapan nedir?' sorusuna da yanıt vermeye çalışıyor...

12. Dinle Küçük Adam - Wilhelm Reich

12. Dinle Küçük Adam - Wilhelm Reich

Wilhelm Reich, Dinle Küçük Adam’da insan yaşamını temsil eden en önemli özelliğin “ilişkilerdeki doğallık ve saflık” olduğunu öne sürüyor. Bu güçlü özelliğin esasen tüm insanlarda var olduğunu söyleyen yazar, acımasız yaşam koşullarına sorgusuzca boyun eğmenin bunu zedelediğini savunuyor. Bu itaatkar tutumu fark etmeksizin geliştiren birey, bozulduğunda tüm insanların da kendisi gibi kötüye meyilli olduğunu düşünüyor. Aksine, doğal yani bozulmamış bireyler ise karşılaştığı herkeste saflık ve iyilik arıyor. Peki, sizce siz hangi taraftasınız? Ve tarafınızdan emin misiniz?

13. Az Seçilen Yol - M. Scott Peck

13. Az Seçilen Yol - M. Scott Peck

Yıllardır en çok satan kitaplar listesindeki haklı yerini koruyan Az Seçilen Yol, geleneksel psikolojik ve spiritüel içgörüleri eşsiz bir biçimde bütünleştiren, yaşamı-mızda gerçeği nasıl kucaklayacağımızı, iç barışa ve bütünlüğe nasıl ulaşacağımızı gös-teren vazgeçilmez bir kılavuzdur.

Ünlü psikiyatr ve düşünür M. Scott Peck'in Batı dünyasının uzun ve çetin ay-dınlanma yolculuğunun özellikle bu aşamasında büyük önem taşıyan bu eseri kültü-rümüz içinde tam karşılığını bulmakta, bizi ileriye atılmamız için yüreklendirmekte ve sonunda bizi bütünlüğümüze kavuşturacak yolu işaret etmektedir.

Sorunlarla yüzleşmek ve onları çözmek çoğumuzun kaçınmaya çalıştığı ıstırap ve-rici bir süreçtir. Bu kaçınma daha büyük ıstıraba ve hem zihinsel hem de ruhsal ola-rak gelişememeye yol açar. Dr. Peck, büyük ölçüde kendi meslekî deneyimine daya-narak yazdığı bu son derece özgün, cesur ve aydınlatıcı eserinde, sorunlarımızla yüz-leşmenin ve onları çözmenin -ve değişimin acısını çekmenin- bizi kendini anlama ve aydınlanmanın yüksek düzeylerine nasıl eriştirebildiğini göstermektedir. Yine bu ki-tapta Dr. Peck sevgi ilişkilerinin doğasını tartışıyor: Gerçek birbirine uygunluk nasıl anlaşılır? Gerçek sevgiyle bağımlılık birbirinden nasıl ayırt edilir? Nasıl kendi ken-dimizin efendisi olabiliriz? Nasıl daha duyarlı bir ebeveyn olabiliriz?

14. Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı – Dale Carnegie

14. Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı – Dale Carnegie

Bu kitapta yer alan, geçerliliği zaman içinde kanıtlanmış öğütler, elli yıldır milyonlarca insan tarafından okundu, on binlerce ünlü insanı hem iş hem de özel yaşamlarında başarı merdiveninin zirvesine taşıdı.

'Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı' 2000'li yılların rekabeti ve karmaşası içindeki okuyucuların da potansiyellerinin doruk noktasına ulaşmalarını sağlamak için gözden geçirildi ve günümüze uyarlandı.Bu kitabı okuduğunuzda; insanların sizden hoşlanmalarını ve sizinle fikir birliğine varmalarını sağlamanın, onları kırıp incitmeden değiştirmenin yollarını öğrenecek, yaşamın sizin için daha kolay hale geldiğini göreceksiniz.

Zirvede herkese yer var. Yeter ki siz ulaşmayı bilin!

15. Akıllı Yaşama Sanatı - Baltasar Gracian

15. Akıllı Yaşama Sanatı - Baltasar Gracian

Akıllı Yaşama Sanatı çağların süzgecinden geçmiş ve insanları yüzyıllar boyunca özel hayatta ve iş hayatında nasıl başarılı olunabileceği konusunda aydınlatmış bir felsefe kitabıdır. İspanyol Cizvit papazı Baltasar Gracián tarafından 17. yüzyılda yazılan bu “yaşama sanatı rehberi” hepimize arkadaşlık, liderlik, duygu yönetimi gibi son derece önemli konularda yol gösteriyor. Ayrıca bizlere başarı ve ahlak arasında seçim yapmadan, hem ahlaklı hem de başarılı olmanın ipuçlarını veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kendime Düşünceler - Marcus Aurelius

16. Kendime Düşünceler - Marcus Aurelius

“Stoacı İmparator”, “Filozof İmparator” gibi sıfatlarla anılan Marcus Aurelius, barışçı bir insan olmasına rağmen hükümdarlığının çoğunu seferlerde geçirdi. MS 169 yılı sonlarında Germen kavimlerine karşı düzenlenen bir sefer esnasında yazmaya başladığı Kendime Düşünceler, Stoacılık özellikle de Roma Stoası açısından büyük bir öneme sahiptir.Sağlam bir eşitlik ve özgürlük inancına sahip olan Marcus Aurelius imparatorluğu boyunca doğayı bilip anlayarak yaşamaya çalışmış, her şeyin ortasına insanı koymuştur. Günlük olarak kaleme alınmış bir özdeyişler ve düşünceler derlemesi denebilecek Kendime Düşünceler eserinde kendinden önceki caesarları ve filozofları eleştirmekle kalmayıp, kendi kendini de sorguya çekerek bir vicdan muhasebesi de yapar. Sonraki kuşaklara, kilise düşünürlerine, Rönesans’a da temel olan Kendime Düşünceler, Stoa felsefesinin anlaşılması açısından günümüzde de çok değerli bir kaynaktır.

17. Her Şey Seninle Başlar - Mümin Sekman

17. Her Şey Seninle Başlar - Mümin Sekman

Çaresizlik öğrenilmiştir.

Başarılı olmak da öğrenilebilir.

Sende sandığından fazlası var!

Gelebileceğin en iyi yerde değilsin.

Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır.

Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur.

Rüzgârı suçlamayı bırak, yelkenleri kullanmayı öğren!

Seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık.

Zirvede her zaman bir kişiye daha yer var.

Başkaları yapabildiyse, sen de yaparsın.

Her şey seninle başlar!

Hayatta ya tozu dumana katarsın,  ya da tozu dumanı yutarsın.

Seçim senin!

18. Asla Yalnız Yeme – Keith Ferrazzi

18. Asla Yalnız Yeme – Keith Ferrazzi

Başkalarıyla yakın ilişkiler içinde sürdürülen bir hayat insanı farklı bir bakış açısına götürür. İnsanların birbirlerine sıkı bağlarla bağlı oldukları hayatlarda bakış açılarının zenginliği yaşanır. Bir bakış açısı, diğerine götürür. 

Hayatınızda şu anda bulunduğunuz konum ve bildiğiniz her şey, ömrünüz boyunca ister şahsen, ister kitaplar, müzik, e-posta ya da kültür yoluyla etkileşim içinde olduğunuz fikir, deneyim ve insanların bir sonucudur. Bolluğun daha fazla bolluğa götürdüğü durumlarda çetele tutmak gerekmez. O halde hemen bugünden başlayarak, hedeflerinize ulaşmanızda size yardımcı olacak isimlerle tanışmak ve gereken bilgi, deneyim ve kişileri bir araya getirmek üzere kolları sıvayın. 

Keith Ferrazzi size ilişkinin gücünü ve çok sayıdaki kişiyle tanışıp bu kişilerle hem arkadaş hem de iş arkadaşı olmanın aşamalarını adım adım anlatıyor.

19. Beşinci Disiplin - Peter M. Senge

19. Beşinci Disiplin - Peter M. Senge

Sorunları parçalara ayırmaya, dünyayı bölümlemeye daha çok küçük yaşlardan alıştırılırız. Her ne kadar bu, karmaşık işler ve konularla daha kolay baş edebilmemizi sağlarsa da karşılığında görünmeyen, büyük bir bedel öderiz. Bundan böyle eylemlerimizin sonuçlarını göremez olur, daha ileri bir aşamayla bağlantısını kurma yeteneğimizi de yitiririz. Resmi, bir bütün halinde görme çabasına girdiğimizde ise zihnimizde parçaları yeniden bir araya getirmeye, tüm parçaları sıralayıp düzenlemeye çalışırız. Oysa bu boşuna bir çabadır, kırık bir aynanın parçalarını birleştirerek gerçek görüntüye ulaşamayız. Beşinci Disiplin de sunulan araçlar ve düşünceler, dünyanın birbirinden ayrı, birbiriyle ilişkisi bulunmayan güçlerden yaratıldığı yolundaki yanılsamayı yıkmak içindir. Bu yanılsamadan vazgeçtiğimiz gün 'öğrenen örgütler'i kurabiliriz. Bu tür örgütlenmelerde kişiler istedikleri sonuçlara ulaşabilmek için kapasitelerini sürekli genişletirler. Yeni ve coşkulu düşünme tarzları beslenir, kolektif özlemlere gem vurulmaz. İnsanlar, sürekli olarak nasıl birlikte öğrenilebileceğini öğrenirler. Fortune dergisinin bir sayısında denildiği gibi, 'liderlik hakkındaki eski, yıpranmış düşüncelerinizi unutun. 1990 ların en başarılı şirketi, öğrenen örgüt olarak adlandırılan birşey olacaktır.' Rakiplerimizden daha hızlı öğrenme yeteneğine sahip olmamız, tek rekabet avantajımız olabilir. Dünya kendi içinde daha bağlantılı hale geldiği ve daha karmaşık ve dinamik özellikler iş dünyasında ağır bastığı sürece, çalışmak daha 'öğrenmeci' olmalıdır. Beşinci Disiplin, her yöneticinin başucu kitabı olmaya adaydır.

20. Alışkanlıkların Gücü - Charles Duhigg

20. Alışkanlıkların Gücü - Charles Duhigg

Hayatta herkesin sahip olduğu bir alışkanlık var. Her sabah aynı saatte uyanmak, aynı saatte yatmak veya aynı yol güzergahını kullanarak işe gitmek gibi olan bu basit eylemler size hayatta başarı getirir mi? Öyleyse nasıl?

İşte tam da bu noktayı ele alarak alışkanlıklar meselesini inceleyen Charles Duhigg, alışkanlıkların döngüsünü ise “işaret – rutin – ödül” olarak nitelendiriyor. Ayrıca kitabı ana hatları ile üç farklı bölüme ayıran Duhigg, “bireysel alışkanlıklar”, “şirket ve organizasyonların sahip olduğu alışkanlıklar” ile “toplum alışkanlıkları”nı en iyi örnekler ile inceliyor. Okuyucuların içerisinde; ünlü reklamcıların başarı hikayelerini, ünlü antrenör Tony Dungy’nin Amerikan Futbol Ligi’nin en kötü takımının kaderini nasıl değiştirdiğini, Starbucks’ın başarı sırrını ve Martin Luther King’in yurttaş hakları hareketinin nasıl başarıya ulaştığı gibi farklı başarı hikayelerini bulabilecekleri eser, alışkanlıklar hakkında düşünmeye davet ediyor.

Diğer taraftan alışkanlıklar üzerine araştırma listesinde yer alan kişilere yönetilen bir dizi soru ile alışkanlıkların gücünün irdelendiği kitap, her şeyin beyinde bittiği konusundaki ipuçlarını okuyucuya aktarıyor.

Unutmayın ki tüm değişimlerin gücü beyniniz ile ilgilidir. Siz alışkanlıklarınızı doğru uyguladığınız ya da onlardan vazgeçebildiğiniz takdirde başarı sizin için de kaçınılmaz olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Üstün Başarı – Acar Baltaş

21. Üstün Başarı – Acar Baltaş

Baltaş, 'Üstün Başarı' kitabında kaygılar içinde boğulan öğrencilere, etkin öğrenme yöntemleri yanında, sınava dair ipuçları ve sınav stresinden kurtulmak konusunda 'etkin ve 'acil' öneriler veriyor.- Nokta -Her yaşta okur için çok yararlı olan 'Üstün Başarı', kitaplığınızda 'Stres ve Başaçıkma Yolları' ile birlikte yer almalı ve mutlaka okunmalı...

22. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı – Mark Manson

22. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı – Mark Manson

“Büyük Güç Büyük Sorumluluklar Getirir.” Doğru. Ama bu sözün daha iyi bir akış açısı var, ve gerçekten derin bir bakış açısı. Tek yapmanız gereken sözlerin yerini değiştirmek: “Büyük sorumluluklar büyük güç getirir.” “Her şeyi iyi tarafından görmek” gibi bir şey iyi gibi görünse de, gerçek şu ki hayat bazen berbattır ve yapabileceğiniz en sağlıklı şey de bunu kabul etmektir. Negatif duyguları inkâr etmek daha derin ve daha uzun ömürlü negatif duygulara ve duygusal bozukluğa neden olur. Sürekli pozitif olmak hayatın sorunları için geçerli bir çözüm değil, bir inkâr biçimidir. Doğru değerleri seçerseniz, bu sorunlar size zindelik, kuvvet ve şevk verir. Dedemin zamanına dönersek, kendini çok kötü hissettiğinde şöyle düşünürdü, “Bugün berbat bir günümdeyim. Ama n’apalım hayat böyle, ben samanları havalandırmaya devam etmeliyim.” Ama ya şimdi? Şimdi beş dakikalığına bile kendinizi çok kötü hissetseniz son derece mutlu ve harika hayatları varmış gibi sunan insanların 350 fotoğrafıyla bombardıman ediliyorsunuz, bu durumda hatanın sizde olduğunu hissetmemeniz imkânsız kuşkusuz. Değmeyecek şeyleri kafaya takmamak çok önemlidir. Dünyayı kurtaracak olan şey budur. Dünyanın bazen berbat olduğunu ama bunun da doğal olduğunu kabul ederek yaşamak gerek. Çünkü her zaman böyleydi ve her zaman da böyle olacak.

23. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? – İlber Ortaylı

23. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? – İlber Ortaylı

Kişisel gelişim; mesleki ve sosyal anlamda farklı konumlarda yer alan her insanın tabii olarak fikir sahibi olduğu, ancak bir o kadar da fikre ihtiyaç duyulan bir alan. Bu nedenle söz konusu alanın, modern dünyada geniş bir yer edindiğini söylemek mümkün. Hayatı hakkınca ve nitelikli yaşamaya dair tavsiye alınabilecek kişilere gelindiğinde ise Türkiye’de herkesin aklına gelecek isimlerden birini tahmin etmek zor değil.

Tarihçi, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye’de akademi camiasının yanı sıra çeşitli yayın mecralarında da ilgiyle takip edilen isimler arasında yer alıyor. Engin bilgi birikimi ve hakim üslubuyla adından söz ettiren Ortaylı; bu kez karşımıza yalnızca cevaplarla değil, bir kitap dolusu yanıtı olan şu soruyla çıkıyor: “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?”

24. İrade Terbiyesi – Jules Payot

24. İrade Terbiyesi – Jules Payot

Cemil Meric'in 'Disiplin içinde çalışmayı bu kitaptan öğrendim.' diye tarif ettiği 'İrade Terbiyesi' İlk yayımlandığı tarihten itibaren pek çok dile çevrilmiş ve tembellik, İsteksizlik gibi huylardan kurtulmak isteyenlerin başucu kitabı olmuştur.

Kitapta bilhassa gençlere ve zihnini kullanarak çalışanlara hitap eden Fransız profesör kendi hayatından aktardığı Örnekleri ve başka düşünürlerin tespitlerini de kullanarak İnsanın İrade zayıflığıyla nasıl mücadele etmesi gerektiğini anlatıyor. Prof.Dr. Ali Fuat Başgil Gençlerle Başbaşa kitabında şöyle demektedir: 'Mösyö Girard bize bir kitap tavsiye etti ve mutlaka okumamızı söyledi. Bu, Aix-Marseille Üniversitesi rektörü Jules Payot'un 'irade Terbiyesi' adlı kitabı İdi. Ertesi gün şehre İnerek kitabı aldım, ihtiyar bir meşenin dibine oturarak İrade Terbiyesi'ni okumaya koyuldum. Okudukça İçimde tahassür ve nedametle karışık müphem bir acı duymaya başladım. Kendi kendime, ah bu kitap on sekiz yirmi yaşlarımdayken elime geçmeliydi diyor ve geciktiğim için üzülüyordum.'

25. Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır – Ahmet Şerif İzgören

25. Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır – Ahmet Şerif İzgören

Bu kitabı niye yazdım? 

Krushen diye bir Amerikalı dilbilimci seminerinde, İngiltere'de Güzin Abla benzeri bir köşe yazarına giden mektubu anlatmıştı. Mektup şöyleydi: 

'Sevgili Kathy, 

Biriyle ilişkim var, fakat onunla evlenip evlenmemek konusunda kararsızım. Beni çok kıskanıyor. Birkaç kere şiddet de uyguladı. Kavgacı. Ayrıca bana hiç güveni yok. Bir gün beni eve bıraktıktan iki saat sonra telefon açtı, amacı benim evde olup olmadığımı anlamaktı. Bir sabah onu kapımın önünde uyurken buldum. Ayrıca çok asabi; bu da kararsızlığımı arttırıyor. En ufak bir şeyden parlayabiliyor. Aslında düşünüyorum da beni sevdiğini gösteren hiçbir şey yapmıyor, niye onunla birlikteyim ki? Evet doğruyu söylemek gerekirse, yanlış kişiyle birlikteyim. Evet kararımı verdim. Neyse Kathy umarım sen iyisindir!!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı – Stephen R. Covey

26. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı – Stephen R. Covey

Mutlu Ve Güçlü Bir İlişkinin Sırrı Nedir?

Dr. Stephen R. Covey, güçlü ilişkilerin öyle kendiliğinden ortaya çıkmadığını; çiftlerin ortak enerjisine, yeteneğine, arzusuna, vizyonuna ve bağlılığına ihtiyaç duyduğunu belirtir.

Etkili İlişkinin 7 Alışkanlığı: Çalkantılı Bir Dünyada İlişkinizi Öncelik Haline Getirin, çiftlerin daha etkili iletişim kurmalarına ve sorunlarını çözmelerine olanak tanıyan evrensel 7 Alışkanlığı uygulamak için ihtiyaç duyduğumuz çerçeveyi ortaya koyuyor.

Günümüz dünyasında etkili bir ilişki için güçlü bir birliktelik ve aile yaratma arzusu yeterli değil, zorluklarla başa çıkmak için yeni bir zihniyet gerekiyor. Güçlü, mutlu, samimi ve cinsel açıdan tatmin edici bir birlikteliğe giden yolda ilişkinize öncelik verebilmek, bir çift olarak kendi ritüellerinizi oluşturabilmek, ortak bir misyonu paylaşabilmek ve birlikte daha kaliteli zaman geçirebilmek için 7 Alışkanlığın size rehberlik etmesine izin verin.

Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı, yıllardır eğitimcilerin, ebeveynlerin ve öğrencilerin hayatlarını değiştiriyor. Dr. Stephen R. Covey ve eşi Sandra’nın elli yıllık evlilikleri üzerine inşa edilen bu kitapta ise, yazarların bu 7 Alışkanlığın ilişkiye ve evliliğe uygulanmasına dair önerileri ile kişisel deneyimleri bir araya geliyor.

27. Ustalık – Robert Greene

27. Ustalık – Robert Greene

Gücün en üstün biçimi ustalıktır.

Yaşamını güç yasalarını inceleyerek geçiren Robert Greene şimdi tarihin en kudretli insanlarının güç sahibi olmak için geçtiği yolların sırlarını sizlerle paylaşıyor. İlk kez bu kitapta tanımlandığı gibi eğer zorlu ama açık yolları izlersek, hepimizin içinde saklı olan usta olma potansiyelini ortaya çıkarırız.

Seçtiğiniz alanın sırlarını öğrenin, sıkı bir çıraklığa boyun eğin, yılların getirdiği deneyimlerin gizli bilgilerini özümseyin, rakiplerinizi geride bırakın ve sonunda içinizde biçimlenecek olan mükemmeliyet modellerini ortaya koyun. Einstein, Darwin ve bu kitap için görüşülen dokuz çağdaş ustanın davranışlarını dikkatle okuduktan sonra, içinizdeki tutku açığa çıkacak ve 'usta' olacaksınız.

28. Neden ile Başla 1. Kitap – Simon Sinek

28. Neden ile Başla 1. Kitap – Simon Sinek

Bir ok, güç kazanmadan ya da herhangi bir etki yaratmadan önce, hedefi nişan alacak bir biçimde geriye doğru 180 derece çekilmelidir.

İşte bu nokta, NEDENin gücünün geldiği yerdir. neden, ileride meydana getirmek istediğiniz şeylere bakıp, o noktaya gelmek için stratejiler bulmakla oluşmaz.

Herhangi bir piyasa araştırmasının içinden doğmaz. Müşterilerle ya da çalışanlarla yapılan uzun konuşmalar neticesinde ortaya çıkmaz.

Tüm bunların tamamen ters yönüne bakıldığında gelir.

Neden içinizden doğan bir his, bir amaç, bir tutku ve bir inançtır.

Nedeni bulmak, bir keşif sürecidir.

29. Einstein Gibi Düşünmek – Peter Hollins

29. Einstein Gibi Düşünmek – Peter Hollins

Düşüncelerinize netlik kazandırın. 

Daha iyi kararlar alın. 

Sağduyunuzu keskinleştirin. 

Kalıpların dışında etkili ve yaratıcı düşünmeyi öğrenin.

Durumları, insanları ve verileri daha iyi analiz edin. 

Sorunlara yaratıcı çözümler bulun.

Einstein Gibi Düşünmek, eleştirel düşünme becerinizi artırma, sezgi ve muhakemenizi geliştirme konusunda, doğruluğu bilimsel açıdan kanıtlanmış bir rehberdir. Sorunları kolayca çözebilmek için meseleyi farklı açılardan inceleyip önceden imkânsız gibi görünen çözümler üretebileceksiniz. Bu kitap sadece bir taktik listesi değildir; insan psikolojisi ve eylem modellerine yüzde yüz uygulanabilir yöntemlerle doludur.

30. Savaşçı – Doğan Cüceloğlu

30. Savaşçı – Doğan Cüceloğlu

Doğan Cüceloğlu, psikoloji alanında Türkiye’nin en saygın bilim insanları arasında gösteriliyor. Savaşçı adlı eseriyle yazar, insanın yaşamdaki zorluklara karşı kendini oluşturma mücadelesini ele alıyor. Cüceloğlu, kitabın başında oluşturduğu “savaşçı” tanımında, güçlü bir insan olmanın gerekliliklerini sanatsal bir üslupla listeliyor. Devamında ise bu yolculuğu diyalog şeklinde ele alarak etraflıca açıklıyor.

Kitabın iki ana kahramanını, yazarın kendisi Doğan Bey ve Arif Bey adlı bir sınıf öğretmeni oluşturuyor. Arif Bey, kendi benliğini bulma konusunda oldukça umutsuz ve kaybolmuş hissine kapılmış bir adam olarak tasvir ediliyor. Ve kitap boyunca Doğan Bey ile konuşarak aklındaki sorulara cevap arıyor.

11 ana bölümden oluşan kitabın birinci bölümünde, “kendini arayış” anlatılıyor. İkinci bölümde ele alınan “uyanış ve farkına varma” evresiyle birlikte derin bir yolculuk başlıyor. Ve sonrasında, insanın yaşam savaşında kendisiyle barışık olması için aşılması gereken evrelerden bahsediliyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilirİ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ozan

Söz konusu kitap olunca kimseden yorum yok. ülkemizin özeti işte bu paylaşım, şaşırtmadı

Gizem Yenikler

Kitap içeriklerinin artması hoşuma gitti lütfen daha da artsın magazin azalsın bilgi içerikleri artsın onedio.

Ocal Dogan

yorumları okumaya geldim ama bulamadım