Görüş Bildir
Haberler
Hayali Afrodit'ten Çocuk Yaştaki Evliliğe Uzanan Tarihi Figürlerin Bilinmeyenleri!

Hayali Afrodit'ten Çocuk Yaştaki Evliliğe Uzanan Tarihi Figürlerin Bilinmeyenleri!

Begüm Saatçi
30.08.2023 - 11:31 Son Güncelleme: 30.08.2023 - 12:08

Gizemli ve merak uyandırıcı hayatlarıyla birçoğumuz için merak unsuru olan tarihi kimlikler de herbirimiz gibi birer insandı ve garip huyları vardı. Kiminin kötü alışkanlıkları, kiminin tutarsız hareketleri kiminin de çağın ötesinde buluşları, okuduğunuzda sizleri şaşkınlığa sürükleyecek ve ortamlarda rahatlıkla satabileceğiniz dokuz başlığı sizler için sıraladık.

Keyifli okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cengiz Han

1. Cengiz Han

Cengiz Han, Moğol İmparatorluğunun kurucusu ve ilk kağanıdır. Hükümdarlığı boyunca gerçekleştirdiği hiçbir savaşı kaybetmediği bilinmektedir. 1227'de vefat etmiştir.

Cengiz Han hakkında çoğunluk tarafından bilinmeyen şey ise avlanırken üvey kardeşini kaza ile öldürmüş olmasıdır. Bir diğer bilgi ise kendisinin 9 yaşında evlenmiş olmasıdır.

2. VII. Kleopatra

Kleopatra, MÖ.69'da İskenderiyede doğup, MÖ.30'da yine İskenderiye'de ölmüştür. II. Kleopatra Filopator MÖ 51ʼden 30ʼa kadar Mısır Ptolemaios Krallığıʼnın kraliçesi ve son etkin hükümdarıydı. 

Kleopatra hakkında çoğunluğun bilmediği bir bilgi ise; kendisinin tanrıça olma takıntısı. Hem Mısır hem de Yunanistan için önemli olan tanrıçalara benzemek için, onlar gibi giyinirdi. Güzellik tanrıçası Afrodit ve bereket tanrıça Isıs'i sembolize eden kıyafetler giyerdi.

3. William Shakespeare

3. William Shakespeare

Shakespeare, İngiliz şair ve oyun yazarıdır. Nisan, 1564 doğumludur ve 23 Nisan 1616'da vefat etmiştir. 

Onun hakkında pek de bilinmeyen bir bilgi, kendi mezarını lanetlemiş olmasıdır. Onun vefat ettiği yıllarda, mezar soygunculuğu oldukça yaygınmış o da kendince bu duruma bir önlem almak istemiş ve mezar taşına şu dizleri yazdırmış: 

“Dostum İsa’nın adı aşkına,

Bu mezarı kazacak olursa diye;

Bu taşlara dokunmayan herkes kutsansın.

Şayet kemiklerimi yerinden oynatacak olana,

Lanetler yağsın.”

4. I. Elizabeth

4. I. Elizabeth

Elizabeth, 17 Kasım 1558'den 1603'teki ölümüne kadar İngiltere ve İrlanda Kraliçesi'ydi. 

Kraliçe o dönem oldukça yaygın olan çiçek hastalığına yakalanıyor ve bu hastalığı atlatmasına rağmen yüzünde hastalığın izleri kalıyor. Kraliçe bunları kapatmak için sirke ve kurşun karışımından oluşan bir pudra kullanmaya başlıyor. Daha sonrasında cildi bembeyaz gösteren bu karışım moda oluyor ve kadınlar tarafından sıkça kullanılıyor. Fakat bu karışımın ölümcül olduğundan o dönem henüz kimsenin haberi olmuyor ve kendi elleriyle kendi sonlarını geliyor kadınlar.

5. Adolf Hitler

5. Adolf Hitler

Adolf Hitler, Avusturya doğumlu Alman politikacı ve Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi lideridir. 20. yüzyılda birçok insanın ölümüne sebep olmuştur. 

Hakkında çoğu kişininin bilmediği bir bilgi ise; 1909 yılında, parasızlıktan evsizler yurduna yerleşmiş olduğudur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Leonardo da Vinci / Bill Gates

6. Leonardo da Vinci / Bill Gates

da Vinci, Rönesans döneminde yaşamış bir dahidir. İtalya'da doğup Fransa'da vefat etmiştir.

Pek çok insan tarafından bilinmeyen bir bilgi de Leonardo da Vinci'nin kaleme aldığı; içerisinde birçok değerli bilginin bulunduğu 'Codex Leicester', Bill Gates tarafından 40 milyon dolara satın alınmıştır. Kitapta su altında nefes alma, güneş enerjisiyle çalışan mekanizmalar gibi icatları da yer alıyor.

7. Wolfgang Amadeus Mozart

7. Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart, Klasik Batı Müziği'nin en üretken ve en önemli bestekarlarındandır. 27 Ocak 1756 yılında doğan Mozart, 5 Aralık 1791 yılında vefat etmiştir.

Tam da bu cümlenin üzerine Mozart hakkında pek de bilinmeyen bir bilgi, onun ölümü hakkında olacak. Oldukça yağmurlu bir günde, altı kişinin katıldığı bir cenaze töreni düzenlenmiştir onun için. Daha sonrasında, yağmur nedeniyle mezarlığa kadar eşlik edilememiştir. Mozart'ın cenazesi en yakın mezarlık olan 'kimsesizler mezarlığına' defnedilmiştir. Daha sonrasında gömülmüş olduğu mezar aransa da bulunamamıştır.

8. Sigmund Freud

8. Sigmund Freud

Freud, psikolojinin en önemli alt dallarından biri olan psikanaliz biliminin kurucusu olan Avusturya doğumlu Yahudi nörologdur. 6 Mayıs 1856 doğmuş ve 23 Eylül 1939'da ölmüştür.

Hakkında yalnızca araştırmalarına ilgisi olanların bildiği bir bilgi de kokaine olan sevdasıdır. Kokain, ona göre üzüntüleri alıyor ve iç konuşmalarının gün yüzüne çıkmasına olanak sağlıyordu. Kokaini hastaları üzerinde de kulanan Freud, bununla ilgili dört de makale yazdı. Fakat hayatının ilerleyen dönemlerinde fikirleri değişti ve kokaini bıraktı.

9. Jean-Jacques Rousseau

9. Jean-Jacques Rousseau

Jean Jacques Rousseau,Cenevreli filozof ve yazardır. Kendisinin adını en çok, 'Toplum Sözleşme' isimli eseriyle birlikte duyuyoruz.

Rousseau, 'Emile ya da Çocuk Eğitimi Üzerine' isimli bir kitap yazmış fakat kendi çocuklarını doğar doğmaz terk etmiştir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
8
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rabiya Araç

Kleopatra mısır tarihindeki 2. Değil 7. Kleopatradir bilgide yanlışlık var

Zaten Romen rakamıyla vii yazılmış. İçeriğin ikinci maddesine alınması sizi yanıltmis