Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kimdir, Kaç Yaşında? Hakan Fidan Hangi Görevlerde Bulundu?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kimdir, Kaç Yaşında? Hakan Fidan Hangi Görevlerde Bulundu?

Elif
04.06.2023 - 11:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla yeni bakanlar kurulundaki isimler netleşti. Uzun bir süredir Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı olarak görev yapan Hakan Fidan da Dışişleri Bakanlığı'na getirildi. Hakan Fidan, yaşamı boyunca pek çok görevde bulunmuştur ve aynı zamanda akademisyendir. Peki Hakan Fidan kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi görevlerde bulundu? İşte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hakkında merak edilenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kimdir?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kimdir?

Hakan Fidan, 1968 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Ankaralı olan Fidan, Kara Kuvvetleri Muharebe Okulu ve Kara Kuvvetli Dil Okulu'nda eğitim gördü. Ardından askerliği bırakma kararı aldı ve üniversite okumak için Ankara'ya gitti.

Hakan Fidan'ın Eğitimi Nedir?

Hakan Fidan'ın Eğitimi Nedir?

Hakan Fidan, Amerika'da bulunan Maryland Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan University of Maryland University College'de Yönetim ve Siyaset Bilimi alanında eğitim aldı. Daha sonra Türkiye'ye gelerek Bilkent Üniversitesi'nde Dış Politikada İstihbaratın Yeri isimli tez çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı.

Bilkent Üniversitesi'nde ''Bilgi Çağında Diplomasi: Antlaşmaların Doğrulanmasında Enformasyon Teknolojilerinin Kullanımı'' isimli tezi ile doktora çalışması yaptı. Viyana'da bulunan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nda çeşitli akademik çalışmalarda bulundu. Ayrıca Cenevre'deki Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Enstitüsü ve Londra'daki Verification Technologies Research Center'da pek çok çalışmaya imza attı.

Hakan Fidan'ın Kariyeri

Hakan Fidan'ın Kariyeri

Hakan Fidan, aldığı eğitimlerden sonra Bilkent ve Hacettepe Üniversiteleri'nde dersler verdi. 2001'den 2003 yılına kadar Avustralya Türkiye Büyükelçiliği'nde ekonomik danışman ve kıdemli siyasi görevlerinde bulundu. 2003 yılında ise TİKA'ya ( Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı) başdanışman olarak getirildi.

2007 yılında Başbakanlık müsteşar görevine getirildi. Bundan bir yıl sonra Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. 2008 senesinde ise Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin mütevelli heyeti üyeliğine getirildi. Ancak bu görevinden ayrılma kararı alarak 2011 yılında istifa etti.

Hakan Fidan, 2010 yılında MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) müsteşar yardımcısı olarak göreve başladı. 2010 yılında ise Emre Taner'in yerine MİT müsteşarı olarak atandı.

Hakan Fidan'ın Siyasi Hayatı

Hakan Fidan'ın Siyasi Hayatı

Hakan Fidan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili adayı olmak için MİT müsteşarlığı görevinden istifa etti. Ancak çok geçmeden milletvekili aday aday başvurusunu da geri çekti. 10 Mart 2015 yılında tekrarda Milli İstihbarat Teşkilat müsteşarı olarak göreve başladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
5
4
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın