Görüş Bildir
Haberler
Hagrid, Vernon Enişte ve Profesör Snape! Bugüne Kadar Hayata Veda Etmiş Olan 24 Harry Potter Serisi Oyuncusu

Hagrid, Vernon Enişte ve Profesör Snape! Bugüne Kadar Hayata Veda Etmiş Olan 24 Harry Potter Serisi Oyuncusu

Merhaba. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günlerde Harry Potter serisinden Seçmen Şapka'yı seslendiren Leslie Phillips ve Hagrid'i oynayan Robbie Coltrane hayata veda etti. Bu yazıda bugüne kadar hayata veda etmiş Harry Potter serisinin başarılı oyuncularını listeledim.

Onlar iyi ki bu seride var! 🧙🏼‍♂️

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alan Rickman (Severus Snape)

1. Alan Rickman (Severus Snape)

Alan Rickman'ın Severus Snape'i canlandırması, tüm Harry Potter serisinde en iyi oynanan rol olarak kabul ediliyor. Rickman, sekiz filmin tamamında olağanüstü bir oyunculuk sergilemişti. Ne yazık ki başarılı oyuncu pankreas kanseriyle savaştıktan sonra 2016 yılında öldü. Hastalığını ailesi dışında halka açıklamadı. Rickman vefat ettiğinde 69 yaşındaydı.

2. Alfred Burke (Armando Dippet)

2. Alfred Burke (Armando Dippet)

Alfred Burke, Harry Potter ve Sırlar Odası'nda küçük bir role sahipti. Filmde Albus Dumbledore'un profesör ve Tom Riddle'ın da öğrenci olduğu bir geriye dönüş sahnesinde Hogwarts'ın müdürü Armando Dippet olarak ortaya çıktı. Bu rol, Burke'ün son rolüydü ve muhtemelen en çok tanınanıydı. Oyuncu 2011 yılında 92 yaşında hayata gözlerini yumdu.

3. Dave Legeno (Fenrir Greyback)

3. Dave Legeno (Fenrir Greyback)

Dave Legeno'nun ölümü trajik ve çok erkendi. 2014 yılında Legeno Death Valley denen çöl boyunca yürüyüşe çıktı ve muhtemelen kayboldu. Diğer yürüyüşçüler, aktörün cesedini bulduğunda aşırı sıcak nedeniyle ölmüştü. Legeno öldüğünde 50 yaşındaydı. Harry Potter serisinin son üç filminde bir kurt adam olan Fenrir Greyback'i canlandırmıştı.

4. David Ryall (Elphias Doge)

4. David Ryall (Elphias Doge)

Elphias Doge ilk olarak Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda Yoldaşlığın bir üyesi ve Dumbledore'un yakın arkadaşı olarak göründü. Bu rolü oynayan Peter Cartwright'ın yerine geçen Ryall, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Birinci Bölüm'de yer aldı. Oyuncu 2014 yılında 79 yaşındayken Noel Günü'nde öldü.

5. Derek Deadman (Tom, Çatlak Kazan Barmeni)

5. Derek Deadman (Tom, Çatlak Kazan Barmeni)

Derek Deadman, yalnızca ilk Harry Potter filminde, Çatlak Kazan'ın barmeni Tom olarak küçük bir rol oynadı. Filmde küçük bir rolü olmasına rağmen hayranlar onu hâlâ hatırlıyor. Deadman, diyabet yüzünden 2014 yılında vefat etti. Oyuncu öldüğü sırada 74 yaşındaydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elizabeth Spriggs (The Fat Lady)

Gryffindor ortak salonuna girmek istiyorsan, Şişman Hanım'a şifreyi vermen gerekiyordu: Caput Draconis. Portre çok yüksek perdeden şarkı söylemeyi severdi ve rolü oynayan fantastik oyuncu Elizabeth Spriggs'di. Spriggs 2008'de 78 yaşında vefat etti. Aktris kariyeri boyunca sayısız rolde oynasa da Şişman Kadın muhtemelen sinema filmlerindeki en iyi bilinen rolüydü.

7. Eric Sykes (Frank Bryce)

7. Eric Sykes (Frank Bryce)

Eric Sykes'ın Harry Potter'daki rolü çok küçüktü ama serinin ilerleyen bölümlerinde Lord Voldemort'un ne kadar acımasız ve tehlikeli olacağını göstermek için büyük bir amaca hizmet etti. Sykes, Karanlık Lord tarafından öldürülmeden önce Ateş Kadehi'nde sadece birkaç dakika görünen Riddle ailesinin bahçıvanı Frank Bryce'ı canlandırdı. Oyuncu, 2012'de 89 yaşında öldü.

8. Hazel Douglas (Bathilda Bagshot)

8. Hazel Douglas (Bathilda Bagshot)

Hazel Douglas'ın Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Birinci Bölüm'de Bathilda Bagshot rolüyle küçük bir rolü vardı. Bagshot, A History of Magic adlı kitabın yazarıydı. Douglas rolü 80'li yaşlarında iyi bir şekilde kaptı ve herkesin büyük aktrisi hatırlayacağı rol buydu. Douglas 2016 yılında 92 yaşındayken öldü.

9. Helen McCrory (Narcissa Malfoy)

9. Helen McCrory (Narcissa Malfoy)

Harry Potter oyuncularından birinin bir başka ani ölümü, 2021 yılının Nisan ayında Helen McCrory'nin ailesinin aktrisin kanserle uzun ve zorlu bir savaşın ardından vefat ettiğini duyurmasıyla gerçekleşti. McCrory öldüğünde 52 yaşındaydı ama şimdiden arkasında muhteşem bir oyunculuk kariyeri bırakmayı başardı. Helen, serinin son üç filminde Draco'nun annesi ve Lucius Malfoy'un karısı Narcissa Malfoy'u canlandırdı.

10. Jimmy Gardner (Ernie Prang)

10. Jimmy Gardner (Ernie Prang)

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nda Jimmy Gardner'ın rolü çok kısa, inanılmaz derecede eğlenceli ve sevimliydi. Jimmy, çift katlı Şövalye Otobüsü'nün kocaman gözlüklü, deli gibi araba kullanan şoförü Ernie Prang'ı canlandırdı. Gardner, 2010'da 85 yaşında vefat etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. John Hurt (Garrick Ollivander)

11. John Hurt (Garrick Ollivander)

Garrick Ollivander, ilk Harry Potter filminde Diagon Yolu'ndaki en iyi asa dükkanı olan Ollivander's'ın sahibi olarak yer aldı. Harry'e ilk asasını satan oydu. Hurt, 2017 yılında 77 yaşındayken öldü.

12. Leslie Phillips (Seçmen Şapka)

12. Leslie Phillips (Seçmen Şapka)

Carry On filmlerindeki muhteşem rolleriyle tanınan ünlü İngiliz aktör Leslie Phillips, 2022 yılının Kasım ayında vefat etti. Menajerine göre aktör 98 yaşındaydı ve uykusunda huzur içinde öldü.  Harry Potter serisinde, sesiyle Harry Potter için Slytherin yerine Gryffindor'u seçtiren Seçmen Şapka rolüyle tarihe geçti.

13. Paul Ritter (Eldred Worple)

13. Paul Ritter (Eldred Worple)

Paul Ritter, unutulmaz rolleri olan ama ne yazık ki bir beyin tümörüne karşı savaşı kaybedip çok erken vefat eden inanılmaz bir aktördü. Ritter, 2021'de 54 yaşında öldü. Harry Potter ve Melez Prens'te Eldred Worple adlı bir büyücü rolünü oynadı.

14. Richard Griffiths (Vernon Dursley)

14. Richard Griffiths (Vernon Dursley)

Richard Griffiths, Harry Potter serisi boyunca nefret ettiğimiz harika bir karakterdi. Yeğenine bakmak zorunda kalmaktan nefret eden huysuz adam, Harry'nin eniştesi Vernon Dursley'i oynadı. Sevilen oyuncu, 2013 yılında kalp ameliyatı sonrası yaşanan komplikasyonların ardından 65 yaşında hayata gözlerini yumdu.

15. Richard Harris (Albus Dumbledore)

15. Richard Harris (Albus Dumbledore)

Richard Harris, serinin ilk iki filminde izlediğimiz sıcak tavrıyla ve boğuk sesiyle ilk Albus Dumbledore'du. Harris harikaydı ama 2002'de Sırlar Odası'nı çektikten kısa bir süre sonra Hodgkin hastalığı nedeniyle vefat etti. Oyuncu vefat ettiğinde 72 yaşındaydı. Michael Gambon daha sonra Dumbledore'u devraldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Robert Hardy (Cornelius Fudge)

16. Robert Hardy (Cornelius Fudge)

Robert Hardy, Harry Potter serisindeki Sihir Bakanı Cornelius Fudge rolüyle tanınan ünlü bir aktördü. Tiyatro sahneleri, TV şovları ve filmleri kapsayan kariyeri 70 yılı aşkın süredir devam eden biriydi. Hardy, 2017 yılında sevdikleriyle çevrili evinde huzur içinde vefat etti.

17. Peter Cartwright (Elphias Doge)

17. Peter Cartwright (Elphias Doge)

Harry Potter serisindeki ilk Elphias Doge, Peter Cartwright'dı. Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda Yoldaşlığın bir üyesi ve Albus Dumbledore'un sevgili arkadaşı olarak göründü. Ancak Cartwright, hastalık ve yaşlılık nedeniyle oyunculuk kariyerine devam edemediği için Ölüm Yadigarları Birinci Bölüm için David Ryall ile değiştirildi. Oyuncu 2013'te 78 yaşındayken  öldü.

18. Robert Knox (Marcus Belby)

18. Robert Knox (Marcus Belby)

Harry Potter serisinden birçok oyuncu trajik bir şekilde vefat etti, ancak hiçbiri genç, yetenekli Robert Knox kadar kötü değildi. Melez Prens'te Marcus Belby rolünü oynayan Knox, bir barda kardeşiyle birlikteyken bıçakla saldırıya uğradı ve saldırıdan kısa bir süre sonra hastanede öldü.

19. Roger Lloyd Pack (Barty Crouch Senior)

19. Roger Lloyd Pack (Barty Crouch Senior)

Roger Lloyd Pack, sadece Ateş Kadehi'nde Sihir Bakanlığı'ndaki çalışanlardan biri ve Albus Dumbledore'un arkadaşları olarak göründü. Oğlu Barty Jr., yakalanmadan önce Profesör Moody gibi davranan bir Ölüm Yiyen'di. Filmde önemli bir alt konuydu ve her iki oyuncu da kendi rollerinde harikaydı. Roger Lloyd Pack, tıpkı meslektaşı Alan Rickman gibi pankreas kanseriydi ve 69 yaşındayken 2014 yılında öldü.

20. Sam Beazley (Professor Everard)

20. Sam Beazley (Professor Everard)
assets-jpcust.jwpsrv.com

Sam Beazley, hayatı boyunca o kadar çok oyunculuk yapmadı, ancak birçok unutulmaz rolü oldu. Bu rollerden biri Zümrüdüanka Yoldaşlığı'ndaki Profesör Everard'dı. Sam uzun ve mutlu bir hayat yaşadı ve 2017 yılında 101 yaşındayken evinde uykusunda öldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Terence Bayler (Kanlı Baron)

21. Terence Bayler (Kanlı Baron)

Terence Bayler, Yeni Zelanda'da Hollywood'dan daha iyi biliniyordu, ancak yine de şanlı kariyeri boyunca sayısız büyük rolü vardı. Hogwarts okulunda dolaşan hayaletlerden biri olarak Felsefe Taşı'nda Kanlı Baron'u oynadı. Rolü küçük ama komik, ilginç ve inanılmaz derecede eğlenceliydi. Bayler 2016'da 86 yaşında öldü.

22. Timothy Bateson (Kreacher)

22. Timothy Bateson (Kreacher)

Timothy Bateson, Black ailesinin evinde ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın karargahının bulunduğu yerde hizmet eden elf Kreacher'ı seslendirdi. Bateson, 2009 yılında 83 yaşındayken vefat etti ve Simon McBurney, Ölüm Yadigarları'nda Kreacher'ın sesi olarak onun yerini aldı.

23. Verne Troyer (Griphook)

23. Verne Troyer (Griphook)

Verne Troyer, ilk Harry Potter filminde büyücü bankası Gringott's'taki goblinlerden biri olan Griphook'u canlandıran sevilen bir aktördü. Troyer, 2018 yılında alkol zehirlenmesi nedeniyle 49 yaşındayken öldü. Ölümü daha sonra intihar olarak kabul edildi.

24. Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid)

24. Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid)

Kariyerinde pek çok role sahip olan İskoç oyuncu, Hagrid'i en iyi şekilde canlandırdı ve bu listedeki pek çok oyuncu gibi sevilen karakteri canlandırmayı hayal edebildiğimiz tek kişi oydu. Coltrane son yıllarda sağlıkla ilgili pek çok sorun yaşadı. 14 Ekim 2022'de ise bir İskoç hastanesinde vefat etti.

Harry Potter serisiyle iyi ki hepsini tanımışız. Işıklar içinde uyusunlar!

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
13
9
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BLACK

Richard Harris'in tüm seride oynamasını isterdim kitaptaki Dumbledore'a daha çok uyuyordu😔

BLACK

Çatlak kazan barmeni kitapta ve ilk filmde normal bir insanken azkaban filminde addams ailesi uncle fester a çevrilmesi çok saçma ve gereksizdi

Furkan

Ölüm var. Şimdi hesap zamanı