Görüş Bildir
Haberler
Günü Daha Verimli Geçirmenizi Sağlayacak 15 İpucu

Günü Daha Verimli Geçirmenizi Sağlayacak 15 İpucu

Siz de gün içinde her şeyi yapayım derken hiçbir şeyi yapamayanlardansanız, BuzzFeed'den derlediğimiz bu 15 yöntem ile sürekli bir şeyleri ertelemeye dur diyebilirsiniz.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/juliegerstei...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Odaklanın: Sabah uyanır uyanmaz kendinize "Bugün neler yapmam gerekiyor" diye sorun.

Yapmanız gereken şeylere odaklanmanızı ve önceliklerinizi belirlemenizi sağlayacak.

2. Kendinizi hevesli hissettiğiniz günlerde "3 kuralı"nı uygulayarak, üretkenliğinizi arttırabilirsiniz.

Oldukça kolay: Yapmanız gereken tek şey, her gün gün sonunda yapılmış olmasını hedeflediğiniz 3 şeye karar verin. Bunlar isterseniz çok basit olsun ya da sürekli ertelediğiniz şeyler. Güne başlarken bunları yazın ve yaptıkça tik atın, bir şeyleri yapabildiğinizi görmek sizi daha da motive edecek.

3. Yapılacaklar listenizi dijital bir ortamda hazırlamak yerine, gayet basit bir şekilde kalem kağıt kullanıp göreceğiniz bir yerde tutmak daha faydalı olacaktır.

Yapılan araştırmalar, not almanın hafızayı geliştirdiğini ve aklınızda tutmanıza yardımcı olduğunu gösteriyor.

4. Mail kutunuzun dolmasını önlemek için, internet sitelerine kayıt olurken "Ten Minutes Mail" sitesini kullanabilirsiniz. Bu sayede üye olabileceksiniz ve internet sitelerinden gelen gereksiz maillerin gelen kutunuzu şişirmesinin önüne geçeceksiniz.

4. Mail kutunuzun dolmasını önlemek için, internet sitelerine kayıt olurken "Ten Minutes Mail" sitesini kullanabilirsiniz. Bu sayede üye olabileceksiniz ve internet sitelerinden gelen gereksiz maillerin gelen kutunuzu şişirmesinin önüne geçeceksiniz.

E-posta adresini doğrulamanız gerekiyorsa, bu imkanı da sunuyor. Daha fazla bilgi isterseniz siteye buradan göz atabilirsiniz.

5. Dikkatinizi dağıtacak uyarıları kapatın.

Mesela e-mail bildirimlerinizi kapatmak gibi. Fazla işe yarar gibi görünseler de yetiştirmeniz gereken işler olduğunda indirim mailinin gelmesi fazlasıyla dikkat dağıtıcı olabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İletişim araçlarını daha verimli kullanın: Maillere ve gelen mesajlara cevap vermek için gün içinde ayırdığınız bir zaman olsun.

Bir işe odaklanmış çalışıyorken,  gelen mesajlara, çağrılara ya da maillere anında cevap vermek zorunda değilsin. Gün içinde sadece bunlara zaman ayırmak için 3-4 zaman aralığı belirleyin bu sayede çalışmanızın bölünmesinin önüne geçmiş olacaksınız.

7. İki dakika metodunu uygulayın.

Getting Things Done kitabının yazarı David Allen tarafından ortaya atılan bu metot; o an aklınıza gelen ve yapmanız gereken şey eğer 2 dakikada bitecek bir şeyse, ertelemeyin ve o an hemen yapın. 2 dakikadan uzun sürecek bir şey ise, yapılacaklar listenize yazın.

8. Zamanı en verimli şekilde kullanılabilmek için Pomodoro Tekniğini kullanın.

Yapmanız gereken bir işe odaklanın 25 dakika olarak zamanlayıcınızı ayarlayın ve bu 25 dakika boyunca bu işten başka bir şeye zaman ayırmayın. Aklınıza o anda gelen farklı şeyleri not alın ve 25 dakika bittikten sonra üzerine düşünün. Bittikten sonra kısa bir ara verin sonra işiniz bittiyse farklı bir iş için bitmediyse aynı iş üzerinde aynılarını tekrarlayın.

9. Telefonda çok fazla zaman harcadığınız uygulamalardan uzaklaşın.

Silmek istemiyorsanız, hepsini bir klasörün içine atın ve bu sayede sürekli gözünüzün önünde olmasını engellemiş olacaksınız. Uygulamaya girmek için fazladan bir adımdan geçerseniz, üşengeç beyniniz zamanla daha az bunu aklınıza getirecektir.

10. Çok klişe ama: Telefonunuz uyuduğunuz odada olmasın.

Hem daha iyi bir uyku uyumanızı sağlar hem de uyumadan önce ve uyandıktan hemen sonra telefonda öldürdüğünüz zamanı azaltır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Zihninizdeki farklı düşünceler kurtulmak için kalem metodunu kullanın.

Elinize bir kalem alarak sadece ucuna odaklanın, başka bir şey düşünmemeye çalışın. Bir nevi meditasyon olan bu yöntemle zihninizi boşalttıktan sonra yapacağınız işe daha kolay odaklanacaksınız.

12. Mental sağlığınızı da yabana atmayın: Kötü düşüncelerden kendinizi uzaklaştırın. Kauçuk bant yöntemini deneyebilirsiniz.

Lastik bir bileklik takın. Aklınızda negatif bir şey geçirdiğinizde lastiği çekip bırakın. Bir süre sonra beyniniz tarafından negatif düşünceler hoşa gitmeyen anlık bir his ile ilişkilendirilecek ve zihniniz olumsuz düşüncelerden temizlenecek.

13. Sakin olun: Derin nefes alarak endişelerinizden uzaklaşın.

Nefesinizi tutun ve 4'e kadar sayın, 4'e kadar sayarak nefes alın, 4'e kadar sayarak bekleyin ve 4'e kadar sayarak nefesinizi verin. Tamamen rahatladığınızı hissedene kadar tekrar edin. Gerçekten çok işe yarayacak.

14. Veya saymayı deneyin.

Kızgın ya da üzgün hissettiğiniz bir anda, sakinleşip kendinizi iyi hissedene kadar içinizden sayı saymayı deneyebilirsiniz.

15. Ve son olarak, kötü zamanlarda kendinizi güçlü hissettiğiniz bir pozisyonda durun.

Bu bazen ellerinizi belinizde tuttuğunuz ve çenenizi yukarı kaldırdığınız duruş bazen de yarış kazanmış gibi kollarını 'V' şeklinde yukarı doğru kaldırdığınız duruş olabilir. Önemli bir toplantı ya da görüşme öncesinde bu şekilde kendinizi rahatlatabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
342
75
34
21
20
15
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın