Görüş Bildir
Haberler
Günlük Hayatınıza Dahil Ettiğiniz Anda Kilo Vermenizi Kolaylaştıracak Basit ama Etkili 7 Yöntem

Günlük Hayatınıza Dahil Ettiğiniz Anda Kilo Vermenizi Kolaylaştıracak Basit ama Etkili 7 Yöntem

Sueda İlkyaz
09.10.2022 - 08:02

Günlük hayatınıza kolayca ekleyebileceğiniz, ağır diyet ve spor rutinlerine gerek kalmadan aslında birkaç yöntem ile kilo vermeniz mümkün. İçeriğimizde paylaştığımız yöntemleri uygulayarak sağlıklı bir biçimde kilo vermenin tadını çıkarın. 7 sağlıklı kilo verme tüyosu için sizi aşağıya alalım.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zamanlama bu işin en önemli parçası.

1. Zamanlama bu işin en önemli parçası.

Yemek saatlerinizin kilonuz üzerinde önemli bir etkisi vardır. Sindirim sisteminize bir mola vermek hem sağlığınıza iyi gelir hem de kilo vermenize  yardımcı olur. Aralıklı oruç sistemi ise bu iş için mükemmel bir yöntem. Bu oruç sayesinde sevdiğiniz yemekleri dilediğiniz gibi yiyebilirsiniz, ancak tek dikkat etmeniz gereken yemeği hangi saatler arasında yemeniz gerektiğine dikkat etmek.

Sıkı bir diyet olabilir ama istediğiniz yemeği, tabii fazla kaçırmamak ve sağlıksız yemeklere yönelmemek şartıyla, yemekte özgürsünüz!

Sıkı bir diyet olabilir ama istediğiniz yemeği, tabii fazla kaçırmamak ve sağlıksız yemeklere yönelmemek şartıyla, yemekte özgürsünüz!

Aralıklı oruçta ölçüyü kaçırmamak daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır. Genelde 16 saat aç kalıp (uyku dahil), geri kalan 8 saat içinde kahvaltı ve akşam yemeği yeme şeklinde olan aralıklı oruca ilk etapta 12 saat olarak başlayabilirsiniz. Akşam 9'dan önce akşam yemeğinizi yemiş olun ve 12 saat yememeniz gerektiğinden kahvaltı saatinizi ileri saatlere alın.

2. Duşunuzda ufak bir değişiklik iyi olabilir.

2. Duşunuzda ufak bir değişiklik iyi olabilir.

Soğuk duş, yağ yakma sürecini hızlandırmanın en kolay yoludur. Soğuk, metabolizmayı hızlandıran ve dolayısıyla daha fazla kalori yakan termogenezi (canlılarda ısı üretim sistemi) hızlandırır. Vücudunuzu soğuğa maruz bırakmak, egzersiz yapmadan kilo vermenin en kolay yoludur. Tabii ki kendinizi dondurmak zorunda değilsiniz. Ancak soğuk havayı belli zamanlarda almanız iyi olacaktır. Nasıl yapacağınıza gelince, güne soğuk bir duşla başlayabilir ya da serin bir odada uyuyabilirsiniz.

3. Yemeklere düşman olmayın.

3. Yemeklere düşman olmayın.

Yemek yiyerek kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? Kulağa saçma gelebilir ama aslında gerçek.  Daha hızlı kilo vermenize yardımcı olabilecek bazı yiyecekler sayesinde, hem yiyebilir hem de kilo verebilirsiniz. Kahverengi yağları aktive eden gıdalar tüketerek, ki bu yağlar beyaz yağlardan daha fazla kalori yakar, kilo vermenize yardımcı olabilirsiniz. Berry ailesinin üyeleri  böğürtlen, karadut, ahududu, çilek ve ayrıca elma ve armut  kahverengi yağ hücrelerinizi arttırmaya yardımcı olabilecek meyvelerden bazılarıdır. Diyetinize eklemeyi unutmayın!

4. Porsiyonlarınızı küçültün.

4. Porsiyonlarınızı küçültün.

İştahınızı kontrol altına almanın en kolay yolu daha küçük tabaklara geçmektir. Tabaklarınızı küçülterek siz de tüketiminizi azaltabilirsiniz. Bu yöntem genelde yalnızken işe yarar çünkü insan içinde zaten ayıplanma korkusuyla bol bol yemeyiz. O yüzden önce kendinize daha küçük tabak alın ve yemeklerinizi iyice çiğnediğinizden de emin olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Su içerek açlığınızı bastırın.

Dehidrasyonun (vücudunuzda yeterli miktarda sıvı bulunmaması) araştırmalara göre hem obezite hem de vücut kütle indeksinin yüksek olmasıyla bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştır. O yüzden bolca su tüketerek aşırı yemeyi önlemeyi deneyin. Su sizi uzun süre tok tutar. Ayrıca şekerli gazlı içecekler yerine su içmek, gereksiz kalori alımını kesmenize ve dişlerinizi korumanıza yardımcı olur. Dehidrasyonu önlemek, sağlıklı kilo verme yolundaki en kolay ilk adımdır. 

Her zaman yanınızda bir su şişesi bulundurmayı unutmayın. Gün içinde bitki ve yeşil çay içebilirsiniz. Su açısından zengin yiyecekler tüketin ve kahveyi çok seviyorsanız buzlu bir kahve içmek daha iyi olabilir.

6. Proteini bu süreçte öğünlerinizden eksik etmeyin.

6. Proteini bu süreçte öğünlerinizden eksik etmeyin.

Diyetin kilo verme yolculuğunuzun kilit noktası olduğunu biliyorsunuz. Diyetinizi iyileştirmeden ne yazık ki kilo veremezsiniz. Metabolizmanız bir noktaya kadar yardımcı olur, ancak kötü beslendiğinizde onu da devre dışı bırakırsınız. Diyetinize getirmeniz gereken en büyük değişiklik ise proteindir. Yüksek proteinli bir diyet uygularsanız kilo kaybınızı hızlandırırsınız.

Protein aynı zamanda hem aşırı yemenizi önler hem de uzun süreli tokluk hissi verir.

Protein aynı zamanda hem aşırı yemenizi önler hem de uzun süreli tokluk hissi verir.

Metabolizmaya yardımcı olarak daha fazla kalori yakmanıza da yardımcı olur. Yani faydalarını sayarak bitiremeyeceğimiz bu besin grubu, kilo yönetimi savaşınızda en büyük silahınızdır. Bu nedenle her öğününüze protein eklemeyi ve atıştırma olarak kuruyemiş yemeyi deneyebilirsiniz.

7. Dışardan sipariş vermek yerine kendi yemeğinizi yapın.

Dışarıdan yemek yemeyi bırakarak hem paranızı hem de sağlığınızı korumanın zamanı artık geldi. Sağlıklı bir diyet yapmanın en iyi yolu, kendi yemeğinizi yapmaktır. Zor olsa da buna değeceğine emin olabilirsiniz. Öğünlerinizi kendiniz hazırlayarak, dışarıda sağlıklı, yağsız yiyecekler yemekten kaçınmış olursunuz. Bu nedenle, daha hızlı kilo vermek için yavaş yavaş kendi yemeğinizi yapmayı öğrenmeye başlayın. Kolay tariflerle başlayabilir, ve çalışıyorsanız pazar öğleden sonralarınızı yemek yapmak için kullanabilirsiniz!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın