Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Vermek İsteyen Herkese Yardımcı Olacak Altın Değerinde 7 Önemli İpucu

Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Vermek İsteyen Herkese Yardımcı Olacak Altın Değerinde 7 Önemli İpucu

Sueda İlkyaz
18.09.2022 - 09:42

Kilo vermek zor ve genellikle sinir bozucu bir süreçtir. Uzun zaman aldığı gibi, istikrar ve efor sarf etmenizi geretirir. Normalden daha hızlı kilo vermenize yardım edebilecek birkaç doğal yöntemler de vardır ancak belirtmemiz gerekir ki bu yöntemler yaşam stilinizde ve diyetinizde değişiklikler yapmanızı gerektirebilecek türden olabilir.

Eğer hızlıca kilo vermenin bir yolunu arıyorsanız çözüm çok basit: aldığınız kaloriden fazlasını yakın. Ancak bu yöntem kısa sürede yanıltıcı olabilir. En sevdiğiniz yemeklerden kısmak ve titizlikle kalorilerinizi saymak yerine, bir çırpıda istediğiniz kiloya ulaşmanıza yardım edecek diğer yöntemler de bulunmakta.

 Kilo vermek bazı insanların iddia ettiği kadar zor değildir. Hedefinize ulaşmak için yapmanız gereken istikrarlı ve kararlı olmak. O zaman, fazla kilolarınızı vermekte zorlanıyorsanız 7 etkili kilo verme yöntemi sizlerle.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha fazla su için.

1. Daha fazla su için.

Günlük sıvı alımınızı takip etmek kilo verdiğinizi garantiye almanın bir yoludur. Öğünlerinizden önce su içmek iştahınızı bastırmaya yardım eder. Su genellikle düşük kalorili bir besin alımıyla ilişkilendirilen bir sıvıdır çünkü doğal olarak kalorisiz bir içecektir.

Bazı araştırmalar öğünlerinden önce su tüketen kişilerin ortalama 200 kaloriye kadar daha düşük kalori tüketimi olduğunu gösteriyor.

2. Beslenme rutininize daha fazla protein ekleyin.

2. Beslenme rutininize daha fazla protein ekleyin.

Yüksek protein alımı, yüksek termik etki (vücudunuzun bir besini sindirirken kullandığınız enerjiden fazlasını kullanması) ve diğer çeşitli değişkenler nedeniyle metabolizmayı hızlandırma eğilimindedir.

Günlük protein miktarınız için günde vücut ağırlığınızın kilogramı başına 1.5 ila 2 gram protein tüketmeniz gerekir. Protein içeren yüksek kaliteli işlenmiş gıdalar tüketmek için elinizden geleni yapın. Yüksek besin değerine sahip gıdaların bazı harika örnekleri:

  • Baklagiller: Siyah fasulye, mercimek, barbunya, acı bakla 

  • Et: Kuzu, yağsız dana eti, tavuk

  • Balık: Sardalya, somon, Ringa balığı, 

  • Yoğurt: Yağsız, az yağlı 

  • Kabuklu deniz ürünleri: Istakoz, yengeç, karides, deniz tarağı, alabalık 

  • Sebzeler: Nişastalı olmayan sebzeler besin değeri yüksek ve kalorisi düşüktür. Ayrıca tokluk hissine yardımcı olacak su ve lif bakımından da zengindirler. Protein içeriği yüksek sebzeler Brüksel lahanası, Çin lahanası, mantar, roka, lahana, kuşkonmaz, ıspanak ve şalgamdır.

3. Yemeğinizi yavaş yiyerek kilo verin!

3. Yemeğinizi yavaş yiyerek kilo verin!

Hormonlar kalori alımınızda ve iştahınızı düzenlemede büyük bir rol oynar. Yemekten sonra, bağırsaklarınız açlık hormonunu bastırırken aynı zamanda leptin adlı tokluk hormonlarını da salgılar. Bu hormonlar beyninize yemek yediğinizin sinyalini yollar ki bu da iştahınızı bastırır, tok hissettirir ve daha fazlasını yemenize engel olur. Ayrıca daha yavaş yemek beyninize bu mesajı alması için süre sağlar ve bu da yaklaşık 20 dakika sürer.

4. Yeterince lif tükettiğinizden emin olun.

4. Yeterince lif tükettiğinizden emin olun.

Yüksek lifli beslenme rutinleri, yiyeceklerin sindirim sistemi boyunca hareket etmesine yardımcı olmanın yanı sıra, atık miktarını artırıp kabızlığı azaltır. Bu bildiğimiz anlamda kilo vermenize yardımcı olmasa da midenizde biriken artıklardan ve tartıya yansıyan istenmeyen kilolardan kurtaracaktır. 

Yeterince lif tüketmezseniz yediğiniz yiyecekler bağırsaklarınızda kalır. Bu durum sindirim sisteminizde sorunlara sebep olacak zararlı bakterilerin büyümesine neden olur.

Bu bahsettiğimiz fazlalıklar sadece dışkı olsa da, halsizlik hissi vererek egzersiz yapmanızı zorlaştırır. Lif alımınızı arttırmak, bağırsakların temizlenmesini sağlayacak ve bunun olmasını önleyecektir.

5. Hazır gıda tüketmeyin.

5. Hazır gıda tüketmeyin.

Kendinize bir öncelik listesi yapın. Hepsini eleyemeyebilirsiniz ama kesinlikle yerini alternatif gıdalarla doldurabileceğiniz hazır gıdalar mutlaka vardır.

Sabah kendi yemeğinizi yapmak için zamanınız yoksa ev yapımı tarifleri ve hatta sağlıklı kahvaltı seçeneklerini deneyin. Ayrıca bunları bir gece önceden yapın, buzdolabında saklayın. Böylece kahvaltınızı yapabilir ve besleyici bir şekilde işinize gidebilirsiniz.

Çocukların atıştırmaları için bisküvi almak yerine, hazırlaması biraz zaman alan ama size bol miktarda besin sağlayacak bazı atıştırmalık fikirleri düşünün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yediğiniz gıdaları yazmak iyi bir çözüm olabilir ancak bu noktada kesinlikle kendinizi kısıtlamamalı ve eğer kalori sayımı yapacaksanız mutlaka bir diyetisyene başvurmalısınız.

6. Yediğiniz gıdaları yazmak iyi bir çözüm olabilir ancak bu noktada kesinlikle kendinizi kısıtlamamalı ve eğer kalori sayımı yapacaksanız mutlaka bir diyetisyene başvurmalısınız.

Bu alışkanlık gün içinde aldığınız kalori miktarını ve ayrıca ne kadar besin aldığınızın hesabını tutarak sizi yediklerinizden sorumlu tutacaktır. Bu, nihayetinde alışkanlıklarınızı değiştirmenize yardımcı olacaktır. Genel yeme alışkanlıklarınızdaki eğilimlerinizi görüp fark ettiğinizde, ayarlamalarınızı yapmak daha kolay olacaktır.

7. Sağlam bir spor rutini oluşturun.

7. Sağlam bir spor rutini oluşturun.

Vücudunuzu değişime uğratacak planlı bir spor rutini oluşturmak hedefinize gidecek yolda başarının anahtarlarından biri olacaktır. Kilo vermek için, kilo verme hedefinize uygun hazırlanmış bir egzersiz planı kilit noktalardan biridir. Güç antrenmanı, kardiyo ve yürüyüşü rutininizin olmazsa olmazı olmalıdır.

  • Kuvvet antrenmanı: Haftada en az 2-3 gün kuvvet antrenmanı yapın ve her antrenmanın tüm vücudunuzu çalıştırdığından emin olun. Ne kadar çok kas kullanırsanız o kadar çok kalori yakarsınız.

  • Kardiyovasküler egzersizler: Rutininizi yoğun ve setlerden oluşan antrenmanlar ile daha durağan günlerin olduğu antrenmanlar olarak ayarlayın. Yoğun antrenmanlarınız 20-30 saniyelik hızlı koşma ve zıplamaları içerebilir.

  • Yürüyüş: Günde en az 8-10 bin arası yürüyün.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Motive edecek hiçbir şey yok ki. Aslında sıradan bir insanın yürüyeceği mesafeden daha fazla yürüyorum günlük fakat saat gece 01.00, "Ee bi daha mı gelecez d... Devamını Gör