Görüş Bildir
Haberler
Zayıflamak İstiyorum Diyenlere 14 Altın Tavsiye

etiket Zayıflamak İstiyorum Diyenlere 14 Altın Tavsiye

Sertaç Tuzcuoğlu
14.05.2015 - 15:59 Son Güncelleme: 14.05.2015 - 17:46

Acil kilo vermek mi istiyorsunuz ama yapamıyor musunuz, olmuyor mu? Püf noktaları mı araştırıyorsunuz? Aşağıdaki sorular size ne kadar tanıdık geliyor? 

  • Zayıflamak istiyorum ama kendimi tutamıyorum?

  • Zayıflamak istiyorum ama spor yapamıyorum?

  • Zayıflamak istiyorum ne yapabilirim?

  • Zayıflamak istiyorum artık?

  • Zayıflamak istiyorum ne yemeliyim?

  • Zayıflamak istiyorum ama olmuyor?

  • Zayıflamak istiyorum ne yapmam lazım?

İlk adım öncelikle fazla kiloların olduğunu kabul etmekle başlıyor. Mottomuz belli; kırmızı kan yapar, yeşil yağ yakar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. O kadar yumurta yersen yumurtlarsın

Hayır efendim. Sabah kahvaltıda yenilecek kilonun onda birinin yarısı kadar yumurta beyazı (1 tane tam olabilir) gece boyunca boşalan protein deponuzu doldurarak, metabolizmayı çalıştırır ve yağ yakımını arttırır. Ammann dikkat, sucuklu yağda yumurta demedik, sadece haşladık.

2. 3 beyazdan uzak duracaksın

Öyle bandıra bandıra ye beni'ler kilo verdikten sonra kendiniz için geçerli olabilir. Çıtır ya da fıstık olmak sizin elinizde. Bu sebeple sabahları yumurta ile birlikte lifli gıda olarak YULAF vazgeçilmezdir.' At yemi gibi o be yenmez! ' dediğinizi duyar gibiyim. Peki içine yarım greyfurt dilimlemeyi hiç denediniz mi ?

3. Su bende şişkinlik yapıyor

Şişkinlik yapan su değil, su içmeden önce yiyip de sindiremediklerindir. Bu sebeple oda sıcaklığında veya soğuk günlük ortalama 2 lt-3 lt su tüketimi önemlidir. Hem kalbin atımı hem metabolizmanız hızlanır.

4. Hazır bahar geldi spor yaparım da diyorsun ya

İşte o zaman 1 fincan SADE KAHVE ile kendini ödüllendirebilirsin. Bol enerjiler!

Ayy ben kötü oldum kan şekerim düştü, yanında püsküüt müsküüt yok mu?

Yok arkadaş al sana %90 1 parça Bitter çikolata. Bitter bak bitir değil. (Kuru kayısı-Kuru üzüm-Gün kurusu veya Kuru incir de tercihiniz olabilir.)

5. Spor demişken öyle bench pressler, ağırlığınca kilolar kaldır demedik

Alt tarafı sabahları yarım saat erken kalkıp kardiyo yapmaktan bahsettik. Yürüyüş, sprint veya interval etkili olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kahvaltıyı ettik ama içimiz kıyılmaya başladı

Biri MUZ mu dedi? Kuşluk vaktine uygundur, sabahları trafikte bile bulabilirsiniz.

7. Oturduğun yerden yağ yakılır!

Nasıl mı? Ara öğünlerde kavrulmamış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile. Yaaa onlar bende sivilce yapıyor... Kimse sana 1 paketi bitir demedi ki! 1 avuçCUK ye ki, doğal yağlar ile metabolizman çalışmaya başlasın.

8. Denizden babam çıksa yerim

Sen yine de yeme. Kolesterol önemli. Onun için, doğal Omega 3 tüketimi ile yağ yakımınızı arttırabilirsiniz. Özellikle somon, light ton balığı protein ve Omega 3 bakımından çok zengindir. Diğer dip veya kaya balıkları da bu konuda tercih edilebilir.

9. Öğle yemeğinde brokoli, light yoğurt ve tavuk göğsü (haşlama ya da ızgara) ne iyi gider şimdi.

Brokoöögghli mi? Tamam ye pilavını, makarnanı karbonhidrat olmadan enerji olmaz, ama soslarla donatma o makarnayı. Pilavı da ye ama yağsız tuzsuz ye, kepeklisini bulursan yine ye, bakliyatla birlikte de ye ama üzerine suyu bol kuru fasulye koyma!

Yemek suları yağ depolarıdır. Karbonhidratla karıştığı zaman da başlarsın ne yesem yarıyor demeye 😄

10. Hep beyaz et nereye kadar! Azıcık kırmızı et ye ki kan yapsın.

Kırmızı et çok yararlıymış; evet doğru yararlı ama adana, urfa dürüm gibi işlenmiş olanı değil. Ya da  kuzu pirzola, incik gibi 'bunu da yağıyla yiyeceksin' kısmında hiç değil. İç yağ eritilmesi en zor olan gıdadır. Sen gel bir öğünde 200-250gr aralığında ızgara yağsız, orta pişmiş bir bonfile ye. Azıcık taneli hardal ile de kendini şımart 😜

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ara öğün olarak Yeşil elmanın yağ yakıcı bir karbonhidrat olduğunu söylemeye gerek yok sanırım

(SÖYLEDİ)

12. Akşam 7'den sonra basit karbonhidrat yemezsen, alkol tüketmezsen, yerine yeşil besinler yemeye devam edip bir de protein alırsan bak gördün mü Yanita Yancheva oldun

Akşamları spor yapıyorsan, spordan hemen sonra aslında yarım haşlanmış patates nasıl güzel doldurur glikojen deponu. Protein hücum eder adeta kaslarına.

Merak edenler için Yanita Yancheva: https://instagram.com/yanitayancheva/

13. Yatmadan önce hep içimiz kazınır. O zaman dolapta miss gibi sizi gece boyu kazein proteiniyle yavaş yavaş besleyecek lor peyniri yemenin vakti geldi

Lor da mı yenmez :( O zaman süt ile telafi edersin sende. Süt bende gaz yapıyor ama... Süt değil o gaz yapan LAKTOZ. Laktozsuz yarım yağlı süt kazein proteini olarak kullanılabilir ama sen 1 kerede 200-300 ml'den fazla içme.

14. İyi uykulaaar. Ortalama 8 saat uyku vücut direnci için çok önem….ZzzZzzzZz

Tamam çok gayret ettin, stres oldun. Yatmadan önce iç artık bi yeşil çay da rahatla.

Son bir not: Sen yine de KızartMA, Haşla!

Sabahları, bir gecesi öncesinden maydanoz, limon ve zencefili haşlayarak suyunu soğumaya bıraktığınız içeceğinizi içerek yağ yakımınızı arttırabilir kendisini tarçın ile lezzetlendirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
481
163
94
39
34
32
20