Görüş Bildir
Haberler
Gündelik Hayatınızı Fersah Fersah Kolaylaştıracak ve Görünce Gerçekliğine İnanamayacağınız İnternet Siteleri

Gündelik Hayatınızı Fersah Fersah Kolaylaştıracak ve Görünce Gerçekliğine İnanamayacağınız İnternet Siteleri

08.08.2022 - 07:02

Gündelik hayatımızın merkezinde sağlam şekilde yerini alan İnternet; bilgi edinme, haber alma, insanlarla etkileşim kurma gibi işlevlerinin yanı sıra hemen hemen hayatın her alanında istediğimiz her şeye kolayca ve hızlı erişim sağlamamıza da olanak veriyor. İçinde bulunduğumuz çağda daha bilmediğimiz pek çok gizemli ve keşfedilmeyi bekleyen site olduğu da inkâr edilemez bir gerçek. Gelin, bu birbirinden farklı ve pek bilinmeyen siteleri keşfe çıkalım. İşte detaylar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atlas Obscura

Atlas Obscura

Artık internet sayesinde gidip görmediğimiz yerleri keşfetmek epey kolaylaştı. Pek çok site sayesinde görmek istediğimiz ülke veya şehirler hakkında bilgi almak mümkün. Görülmesi gereken turistik yerleri, tarihi mekânları ya da restoranları tek tıkla öğrenebiliyoruz. Yine de Atlas Obscura adlı site bundan daha fazlasını sunuyor: Dünyanın gizli kalmış harikalarını keşfetmek. Herkes tarafından bilinen ya da duyulan yerlerden ziyade, daha az bilinen ilginç yer ve mekânları bu site sayesinde keşfedebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz yere has yemekleri, pek keşfedilmemiş restoran ve kahve dükkanlarını da öğrenebilirsiniz. Sitede keşfedilmemiş disiplinlere dair çevrim içi kurslar da yer alıyor.

ClipDrop

ClipDrop

Hem sosyal medyada hem çoğu sektörde içeriği zenginleştirmeye ve daha hoş bir görünüm sunmaya yardımcı olan görsel kullanımı oldukça yaygın. Yine de bu konuda yaşanan en büyük sıkıntılardan biri, görüntü kalitesinin düşük olması. Clip Drop adlı siteye yüklediğiniz herhangi bir görselin görüntü kalitesini saniyeler içinde iyileştirmek mümkün. Ayrıca sitede arttırılmış gerçeklik kullanıldığı için telefonunuzun kamerasından çektiğiniz herhangi bir yazı veya obje görselini masaüstü uygulamalarına yerleştirebilir ve yaratıcı tasarımlar yapabilirsiniz.

CopyKat

CopyKat

Dışarda yediğimiz pek çok yemeği, bazen evde yapınca yine de aynı tadı yakalamak o kadar da kolay olmuyor. Copy Kat adlı internet sitesi sayesinde canınız ne çekiyorsa artık evden çıkmadan kolayca yapıp yemek mümkün! Mc Donald’s, Starbucks ya da Kentucky Fried Chicken gibi ünlü yemek ya da kahve dükkânı zincirlerinin kendine has ürünlerinin de tariflerine buradan ulaşmak epey basit. Ayrıca sitede glütensiz ya da sağlıklı yemekler gibi kategoriler de mevcut. Sadece siteye girip canınız ne çekiyorsa aratmanız yeterli!

Hemingway App

Hemingway App

İçerik yazarken ya da herhangi bir makale hazırlarken elbette en önemli noktalardan biri; kurallı, akıcı, özgün ve dil bilgisi kurallarına uygun yazılar yazmak. Hemingway App adlı internet sitesi, oluşturduğunuz içeriklerdeki hataları tespit edip size gösteriyor. Zarf kullanımı, cümle yapısı ya da deyim kullanımıyla ilgili öneriler vererek içeriğinizin daha kaliteli olmasını sağlıyor. Hazırladığınız yazıları kopyalayıp ardından siteye yükleyerek daha hatasız ve kaliteli içerikler yazmanız mümkün oluyor. Siz de Ernest Hemingway gibi unutulmaz eserler kaleme almak istiyorsanız bu siteyi mutlaka ziyaret edin.

iFixit

iFixit

Artık bozulan ya da düzgün çalışmayan herhangi bir eşyanızı kendi başınıza tamir etmeniz mümkün! Bu siteye girerek arama kısmına tamir etmek istediğiniz herhangi bir ürünü yazmanız yeterli. Eğer telefonunuzla ilgili bir sorun yaşıyorsanız markasını ve modelini seçerek kolayla sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz. Ayrıca birçok ürünün pek çok farklı parçasının tamiri hakkında da ayrı ayrı açıklamalar ve tamir kılavuzu yer alıyor. 'Tamir edemiyorsan sahibi değilsin.' mottosuna sahip olan bu site, kullanıcıların da ürün tamirine dair bilgi yayınlamasına olanak veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Steam Unlocked

Steam Unlocked

Bilgisayar oyunları, pek çok kişinin vazgeçilmez tutkusu! Yine de bilgisayar oyunlarından daha güzel bir şey varsa o da oyunları ücretsiz oynamak. Bu siteye girerek istediğiniz herhangi bir ücretli oyunu, ücretsiz olarak indirmeniz mümkün. Pek çok kategoride oyun yer alan sitede istediğinizi seçip oynamaya başlayabilirsiniz!

Adidas Product Testing

Adidas Product Testing

Çok sevilen spor markalarından biri olan Adidas’ın ürün testçisi olmak ister misiniz? Bu site sayesinde ücretsiz olarak markanın ürün testçisi olmanız mümkün. Başvuru yaptıktan sonra, birkaç hafta boyunca test etmeniz için marka size ayakkabı ve kıyafet gönderimi sağlıyor. Yapmanız gereken tek şey: Ürünleri test edip onlara geri bildirimde bulunmak. Böylece markanın gelecek tasarımlarını herkesten önce ilk siz deneyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın