Görüş Bildir
Haberler
Günde Sadece Bir Öğün Yerseniz Vücudunuzda Ne Gibi Değişiklikler Yaşanır?

Günde Sadece Bir Öğün Yerseniz Vücudunuzda Ne Gibi Değişiklikler Yaşanır?

esma çetin
05.02.2022 - 09:00

İf diyet olarak da bilinen 24 saatte bir yemek yeme düzenini birçok kişi uyguluyor. Kilo vermek, sağlıklı beslenmek ve yemeğe daha az para harcamak gibi birçok sebepten ötürü bu diyet tipi oldukça revaçta. Günde sadece bir öğün yerseniz vücudunuzda neler değişir merak ediyorsanız sizi aşağıya alalım 👇

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kilo alabilirsiniz.

Az gıda aldığımızda vücudumuz açlık psikolojisine girerek yediğimiz yemekleri depolama yoluna gidiyor. Bu sayede ihtiyacımız oldukça vücudumuz bu besinleri kullanabiliyor. Kısaca metabolizmanız yavaşlıyor diyebiliriz. Stres hormonu olarak bilinen kortizol üretimi artıyor ve bu da yağ depolamayı arttırıyor.

2. Kan şekeri seviyeniz değişkenlik gösterebilir.

2. Kan şekeri seviyeniz değişkenlik gösterebilir.

Uzun süre aç kalmak kan şekerinizi düşürür. Özellikle tip 2 diyabet rahatsızlığınız varsa, aç kaldıkça kan şekerliği düşüklüğüne rastlanır. Kas geriliminden dolayı da başınız ağrıyabilir.

3. Vitamin yetersizliği çekebilirsiniz.

3. Vitamin yetersizliği çekebilirsiniz.

Günde bir öğün yiyerek yeterli miktarda vitamin ve mineral alamayabilirsiniz. Vitamin yetersizliğinden dolayı da saç dökülmesi yaşayabilirsiniz. Ayrıca, tırnaklarda çıkan beyaz lekeler de kalsiyum eksikliğinden çıkmakta.

4. Sosyal hayatınız sekteye uğrayabilir.

Tek öğün yediğiniz için iş yemekleri, doğum günleri, aile toplantıları, beş çayları derken birçok sosyal faaliyetten geri kalacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınıza diyette olduğunuzu anlatma çilesi bir yana, açlıktan dolayı sinirleriniz de giderek bozulacak. Sonuç olarak da daha asabi biri olabilirsiniz.

5. Baş ağrısı çekebilirsiniz.

5. Baş ağrısı çekebilirsiniz.

Kısa zamanda kilo vermek isteyenlerin baş ağrısı çektiği görülüyor. Kan şekerinin düşmesi, magnezyum yetersizliği ve uzun süren açlık gibi birçok sebepten dolayı başınız ağrıyor olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sürekli üşürsünüz.

6. Sürekli üşürsünüz.

Tek öğün yediğinizde kan şekerinizin düştüğünü ve vücudunuzun yağ depoladığını söylemiştik. Bu sayede acil bir durumda bize güç vermesi için vücudumuz enerji depolar. Düşük kaloride yemek yemek de sürekli açlık ve üşüme hissine sebep olur.

7. Sağlıksız yemekler yeme ihtimaliniz artar.

'Nasıl olsa tek öğün yiyorum' diye düşünüp bu öğünde fast food yemeyi tercih etmek isteyebilirsiniz. 24 saat süren açlıktan sonra kimse bir tabak brokoli yemek istemez tabii ki! Tek öğün yediğiniz için bu öğünde yemeniz gerekenden fazla ve sağlıksız besinler yiyebilirsiniz. Çok yediğiniz için de üzerinize ağırlık çöker ve şiş hissedersiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
5
4
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın