Görüş Bildir
Haberler
Gülmekten Karnınıza Ağrıların Girmesine Sebep Olacak En İyi Komedi Dizileri Belli Oldu!

Gülmekten Karnınıza Ağrıların Girmesine Sebep Olacak En İyi Komedi Dizileri Belli Oldu!

elif vural
09.04.2023 - 20:18

Yerli dizilerde yaşanan yoğun dramadan sıkılanlar çareyi hem güldüren hem de dostluğu ve aşkı tattıran komedi dizilerinde buluyor. Peki bu bağımlılık yapan komedi dizilerinden en iyisi hangisi? İşte biz tam da bu soruyu geçtiğimiz haftalarda siz Onedio okurlarına sorduk.

Şimdi ise en iyi komedi dizisini seçtiğimiz bu anketin sonuçları belli oldu!

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Abbott Elementary (2021-)

30. Abbott Elementary (2021-)

IMDb Puanı

Özet: Abbott Elementary, sırf öğretmeyi sevdikleri için ülkenin en kötü devlet okullarından birinde bir araya getirilen bir grup öğretmenin hikayesini konu ediyor. Kendilerini mesleklerine adayan, tutkulu öğretmenler, Philadelphia devlet okulu sistemini zorluklarıyla mücadele etmeye çalışır. Türlü zorluklarla karşılaşan öğretmenler, her şeye rağmen öğrencilerinin başarılı olması için ellerinden gelen her şeyi yapar.

Oyuncular:  Quinta Brunson, Tyler James Williams, Janelle James

Yönetmen: Jennifer Celotta

29. Silicon Valley (2014 - 2019)

29. Silicon Valley (2014 - 2019)

IMDb Puanı

Özet: 1980′lerin sonunda Silikon Vadisi’nde çalışan bir bilgisayar programcısının yaşadıklarını konu eden dizinin merkezinde; içine kapalı, asosyal bilgisayar programcısı Richard ve onun beş arkadaşının öyküsü yer alıyor. Kara mizah türünde olan yapımda, teknoloji dünyasındaki insanların başarıya ulaşabilmek için geçtiği yolları görüyoruz.

Oyuncular: Thomas Middleditch, T.J. Miller, Josh Brener

Yönetmen: Mike Judge

28. New Girl (2011 - 2018)

28. New Girl (2011 - 2018)
geekyapar.com

IMDb Puanı

Özet: Kadın-erkek ilişkileri üzerine bir sit-kom. Sevgilisinden yeni ayrılan Jess, üç erkekle birlikte aynı eve taşınmak zorunda kalır. İnsan ilişkilerinde pek başarılı olamayan Jess, evde geçirdiği süre içerisinde hem kendini geliştirme fırsatı bulacak, hem de erkeklerin dünyasını yakından tanıyacaktır.

Oyuncular:  Zooey Deschanel, Max Greenfield, Jake Johnson (XVI)

Yönetmen: Josh Greenbaum

27. Ted Lasso (2020-)

27. Ted Lasso (2020-)

IMDb Puanı

Özet: Ted Lasso, bir Amerikan futbol takımını yönetmek için işe alınan bir adamın hikayesini konu ediyor. Ted Lasso, bir Amerikan futbol takımına koçluk yapmak için işe alınır. Ancak Lasso’nun futbol antrenörü deneyimi yoktur. Ted Lossu, koçluk deneyimi olmamasına rağmen takımın başarılı olması için elinden geleni yapar.

Oyuncular: Jason Sudeikis, Hannah Waddingham, Brett Goldstein (II)

Yönetmen: Declan Lowney

26. Arrested Development (2003 - 2019)

26. Arrested Development (2003 - 2019)

IMDb Puanı

Özet: Aile şirketinden ayrılıp kendine yeni bir hayat kurmak isteyen Michael, babasının hesaplarda sahtecilik suçuyla tutuklanmasının ardından, bu planını gerçekleştiremez ve Orange County'de kalıp, birbirinden garip aile bireylerine ellerindeki ile nasıl yaşayabileceklerini öğretmek zorunda kalır.

Oyuncular: Jason Bateman, Will Arnett, Jessica Walter

Yönetmen: Troy Miller

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Glee (2009-2015)

25. Glee (2009-2015)

IMDb Puanı

Özet: Glee müzikal kavramına yeni bir soluk getiren ve akımın öncülüğünü yapan dizi oldu. Bir lisede kurulan müzik kulübüne katılan öğrenciler, onları çalıştıran hocaları ve tamamen karşı saftakiler arasındaki çekişmenin anlatıldığı hikayede, seçilen sevilen şarkıların uyarlanmasıyla kulakların pası da siliniyor. 

Oyuncular: Chris Colfer, Matthew Morrison, Jane Lynch

Yönetmen: Bradley Buecker

24. Mike & Molly (2010-2016)

24. Mike & Molly (2010-2016)

IMDb Puanı

Özet: Birbirlerini çok seven bir çift pek çok şeyde uyum sağlayabilir. Ama iş vücut kilolarına gelince bu dengeyi tutturmak kolay değil! Mike ve Molly, sağlıklı zayıflama grup terapisinde tanışmış olsalar da tombullukları ile dalga geçmeyi beceren, kelimenin tam anlamıyla tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş bir çift!

Oyuncular: Billy Gardell, Melissa McCarthy, Katy Mixon 

Yönetmen: Michael McDonald

23. My Name Is Earl (2005 - 2009)

23. My Name Is Earl (2005 - 2009)

IMDb Puanı

Özet: Kimseye yararı dokunmamış bir kapkaçcının hayat felsefesi piyangodan 100 bin dolar kazanınca baştan aşağı değişiyor. Kazandığı para ona “yar olmayan” Earl, geçirdiği kazadan sonra karma felsefesine sığınıyor.

Oyuncular: Jason Lee, Jaime Pressly, Ethan Suplee

Yönetmen: Chris Koch

22. 10 Bin Adım (2020-)

22. 10 Bin Adım (2020-)

IMDb Puanı

Özet: 10 Bin Adım, her gün birlikte on bin adım atmaya karar veren iki eski sevgilinin bu süreçte yaşadıklarını konu ediyor. Ezgi ve Mehmet iki eski sevgilidir. Mehmet monoton bir yaşam sürse de bu durumdan memnundur. Bu sırada Ezgi ve Mehmet her gün birlikte on bin adım atmaya karar verir. Ancak bunu yaparken de başlarına tahmin etmeyecekleri olaylar gelir. Ezgi ve Mehmet, birçok sorunla karşılaşsalar da adımsayarı çalıştırmaktan vazgeçmez.

Oyuncular: Engin Günaydın, Devin Özgür Çınar

Yönetmen: Duygu Güzelmeriç

21. Only Murders in the Building (2021-)

21. Only Murders in the Building (2021-)

IMDb Puanı

Özet: Only Murders in the Building, suçla ilgili bir takıntıyı paylaşan ve kendilerini bir anda bir suçun içinde bulan üç yabancının hikayesini konu ediyor. Aynı apartmanda yaşayan üç yabancı, apartmanlarında korkunç bir ölüm meydana geldiğinde bunun bir cinayet olabileceğinden şüphelenir. Gerçeği ortaya çıkarmaya karar veren üçlü, araştırma yapmaya başlar ve bunu belgelemek için bir podcast kaydeder. Üç yabancı olayı araştırırken, binanın yıllar öncesine uzanan karmaşık sırlarını ortaya çıkarırlar.

Oyuncular: Selena Gomez, Steve Martin, Martin Short

Yönetmen: Jamie Babbit

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. It's Always Sunny in Philadelphia (2005-)

20. It's Always Sunny in Philadelphia (2005-)

IMDb Puanı

Özet: Philadelphia’da bir mahallede İrlanda barı işleten beş bencil arkadaş yetişkinler dünyasında yollarının bulmaya çalışır. Fakat bu konuda pek de başarılı değiller. Yaşamı günü birlik ve yüzeysel yaşayan grup çarpık görüşleri ve önyargılarıyla sık sık sıkıntılı zamanlar yaşar. Grup daha iyiye gitmeyi amaçlarken başlarına gelen olaylar sonucu gittikçe dibe doğru çekilir. 

Oyuncular: Rob McElhenney, Charlie Day, Kaitlin Olson

Yönetmen: Kat Coiro

19. Malcolm In The Middle (2000-2006)

19. Malcolm In The Middle (2000-2006)

IMDb Puanı

Özet: Kalabalık bir Amerikan ailesinin ortanca çocuğu olan Malcolm, yaşıtları gibi normal bir hayat sürerken, IQ'sunun normalin üstünde çıkması sonucu birden hayatı değişir. Okulda özel bir sınıfa alınan Malcolm, zaten fazla sosyal ve kızlarla arası iyi olan bir tip değildir. Şimdi dahiliğin avantajlarını yaşacağı kadar dezavantajlarını da yaşamaya başlayacaktır.

Oyuncular: Frankie Muniz, Jane Kaczmarek, Bryan Cranston

Yönetmen: Peter Lauer

18. Bartu Ben (2018)

18. Bartu Ben (2018)

IMDb Puanı

Özet: Bartu Ben, az ünlü bir adamın az daha herkes tarafından tanınan biri haline gelme hikayesini konu ediyor. 

Oyuncular: Bartu Küçükçağlayan

Yönetmen: Tolga Karaçelik

17. Skins (2007-2013)

17. Skins (2007-2013)

IMDb Puanı

Özet: Sıradan gençlik dizilerinden gına mı geldi? Tek dertleri, o gün ne giyecekleri olan zengin bebeleri izlemekten sıkıldınız mı? Dedikoducu kızlar, bayık bakışlar, kimin eli kimin cebinde durumları artık size çekici gelmiyor mu? O zaman gelin sizi Skins ile tanıştıralım... 2007 başında İngiltere'nin E4 kanalında yayınlanmaya başlayan Skins, Bristol'da yaşayan gençlerin hayatlarına odaklanıyor. Gençlerin hiçbiri de sütten çıkmış ak kaşık değil.

Oyuncular: Kaya Scodelario, Hannah Murray, Jack O'Connell

Yönetmen: Jack Clough

16. Scrubs (2001-2010)

16. Scrubs (2001-2010)

IMDb Puanı

Özet: Onlar Sacred Heart Hastanesi’ne stajyer olarak başladı, asistanlık ve şef doktorluk derken yıllar birbirini kovaladı. 2001'den itibaren televizyon ekranlarını renklendiren hastane komedisi Scrubs’ta, Jon Dorian’ın nam-ı diğer J.D.'nin gözünden hastane koridorlarına yaşanabilecek en komik olayları konu ediyor. 

Oyuncular: Zach Braff, Donald Faison, Sarah Chalke

Yönetmen: Michael Spiller

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Community (2009-2015)

15. Community (2009-2015)

IMDb Puanı

Özet: Jeff Winger, avukat olan genç bir adamdır. Ancak diplomasının sahte olduğu ortaya çıkınca Jeff’in avukatlık lisansı iptal edilir. Avukatlık lisansını tekrar kazanmak isteyen Jeff, bunun için sorunsuz bir şekilde mezun olabileceğini düşündüğü Greendale’a gider. Jeff bambaşka amaçlarla geldiği okulda kendisini farklı nedenlerle Greendale'de sıkışan uyumsuz bir grubun lideri olarak bulur.

Oyuncular: Danny Pudi, Joel McHale, Gillian Jacobs

Yönetmen: Rob Schrab

14. Two And A Half Men (2003-2015)

14. Two And A Half Men (2003-2015)

IMDb Puanı

Özet: Malibu sahilinin gözde bekarı, çapkın Charlie denize nazır yaşadığı dubleks evinde, bir reklam şirketi için bestelediği müziklerle geçimini sağlarken; bir yandan da, yalnız yaşadığı evinde her gece başka bir güzeli ağırlar. Fakat rüya gibi yaşamı, karısı tarafından terkedilen erkek kardeşi Alan ve onun 10 yaşındaki oğlu Jake’in evine taşınmasıyla kabusa döner. Başta düzeninin bozulmasından şikayetçi olsa da kardeşi ve yeğeni ile yakaladığı aile havasını da içten içe sevmeye başlar. 

Oyuncular: Ashton Kutcher, Jon Cryer, Angus T. Jones

Yönetmen: Jon Cryer

13. Sex and the City (1998-2004)

13. Sex and the City (1998-2004)

IMDb Puanı

Özet: 30'larının başında dört kadın ve onların iflah olmaz aşk maceraları. Bir fenomen haline gelen Sex & The City; dört yakın arkadaş olan Carrie, Samantha, Charlotte ve Miranda'nın özel hayatlarını ekrana taşıyarak şehirli ve kariyerli kadının sorunlarına, aşk hayatlarına mercek tutuyor. Tam altı sene ekranda kalan dizi, daha sonra çekilen iki sinema filmiyle de beyazperdeye taşındı.

Oyuncular: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon

Yönetmen: Alan Taylor

12. Ayak İşleri (2021-2023)

12. Ayak İşleri (2021-2023)

IMDb Puanı

Özet: Birbirinden farklı karakterlere sahip olan Evren ile Vedat, zengin bir iş insanının yanında çalışır. Göreve odaklı Vedat ile Z kuşağından Evren, iş dışında apartman toplantısına katılmak, köpek kaçırmak gibi patronlarının ayak işlerini yerine getirmeye çalışırken kendilerini beklenmedik durumların içinde bulurlar.

Oyuncular: Çağlar Çorumlu, Güven Murat Akpınar

Yönetmen: Caner Özyurtlu

11. Andropoz (2022-)

11. Andropoz (2022-)

IMDb Puanı

Özet: Andropoz, orta yaş bunalımında olan bir adamın hayatına odaklanıyor. Evli ve iki çocuk babası olan tuhafiyeci Yusuf, 50’li yaşlarının başında orta yaş bunalımına girer. Bedeninin yaşlanmasını kafasına takan Yusuf, hem dış görünüşünü hem de yaşam tarzını değiştirmek ister. Yusuf’un en büyük hayali ise, Meryem ile evlendiği günden beri oturduğu evden ayrılıp, deniz kenarında bir eve taşınmaktır. Hayalini gerçekleştirmeye çalışan Yusuf, evi almak için mücadele ederken kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

Oyuncular: Engin Günaydın, Tamer Karadağlı, Derya Karadaş

Yönetmen: Taylan Biraderler

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. 2 Broke Girls (2011-2017)

10. 2 Broke Girls (2011-2017)

IMDb Puanı

Özet: Aynı restaurantta çalışan Max ve Caroline birbirlerinden çok farklı, ancak aynı çalışma ortamında bulunmak zorunda kalan iki garson kızdır. Max; hoyrat, sokaklara alışık, kendine pek güvenmeyen ve hayattan pek bir beklentisi olmayan bir karaktere sahipken, Caroline; Max'in aksine hırslı ve özgüven sahibidir. Ne de olsa zamanında oldukça iyi bir yaşam tarzı sürmüş, ancak işlerin değişmesiyle kendini bir anda garson olarak bulmuştur.

Oyuncular: Kat Dennings, Beth Behrs, Matthew Moy

Yönetmen: Don Scardino

9. Seinfeld (1989 - 1998)

9. Seinfeld (1989 - 1998)

IMDb Puanı

Özet: Dizi, Jerry Seinfeld ve arkadaşları George Costanza, Elaine Benes ve Cosmo Kramer'ın günlük hayatta ki komik maceralarını konu alıyor.

Oyuncular: Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards

Yönetmen: Andy Ackerman

8. the Big Bang Theory (2007-2019)

8. the Big Bang Theory (2007-2019)

IMDb Puanı

Özet: Birbirinden zeki ve takıntılı iki ev arkadaşının karşı apartman dairesine, güzel (ama aklı biraz yavaş çalışan) bir genç kız tanışırsa ne olur? The Big Bang Theory MIT doktorası yapan, asosyal iki araştırma görevlisinin, sıradan bir garson olan, sarışın güzel Sheldon ile komşuluk ilişkilerini anlatıyor.

Oyuncular: Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco

Yönetmen: Mark Cendrowski

7. The Office (2005 - 2013)

7. The Office (2005 - 2013)

IMDb Puanı

Özet: Burası Dunder Mufflin Kağıt Şirketi. Sıradan gibi görünen ama sıra dışı komik bir ofis. İktidar düşkünü bir patron, her biri ayrı karakterde çalışanlar, 9-17 arası bitmesi gereken işler ve modern dünyanın en vazgeçilmez unsuru ofis hayatı! Ama Michael Scott sıradan bir patron değil; Şakaları çalışanları tarafından anlaşılmayan çalışanlarının gözünde kaba, sevimsiz, sinir bozucu, ırkçı, cinsiyetçi ve verdiği hiçbir sözü yerine getiremeyen patron ama aslında o bir komedyen, bir dost, bir yardımsever... 

Oyuncular: Rainn Wilson, Jenna Fischer, John Krasinski

Yönetmen:  Paul Lieberstein

6. Rick and Morty (2013-)

6. Rick and Morty (2013-)

IMDb Puanı

Özet: Yetişkinlere yönelik olan bu dizi, çılgın bilim insanı Profesör Rick ve torunu Morty’nin boyutlar arası tuhaf ve tehlikeli yolculuklarını konu alır. 

Oyuncular: Spencer Grammer, Justin Roiland, Sarah Chalke

Yönetmen: Juan Jose Meza-Leon

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Modern Family (2009-2020)

5. Modern Family (2009-2020)

IMDb Puanı

Özet: Bir aile düşünün. Sizden yaşça hayli küçük ve güzel bir eşiniz ve onun babalık yapmaya çalıştığınız oğlu. Her biri birbirinden dertli, üç çocuğu olan kızınız ve partneriyle beraber evlat edinmeye karar veren eşcinsel oğlunuz. Böylesi bir aile portresinden, elbette komediden başka bir şey çıkmaz. 

Oyuncular: Ed O'Neill, Julie Bowen, Sofia Vergara

Yönetmen: Gail Mancuso

4. Erşan Kuneri (2022-)

4. Erşan Kuneri (2022-)

IMDb Puanı

Özet: 70'ler erotik sinemasında büyük bir başarı yakalayan Erşan Kuneri, farklı türlere de el atmaya karar verir. Kuneri, sektörden partnerleri olan Alev, Altın Oran, Miki Muammer, Seyyal, Kaya Akın, Firdevs ve Payro Kemal ile birlikte farklı film türlerini denemek için harekete geçer.

Oyuncular: Cem YılmazNilperi Şahinkaya, Uraz Kaygılaroğlu

Yönetmen: Cem Yılmaz

3. Gibi (2021-)

3. Gibi (2021-)

IMDb Puanı

Özet: Gibi, kendilerini türlü talihsizliklerin, tuhaf olayların içinde bulan iki yakın arkadaşın hikayesini konu ediyor. Zamanlarının çoğunu bir arada geçiren Yılmaz ve İlkkan, sürekli didişen iki yakın arkadaştır. Onlar sıradan bir yaşam sürse de, kendilerini sürekli hayatlarını karmaşıklaştıracak olayların içinde bulurlar. Küçük bir olayı devasa bir boyuta getirmeyi başaran Yılmaz ve İlkkan, zamanla işleri içinden çıkılmaz bir hale getirmekte ustalaşır.

Oyuncular: Feyyaz Yiğit Çakmak, Kıvanç Kılınç, Ahmet Kürşat Öçalan Öçalan

Yönetmen: Ömer Sinir

2. How I Met Your Mother (2005-2014)

2. How I Met Your Mother (2005-2014)

IMDb Puanı

Özet: Ted, 27 yaşında Manhattan'lı bir mimardır. Hukuk fakültesinde okuyan Marshall ise en iyi dostudur ve dokuz yıldır beraber olduğu sevgilisi Lily vardır. Ekibin son üyesi Barney Stenson ise nev-i şahsına münhasır, takım elbise tutkunu bir kadın avcısıdır. Bir gün Marshall Ted’e, Lily’ye evlenme teklif edeceğini söyleyince bekâr kalmak istemeyen Ted’in etekleri tutuşur. Ama evliliğin de herhangi biriyle olmayacağına ve hayatının gerçek aşkını bulacağına inanmaktadır. Tam da bu sırada Robin Scherbatsky ile tanışınca How I Met Your Mother’ın sıkı beşlisi tamamlanır. 

Oyuncular: Josh Radnor, Jason Segel, Alyson Hannigan

Yönetmen: Pamela Fryman

1. Friends (1994-2004)

1. Friends (1994-2004)

IMDb Puanı

Özet: Tüm zamanların en sevilen sitcom'larından biri Seinfeld ise diğeri hiç kuşkusuz Friends olmuştur. Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica'nın ağabeyi Ross, Ross'un üniversiteden oda arkadaşı Chandler... Chandler'ın ev arkadaşı Joey ve Monica'nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.Müthiş bir mizah ile dostluk bağlarının içiçe geçtiği dizideki karakterler, 10 sezona yayılan hikaye boyunca izleyiciyle birlikte büyüyüp olgunlaşıyor.

Oyuncular: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow

Yönetmen: Marta Kauffman

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
24
10
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darbeli Matkap

Ülkenin komedi anlayışı

Gok

My Name is Earl , kısa bölümleriyle çerezlik çok keyifli bir dizi tavsiye ederim. Two and a half Man Charlie Sheenli bölümleri güzel. Seinfeldde Kramer kara... Devamını Gör

glshh

Gibi ve Erşan Kuneri komik mi yani?şaka gibi bir liste.