Görüş Bildir
Haberler
Gül ile Görüşen AKP'li Eski Bakanların ‘Yeni Bir Oluşum ya da Parti Kurma Niyetleri Yok’

Gül ile Görüşen AKP'li Eski Bakanların ‘Yeni Bir Oluşum ya da Parti Kurma Niyetleri Yok’

ATKN
11.02.2016 - 12:07

Son günlerdeki parti içi muhalif çıkışlarıyla gündeme gelen eski AKP'li bakanlar Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün'ün yeni bir oluşum ya da parti kurma niyetleri bulunmadığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hüseyin Çelik - Bülent Arınç - Suat Kılıç

Basında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arınç, Çelik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç'ın AKP içi muhalif hareket başlatmak amacıyla Ankara'da ofis tuttukları yer almıştı.

Salı akşamı da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda üç saatlik görüşme gerçekleştiren Gül, dün akşam muhalif milletvekilleriyle bir araya geldi.

Basında Gül'ün, Erdoğan ve muhalif kanat arasında arabulucuk faaliyetine giriştiğini öne sürmüşlerdi.

Reuters'a konuşan eski bakanlardan biri: 'Doğru bildiğimizi AK Parti'de söylemeye devam edeceğiz. Bir oluşum ya da parti kurma niyetimiz yok'

Reuters'a konuşan eski bakanlardan biri: 'Doğru bildiğimizi AK Parti'de söylemeye devam edeceğiz. Bir oluşum ya da parti kurma niyetimiz yok'

Akşamki görüşmeye katılan eski bakanlardan biri Reuters'a yaptığı değerlendirmede, 'Bizim açımızdan dün ile bugün arasında bir değişim yok. Doğru bildiğimizi AK Parti içerisinde söylemeye devam edeceğiz. Dışarıda bir oluşum ya da parti kurma niyetimiz yok' dedi.

Geçmiş AKP hükümetleri döneminde Meclis Başkanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Arınç, iki hafta önce katıldığı bir televizyon programında AKP'li hükümet üyeleri ile HDP'li yetkililerin Dolmabahçe görüşmesinden Erdoğan'ın haberi olduğunu belirtmiş ve 'Oturma düzeni dahil, kimin nasıl konuşacağı, taraflar o konuda anlaştılar. Cumhurbaşkanı'nın haberinin olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arınç'a verdiği yanıtta, 'Benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Kesinlikle dürüst bir hareket değildir' ifadesini kullanmıştı.

Son günlerde AKP yönetimi ve Erdoğan'a yönelik eleştirileriyle dikkat çeken Çelik de dün ve bugün Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan açıklamalarında, 'Parti kurulmadan önce partinin programını yazmak üzere görevlendirilen 11 kişinin tamamı partiden koparılmıştır. Siz bir gemideyseniz, kamaranız lüks de olsa, dibi su alıyorsa sonuçta batarsınız' diye konuşmuştu.

'Partinin iyiliği için bildiğimizi, gördüğümüzü söylemeye devam edeceğiz'

'Partinin iyiliği için bildiğimizi, gördüğümüzü söylemeye devam edeceğiz'

Hüseyin Çelik

Görüşmeye katılan eski bakan, 'Sayın Gül Ankara'ya geldiğinde kendisiyle görüşüyoruz. Bundan farklı anlam çıkarmayın desek de, bu defa farklı bir gündeme geldiğini kabul etmeli. Biz konjonktürel konuşmuyoruz. Şu anda kabinede ve partide görevimiz yok. Uyarılarımızı bu cepheden yapıyoruz. Partinin iyiliği için bildiğimizi, gördüğümüzü söylemeye devam edeceğiz' dedi.

Gül, 2015 yılının Haziran ayında eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenaze töreni için geldiği Ankara'da, önce Erdoğan'la daha sonra da AKP'li eski bazı milletvekilleriyle biraraya gelmişti.

Görüşme sonrası AKP eski Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, 'Siyaset kurumu günün birinde Gül'le buluşacak' demişti.

Muhalif vekillerle zaman zaman görüşen Gül'ün AKP Genel Başkanlığı'na gelmek ya da yeni bir parti kurmak için hazırlık yaptığı zaman zaman medyada da yer almıştı.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
10
6
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ulan parti kurmaya niyetleri olsa bunu çıkıp söylerler mi. Gül geliyor Arınç falan oturuyoruz Ankara'da Beykoz çorbacısındayız söylemişiz mercimekleri önden ... Devamını Gör

Kavinsky

Yaş 70 hala siyaset. Geberin gidin de artık genç nesil yönetsin bu ülkeyi be.