Görüş Bildir
Haberler
Göz Kamaştırıcı Kıyafetleriyle Adeta Bir Moda İkonu Gibi Karakterlere Sahip Olan 25 Film

Göz Kamaştırıcı Kıyafetleriyle Adeta Bir Moda İkonu Gibi Karakterlere Sahip Olan 25 Film

Gülbeyaz
25.06.2023 - 13:25

Eski Hollywood filmlerindeki cesur ve geleceğin modasını belirleyen kıyafetlerden günümüzdeki moda filmlerine... Estetik zevkin ekrana dökülmüş hali olan bu filmlerin ortak bir yanı var: Tüm trendleri ve zamanı aşan unutulmaz moda anlayışı. Gelin izlediğinizde gözlerinizin bayram edeceği bu 25 film hangileriymiş bir bakalım... 👇

Kaynak: https://ew.com/movies/the-25-most-sty...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Atomic Blonde (2017)

25. Atomic Blonde (2017)

IMBDb: 6.7

Lorraine Broughton oynadığı bu ikonik rolüyle hem moda hem de sinema dünyasını salladı. Platin sarısı saçları ve büyüleyici güzelliğiyle Charlize Theron'u tahtından etme potansiyeline sahip olduğu söylendi. Canlandırdığı MI6 ajanı gökdelen topuk stilettolar, uyumlu trençkotlar, büyük boy güneş gözlükleri ve dramatik deri eldivenler ile filmdeki Soğuk Savaş Berlin'in ataerkil dünyasını adeta yıkıp geçti. John Galliano ve Margiela gibi moda tutkunları, Lorraine'in göz alıcı görünümlerinin çoğuna katkıda bulunan isimler arasında.

24. Drive (2011)

24. Drive (2011)

IMBDb: 7.8

Drive filminin kostüm tasarımcısı Erin Benach, 'Senaryoyu okurken bile önce ceketi resmediyordum.' diyor. Ryan Gosling'in özel saten konseptli kıyafeti filmin arkasındaki bu yoğun çalışmanın bir ürünü. Giysinin mükemmelleşmesi ise ekibin aylarını almış.

23. Bonnie and Clyde (1967)

23. Bonnie and Clyde (1967)

IMBDb: 7.7

Kostüm tasarımcısı Theadora Van Runkle, Faye Dunaway'in filmdeki Bonnie Parker görünümünü tüvit, norfolk ceketleri ve v yakalı kazaklarla şekillendirdi. Kendileri günümüzün erkek giyiminden ilham alınan trendlerinin öncülleri olarak biliniyor. Üstüne üstlük, Bonnie'nin kullandığı aksesuar, filmin çıktığı dönemde yok satmıştı. Şapkaların çıktığı Fransız köy dükkanlarında satışlar haftada 5 binden 12 bine yükselmişti.

22. Women on the Verge of a Nervous Breakdown (1988)

22. Women on the Verge of a Nervous Breakdown (1988)

IMBDb: 7.5

Pedro Almodóvar filmindeki kıyafetlerle ilgili farklı bir detay var. Cesur renkler! Women on the Verge of a Nervous Breakdown'ın kadınları duygusal çöküşün eşiğinde olabilir, ancak yine de üzerlerinde harika görünen bir büstiyer olmadan evden dışarı adım atmıyorlar. Sıcak pembe tonlar, leopar baskılar, çizgiler, hatta büyük bir çift küpe: Hepsi aşırı derecede 80'ler modasına uygun ve gözlere şenlik verecek türden.

21. She's Gotta Have It (1986)

21. She's Gotta Have It (1986)

IMBDb: 6.8

Spike Lee'nin ilk uzun metrajlı filmi She's Gotta Have It , toplumsal baskılardan özgürleşmiş bir sanatçı olan Nola'yı anlatıyor. Kendisi ve arkadaşları yüksek belli kot pantolon ve düğmeli gömlekler ile gösterişli aksesuarları kombinliyorlar. Bu size bugün çığır açıcı görünmeyebilir, ancak Brooklyn'den çıkan bu görünüm neredeyse ilk olarak bu filmle dünya çapında popüler hale geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Pretty in Pink (1986)

20. Pretty in Pink (1986)

IMBDb: 6.7

John Hughes klasiği Pretty in Pink şık kıyafetleri ile dönemine damga vuran filmlerden. Duckie'nin (Jon Cryer) takımlarından, Blane'in (Andrew McCarthy) kol kıvırmasına, vintage hırkalardan takılara ve hatta çiçeklere kadar filmin her yerinde moda esintileri mevcut.

19. Desperately Seeking Susan (1985)

19. Desperately Seeking Susan (1985)

IMBDb: 6.1

Kariyerinin daha başlarında bile Madonna, kendinizi yeniden keşfetmenin güzelliği üzerine mesajlar veren içeriklerde yer alıyordu. Susan Seidelman'ın komedi filminin baş karakteri olan ünlü pop ikonu, filmde dantelin üzerine düzensiz katmanlı bir ağ ve iç çamaşırının üzerine dini kolyeler takarak yeni bir tarz yaratıyor. Tarzı, Rosanna Arquette'nin oynadığı ev hanımı Roberta için fantezi haline geliyor ve olanlar oluyor.

18. Scarface (1983)

18. Scarface (1983)

IMBDb: 8.3

Uyuşturucu kralı Tony Montana'nın (Al Pacino) karısı Elvira Hancock (Michelle Pfeiffer) rolü tarihe damga vuran karakterlerden biri. Dekolteli, askılı, iç çamaşırlarını tamamen anlamsız kılan kumaşlardan yapılmış elbiseleri ile ekranlarda mükemmel görünüyor. Sinema tarihindeki en havalı sarışın olarak anılıyor ve seçtiği tarz 80'lerin gösteriş modasına karşın şaşırtıcı derecede minimalist ve şık.

17. Velvet Goldmine (1998)

17. Velvet Goldmine (1998)

IMBDb: 6.9

Todd Haynes'in göz kamaştırıcı glam rock tarzı, filmde ünlülerin ışıltılı hayatına kapılan ve star ışığı bulunan Ziggy'nin çılgın bir hayali olmaktan çıkıyor. Payetler ve saten, tüylü boalar ve pantolonlar filmin içerisinde sık sık kullanılmış. Kostüm tasarımcısı Sandy Powell o yıl bu film nedeniyle en çok konuşulan isimler arasında yer almıştı.

16. A Single Man (2009)

16. A Single Man (2009)

IMBDb: 7.5

Tasarımcı Tom Ford'un ilk yönetmenlik denemesi olan bu film sinematografiden iç tasarıma ve kostümlere kadar son derece göz kamaştırıcı. Gucci'yi on yıl boyunca yöneten Ford, lüks tarza adını yazdırmış olan perspektifini hassasiyetle büyük ekranlara taşıdı. Oyuncu Julianne Moore, filmde hala çağdaş hissettiren ama 60'lara özgü detaylar taşıyor. Kılıf elbise, ve damla küpe detayları ile bohem havaya sahip olan bir film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. American Gigolo (1980)

15. American Gigolo (1980)

IMBDb: 6.3

Paul Schrader'ın yönettiği erotik gerilim filminde Richard Gere, hareketleri en az gömleği kadar seksi olan bir jigolo olarak rol alıyor. Bu ikonik görünümün arkasındaki kişiyi merak ediyorsanız hemen söyleyelim. Giorgio Armani adında o zamanlar henüz hiç ünlü olmayan bir İtalyan tasarımcı. Bu film için kendine bir şans tanındığında temiz çizgili, muhteşem louche modasını kullanarak şık bir kıyafet ortaya çıkardı ve unutulmaz bir marka haline geldi.

14. The Thomas Crown Affair (1968)

14. The Thomas Crown Affair (1968)

IMBDb: 6.9

Steve Mcqueen'in namıdiğer Smooth Criminal'ı modaya uygun görüntüsü ile bu filmi izleyenlere görsel şölen yaşatıyor. Kusursuz bir şekilde tasarlanmış üç parçalı bir takım elbise giyiyor ama yine de, Faye Dunaway'e göre Mcqueen'in debonair havası tüm doğallığı ile filme yansıtılmamıştı. 'Takım elbiseye hakim olana kadar haftalarca çalıştı.' demişti.

13. Blow-Up (1966)

13. Blow-Up (1966)

IMBDb: 7.5

Michelangelo Antonioni'nin gözünden Londra'nın canlı görüntüsü, hedonistik dönemin tanıdık bir figürü etrafında dönüyor: Ateşli moda fotoğrafçılığı. David Hemmings, başta David Bailey olmak üzere çeşitli fotoğrafçıların hayatlarından ilham alınarak ortaya çıkarılan karakter Thomas olarak filmde rol alıyor. Jane Birkin'e ek olarak Alman model Veruschka ile kısa ama hafızalardan hiç silinmeyecek bir çekim gerçekleştiriyorlar. Yerde daracık, ışıltılı kıyafeti ile poz verirken Thomas onun üzerine çıkarak nefes nefese fotoğraf çekiyor. Amacının hakkını vererek oldukça ateşli bir sahne çektiklerini söylemek gerek doğrusu.

12. The Philadelphia Story (1940)

12. The Philadelphia Story (1940)

IMBDb: 7.9

Sosyetik güzel Tracy Lord rolü ile karşımıza çıkan Katharine Hepburn, eski kocası ve başka bir adam arasında kararsız kalır. Kostüm tasarımcılarıyla yakın işbirliği içinde olan ve karakterlerini pantolonla tasvir etmek için sık sık mücadele eden oyuncu, 'erkek tarzı' giyim sevgisini The Philadelphia Story filminin setine taşıdı ve sektörde bir çığır açtı.

11. In the Mood for Love (2000)

11. In the Mood for Love (2000)

IMBDb: 8.1

Wong Kar-Wai'nin yönettiği, 1960'larda Hong Kong'da eşlerinin karşılıklı sadakatsizliğiyle birbirine bağlanan iki komşusunun hikayesi. Film zarif dönem kostümlerinin yanı sıra mükemmel gecelikler ile de izleyenleri büyülüyor. Gündelik kıyafet olarak Tony Leung'un özel kıyafeti ile Maggie Cheung'un desenli cheongsamlarını gördükten sonra, eşofman gibi giysiler giydiğimiz aynı gezegende yaşıyor olduğumuza inanmak zor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Love Story (1970)

10. Love Story (1970)

IMBDb: 6.9

Filmin popülerleşmesine Tweedy East Coast havası yardımcı oldu. Film ve moda tarihçisi Kimberly Truhler filme övgüler yağdırmıştı. Efsanevi Harper's Bazaar editörü Diana Vreeland'ın eski asistanı MacGraw film için çalışıyordu ve sete kendi zevkini getirdi. Jenny'nin paltosu, çizgili atkısı ve aktrisin kişisel koleksiyonunun olmazsa olmazı haline gelen örgü bere ile MacGraw, 1970'lerin trendlerini adeta baştan belirlemişti.

9. Black Panther (2018)

9. Black Panther (2018)

IMBDb: 7.3

Ruth E. Carter, Marvel Sinematik Evrenine Black Panther ile katıldığında, sadece kostüm tasarlamakla kalmadı, aslında farkında olmadan bütün bir ulusu tasarladı. Wakanda, eski Afrika geleneklerine dayanıyor ve dudaklara aksesuar olarak bir çeşit plak yerleştirmekten oluşuyor. Carter'ın bunu filme sokma fikri ona Oscar kazandırdı ve onu kostüm tasarımı ödülünü eve götüren ilk siyahi kadın yaptı.

8. Annie Hall (1977)

8. Annie Hall (1977)

IMBDb: 8.0

Woody Allen'ın hayat verdiği karakter ile, Annie Hall keskin çizgilerle belirlenmiş kadın - erkek modasını ortadan kaldırmakta en başarılı filmlerden biri. Takım elbiseden biraz daha fazlası eklenerek aksesuarlarla bezenmiş kostüm, filmin nevrotik tablosunu oldukça iyi yansıtıyor. Asla modası geçmeyen nadir bir görünüm.

7. Clueless (1995)

7. Clueless (1995)

IMBDb: 6.9

Moda ve stil filmleri denince akla ilk gelen filmlerden biri olan Clueless'i de listemize eklemesek olmazdı sanıyoruz. Alicia Silverstone'un hayat verdiği Cher Horowitz karakteri bizi şeker renkli ve oldukça sevimli kıyafetlerle dolu dolabıyla karşılıyor. Bu film bir nesile sarı ekosenin bir açıklama yapmanın en iyi yolu olduğunu öğretti. Film çekilirken hem 90'ların hafif Grunge'undan ilham alındı hem de ve Avrupa sokak kıyafetleri modasından esinlenildi. Versace, Chanel ve Calvin Klein gibi pist tasarımcıları Clueless filminden oldukça etkilendi.

6. Mahogany (1975)

6. Mahogany (1975)

IMBDb: 6.1

Berry Gordy'nin yönettiği bu romantik filmdeki nefes kesici görüntüler kısmen filmin kostümlerini de tasarlayan Diana Ross sayesinde ortaya çıktı. Hevesli moda tasarımcısı olan Tracy, çarpıcı bir gökkuşağı kıyafeti içinde pistlerin tozunu attırıyor. Film boyunca oldukça güzel tasarlanmış birçok kıyafet görüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. High Society (1956)

5. High Society (1956)

IMBDb: 6.9

Grace Kelly'den söz edildiğinde akla tek bir şey geliyor: Klasik güzellik. Oscar ödüllü tasarımcı Helen Rose, ünlü yıldızın bu rolü için oldukça zarif ve şık görünümler yarattı. Aynı zamanda, Kelly'nin aynı yıl Monako Prensi Rainier III ile evlenirken giydiği gelinliği de Rose tasarlamıştı. Film boyunca gördüğünüz tüm kıyafetler size romantizmi çağrıştırıyor ve kusursuz bir aşk hayatına sahip olmanız için ihtiyacınız olan tek şey mavi bir parti elbisesiymiş gibi hissediyorsunuz.

4. Marie Antoinette (2006)

4. Marie Antoinette (2006)

IMBDb: 6.5

Çalışmaları ile Oscar kazanan Milena Canonero, oyuncu Kirsten Dunst'ın şeker pembe ve bebek mavisi tonlarından oluşan harika elbiselerini izleyiciye karakterin iç dünyasını yansıtmak için tasarladı. Marie'nin genç ve dinç bakış açısı böylelikle görselleştirilmiş oldu. Film, izlerken 18. yüzyıl tarzı kıyafetler giymeye sonsuza dek devam etseydik keşke dedirtiyor.

3. The Royal Tenenbaums (2001)

3. The Royal Tenenbaums (2001)

IMBDb: 7.6

Wes Anderson'ın daha önce izlediğiniz hiçbir filme benzemeyen bu filmi, avangart tarzları ile izleyiciyi şaşırtan karakterlere sahip. Kostüm tasarımcısı Karen Patch, Tenenbaum'lara, Ben Stiller'in itfaiye kırmızısı eşofmanlarından Luke Wilson'ın ter bantlarına kadar 70'lerden ilham alan bir görünüm kazandırmış. Gwyneth Paltrow'un punk rock tarzına yakın yoğun göz kalemi içeren makyajında da yine 70'ler tarzı dokunuşlar mevcut. Giydiği kocaman kürkleri de unutmamak gerek elbette.

2. Funny Face (1967)

2. Funny Face (1967)

IMBDb: 7.0

Audrey Hepburn'ü ikonik görünümü olarak akıllara kazınmış küçük siyah elbise, inci aksesuarlar ve büyük gözlükler dışındaki kostümlerle de gördüğümüz bir film. Hepburn filmin çıktığı yıllarda modayı yöneten isimlerden biriydi. Oynadığı her bir film, taktığı en ufak bir aksesuar, anında çok satanlar arasına giriyordu. Funny Face de, Hollywood ve moda endüstrisini Hepburn üzerinden birleştiriyor. Ünlü Parisli tasarımcı Hubert de Givenchy'nin ve yine lüks bir marka olan Tiffany'nin çalışanlarının dediği gibi, 'Audrey öyle estetik bakış açısına sahipti ki giydiği tüm giysiler moda üzerinde büyük etkisi olan bir stil yarattı.'

1. Breathless (1961)

1. Breathless (1961)

IMBDb: 7.7

Gelelim en unutulmaz tarzlara ev sahipliği yapmış olan o filme! Ne geçen yıllar, ne de benzerini yapmaya çalışanlar henüz Jean-Luc Godard'ın 'Yeni Fransız Dalgası'nın' simgesi haline gelen ufuk açıcı ilk uzun metrajlı filmini unutturmaya yetmedi. Paris'te yaşayan bir Amerikalı olan Patricia, Fransız erkek arkadaşı Michel ile aşk yaşarken sigara pantolonlar ve çizgili elbiseler ile kendini Fransız tarzında şekillendiriyor.

Hem sinematik açıdan hem de kostümler açısından Hollywood için bile oldukça üst kalitede olan bir film. Fransız şıklığı ile Amerikan havasının bu iki kişide birleşmesinden oluşan uyum, zamansız parçaların stilinin asla geçmeyeceğini vurgular nitelikte.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın