Görüş Bildir
Haberler
Google Üçüncü Çeyrek Raporunu Yayınladı: Büyümeye Devam Ediyor

Google Üçüncü Çeyrek Raporunu Yayınladı: Büyümeye Devam Ediyor

Alphabet adı altında anılmaya başlayan teknoloji devi Google , 2015 yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Google üçüncü çeyrekte 18.67 milyar dolar gelir elde ederken, kâr oranı 4.7 milyar dolar oldu. 5 milyar dolarlık hissesini geri almayı düşünen Google, geçen yıla oranla yüzde 13 büyümeyi gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mobil cihazlar ile yapılan aramalarda büyük bir artış olduğunu belirten Googlereklam fiyatlarında olan düşüşü toplam reklam hacminin hızlı artışı ile telafi ediyor.

Mobil taraftaki trafiğini Google ’ın kendi uygulamalarına yönlendirmek istemesi ( Google Asistan gibi ) analiz yapmak için daha iyi bir imkan sunuyor. Henüz mobil taraftaki finansal sonucu açıklamayan Google , Youtube reklam gelirleriyle açığı kapattığını söylüyor.

Yazılım ve donanım tarafındaki durumu da açıklayan Google , dünyanın en fazla kullanılan mobil işletim sistemi Android ile telefon ve tablet tarafında ciddi gelirler elde ediyor. Donanım tarafında ise şimdiye kadar 20 milyon Chromecast satan Google, Chromebook vb. ürünlerinde henüz ciddi sonuçlar elde edememiş olacak ki diğer gelirler adı altında tutuyor.

Shift Delete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
2
1
1
0
0