Görüş Bildir
Haberler
Google Açıkladı! 2022'de Google Arama Motorunda En Çok Aranan 10 Yemek

Google Açıkladı! 2022'de Google Arama Motorunda En Çok Aranan 10 Yemek

Merhabalar. 2022 sona ererken Google çalışanları, insanların son 12 aydaki çevrimiçi alışkanlıklarına bir göz attı ve bazı ilginç raporlar paylaştı. Bu raporlardan biri 2022 yılında Google'da en çok aranan yemekler oldu. 

İşte bu raporda sıralanan 10 yemek! 🥘

1. Sugo

1. Sugo

Google'a göre 2022'nin en trend tarif araması, domates, fesleğen, zeytinyağı, sarımsak ve soğandan yapılan geleneksel bir İtalyan domates sosu olan sugo oldu.

2. Cincinnati Chili

2. Cincinnati Chili

Listede sırada Cincinnati biberi var. Google Trends verilerine göre arama terimi, Cincinnati Bengals'ın Super Bowl'da Los Angeles Rams ile oynadığı şubat ayında bir artış yaşadı. Spagetti üzerinde servis edilen Cincinnati chili, kıyma, domates sosu ve salça, et suyu, soğan, sarımsak ve tarçın, hindistan cevizi, yenibahar, karanfil, kimyon, kırmızı biber tozu ve defne yaprağı gibi baharatlarla yapılan bir et sosudur.

3. Marry Me Chicken

3. Marry Me Chicken

Üçüncü trend tarif, #MarryMeChicken'in 63 milyondan fazla görüntülendiği TikTok'un gücü sayesinde bu listeye girdi. Nisan ayında TikTok kullanıcısı @cookinginthemidwest, sarımsak, güneşte kurutulmuş domates, krema, Parmesan peyniri ve birkaç ot ve baharat içeren basit bir tavuk göğsü tarifi için bir eğitim videosu yayınladı. Video 1,4 milyondan fazla beğeni topladı.

4. Quick Pancake

4. Quick Pancake

'Hızlı gözleme' terimi, 2022 boyunca sağlam bir arama etkinliği aldı. Trend belirli ana bağlı görünmese de, pankeklerin çekiciliği ve kolaylığı bunu sağladı desek yanlış olmaz.

5. Mango Pie

5. Mango Pie

Bu yıl, 'mangolu turta' arama trafiğinde büyük bir artış yaşadı. Nedeni ise müzisyen ve 'Song Exploder' podcast sunucusu Hrishikesh Hirway, CBS'de annesinin tarifini paylaştı. Hirway, mango püresi, krema, toz jelatin ve krem peynir içeren tarifi daha önce 2019'da The New York Times'ta da yayınlamıştı.

6. Green Goddess Salad

6. Green Goddess Salad

Sıralamaya giren bir diğer trend TikTok'ta yayınlanan 'yeşil tanrıça salatası' oldu. Baked By Melissa'nın kurucusu Melissa Ben-Ishay'in doğranmış salatası bugüne kadar 22,7 milyondan fazla izlenmeye ulaştı. Tarif, yeşil lahana, salatalık, frenk soğanı, yeşil soğan, ıspanak, fesleğen, sarımsak, arpacık ve fındıkla yapılan bir sostan oluşuyor. Ben-Ishay, tortilla cipsiyle sos olarak servis etmeyi de seviyor.

7. Jennifer Aniston Salad

7. Jennifer Aniston Salad

Listedeki diğer viral salata ise “Jennifer Aniston salatası”. İsim, Jennifer Aniston'ın on yıl boyunca her gün “Friends” setinde aynı salatayı yemesinden geliyor. Bu salata normalde kıyılmış marul, tavuk, yumurta akı, nohut, domuz pastırması ve basit bir salata sosu içerir. Ancak oyuncunun kendisinin de açıkladığı gibi bu yemek bulgur, nohut, salatalık, kırmızı soğan, beyaz peynir, antep fıstığı, maydanoz ve naneden oluşan farklı bir tarifti.

8. Grinder Sandwich

8. Grinder Sandwich

Mart ayı sonlarında TikTok kullanıcısı @ohheyimgray, erkek arkadaşı @joshcookswright'ın İtalyan sandvici dediği şeyi yaptığı bir video yayınladı. İçerisinde kızarmış ekmek, eritilmiş peynir, hindi, jambon, soppressata, capicola, prosciutto ve sucuk bulunuyor. Bu video 884 binden fazla kez görüntülendi.

9. Bella Hadid Sandwich

9. Bella Hadid Sandwich

Başka bir sandviç araması olan 'Bella Hadid sandviçi', Hadid'in bir arkadaşıyla yaptığı piknikten TikTok paylaşımı yapmasının ardından popüler oldu. Hayranları videoda gösterilen sandviçi sorduğunda Hadid içindekileri paylaştı: Hindi, salam, provolon, domates, pepperoncini, fesleğen aioli ve balzamik salata sosu ile yapılan 21 malzemeli doyurucu sando tarifinden oluşuyordu.

10. The Bear Spaghetti

10. The Bear Spaghetti

Hulu'nun 'The Bear' şovu, insanların Google aramalarında önemli bir rol oynadı. Listenin sonunda yer alan spagetti, San Marzano domatesleri, fesleğen ve sarımsakla yapılan bir yemektir.

Bunlar da İlgini Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur

Bunun Türkiye versiyonu yok mu