Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Yönetmen Francis Ford Coppola'nın 15 Unutulmaz Filmi

Ünlü Yönetmen Francis Ford Coppola'nın 15 Unutulmaz Filmi

Çoğumuzun adını Godfather üçlemesiyle tanıdığı ve şu sıralar yeni filmi Megalopolis üzerinde çalışan Francis Ford Coppola'ya ait birbirinden güzel filmleri sizin için bir araya getirdik.

Not: Filmler çıkış tarihlerine göre sıralanmıştır. Açıklamalar beyazperde.com ve turkcealtyazi.org'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Godfather (Baba) - 1972

1. Godfather (Baba) - 1972

IMDb 9,2

Baba, 40’lar ve 50’lerin Amerika’sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor. Don Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don’u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçer. Danışmanları Tom Hagen’in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar.

2. The Conversation (Konuşma) - 1974

2. The Conversation (Konuşma) - 1974

IMDb 7,8

İşinin ehli bir gözetleme uzmanı olan Harry’ye esrarengiz ve güçlü bir işveren tarafından, genç bir çifti takip edip casusluk yapma görevi verilir. Konuşmaları teybe alan Harry, çiftin bir cinayete kurban gideceğinden şüphelenmeye başlar. Bir yandan kendi karmaşık iç dünyası ve münzevi hayatının hastalıklı yönleri; bir yandan geçmişinde yaşadığı kötü deneyimler, Harry’nin elindeki bu işle obsesif bir şekilde içli dışlı olmasına yol açar. Yaptığı işi sorgulamaya başlarken, paranoya onu ele geçirmeye başlar.

3. Godfather 2 (Baba 2) - 1974

3. Godfather 2 (Baba 2) - 1974

IMDb 9,0

Baba 2, 1972 yapımı ilk filmin devamı niteliğinde, yine yazar Mario Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola’nın yaratıcı ellerinden çıkmış usta işi bir yapım. Film, altı adet Oscar ödülü kazanmıştır. Genç Corleone, Amerika’ya yeni gelmiştir. 1917 yılında, New York şehri’nin yerel mafyalarından birinin liderini öldürünce saygınlık kazanır ve korkulan biri haline gelir.

Bu arada, 50 yıl sonra, Michael Corleone, Washington’da senato komitesine aile işleriyle ilgili ifade vermektedir.

4. Apocalypse Now (Kıyamet) - 1979

4. Apocalypse Now (Kıyamet) - 1979

IMDb 8,4

Kıyamet, yerel bir kabilenin tanrısı ilan edilen bir adamı öldürmekle görevli bir adamın hikayesini anlatıyor. Yüzbaşı Willard ve ekibinin görevi, Vietnam'da Amerikan ordusuna isyan eden ve vahşi bir şekilde bir orman kabilesini yöneten Albay Walter Kurtz'ü öldürmektir. Kurtz’ün izini süren Willard, savaşın acımasızlığı altında giderek takip ettiği kişiye benzemeye başlayacaktır.

5. Outsiders (Sokaktakiler) - 1983

5. Outsiders (Sokaktakiler) - 1983

IMDb 7,1

Kıyıda köşede kalmış bir kasabada bir arada yaşayan bir grup genç, gerek sosyal gerekse ekonomik anlamda ikiye bölünmüştür. Daha alt sınıfa ait olan Greasers, ekonomik anlamda pek de parlak ailelerde yetişmeyen ve gelecek adına beklentileri olmayan gençlerden oluşurken; Socs adlı grup zengin ailelere sahip olan hayata dair pek de kaygısı olmayan gençlerden oluşmaktadır. İki çete arasında süregelen rekabet Greasers'lı iki gencin, Socs'lu iki genç kız ile flört etmesiyle fişeklenir. Ponnyboy ve Johnny'nin bu hareketi karşılıksız kalmaz ve aralarında bir kavga çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rumble Fish (Siyam Balığı) - 1983

6. Rumble Fish (Siyam Balığı) - 1983

IMDb 7,2

Francis Ford Coppola’nın emeği olan bu film bir roman uyarlamasıdır. Ortalıkta avare dolanan, herhangi bir işin ucundan tutmaya isteği bile olmayan Rusty James genelde bilardo salonlarında vakit geçirmektedir. Ağabeyi Motorcycle Boy, bir çeşit sürgün misali Kaliforniya’da yaşamını südürmektedir. Rusty için gerçekten önemli bir model olan ağabeyi, aslında onun yolunu gözlediğidir. Nihayet ağabeyi geri döner ancak Rusty’nin planladığı gibi gelişmez hiçbir şey. Artık hiçbir şey eski hayatlarındaki gibi değildir. Motorcycle bunun bilincindedir ancak Rusty daha farklı bir pencereden bakmaktadır hayata.

7. The Cotton Club (Gangsterler Kulübü) - 1984

7. The Cotton Club (Gangsterler Kulübü) - 1984

IMDb 6,5

New York, Harlem’deki The Cotton Club isimli caz kulübüne gelen müşterilerin ve kulübün işletmecilerinin hayatına Jazz müziği penceresinden bakıyor. Başarılı müzisyen Dixie Dwyer, kariyerine yardım sağlaması için mafyayla beraber çalışmaya başlar. Ama mafya lideri Schultz’ın kız arkadaşına aşık olunca işin rengi değişecektir.

8. New York Stories (New York Üçlemesi) - 1989

8. New York Stories (New York Üçlemesi) - 1989

IMDb 6,4

Beyazperdenin kendi tarzlarını yaratmış üç büyük yönetmeninden, üç farklı New York hikayesi...

Artık hayatta hiçbir şeyden ilham alamadığı için üretim sıkıntısı çeken bir ressamın hikayesinin anlatıldığı Scorsese bölümü, ayrı anne ve babasının yeniden birleşebilmesinin hayallerini kuran yanlız bir kızın hikayesinin anlatıldığı Coppola bölümü ve annesinin hakimiyetinden kurtulmayı başaramamış bir adamın nevrotik hayatının resmedildiği Allen bölümünün toplamından oluşan New York Stories, bu üç ismi biraraya getirmiş olmasının hatırına bile ilgiyi hak ediyor.

9. Godfather 3 (Baba 3) - 1990

9. Godfather 3 (Baba 3) - 1990

IMDb 7,6

Baba III sinema tarihinin başyapıtlarından biri olan Baba serisinin üçüncü ve son filmi. Ailenin lideri olan Michael Corleone artık 60’ına geldiği için kendisine yeni bir varis aramaktadır. Kendisi yeraltı dünyasından çekilecek ve ailesinin suç dünyasıyla ile olan bağlarını da koparacaktır. Varis olarak gözünü kestirdiği kişi ise Vincent’dır. Fakat olaylar Michael’ın umduğu gibi gitmez ve yeni hesaplaşmalar ve oyunlar baş gösterir...

10. Dracula (Drakula) - 1992

10. Dracula (Drakula) - 1992

IMDb 7,4

Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa’da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra’ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker’ın nişanlısı Mina’nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir. Önce Mina’nın yakın arkadaşı Lucy’i ele geçiren Drakula’ya karşı Lucy ve arkadaşları direnmeye çalışacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jack - 1996

11. Jack - 1996

IMDb 5,8

Ciddi bir yaşlanma hastalığı olan Jack Powell, yaşıtlarına oranla dört kat daha hızlı yaşlanınca 10 yaşında bir çocuk olmasına rağmen 40 yaşında bir adam gibi görünür. Ailesi tarafından sürekli korunan Jack, özel öğretmeni Lawrence Woodruff sayesinde okula başlayacaktır...

12. Rainmaker (Yağmurcu) - 1997

12. Rainmaker (Yağmurcu) - 1997

IMDb 7,2

Rudy Baylor, henüz okulu yeni bitirmiş olan çiçeği burnunda bir hukuk mezunudur. Genç yaşına rağmen mesleğine karşı son derece idealist bir tavırla yaklaşmakta ve hukuksal haksızlıklara karşı gelmeye çalışmaktadır. Rudy, girdiği bu camiada büyük bir şirkete kapak atabilmek için yoğun bir şekilde çalışmaktadır. En sonunda amacına ulaşır ve kendisini büyük bir şirketin avukatlarından biri olarak bulur. Şimdi sırada adaletin ikiyüzlülüğünü kabullenmek vardır.

13. Youth Without Youth (Geç Gelen Gençlik) - 2007

13. Youth Without Youth (Geç Gelen Gençlik) - 2007

IMDb 6,2

Yıl 1938 Romanya. Yetmiş yaşındaki lisan ve felsefe profesörü Dominic Matei, intihara teşebbüs eder. Hayatının aşkı ölmüştür ve o lisanların merkezinde dönen araştırmasını tamamlayamayacağını hisseder. Sonra ansızın bir yıldırıma çarpılır ve sarsılır. Kısa süren bir iyileşme sürecinden sonra bir anda fiziken gençleşir, otuz yaşına döner. Ancak bilgi dağarcığı yerli yerindedir. Şimdi Nazilerden kurtulmak zorundadır çünkü onlar prefösürün üzerinde deney yapmanın peşindedirler. Aradan birkaç yıl geçtikten sonra genç bir kadınla tanışır. O da bir yıldırım olayı ile kendi deneyimini yaşamış biridir. Dominic sadece yeniden aşkı bulmakla kalmaz yeni edindiği yetenekleri, üzerinde çalıştığı araştırmasının anahtarı olacaktır.

14. Tetro - 2009

14. Tetro - 2009

IMDb 6,8

Tetro, Francis Ford Coppola’nın 1974 tarihli Konuşma’dan sonra gerçekleştirdiği ilk özgün senaryo olma özelliğini taşıyor. Coppola tarafından 'ikinci kariyerimin ikinci filmi' olarak nitelenen Tetro, efsanevi yönetmenin, yaşamının erken dönemlerine ait hatıralardan ve duygulardan doğan, bugüne kadar çektiği en kişisel film olma niteliğiyle öne çıkıyor. Tetro, Coppola’nın yaşamıyla ilişkisi tümüyle kurmaca olsa da, ailelerini kaybedip bulan iki erkek kardeşin hem acı hem tatlı öyküsünü ve yaratıcı bir Arjantin-İtalyan asıllı ailenin içindeki çatışmaları ve sırları anlatıyor.

15. Twixt - 2011

15. Twixt - 2011

IMDb 4,8

Hall Baltimore kariyeri düşüşte olan ve eski günlerini arayan bir yazardır. Kitabı için küçük bir kasabaya gelmiştir. Bir süre sonra kasabada işlenen bir cinayetle küçük bir kızın da dahil olduğu mistik olaylar silsilesine kapılır. V isimli tuhaf bir hayalet kendisiyle konuşmaktadır. Hall, bir süre sonra kendisinin cinayetle ne gibi bir ilgisinin olduğunu sorgulamaya başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Coppola son senelerde oldukça düşük bütçeli ve çok rağbet görmeyen işlerden sonra Megalopolis ile tekrar karşımıza çıkacak.

Coppola son senelerde oldukça düşük bütçeli ve çok rağbet görmeyen işlerden sonra Megalopolis ile tekrar karşımıza çıkacak.

Filmin New York'ta bir ütopya kurmak isteyen bir mimar hakkında olacağı ve Jude Law'un oynayacağı söylentiler arasında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın