Görüş Bildir
Haberler
Global Valorant Sahnesinde Göğsümüzü Kabartan Mehmet Yağız "cNed" İpek Kimdir? Gelin Birlikte Tanıyalım

Global Valorant Sahnesinde Göğsümüzü Kabartan Mehmet Yağız "cNed" İpek Kimdir? Gelin Birlikte Tanıyalım

Croft
21.04.2022 - 15:53

Ülkemizin en başarılı espor oyuncuları arasında kendine yer bulan Valorant'ın genç yıldızı cNed'i birlikte tanıyoruz! Mehmet Yağız 'cNed' İpek'in kariyerine ilk yıllarından itibaren ışık tutarken gelin hangi yollardan geçerek global espor arenasına vardığını ve Valorant esporunun yıldız isimlerinden olduğunu birlikte öğrenelim. cNed kimdir, kaç yaşında ve nereli gibi tüm soruların yanıtlarını birlikte buluyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

cNed kimdir? Genç Valorant yıldızı cNed kaç yaşında ve nereli?

cNed kimdir? Genç Valorant yıldızı cNed kaç yaşında ve nereli?

Kendine cNed nickname'ini seçmiş olan profesyonel esporcunun gerçek adı Mehmet Yağız İpek. Dünyaya gözlerini 18 Ocak 2002 yılında açmış olan cNed oğlak burcu. Kendisi ülkemizin en önemli esporcularından ve göğsümüzü her geçen gün daha da kabartan başarıları ile gündeme gelmeye devam ediyor. İstanbul'da dünyaya gelen yıldız oyuncu cNed 20 yaşında.

cNed'in Zula kariyeri.

cNed'in Zula kariyeri.

Onu her ne kadar şimdilerde Valorant sahnesinin tozunu Jett ile attırırken tanıyor olsak da Mehmet Yağız 'cNed' İpek profesyonel espor kariyerine ilik adımını Türk yapımı bir rekabetçi FPS oyunu olan Zula ile atmıştır. Zula ile espor kariyerine başlamış olan cNed bu arenada iki sezon boyunca Ice Warriors forması giymiştir. cNed takımına bu süre boyunca taaruz rolünde katkı sağlamıştır.

Profesyonel arenaya Zula ile çıkmış olsa da cNed rekabetçi FPS oyunlarına ise pek çoğumuz gibi ilk olarak Valve'ın efsane oyunu Counter Strike ile başlayanlardan. O günleri

'Ortaokul ve lise yıllarında derslerimde başarılı olduğum için oyun oynamamda bir sakınca görülmüyordu. Bu da beni neredeyse boş zamanlarımda oyun oynamaya itiyordu' 

sözleri ile anlatan cNed'in bu ilgisi ise kendisi de eski bir profesyonel esporcu olan abisi Alihan 'deNc' İpek sayesinde başlamış. Şimdilerde menajerliğini yürüten abisi Alihan İpek'in Counter-Strike maçlarını izleyerek büyüdüğünü belirten cNed daha sonrasında kendisi de Counter-Strike oynamaya başlamış. Böylelikle başlayan serüven ise onu önce Zula'ya, şimdi ise Valorant'a getirmiş vaziyette.

cNed'in Valorant kariyeri ise dillere destan bir biçimde devam ediyor.

cNed'in Valorant kariyeri ise dillere destan bir biçimde devam ediyor.

Zula kariyerini 2020 yılında noktalayan cNed, Riot Games'in tüm dünyayı kasıp kavuran rekabetçi FPS oyunu Valorant'ın piyasaya sürülmesi ile birlikte rotasını bu yöne doğru çevirdi. Valorant sahnesine ilk olarak sevilen Twitch yayıncıları  Ferit 'wtcN' Karakaya, Kemalcan 'Kendine Müzisyen' Parlak, Şükrü 'Uthenera' Şentürk ve Okan İlker 'oidemirel' Demirel tarafından kurulmuş olan BBL Esports ile start veren cNed'in sonraki durağı ise Litvanya merkezli Avrupa espor organizasyonu Nolpeki oldu. Nolpeki'deki kısa soluklu macerasının ardından organizasyonun takımı dağıtmasıyla ise cNed İngiltere merkezli espor takımı Raide Your Edge Gaming'e transfer oldu. cNed'li Raise Your Edge Gaming VCT Masters'a katılmaya hak kazanmıştı. cNed ise turnuvanın en değerli oyuncusu seçilme başarısı göstererek adından söz ettirdi.

Valorant dünya şampiyonluğuna uzanan yol.

Valorant dünya şampiyonluğuna uzanan yol.

cNed'in yolculuğunun son durağı ise şimdilik Acend. Avrupalı espor organizasyonu Acend VALORANT Champions 2021 şampiyonu olarak Valorant sahnesinin ilk dünya şampiyonu unvanını da kazandı. Finalde Gambit Esports'u deviren cNed'li Acend böylece dünyanın en iyisi oldu. Dillere destan Jett oyunları ile hepimize 'bu ajan onun için özel yapılmış' dedirten cNed'in başarıları daim olsun diyor ve kendisine kariyerinde bir kez buradan başarılar diliyoruz. Kendisinin Twitch kanalını buradan ziyaret ederek efsane stilini kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Mehmet Yağız 'cNed' İpek'in Instagram hesabına buradan, Twitter hesabına ise buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Talha Şahin

Cned benim kankam ha youtubeden videosuna yorum yaptım kalp atmış