Görüş Bildir
Haberler
Gitmiş Kadar Olduk! Dünyamızdaki Gerçek Şehirlerde Geçen Video Oyunları

Gitmiş Kadar Olduk! Dünyamızdaki Gerçek Şehirlerde Geçen Video Oyunları

Video oyunları bizleri zaman zaman büyüleyici kurgusal dünyalara davet etseler de bazı oyunlar var ki dünyamızdaki gerçek şehirlerde geçerek bizleri adeta bir gezgin gibi hissettiriyorlar. İlhamını dünyamızdan alan, gerçek şehirlerde geçen video oyunları ile gezme açlığınızı biraz da olsa dindirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Los Santos - GTA V

1. Los Santos - GTA V

Elbette ki Los Santos'un gerçek bir şehir olmadığının farkındayız. İlhamını California, Los Angeles'tan alan şehir sizi tam anlamıyla bir cümbüşün ortasına bırakıp Amerikan rüyasını sonuna dek yaşamanıza imkan tanıyor. Gelmiş geçmiş en iyi açık dünyalardan biri olduğunu da hatırlatmak isteriz. Bu şehirde yapabilecekleriniz neredeyse sınırsız.

2. Seattle - Infamous

2. Seattle - Infamous

Sürükleyici hikayesi ve eğlenceli oynanışı ile de dikkat çeken Infamous ayrıca yarattığı başarılı şehir atmosferi ile de öne çıkıyor. Oyuncuları adeta Seattle şehrinin ortasına bırakan oyunda maceranıza kısa bir süreliğine ara verip şehri keşfetmeye de vakit ayırabilirsiniz.

3. Londra - Watch Dogs: Legion

3. Londra - Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion konusunda oyun camiası ikiye bölünmüş olsa da herkesin ortak noktada buluştuğu bir payda var, o da Londra'nın bu oyunda mükemmel yansıtıldığı. Simge yapılarından, İngiltere'nin kendine has hava durumuna kadar her şeyin en ince detayına kadar yansıtıldığı oyunda kendinizi Londra'nın göbeğinde hissedebilirsiniz.

4. Los Angeles - L.A Noire

Oyuncuları 1947 yılının Los Angeles'ına davet eden oyun gerek hikayesi gerekse de yarattığı atmosfer ile bizleri adeta bir zaman tüneline sokuyor. Bir dedektifi canlandırdığımız oyunda gizemleri adım adım aydınlatırken bir yandan da 40'lı yılların Los Angeles atmosferini sonuna kadar yaşayacaksınız.

5. San Francisco - Watch Dogs 2

5. San Francisco - Watch Dogs 2

Oyuncuları San Francisco'nun rengarenk sokaklarına davet eden Watch Dogs 2'de geliştiriciler aynı zamanda şehri ne denli güzel yansıttıklarının da farkında olacaklar ki oyuna sizi şehri gezmeye ve şehir simgelerini keşfetmeye teşvik eden bir sistem de entegre etmiş durumdalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. New York - Marvel's Spider-Man

6. New York - Marvel's Spider-Man

Mahallemizin dost örümceği ile New York turu şahane olmaz mıydı? Biz cevap verelim, oluyor. Marvel's Spider-Man yarattığı New York ile sizi adeta evinizde hissettiriyor, bir yandan da keşfedeceğiniz şeyler hiç bitmiyor. Spider-Man olmanın verdiği özgürlük ile şehri her açıdan keşfetmenin keyfi ise paha biçilemez.

7. Hong Kong - Sleeping Dogs

7. Hong Kong - Sleeping Dogs

Uzak Doğu'nun mistik atmosferinin şehrin kargaşası ile birleşimini en güzel yansıtan yapımlardan biri hiç şüphesiz Sleeping Dogs. Oyunun sizi içine attığı karmaşa ve hikayeden vakit bulabilirseniz Hong Kong keşfedilmeyi bekleyen bir çok güzelliği ile sizi çağırıyor olacak.

8. New York - Prototype

8. New York - Prototype

Oyuncuya bahşettiği özel güçler ile keyifli bir oynanış sunmasının yanında Prototype aynı zamanda bizleri New York'un sokaklarında da bir maceranın tam ortasına bırakıyor. Özel güçleriniz yardımı ile şehri birbirine katmak ya da bir keşfe çıkmak ise tamamen size kalmış bir seçim.

9. San Francisco - Driver: San Francisco

9. San Francisco - Driver: San Francisco

Adından da anlaşılabileceği üzere Driver serisinin sevilen oyunu Driver: San Francisco bizleri San Francisco şehrinde bir maceraya davet ediyor. Şehir atmosferinin başarılı bir şekilde yansıtıldığı yapımda şehrin sokaklarını genelde yarışlar için kullansak da San Francisco bize kucak açmaya her daim hazır.

10. New York - Max Payne

10. New York - Max Payne

Oyun dünyasının kült serilerinden olan Max Payne bizleri pek de sık anlatılmayan bir New York tasviri ile baş başa bırakıyor. Film noir türünün tüm getirilerinin başarılı bir şekilde kullanıldığı video oyununda New York'un karanlık ve kasvetli yönüne şahit oluyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Vice City - GTA: Vice City

Her ne kadar kurgusal olsa da hepimizin Miami'den esinlendiğini bildiğimiz Vice City 80'li yılların kendine has atmosferi ile şehri harika bir biçimde harmanlıyor. Hepimizin içerisinde saatlerini geçirdiği Vice City'de birçoğumuz artık haritaya bakmadan A noktasından B noktasına gidebilecek kadar deneyim sahibiyiz.

12. New York - The Wolf Among Us

Seçimlerimiz ile hikayeye yön verdiğimiz yapımda 80'li yılların New York'unda bir dedektiflik hikayesinin ortasında buluyoruz kendimizi. Hepimize son derece tanıdık olan masal karakterlerinin hiç bilmediğimiz yönlerini de gördüğümüz oyunda New York da bu fantastik ortamdan nasibini alıyor elbette.

13. Avrupa - Euro Truck Simulator

13. Avrupa - Euro Truck Simulator

Bu seferki oyunumuz bir değil birçok şehri bünyesinde barındırıyor. Avrupa'nın çeşitli yerlerinde taşımacılık yapabildiğimiz oyunda Road to the Black Sea ek paketi kapsamında Edirne, Tekirdağ ve İstanbul'u da ziyaret edebilirsiniz. Oyundaki şehirlerin tam ölçekte olmadığını, daha çok bir temsil olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
29
17
8
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sinan

Assassin's Creed: Revelations unutulmuş. Oyunun neredeyse tamamı Osmanlı dönemi İstanbul'unda geçiyor.

Oktay Özdemir

En iyi AC oyunudur bence

psyhedelichead

#4 Los Angeles - L.A Noire 1940, çok gerçekçi bir dönem polisiyesi.. kaç kez bitirdim bilmiyorum, o kadar çok sevdim ki hala oynuyorum. Bir de aklımda New Yo... Devamını Gör

Strjhuo Othernusja

Şu listede Prototype var ya ölsem gam yemem. Çok hakkını yediler o oyunun. Sadece steam'da 160 saat oynadım.