Görüş Bildir
Haberler
Gerilim Tırmanıyor: Trump'ın Uyarılarına 'Saçmalık' Diyen Kuzey Kore, Guam'a Saldırı Planını Geliştiriyor

etiket Gerilim Tırmanıyor: Trump'ın Uyarılarına 'Saçmalık' Diyen Kuzey Kore, Guam'a Saldırı Planını Geliştiriyor

Batuhan
10.08.2017 - 13:00 Son Güncelleme: 10.08.2017 - 16:55

Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerginlik büyüyor. Pyongyang ABD'nin Guam Adası'na yapılacak saldırının hazırlıklarının ay ortasında tamamlanacağını duyurdu. Kuzey Kore'nin en sıkı müttefiki olan Çin ise tarafları itidale davet etti ve anlaşmazlığa siyasi çözüm bulunabilmesi için görüşmelere yeniden başlanmasını önerdi.

İşte son günlerde iki ülke arasında yaşanan gerginlikte son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 füzenin Guam'a fırlatılma planı ay ortasına kadar hazır

4 füzenin Guam'a fırlatılma planı ay ortasına kadar hazır

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göreABD'nin Pasifik Okyanusu'ndaki Guam Adası'na nükleer saldırı planlarını somutlaştıran Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ı sert bir dille eleştirdi. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA Hwasong-12 tipi orta menzilli dört füzeyi Japonya üzerinden Guam'a fırlatma planlarının ay ortasına kadar hazır olacağını duyurdu.

Füzeler adanın 30-40 km açığına düşecek

Füzeler adanın 30-40 km açığına düşecek

Devlet Başkanı Kim Jong Un'un vereceği karara göre füzelerin adanın 30 ile 40 kilometre açığında denize düşeceğine de haberde yer verildi. Adada Amerikan askeri üssü bulunuyor.

'Trump'ın açıklamaları saçmalık'

'Trump'ın açıklamaları saçmalık'
İçeriğin Devamı Aşağıda

KCNA'nın haberinde ABD Başkanı Donald Trump'ın son açıklamaları 'saçmalık' olarak nitelendirildi. Trump ile esaslı diyaloğun mümkün olmadığı ve izandan uzak olan ABD başkanının sadece 'mutlak kuvvet' dilinden anladığı da haberde yer aldı.

Trump: 'Ateş ve öfkeye hedef olurlar'

Trump: 'Ateş ve öfkeye hedef olurlar'

Salı günü Pyongyang yönetimi her zamankinden daha sert bir dille uyaran Donald Trump 'Kuzey Kore ABD'yi artık tehdit etmese, iyi olur. Dünyanın şimdiye kadar tanık olmadığı şekilde 'ateş ve öfkeye' hedef olurlar' demişti. Trump bu sözleri, Kuzey Kore'nin nükleer silahlanma yolunda önemli ilerleme kaydettiğinin ve nükleer başlık geliştirmiş olabileceğinin belirtildiği Japon askeri raporunun açıklanmasının ardından yapmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan gerginliği yumuşatma çabası

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan gerginliği yumuşatma çabası

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson daha sonra gerginliği azaltmaya gayret etmiş ve Kuzey Kore'nin doğrudan tehdit oluşturduğu kanaatini taşımadığını söylemişti. Devlet Başkanı Kim Jong Un diplomatik dilden anlamadığını belirten Tillerson bu nedenle Başkan Trump'ın onun anlayacağı dili kullandığını ifade etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Savunma Bakanı James Mattis: 'Kuzey Kore bizimle boy ölçüşemez'

ABD Savunma Bakanı James Mattis: 'Kuzey Kore bizimle boy ölçüşemez'

Başkan Trump'tan sonra ABD Savunma Bakanı James Mattis de Kuzey Kore'yi sert bir dille uyararak, 'komünist Kore'nin ABD ve müttefiklerinin askeri gücüyle boy ölçüşemeyeceğini' belirtti. Mattis, 'rejimin ve halkın imhasına yol açabilecek faaliyetlerden sakınılması' uyarısında bulundu.

Çin: 'Müzakerelere yeniden başlansın'

Çin: 'Müzakerelere yeniden başlansın'

Kuzey Kore'nin en sıkı müttefiki olan Çin tarafları itidale davet etti ve anlaşmazlığa siyasi çözüm bulunabilmesi için görüşmelere yeniden başlanmasını önerdi. Kuzey Kore'nin füze ve nükleer silahlanma programına tepki gösteren Pekin yönetimi taraflara kışkırtıcı ifade ve davranışlardan kaçınma çağrısında bulundu.

Kuzey Kore'nin 'hedefindeki' Guam Adası

Kuzey Kore'nin 'hedefindeki' Guam Adası
İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un füze fırlatmayı planladığı iddia edilen Pasifik Okyanusu'ndaki ABD toprak parçası Guam Adası, bir tatil cennetinden ibaret değil.

Yüzde 30'u askeri alan

Yüzde 30'u askeri alan

Pasifik Okyanusu'nun batısındaki yaklaşık 545 kilometrekarelik Guam Adası'nın nüfusu 160 binin üzerinde. Ada, dünyanın en aktif volkanlarıyla çevrili. Ada'nın yüzde 30'u, ABD'nin Andersen Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri'ne ait üslere ev sahipliği yapıyor.

Devlet statüsünde değil

Devlet statüsünde değil

1898'de ABD-İspanya savaşı sırasında ABD, adanın kontrolünü eline geçirdi. ABD'nin en batısındaki toprak parçası olan Guam Adası, eyalet statüsünde değil. ABD Temsilciler Meclisi'nde Demokrat Madeleine Bordallo'nın temsil ettiği adayı, seçimle gelen Vali Eddie Baza Calvo yönetiyor. Geçtiğimiz 400 yılda, İspanya, ABD ve Japonya'nın yönetimine geçen adaya, 4 bin yıl önce ilk olarak Kamorro etnik grubundan gelen yerliler yerleşmişti. Guam vatandaşlarının yüzde 40'ı Kamorro yerlilerinden oluşuyor. Ada, Avustralya'nın Sydney kenti ile Hawai'ye yaklaşık 5 bin km uzaklıkta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Washington-Pyongyang hattında gerilim sosyal medyanın da gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
243
145
92
71
71
57
47
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hekate

Lan 60 yıl kalıp gidicez şu soktuğumun dünyasından bi yaşatmadınız bee

Dothraki

"Devlet Başkanı Kim Jong Un'un vereceği karara göre füzelerin adanın 30 ile 40 kilometre açığında denize düşeceğine de haberde yer verildi." -(Tutturamayacağ... Devamını Gör

Kbr

Amerikanın allah belasını versin mi versin tabi dünyaya pislik dağıtıp duruyorlardı ama ucu bize dokunmasa bari.