Görüş Bildir
Haberler
Gelecekte Turizmde Çok Daha Popüler Olacak 10 Ülke

Gelecekte Turizmde Çok Daha Popüler Olacak 10 Ülke

GEZ.GÖR.YAŞA
29.06.2014 - 14:57 Son Güncelleme: 30.06.2014 - 17:01

Paris veya Roma’da kalabalıkta savaşmak yerine Karadağ gibi gelecek 10 yılda en popüler turizm yerlerinden biri olacak daha az bilinen ve rahat seyahat yerleri seçin. Sizin için gelecek 10 yılda turizm için en popüler yerler olacağını düşündüğümüz ülkelerin bir listesini hazırladık.

Kaynak: Gelecekte turizmde popüler olacak 10 ülke

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yeşil Burun Adaları

10. Yeşil Burun Adaları
www.gezgoryasa.com

Afrika’nın batı sahilinde yer alan bu ülke sıklıkla Afrika’nın Karayipleri olarak tanımlanıyor bunun sebebi ise sahip olduğu dağlık manzaraları, harika plajları, ve berrak suları. Son zamanlarda ülke ekonomik ve politik açıdan daha stabil bir görünüm sergiliyor bu da gelecek yıllarda ülkeye daha çok turist geleceği anlamını çıkarmamız için yeterli.

9. Tayland

9. Tayland
www.gezgoryasa.com

Geçmiş bir kaç yılda Tayland, dünyanın en çok tercih edilen turizm ülkelerinden biri oldu. Geçen yıl Bangkok dünyanın en popüler turizm şehriydi ve ülke 27 milyon ziyaretçi ile rekor kırdı. Ülke şu günlerde bir askeri darbenin ortasında olmasına rağmen turistleri çok etkilemiş gibi görünmüyor ya da  turizm endüstrisi bu olaydan yavaş etkileniyor diyebiliriz.

8. Kamboçya

8. Kamboçya
www.gezgoryasa.com

Kamboçya sonunda Kızıl Kmerler’in gölgesinden kurtulmaya başlayarak daha stabil ve turist dostu bile ülke oluyor. Angkor Vat orman içerisinde saklanmış, dünyanın en popüler ayrıca fotoğrafı en çok paylaşılan yerlerinden biri olan eski bir antik tapınaktır ayrıca UNESCO Dünya Mirasi Alanlarından biridir. Gelecekte ise daha popüler bir yer olacak.

7. Burma (Myanmar )

7. Burma (Myanmar )
www.gezgoryasa.com

Yıllar süren soyutlanmadan sonra yeni hükümet Burma’ya istikrar getirdi ve burayı dünyaya açtı. Bu günlerde maceracı turistler bu güzel Asya ülkesini gidip görebilmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Myanmar da altyapının gelişmesinin devam ettiği gibi gelecekte de turizm çok gelişecek.

6. Gabon

6. Gabon
www.gezgoryasa.com

Orta Afrika’nın batısında yer alan Gabon, inanılmaz bir yaban hayatı ve vahşi hayvanları olan güvenilir bir ülke. Turizm altyapısı henüz tamamen oturmamış olsa da gelişmekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Çin

5. Çin
www.gezgoryasa.com

Çin, dünyanın en hızlı gelişen ekonomilerinden birine sahip bu da ülkeye yeni keşifleri getiriyor. Ülke kendi altyapısına yatırım yapıyor, yeni otelleri, restoranları, müzeleri, mekanları ve daha fazlasıyla turistleri cezbediyor. 2013′te 129 milyondan fazla insan Çin’i ziyaret etti. Gelecekte ise bu rakam çok daha fazla olacak.

4. Angola

4. Angola
www.gezgoryasa.com

Angola harika plajlara ve vahşi hayvanlarla iç içe olan inanılmaz milli parklara sahip bir Orta Afrika ülkesi. Savaş yaralarını hala sarmaya çalışan bu ülke ayrıca yoksuzluk ve yolsuzlukla baş etmeye çalışıyor. Şu günlerde turist dostu bir ülke olduğu söylenemez ama Angol gelişimini ilerlettikçe gelecekte turizmi de gelişecek.

3. Zambiya

3. Zambiya
www.gezgoryasa.com

Afrika’nın en huzurlu ülkelerinden biri Zambiya, turistleri Victoria Şelalesi ve Zambezi Milli Parkı gibi inanılmaz güzel mekanlarıyla çekiyor. Ülkenin madencilik endüstrisi yolunda gidiyor bu da altyapı gelişimine büyük katkı sağlarken turizmi de geliştiriyor.

2. Karadağ

2. Karadağ
www.gezgoryasa.com

Karadağ göz kamaştırıcı plajlara, neşeli şehirlere, antik mimariye ve muhteşem dağlara sahip. Yugoslavya İç Savaşı’nın sona ermesiyle ülke yeni bir yapılanmaya girmişti ve hızla ‘mutlaka görülmesi gereken’ turizm destinasyonlarından biri oluyor.

1. Namibya

1. Namibya
www.gezgoryasa.com

Çeşitli yaban hayatı, sömürge mimarisi, dağlarla kaplı muhteşem manzaraları, çölleri ve plajlarıyla Namibya, dünyanın en resmedilmeye değer ülkelerinden ve Afrika’nın en güvenilir ülkelerinden biri. Ayrıca hızlıca kazandığı ve giderek artan şöhreti burayı Afrika’nın en popüler turizm destinasyonlarından biri yapıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın