Görüş Bildir
Haberler
Geçmişin ve Estetiğin Bir Arada Bulunduğu Türkiye’nin ve Dünyanın En Güzel Tarihi Otelleri

Geçmişin ve Estetiğin Bir Arada Bulunduğu Türkiye’nin ve Dünyanın En Güzel Tarihi Otelleri

Yeter Şirin
13.10.2023 - 19:33

Seyahat etmenin hamurunda elbette otel konaklaması oluyor. Kalacağınız otelin kalitesi, geçmişi, konforu gibi birçok özellik tercih sebebi. Bu yazımızda Türkiye ve dünyada her biri birbirinden tarihi geçmişe ve güzelliğe sahip oteller. Kimisinde kendiniz ünlü bir roman yazarı kimisinde de kendinizi geçmişte yolculuk yapan Mart McFly gibi hissedeceğiniz bu tarihi güzel otelleri beraber inceleyelim.

Kaynak: https://www.flypgs.com/blog/avrupadak...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Four Seasons Sultanahmet - İstanbul

1. Four Seasons Sultanahmet - İstanbul
www.flypgs.com

İstanbul tarihi yarımada da bulunun Four Seasons, sonradan otele dönüştürülmüş bir yapı. Daha önce Sultanahmet Hapishanesi olarak kullanılan bina geniş avlusu ve eşsiz çini örnekleriyle İstanbul’da çağdaş anlamda ilk yapı özelliğini de taşıyor. Bu bina zaman zaman sanat eserlerinin doğumuna tanıklık etmiş. Kemal Tahir, Esir Şehrin Mahpusu’nu; Nazım Hikmet, Memleketimden İnsan Manzaraları ve Orhan Kemal, 72. Koğuş eserini bu binada kaleme aldığını biliyor muydunuz?

Adres: Sultanahmet, Tevkifhane Sk. No:1, 34122

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “İnanılmaz güzel ve profesyonel, ev rahatı kusursuz otel hizmetine bürünmüş kesinlikle tavsiye olunur. Övgüyü hak eden bi başarı mutlu olduk.”

2. Hotel Saturnia & International Venezia - İtalya

2. Hotel Saturnia & International Venezia - İtalya
www.flypgs.com

İtalya görsel olarak oldukça dikkat edici mekanlara sahip bir ülke olduğu için Venedik’te bulunan 14. yüzyıldan kalma bu eski bir sarayın otel olması bizi şaşırtmamalı. Serandrei ailesi tarafından 1908 yılından beri işletilen tarihi otel, sanat galerilerine ve müzelere de yakın bir noktada yer almasıyla turistlerin de gözdesi.

Adres: Calle Larga XXII Marzo, 2398, 30124 Venezia VE, İtalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Resepsiyon çalışanları çok arkadaş canlısı! Sizi rahat ettirmek ve havaalanında karşılamanızı organize etmek için mümkün olan her şeyi yapıyorlar. Çok verimli ve arkadaş canlısılar! Otelin konumu rakipsiz!”

3. Tarihi Selçuklu Konağı, Mardin

3. Tarihi Selçuklu Konağı, Mardin
www.flypgs.com

Mezopotamya’ya kucağını açan Tarihi Selçuklu Konağı, Türkiye’nin tarihi konak otellerinden biri. Bir zamanlar adliye olan bu konak, muhteşem taş bezeme işlemeleri ve etnik motifleriyle siz misafirlerine görsel bir şölen sunuyor. Mardin’e her gidişin tarihe doğru yapılan bir yolculuk olduğunu sizde benim gibi düşünüyorsanız yeterli maddi imkan larımız umarım en yakın sürede el veriri de bu oteli kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Adres: Teker, 49. Sk. No:1, 47060 Artuklu/Mardin

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Mükemmel ev sahipliğiniz,  güler yüzünüz ve lezzetli ikramlarınız için çok teşekkür ederiz. Kendi evimiz gibi rahat ettik. Manzarası, doğası ve  masalsı diyarınızla her zaman kalbimizde ve aklımızda olacaksınız. İyi ki varsınız.”

4. Hotel Sacher - Avusturya

4. Hotel Sacher - Avusturya
www.flypgs.com

Bu otelin tatlı bir hikayesi var; Prens von Metternich 1832 yılında fırıncı çırağı Franz Sacher’i gelecek olan misafirleri için kayısı reçeli, çikolata ve krem şantiden oluşan bir kek yapmasını istemiş ve ortaya enfes bir tatlı çıkmış. Sacher sonrasında bu tatlıyı herkes yemeli diye düşünmüş olmalı kı Viyana Devlet Opera Binası’nın tam karşısında Hotel Sacher’i açmış. 1876 yılından beri farklı aileler tarafından işletilen barok mimariye sahip otel Kraliçe Elizabeth, John F. Kennedy, Grace Kelly, John Lennon gibi dünyanın ünlü isimleri misafir etmiş. 

Adres: Philharmoniker Str. 4, 1010 Wien, Avusturya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Ünlü Sacher pastasının yaratıcısı olarak ünlü Viyana'da bu otelde kaldık. Viyana, en ünlü otellerin, her otele özel bir pasta yaratması ve otelin adını vermesiyle karakterize edilir. Imperial otelindeki imparatorluk pastası veya Sacher otelindeki sacher gibi. Viyana'nın kalbinde yer alan otel, görkemli bir salona sahiptir ve odalar harika bir tarzda dekore edilmiştir. Bir dilim sachertorte ile lezzetli Viyana çikolatasının tadına bakmak için otelin kafeteryasına gitmeye değer.”

5. Büyük Londra Oteli - İstanbul

5. Büyük Londra Oteli - İstanbul
www.flypgs.com

İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip Büyük Londra Oteli, Beyoğlu’nun Pera bölgesinde bulunuyor. Bu ihtişamlı otel, Mimar Semprini tarafından 19. yüzyılda inşa edilmiş. İngilizlerin Orient (Şark) Ekspres’e atlayıp dünyayı tanımaya çalıştıkları dönemde onları ağırlamak için bina otel haline getirilmiş. İsim olarak Büyük Londra Oteli’nin seçimi de İngilizleri çekmek için tercih edilmiş olabilir diye tahmin ediyorum. Otelin içinde antika eşyaları, duvar kağıtları ve dekorasyonu ile bizi geçmesin tozlu sayfalarına götürecek olan otel ayrıca Ernest Hemingway, İstanbul’a geldiğinde gazeteci olarak işgal yıllarını gözlemlemek için bir süre Büyük Londra Oteli’nde kaldığını da söylemeden geçemem.

Adres: Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cd. No:53, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Tarihi yerde öyküsü olan müze gibi otel. Eski ama temiz, böyle yerde gürültüsüz, uygun fiyatlı, güler yüzlü personel.Lobiden ayrılmak istemeyeceksiniz.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Century Old Town Prague MGallery Hotel Collection, Çekya

6. Century Old Town Prague MGallery Hotel Collection, Çekya
www.flypgs.com

Hotel Century Old Town Prague Mgallery de 19. yüzyılın sonlarında Prag Devlet Operası ve Ulusal Tiyatrosu’nu yapan mimar tarafından yapılmış. Barok mimarisini otelin her yanında görebileceğiniz yapının en dikkat çekici diğer özelliği de Franz Kafka’nın depresyon içerisinde bir sigorta şirketinde çalıştığı dönemdeki bu yapının yine otel olması ve Franz Kafka’nın burada kalması. 2002 yılında otele çevrilen yapıda Kafka’nın ofisi şimdiki 214 numaralı oda da Kafka Süiti olarak yerini koruyor. (Gitmek isteyenler için fiyatı uygun)

Adres: Na Poříčí 7, 110 00 Petrská čtvrť, Çekya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Bir hafta sonu için Prag'daydık ve konum ve ambiyans bizi en olumlu şekilde şaşırttı. Personel çok dost canlısı ve misafirperver, kahvaltı tek kelimeyle harika! Şimdiden evinizde bir sonraki kalışımızı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

7. Cheltikov Otel, Kars

7. Cheltikov Otel, Kars
www.flypgs.com

Kars’taki Rus işgali sırasında, Cheltikov Ailesi tarafından önceden konak olarak yaptırılan bina, şimdi Cheltikov Otel olarak kullanılıyor. Cheltikov’un hikayesi bu kadar kısa değil tabii ki…Bina otel olmadan önce opera binası ve hastane olarak kullanılmış ama güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş.  Takvimler 2011 yılını gösterdiğinde ise bu Cheltikov Ailesi’nin görkemli binası otel haline getirildi. Barok tarza inşa edilen bu otelin muhteşem rölyeflere sahip dış cephesi, bir estetik harikası olan tavan motiflerini incelerken kendinizden geçebilirsiniz. 

Adres: Yusufpaşa, Şht. Hulusi Aytekin Cd. No:63, 36000 Kars Merkez/Kars

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Kars beklediğimizden mükemmel çıktı ve Kars’ın o eski ruhunu hissettiğimiz bir otel oldu, kahvaltısı sade ve çok lezzetliydi. Küçük eksikler olsa da bu ruhu yaşamak için tavsiye ederiz…”

8. Brown’s Hotel - İngiltere

8. Brown’s Hotel - İngiltere
www.flypgs.com

İngiltere’de Viktorya Dönemi sembollerinden sayılabilecek tarihi otelin ismi çok sade hatta ingilizce öğrenirken Ms. Ve Mrs. Brown örneğini de hatırlamış olabilirsiniz. Ancak otelin içi de dışı da konukları da hayli şatafatlı ve renkli! 1874’te açılan otelin Agatha Christie, Stephen King, Oscar Wilde gibi konukları olmuş. Aynı zamanda Alexander Graham Bell’in 100 yılı aşkın bir süre önce ilk telefon görüşmesini bu otelde gerçekleştirdiği genel kültür bilgisini de benden duymuş olmayın. (Bu güzelliğin 2 gecelik fiyatı 2 asgari ücretten fazla 🥲)

Adres: 33 Albemarle St, London W1S 4BP, Birleşik Krallık

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Kusursuz. Burada akıcı olmasam da Brown's benim deneyimime göre muhtemelen dünyanın en iyi otelidir (ve ben de en iyilerinden birkaçında kaldım). Güzel konum, güzel tesisler, doğru - ancak diğer otellerde de bu var. Ancak personel misafirperverliği ve profesyonelliği farklı bir düzeye taşıyor. Ucuz değil ama bu millet paranızın karşılığını veriyor.”

9. Pera Palas, İstanbul

9. Pera Palas, İstanbul
www.flypgs.com

Beyaz perdenin vazgeçilmez mekanlarından Pera Palas, adını Büyük Londra Oteli’nin de bulunduğu Beyoğlu’nun Pera bölgesinden alıyor. 1895 yılında hizmete açılan otel, Orient Ekspres’in sanatçı, yazar ve bürokratları düşünülerek inşa edilmiş aslında. Mimar Alexandre Vallaury tarafından yapılan Pera Palas günümüzde Beyoğlu’nun simgelerinden biri. Farklı bir çağdaymış gibi hisler uyandıran otel, bu zamana kadar Mustafa Kemal Atatürk, Agatha Christie, Ernest Hemingway gibi isimleri konuk etmiş. Atatürk’ün konakladığı, Agatha Christie’nin “Doğu Ekspresi’nde Cinayet” eserini yazdığı odalar şu an bir müze oda olarak korunuyor. 

Adres: Evliya Çelebi, Meşrutiyet Caddesi, Tepebaşı Cd. No:52, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “İstanbulun en kült otellerinden birisi, Atatürk'ün kaldığı oda ziyarete açık ve ücretsiz, Ancak her zaman değil. Biz Perşembe günü saat 15.30 gibi girdik içeri. Ayrıca girişte muhteşem bir restoran var, ancak önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor girebilmek için. Kesinlikle öneririm, orta kısımda canlı piyano performansı ile çok etkileyici olan bu salonda kahvaltı yapmak mükemmel olmaz mıydı? Garsonlar da ayrıca çok kibarlar, bir gün öncesinden rezervasyon isteği yapıldığı taktirde yer bulunabilir. Hafta sonları için daha öncesi muhtemelen.”

10. Hotel Splendide Royal, İsviçre

10. Hotel Splendide Royal, İsviçre
www.flypgs.com

Alpler’in eşsiz manzarası ve Ceresio Gölü’nü aynı anda görmek ne harika olur değil mi?Hotel Splendide Royal birçok hizmet sunan otelde görsellik ve hizmet bakımından adeta peri masalına yardımcı oyuncu olduğunuzu hissettirecek. Daha önce Luciano Pavarotti’yi ağırlamış otel bir aile tarafından yönetiliyor. 

Adres: Riva Antonio Caccia 7, 6900 Lugano, İsviçre

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Eylül 2023 ortasındaki kalışımız sırasında Lugano Splendide oteli ile kesinlikle harika bir deneyim. Konumu harika göl manzarasına sahip ve Lugano şehir merkezine yürüme mesafesinde muhteşem. Kahvaltı ve oda servisi muhteşem kadrosuyla mükemmeldi. Ancak en iyi yanı, Giuseppe Starace, Filomena ve Michele'den oluşan ön büro ekibinin ve çok özenli araba valelerinin oteldeki 4 günlük konaklamamızı nasıl inanılmaz bir olay haline getirmesiydi. Splendide Lugano otelini tekrar ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Divan Çukurhan Otel, Ankara

11. Divan Çukurhan Otel, Ankara
www.flypgs.com

Divan Çukurhan, Ankara’nın tarihi kalesinin hemen yanında bununan tarihi bir yapı. Klasik Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan otel aslında eski bir kervansaray Cumhuriyet’in ilk yıllarında da cezaevi olarak kullanılmış. Otel, Dünya Anıtlar Fonu’nun belirlediği “Dünyanın Kurtarılmayı Bekleyen 100 Anıt Yapısı” arasında yer alan bina isviçre çakısı gibi her hizmet için kullanılmaya devam ediyor. Restorasyon çalışmaları ile senelerdir ayakta duran bu tarihi mekan, içine sığdırdığı hikayelerle ve osmanlı mutfağı ile bir çınar gibi ayakta durmaya devam ediyor.

Adres: Kale, 3 Depo Sokak, 06240 Altındağ/Ankara

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Otel olarak konseptine çok rastlamayacağınız kaliteli be nezih bir mekan. Ankara manzaralı mistik havası ve güzel ürünleri olan bir yer.”

12. Le Meurice, Fransa

12. Le Meurice, Fransa
www.flypgs.com

Paris’in orta yerinde, barok tarzda inşa edilmiş eşsiz güzellikte bir otel. Ön kapısında Louvre Müzesi, Champs-Elysées basamakları ve Tuileries Bahçesi’nin bulunduğu mekan, oteller tarihine adını altın harflerle yazdırmış. Öyle ki dünyanın ilk lüks otellerinden biri olarak kabul ediliyor. ( fiyatı görünce neden böyle dendiğini iyi anlayacaksınız)Yıllarca sanatçıları misafir etmiş olan otelin müdavimlerinden biri de Salvador Dali. Dali 30 yıl boyunca yılın belli dönemlerinde Le Meurice’de kalmayı tercih etiği için otelin restoranın adı da Le Dali. Ayrıca otel, Picasso’nun düğün yemeğine ev sahipliği yapmış.

Adres: 228 Rue de Rivoli, 75001 Paris, Fransa

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Le Meurice'de ikindi çayının tadını çıkaracak kadar şanslıydık ve olağanüstüydü. Lezzetli çay çeşitleri (aynı zamanda mükemmel espresso) artı güzel bir hamur işleri seçkisi, yapısız, çikolatalı meyveler, somon füme, sandviçler, çörekler ve daha fazlası. Benzer çayı Paris dışındaki diğer Michelin yıldızlı restoranlarda da deneyimledim ve bu muhtemelen en iyisiydi. Buna Paris'te olmanın ambiyansını da ekleyince, muhteşem bir gezinin tarifi ortaya çıkıyor. Ayrıca harika bir hizmet.”

13. Splendid Palas Hotel, Büyükada

13. Splendid Palas Hotel, Büyükada
www.flypgs.com

Büyükada’da bulunan Splendid Palas, 1908 yılında inşa edilmiş. Günümüzde ihtişamı ile hizmet veren bu görkemli bir oteli diğer yerlerden ayıran özelliği, Türkiye’de 1. derecede tarihi eser statüsünde korunan, orijinalliğine sadık kalınmış ve hala işletilen tek otel olması. Otel, 110 yılı aşan tarihi boyunca savaşlara tanık olmuş, muhteşem balolara da ev sahipliği yapmış.  

Adres: Büyükada-nizam, Yirmiüç Nisan Cd. No: 39, 34970 Adalar/İstanbul

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Tarihi degeri böylesine korunmuş bir yerde konaklamak bambaşka bir deneyimdi. Kendimi bir roman kahramanı gibi hissettim. Gerek konumu gerek ekibiyle harika bir otel.”

Bu içerik de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Selçuklu konağı Artuklular tarafından yapılmış olsa da Mardin ve Midyat'ta zamanında Süryaniler-Yezidiler tarafından yapılan ve sonrasında restore edilerek... Devamını Gör

Yeter Şirin

Mardin'e gidince her yer bu yüzden tarih kokar, gerçi Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki hala değerli bana göre böyle yapılar. Ne kadar işletmeye çevirilse de...