Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci Ruşen Çakır: 'İktidar Aradığı Tehdit ve Mağduriyeti Buldu'

Gazeteci Ruşen Çakır: 'İktidar Aradığı Tehdit ve Mağduriyeti Buldu'

Gazeteci Ruşen Çakır, 103 emekli amiralin Montrö bildirisine ilişkin yaptığı yayında 'Bu kişilerin güçleri abartılıyor, bu metne çok büyük anlamlar yükleniyor ve buradan devlet eliyle bir kampanya yürütülüyor' dedi. Çakır, bu bildiriyle iktidarın aradığı 'tehdit' ve mağduriyeti bulduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Medyascope'ta yayınlanan videosunda 'Aranan tehdit ve mağduriyet bulunmuştur' başlığını kullanan Çakır, bildiriye imza atan amiraller arasında Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanmış kişilerin de bulunduğunu, bu amirallerin ortaya koyduğu 'Mavi Vatan' doktrinini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da benimsediğini hatta bu isimlerle bu kapsamda ittifak kurduğunu dile getirdi. 

Çakır, söz konusu bildirinin ise iktidar tarafından 'darbe çağrısı' olarak algılandığını vurgulayarak bildiriyi hazırlayan emekli amirallerin Türkiye'de herhangi bir gücünün olmadığını, ne siyasi ne de ordu içinde herhangi bir etkilerinin bulunmadığını söyledi.

İmzacı amiraller için 'Kızabilirler ama bu liste aslında bir kaybedenler listesi' diyen Çakır, AKP'nin tüm önde gelen isimlerinin bildiriye tepki gösterdiğini, bir furya halinde iktidarın sözcülerinin ve yanlılarının ne kadar demokrat ve ne kadar milli irade yanlısı olduklarını kanıtlamak için bildiriyi önlerine aldıklarını belirtti. 

İktidarın dört gözle beklediği fırsatın bu bildiriyle ortaya çıktığını savunan Çakır, 'Şimdi buradan bir iç düşman yaratılıyor ama ortada gözle görülür bir şey yok' ifadelerini kullandı.

'Bu kişilerin güçleri abartılıyor, bu metne çok büyük anlamlar yükleniyor ve buradan devlet eliyle yürütülen bir kampanya var' diyen Çakır, bildiriye ilişkin açılan soruşturmaya da değinerek 'Yargılanacaklar belli ki' dedi.

Ruşen Çakır'ın yayınını buradan izleyebilirsiniz 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
19
9
6
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Chad Thundercock

Arayıp bulmalarına gerek yok. Çünkü onlar her zaman mağdur(!)

Kara

Ne tehdit var ortada ne de mağduriyet. Rant İstanbul'un yapılması Montrö anlaşmasını bozacak, etkileyecek ve asıl bu mağduriyet yaratacaktır tüm Türkiye'nin ... Devamını Gör

nzylmz

Ben kendi tezgahları olduğuna eminim o emeklilerin cesaretle yapabileceği şeyler değil bunlar