Görüş Bildir
Haberler
Koza İpek Holding'e Operasyonda 7 Gözaltı

Koza İpek Holding'e Operasyonda 7 Gözaltı

Batuhan
01.09.2015 - 09:07 Son Güncelleme: 01.09.2015 - 18:15

'Paralel yapıya finans desteği sağladığı' iddiasıyla Koza İpek Grubu'nun 23 şirketinde operasyon başlatıldı. Twitter fenomeni Fuat Avni'nin de bir süre önce yazdığı operasyonla ilgili Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, yaptığı açıklamada 'Bir kuruş kara para bulsunlar, şirketi kendilerine hediye edeceğim' dedi. Koza İpek Holding'in 23 şirketinde gerçekleştirilen aramalarda 6 kişi gözaltına alındı. Akın İpek hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı fakat İpek'in ülke dışında olması nedeniyle karar uygulanamadı.

Ankara'nın Yeni Mahalle ilçesinde bulunan, bünyesinde Kanaltürk, Bugün Gazetesi, Bugün TV ve Millet Gazetesi'nin bağlı olduğu Koza İpek Holding yönetim kurulu binasına saat 08.00 sıralarında çok sayıda polis ekibi geldi. Çevik kuvvet polislerinin de güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Başyurt: IŞİD'e silah sevkıyatını ortaya çıkardığımız gün...

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde baskın yapıldığını duyurdu.

Twitter fenomeni Fuat Avni, 1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesi medyaya operasyon yapılacağını geçtiğimiz hafta içinde yazmıştı. Hedefte Samanyolu Gurubu, İpek Grubu, Sözcü ve Taraf Gazetesi ile Doğan Medya Grubu olduğunu belirtmişti.

Mali destek vermekle suçlanıyor'

CNN Türk muhabiri Kenan Şener, operasyona ilişkin detaylar hakkında bilgi verdi. Holding binasına sadece avukatlar ve holding yöneticilerinin girebildiğini söyleyen Şener, 'Mali Şube'den polisler var ve muhasebe kayıtlarını inceliyor muhtemelen. Bir süredir Mali Şube, teknik takip kapsamında Akın İpek ve bazı yöneticileri takip ediyordu. Suçlama teröre mali destek vermek' dedi.

AA: 23 şirkette arama yapılıyor

Anadolu Ajansı, operasyonla ilgili şu haberi geçti:

'Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı.

7 kişiye gözaltı

7 kişiye gözaltı

Anadolu Ajansı, Koza İpek Holding'in 23 şirketinde yapılan aramaların, grubun gazete ve televizyonlarını kapsamadığı paylaştı.

AA muhabirinin başsavcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Koza İpek Holding'in 23 şirketinde başlatılan aramalar, grubun medya organlarını kapsamıyor.

Polisin aramaları, medya dışında faaliyet gösteren diğer şirketlerde sürüyor.

Koza İpek Holding'in 23 şirketine yönelik başlatılan aramalarda 6 kişi gözaltına alındı. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında da gözaltı kararı bulunduğu, yurtdışında olduğu için kararın uygulanamadığı öğrenildi.

'Bir kuruş kara para bulsunlar, şirketi kendilerine hediye edeceğim'

'Bir kuruş kara para bulsunlar, şirketi kendilerine hediye edeceğim'

Bugün TV'de bağlandığı canlı yayında işleri nedeniyle İngiltere'de bulunduğunu söyleyen Akın İpek, kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği ilk açıklamada ise 'Trafik borcum bile yok' ifadelerini kullanmış ve şunları söylemişti:

'Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık

Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım.

Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir.'

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu başkanı Akın İpek, Bugün TV canlı yayınında ise şunları söyledi:

'Bir 7 milyar dolardan bahsediyolar. Bizim gibi şirketler belli dönemlerde açma kapatma yaparlar. Bu 7 milyar doların MASAK'a bildirip bildirilmediğini yönelik baskın yapmışlar. Bana değil bankaya baskın yapın.

'Trafik cezam bile olmadı'

Buradan bütün kamuoyunua duyuruyorum. Benim trafik cezam bile olmadı. Dikkatli yaşadım. Medyamda yalan ve iftira yayınlanmasını istemem. Ben kendi medyamda oturup da şu adama iftira atın yazın diyecek adam mıyım? Böyle bir şeyi istemem.

'Türkiye'den kaçmam için bir gerekçe yok'

Benim yurt dışında zaten önemli bir faaliyetimiz başlamış. Türkiye'deki arama yapılmış sahaların üçte biri kadar alanda arama yapıyoruz. Benim Türkiye'den kaçmam için bir gerekçe yok. Madenlerimizin 8 noktasında 6 dakikada bir analiz alıyoruz, ölçüm alınıyor.

Devletimizin işçi sağlığı ile ilgili imzaladığı uluslararası bir anlaşma var. Uygulaması 2019'a sarkıtıldı. Ancak biz 5 yıl önce bu anlaşmayı imzalayarak hayata geçirdik.

Ben kendi müessesem için söylüyorum. İftira atamazlar. Atarlarsa da iki gün sonra çıkartır belgesini ortaya koyarız.

Ben kendi grubumda da yaptığı iş dışında ahlaki değerleriyle ilgilenmedim. Ben herkese insan olduğu için bugüne kadar saygı gösterdim. Bunun için bir bedel ödiyorum şu anda. Üzüldüğüm şey görmüş olduğumuz haksızlık. 

İşlerimizde çok başarılı olduk. Kademeli olarak yayınlıyoruz gelirlerimizi. Her şey açık.

Başka para girişi yok. Bütün harcamalarım resmi. 3 ayda bir harcamaları yayınlayanan bir şirkete tutup neden baskın yaparsınız. Siz böyle bir şirkete leke atabilir misiniz? Tutmaz. Şirketim için aklı hayale gelmeyen iftiralar atılıyor. Yazıklar Olsun be kardeşim... 

'Grubumuza dışarıdan gelmiş bir kuruş para girişi olmadı'

Bir insan yalan olduğunu bile bile, iftira olduğunu bile bile nasıl böyle konuşabilir. Kendim ve grubumla alakalı, bankaya sorsunlar, Ereğli Demir Çelik'e sorsunlar. Grubumuza dışarıdan gelmiş bir kuruş para girişi olmadı. İçinde oturduğumuz eve kapısını kırıp girdiler. Çocuklarımın odalarına kadar aramış olduğunuz şüphenin gerekçesi nedir?

'Bir kuruş kara para bulsunlar, şirketi kendilerine hediye edeceğim'

Bir kuruş kara para bulsunlar, şirketi kendilerine hediye edeceğim, bu 7 milyar doları bulsunlar kendilerine hediye edeceğim. İnsan haklı olduğu zaman çok rahat konuşur.

Çok değerli büyüklerimiz aradılar, hepsine nezaketleri için teşekkür ediyorum.'

Kılıçdaroğlu: 'Medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemez'

Bahçeli: 'Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır'

Twitter'dan yorumlar

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0