Görüş Bildir
Haberler
Friends Dizisindeki Chandler Karakteriyle Bizi Kendine Hayran Bırakan Matthew Perry'nin Rol Aldığı Yapımlar

Friends Dizisindeki Chandler Karakteriyle Bizi Kendine Hayran Bırakan Matthew Perry'nin Rol Aldığı Yapımlar

Beyza
01.11.2023 - 21:31

Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Matthew Perry'nin en çok beğenilen dizi ve film performanslarını siz değerli okuyucularımız için bir araya getirdik. Şimdiden keyifli seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Serving Sara (2002)

15. Serving Sara (2002)

IMDb: 5,3

Özet: Joe Tyler'ın çalıştığı şirket isteyen herkese belli başlı evrakların yasal nüshalarını sağlamaktadır. Tyler, bu sıkıcı ve parıltısız işinde, gelecekten umutsuz bir vaziyette hayatını sürdürmektedir. Joe'ya yeni bir göre verilir. Bu kez Texas'lı, parası bol bir tüccarın karısına eşinin boşanma evraklarını ulaştıracaktır. Tüccarın karısı olan Sara, kendisine evrakları ulaştıran Tyler'a aniden vurulur. Artık Joe, Sara'nın evlilik tazminatını kocasından alabilmesi için büyük bir mücadeleye girmek durumundadır.

Yönetmen: Reginald Hudlin

Oyuncular: Matthew Perry, Elizabeth Hurley, Bruce Campbell

14. The Whole Ten Yards (2004)

14. The Whole Ten Yards (2004)

IMDb: 5,5

Özet: Eşi ile birlikte geçmişe oranla çok daha dingin bir hayata devam etmekte olan Jimmy Tudeski, bir zamanlar kirli işler içerisindeydi. Şimdi sakin ve sadece yaşam düzeninde, daha ziyade ev işlerine destek olup hatta yemek yapma kısmını kendisi üstlenmektedir. Karısının, bu durumu karşısında gözleri yaşarmaktadır. Ancak bu inanılması zor şahane durum pek de uzun sürmez. Komşuları Oz’un karısı, birileri tarafından alıkoyulunca, bu duruma ister istemez bulaşan karı koca, bir süre sonra etraflarında beklenmeyen misafirler bulmaya başlayacaklardır. Jimmy’nin eski meselelerini didiklemekle düzeni bozacaklardır.

Yönetmen: Howard Deutch

Oyuncular: Bruce Willis, Matthew Perry, Natasha Henstridge

13. Three to Tango (1999)

13. Three to Tango (1999)

IMDb: 6

Özet: Oscar Novak bir mimardır. Hırslı karakter yapısı nedeniyle günden güne kariyerinde yükselmekte ve kendini geliştirmektedir. Bir gün Oscar'ın önüne önemli bir fırsat çıkar. Önemli bir kültür merkezinin mimarlığı için seçilir. Bu onu birçok insanla karşı karşıya geleceği bir maceraya atar. Bir gün patronu ona güzel metresine göz kulak olma görevi verir. Bunun nedeni Oscar'ı homoseksüel zannetmesidir. Bir süre sonra Oscar, yaşadığı şehirde 'yılın eşcinsel'i seçilecektir. Başlayan bu yalana da devam etmeye karar verecektir.

Yönetmen: Damon Santostefano

Oyuncular: Matthew Perry, Neve Campbell, Dylan McDermott

12. The Odd Couple (2015–2017)

12. The Odd Couple (2015–2017)

IMDb: 6,3

Özet: Neil Simon’ın geçmiş yıllarda sinema ve televizyona da uyarlanan, Broadway’de sahnelenen aynı adlı oyunundan uyarlanan dizi; düzen hastası titiz Felix ile pasaklı ve vurdumduymaz arkadaşı Oscar’ı konu ediniyor.

Yaratıcı: Matthew Perry

Oyuncular: Matthew Perry, Thomas Lennon, Lindsay Sloane

11. The Kennedys After Camelot (2017)

11. The Kennedys After Camelot (2017)

IMDb: 6,3

Özet: Amerikan tarihinin en çok konuşulan ailelerinden biri olan Kennedy Ailesi’ni anlatan yapım, J. Randy Taraborrelli’nin After Camelot: A Personal History of the Kennedy Family 1968 to Present isimli kitabından uyarlanacak. Dizi, 4 saatlik bir mini seri olacak. The Kennedys: After Camelot’ta Jack ve Bobby Kennedy’nin suikastlarının ardından ailenin lideri konumunu doldurmaya çalışan Ted Kennedy’nin yaşadıklarını ekrana taşıyacak.

Yönetmen: Katie Holmes, Jon Cassar

Oyuncular: Matthew Perry, Katie Holmes, Kristen Hager

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. 17 Again (2009)

10. 17 Again (2009)

IMDb: 6,4

Özet: 1989 yılında lise son sınıf talebesi Mike O’Donnell okulun popüler simalarındandır. Basket takımının kare ası ve yıldızı olan Mike, geleceğini garantilemiş hissetmektedir. Üniversite bursu ve ışıltılı bir kariyer avucunun içinde gibidir. Ama o kendisine biçilen bu kaderi reddetmeye karar verir: Her şeyi elinin tersiyle itecek, bebek beklediğini yeni öğrendiği kız arkadaşı Scarlet ile aynı yastığa baş koyacaktır! Yaklaşık 20 yıl sonra, Mike’ın şaşalı günleri kesinlikle geride kalmıştır. Scarlet’la evliliği bitmek üzeridir, ilişkileri paramparçadır, kariyeri mahfolmuştur, işteki terfi onu es geçmiştir. Hiçbiri yetmezmiş gibi bir de ergenlik çağındaki oğlu onun bir zavallı olduğunu düşünmektedir ve daha da kötüsü lisede bir inekken sonradan teknoloji milyarderi olan en iyi arkadaşı Ned’in yanında yaşamaya mecbur kalmıştır. Ama Mike’a ikinci bir şans verilir ve mucizevi bir şekilde 17 yaşına geri döner

Yönetmen: Burr Steers

Oyuncular: Zac Efron, Matthew Perry, Leslie Mann

9. The Whole Nine Yards (2000)

9. The Whole Nine Yards (2000)

IMDb: 6,7

Özet: Nicholas Oseransky Kanada'nın bir eyaleti olan Montreal'in küçük bir kasabasında hayatını idame ettiren bir dişçidir. Jimmy Tudeski ise başını Chicago mafyasıyla belaya sokmuş olan bir kiralık katildir. Oseransky ve Tudeski'nin ortak bir problemleri vardır. Bu da onları öldürmek üzerine peşlerine muhtelif şahsiyetleri takmış olmalarıdır. Girdikleri bu girdabın içerisinden beraberce çıkmayı deneyeceklerdir.

Yönetmen: Jonathan Lynn

Oyuncular: Bruce Willis, Matthew Perry, Rosanna Arquette

8. Boys Will Be Boys (1987–1988)

8. Boys Will Be Boys (1987–1988)

IMDb: 7,1

Özet: 'İkinci Şans'ın bu yenilenmiş versiyonu, Charlie karakterini ve araf planını abartıyor ve bunun yerine gelecekteki 'arkadaş' Matthew Perry tarafından oynanan Booch ve arkadaşı Chazz'a odaklanıyor.

Yaratıcı: David W. Duclon, Gary Menteer. 

Oyuncular: Matthew Perry, Billy Gallo, Randee Heller, Demian Slade

7. Numb (2007)

7. Numb (2007)

IMDb: 7,2

Özet: Hudson Milbank başarılı bir senaryo yazarıdır. İlginç bir şekilde aniden hiç bir duygu hissetmediğini fark eder. Doktorlara ve psikiyatristlere gider fakat kimse ona yardımcı olamaz. Golf kanalı, lezbiyenler için egzersiz sınıfları ve her çeşit ilaçla günü kurtarmayı başarır fakat tam anlamıyla sorununu çözülmez. Beraber senaryo yazdığı ortağı da ona yardımcı olmaya çalışır fakat halen bir sonuç alamamıştır. Bir gün Sara ile tanışır ve sonunda tekrar hissedebilmek için ihtiyacı olan motivasyona kavuşur.

Yönetmen: Harris Goldberg

Oyuncular: Matthew Perry, Lynn Collins, Mary Steenburgen

6. Don't Look Up (2021)

6. Don't Look Up (2021)

IMDb: 7,2

Özet: Don’t Look Up, dev bir göktaşının gezegeni yok edeceği konusunda insanları uyarmak için çalışan iki gökbilimcinin hikayesini konu ediyor. İnsanlık büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Everest Dağı büyüklüğünde bir kuyruklu yıldız hızla Dünya'ya yaklaşmaktadır ve oluşacak çarpışma Dünya'nın yok olmasına neden olacaktır. Astronomi yüksek lisans öğrencisi olan Kate Dibiasky'nin yaptığı bu keşif, insanlığın kurtulmasını sağlayacaktır. Kate ve Dr. Randall Mindy, insanlığı yaklaşmakta olan tehlikeye karşı uyarlamak için bir medya turuna çıkmaya karar verir. Kare ve Randall, insanları yaklaşan felaketten haberdar etmek için büyük çaba harcarken kendilerini beklenmedik durumların içinde bulur.

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Matthew Perry

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Ron Clark Story (2006)

5. The Ron Clark Story (2006)

IMDb: 7,5

Özet: Film New York City'deki bir devlet okulunda öğretmenlik yapmak için küçük memleketini terk eden ve öğrencilerle sorun yaşadığı idealist bir öğretmenin hikayesini konu alıyor.

Yönetmen: Randa Haines

Oyuncular: Matthew Perry, Ernie Hudson

4. Friends: The Reunion (2021)

4. Friends: The Reunion (2021)

IMDb: 8

Özet: Filmde ana oyuncu kadrosu dizinin setlerini (Friends daireleri, Central Perk kahve dükkânı ve Friends su çeşmesi gibi) yeniden ziyaret etmiş, şovda görünen konuklarla ve diğer ünlü konuklarla buluşmuş, eski Friends bölümlerini yeniden okumuş ve canlandırmıştır. 

Yönetmen: Ben Winston 

Oyuncular: Jennifer aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry

3. Studio 60 on the Sunset Strip (2006-2007)

3. Studio 60 on the Sunset Strip (2006-2007)

IMDb: 8,3

Özet: Dizi, formatı NBC'nin Saturday Night Live'ına benzeyen kurgusal televizyon ağı NBS'de canlı bir skeç komedi şovunun (Stamgünbatımı Şeridinde Studio 60 veya Studio 60 olarak da adlandırılır) perde arkasında gerçekleşir.

Yaratıcı: Aaron Sorkin

Oyuncular: Matthew Perry, Amanda Peet, Bradley Whitford

2. Mr. Sunshine (2018)

2. Mr. Sunshine (2018)

IMDb: 8,7

Özet: Sunshine Spor Merkezi'nin müdürü Ben Donovan, 40 yaşına bastığına orta yaş krizi yaşamaya başlar. Bir yandan özel hayatı, bir yandan iş derken hiç hesapta olmayan bir patron çıkıverir ortaya.

Yaratıcı: Matthew Perry, Alex Barnow

Oyuncular: Matthew Perry, Andrea Anders, James Lesure

1. Friends (1994–2004)

1. Friends (1994–2004)

IMDb: 8,9

Özet: Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica'nın ağabeyi Ross, Ross'un üniversiteden oda arkadaşı Chandler... Chandler'ın ev arkadaşı Joey ve Monica'nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.Müthiş bir mizah ile dostluk bağlarının içiçe geçtiği dizideki karakterler, 10 sezona yayılan hikaye boyunca izleyiciyle birlikte büyüyüp olgunlaşıyor.

Yaratıcı: David Crane, Marta Kauffman

Oyuncular: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
9
6
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın