Görüş Bildir
Haberler
Floransa seyahati yapmak isteyenler için kısa notlar

Floransa seyahati yapmak isteyenler için kısa notlar

Hayatsenin
26.03.2014 - 15:00 Son Güncelleme: 26.03.2014 - 16:37

Floransa seyahati yapmak isteyenler için kısa notlar

İtalya’nın Toskana bölgesinin başkenti olan Floransa, Kuzey İtalya’nın en önemli şehirlerinden biridir. İtalyan rönesansının başladığı yer olarak bilinen kent Arno nehri etrafında konumlanmıştır.

Sanat, tarih ve mimari açıdan dünyanın önemli merkezlerinden biri olan Floransa’da, Leonardo da Vinci ve Michelangelo gibi dünyaca ünlü sanatçılar da yaşamıştır.

Günümüzde yaklaşık yarım milyonluk nüfusu ile Avrupa’da en fazla turistin ziyaret şehirlerinden biridir.

MÖ 6. yüzyılda Sezar döneminde kurulduğu öne sürülen Floransa yüzyıllar boyunca pek çok önemli tarihi olayla yüz yüze gelmiştir. Orta Çağ’da ticaret önemli bir noktaya ulaşmış, rönesans döneminden sonra da Medici Ailesi yükseliş dönemine geçmiştir. Bu aile Floransa’nın lideri olarak yaklaşık 300 yıl kadar hükümdarlığını sürdürmüştür. 19. Yüzyıldan itibaren nüfusu sürekli artan Floransa günümüzde Avrupa’nın en popüler şehirleri arasında yer alır.

Farklı bölümlere ayrılan Floransa’da hava durumu değişkenlik göstermektedir. Ancak genel olarak tipik Akdeniz ikliminin etkisinde ılıman bir hava sıcaklığı görülür. Sakin ve güzel bir tatil geçirmek isteyenlere havaların ılık olduğu ve fazla kalabalığın olmadığı bahar ayları önerilir.

Gezilecek Yerler

İtalyan rönesansının doğum yeri olan Floransa müze, klise, sanat galerisi gibi gezilebilecek pek çok kültürel ve tarihi mekana sahiptir. Floransa Katedrali şehrin en ünlü binalarından biridir. Dünyanın en ünlü heykellerinin bir arada toplandığı meydan olarak öne çıkan Signoria Meydanı diğer önemli gezi duraklarındandır. Şehrin sembollerinden olan Ponte Vecchio (Vecchio Köprüsü) ve Uffizi Müzesi ise görülmeye değer yerler arasındadır.

Ulaşım

Floransa ulaşım konusunda sorun yaşamayacağınız bir bölgedir. Floransa’ya uçak ile ulaşmanız mümkün olup, Floransa hava alanının şehir merkezine 5 km uzaklıkta mesafede olması da ayrı bir avantajdır. Bunun yanı sıra çoğunlukla İtalya içinde şehre inmek için tren yolculuğu tercih edilir. Roma, Venedik ve Milano gibi önemli İtalyan şehirlerinden hızlı trenler ile 1.5-2 saat gibi bir sürede şehre ulaşmak mümkündür. Şehirde gezilecek yerler genelde birbirine yakın mesafede olduğu için şehir içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını kullanmaya pek gerek duyulmaz. Dilerseniz şehir içindeki tramvay hattı ile rahat bir gezinti sağlayabilirsiniz.

Alışveriş

Yurt dışı seyahatinde en keyifli anlardan biri alışveriş zamanıdır. Floransa alışveriş konusunda ziyaretçilerine pek çok alternatif sunar. Şehirde alınabilecek parçalar arasında deri ürünler, giyim, el yapımı ürünler, takı ve antika ürünler öne çıkmaktadır.

Merkezde yer alan Duomo bölgesi alışveriş için en ideal yerlerden biridir. Çeşitli sokak pazarlarının bulunduğu Floransa’da özellikle San Lorenzo Pazarları hem turistlerin hem de yerli halkın akın ettiği bir alışveriş durağıdır. Büyük çaplı alışveriş merkezi olarak fazla seçenek bulunmamaktadır. Ancak ulaşımınızı ayarlayıp şehrin dışındaki outlet mağazalarını gezebilirsiniz. Ana caddedeki mağazalar turistik olduğundan fiyatları biraz yüksektir, uygun fiyata hediyelik eşya almak için ara sokaklardaki dükkanları tercih edebilirsiniz.

Yeme&içme

Floransa İtalyan mutfağının yanı sıra dünya mutfağından da zengin seçenekler sunar. Yemeklerinde ağırlıklı olarak sızma zeytinyağı kullanılırlar. Ayrıca Floransa’daki yemekler genelde bölgede yetiştirilen taze ürünler ile hazırlanır. Kaliteli ve lüks bir restoranda yemek için önceden rezervasyon yaptırmanız önerilir. Genellikle restoranlarda hesaba ek olarak bahşiş ücreti yer almaktadır.

Floransa’nın ünlü yemekleri arasında soğan çorbası, lazanya ve üzümlü ekmek bulunur. Yurt dışında damak zevkinize uygun yemek bulamıyorsanız, Floransa’da yer alan Türk restoranları keyfinizi yerine getirecektir. Turkuaz ve İstanbul Kebab şehirde yer alan ünlü Türk restoranlarındandır.

Konaklama

Floransa konaklama konusunda yaklaşık 800 tesisi ile ziyaretçilerine geniş bir çeşitlilik sunar. Her bütçeye uygun otellerin yer aldığı şehirde, özellikle Eski Kent civarında konaklamanız önerilir. En önemli gezi noktalarının bulunduğu Eski Kent’de bir otel tercih ederek gezi boyunca rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

Özellikle yaz aylarında oldukça hareketli olan Floransa’da otel fiyatları da artış gösterir. Bu nedenle konaklama için erken rezervasyon yapmanız tavsiye edilir. Floransa’da geceliği 80 TL’den 1500 TL’ye varan her bütçeye uygun otel odası bulmak mümkündür. Standart bir otelin gecelik fiyatı ise 200-300TL arasında değişmektedir.

Boboli Bahçeleri

Mükemmel bir manzaraya ve meşhur heykellere sahip olan Boboli Bahçeleri, Pitti Sarayı’nın arkasında yer alır. 16. yüzyılda bu saray ile birlikte Medici tarafından satın alınmıştır.

Nicolo Pericoli bu bahçeleri harika bir Rönesans bahçesine çevirmeye çalışmış ve “yeşil mimari” adını verdiği çalışmayla bunu ortaya koymuştur. Boboli Avrupa bahçeleri arasında güzel bir örnek olmuştur. Dinlendirici ve huzur verici bir etkiye sahip olan Boboli bahçelerinde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Resmi Din Hristiyan

Resmi Dil İtalyanca

Para Birimi Euro

Saat Farkı Türkiye’nin 1 saat gerisindedir

Elektrik 220/240V

İletişim Türkiye’yi aramak için ülke çıkış kodu 00 dır. Ardından Türkiye’nin kodu 90, şehir kodu ve telefon numarası gelecektir. GSM hatları çalışmaktadır

Vize Vize gerekmektedir.

Kaynak: http://www.hayatsenin.com/floransa/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın