Görüş Bildir
Haberler
Dev Maçta Gülen Yok

Dev Maçta Gülen Yok

Fatih
07.02.2015 - 18:10 Son Güncelleme: 07.02.2015 - 22:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçında Fenerbahçe le Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.

Lider sarı lacivertliler, yoğun baskı kurduğu maçta özellikle Hakan Arıkan'ı geçemedi ve mücadele 0-0 sona erdi. Fenerbahçe bu sonuçla 43 puana yükseldi, Trabzon ise haftayı 30 puanda tamamladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile yaptıkları mücadelede, ligde bir önceki maçın 11 kişilik kadrosunda değişiklik yapmadı. Kartal, ligin 18. haftasında Kardemir Karabükspor deplasmanında 2-1 kazanan 11 kurgusunu, bordo-mavili ekip karşısında da sahaya sürdü. Sakatlıklarının ardından takımla çalışmalara başlayan ancak antrenman eksikleri bulunan Emre Belözoğlu ve Meireles'i yedekler arasında tutan Kartal, Kardemir Karabükspor maçında yaşadığı sakatlığın ardından tedavisi tamamlanan Alper Potuk'u 11'de sahaya sürdü. Emenike'nin tek forvet olarak sahaya çıktığı Trabzonspor mücadelesinde, takımın diğer forvetleri Sow ve Webo yedek kaldı. Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal, 18 kişilik kadroya giremedi.

Sezonun en dolu tribünleri

Fenerbahçeli taraftarlar bu sezon en büyük ilgiyi Trabzonspor karşılaşmasına gösterdi. Kadıköy'deki mücadeleyi 40 bini aşkın taraftar izledi. İstanbul'un dışında çok sayıda ilden, yurt dışından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden taraftarlar maça geldi. Sarı-lacivertli kulübün bu sezon diğer maçlarda da bilet satmadığı okul kale arkası tribünün büyük bölümü boş kalırken, bu tribüne dernekler aracılığıyla taraftar alındığı öğrenildi.

Pankartlarla destek verdiler

Migros kale arkası tribünde açılan pankartta, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve futbol takımı resmedilerek, 'Büyük başkan, yönetimiyle, futbolcusuyla, taraftarıyla omuz omuza. Gidiyoruz dördüncü yıldıza. Nice şampiyonluklara' yazısı yer aldı. Karşılaşma öncesi kale arkası tribünün üst bölümünde dev sarı-lacivertli bayrak, maraton üst tribünde de 'Herkes haddini bilecek' yazılı büyük pankart açıldı.

Yanal'dan 3 değişiklik

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısına geçen hafta ligde oynadığı Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ilk 11'inden 3 değişiklikle çıktı. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Medjani ve Constant ile cezası biten Yusuf Erdoğan'a Fenerbahçe karşısında ilk 11'de görev verdi. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında ilk 11'de oynayan Bosingwa takımla İstanbul'a gelmesine karşın, sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe maçının kadrosunda yer alamadı. Geçen hafta ilk 11'de forma giyen Fatih Atik yedek soyunurken, Musa Nizam kadroya alınmadı. Bordo-mavililerde sakatlığı geçen Belkalem, Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Yatabare, yeni transferlerden Aytaç Kara ile kaleci İbrahim Demir, Soner Aydoğdu ve İshak Doğan yedekler arasında yer aldı.

Yanal, 9 ay sonra Kadıköy'de

Fenerbahçe'nin başında 2013-2014 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun ardından takımdan ayrılan teknik direktör Ersun Yanal, 9 aylık bir süreden sonra Kadıköy'de maça çıktı.Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son maçına, geçen sezonun 33. haftasında, 9 Mayıs 2014'te Kardemir Karabükspor maçında çıkan Yanal, 9 ay sonra Trabzonspor'un başında eski takımına rakip oldu.

Mehmet Topal ve Diego etkiliydi

Taraftarının desteğini arkasına alarak maçın ilk dakikalarında oyunu rakip yarı alana yıkan Fenerbahçe, aradığı net pozisyonları bulamadı. İlk 20 dakikalık bölümden sonra daha net pozisyonlar üreten sarı-lacivertliler, Diego ve Mehmet Topal'la gole çok yaklaştı. Özellikle 35. dakikada sarı lacivertliler gole çok yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan Emenike'nin vuruşunda top Mehmet Topal'ın önünde kaldı. Mehmet'in altıpasta kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Hakan Arıkan topu göğüsüyle kurtardı.

En tehlikeli pozisyon Mehmet Ekici'den

Karşılaşmanın ilk bölümünde kontrolü rakibine bırakan Trabzonspor, ilk tehlikeli pozisyonunu 18. dakikada Mehmet Ekici'nin kullandığı serbest vuruşta topun kaleci Volkan'ın müdahalesiyle direğe çarparak kornere gitmesiyle buldu. Hemen ardından bu kez de Erkan Zengin'in şutunda Volkan başarılıydı. Kalan bölünde Trabzonspor, kontra ataklarla Fenerbahçe kalesinde pozisyon aramaya çalışmasına rağmen bu çabasında başarılı olamadı ve ilk yarı 0-0 bitti.

İkinci yarının tamanında Fenerbahçe baskısı vardı. Rakibini çıkmasına fırsat tanımayan sarı lacivertliler çok önemli pozisyonlardan faydalanamadı. Maçın en önemli fırsatını 59. dakikada yakalayan saır lacivertliler Emenike ile bunu kullanamadı. Mehmet Topal'ın yerden pası ile altıpasa yakın bir noktada topla buluşan Emmanuel Emenike bomboş durumda ayaptığı vuruşu kaleci Hakan Arıkan ayaklaryla kornere çeldi.

İkinci yarıda oyuna giren Moussa Sow'un 70. dakikada ceza sahasına çevirdiği topu Salih Dursun so anda topukla çıkardı.

Son dakikada bu sefer boşta kalan topu Webo kaleye gönderdi yine Hakan çeldi.

Lider sarı lacivertliler, yoğun baskı kurduğu maçta özellikle Hakan Arıkan'ı geçemedi ve mücadele 0-0 sona erdi. Fenerbahçe bu sonuçla 43 puana yükseldi, Trabzon ise haftayı 30 puanda tamamladı.

Lig Tv

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/haber/fenerba...

[KIRMIZI KART!] 90' Caner Erkin

[KIRMIZI KART!] 90' Caner Erkin

Maçın son düdüğünün ardından Caner Erkin kırmızı kart gördü.

Karşılaşma sona erdi

Karşılaşma sona erdi

Fenerbahçe 0 - 0 Trabzonspor

Fenerbahçe bu sezon ilk kez kendi evinde oynadığı bir lig maçında gol atamadı.

Topla oynama: %64 - %36

Pas yüzdesi: %83 - %66

Toplam şut: 33 (10) - 6 (3)

Fenerbahçe bu sezon ilk kez bir maçta 30 şut attı ve sezonun en yüksek şut rakamını yakaladı.

Fenerbahçe 70 dakikada Trabzonspor kalesine 24 şut gönderdi. Trabzonspor'da bu rakam 5.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dirk Kuyt, Fenerbahçe kariyerinde ikinci kez 60.dakikayı göremeden oyundan çıktı. Yerine Moussa Sow girdi.

İkinci yarı başladı

İkinci yarı başladı

Bülent Yıldırım ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çaldı ve nefesleri kesen zorlu maçın ikinci devresine konuk takım Trabzonspor başladı.

Maçın ilk yarısında topla en çok buluşan oyuncu Diego oldu. (42)

İlk yarıda koşu mesafeleri

İlk yarıda koşu mesafeleri

İlk yarı sona erdi

İlk yarı sona erdi

Fenerbahçe 0 - 0 Trabzonspor

Topla oynama: %66 - %34

Pas yüzdesi: %86 - %64

Toplam şut: 16 - 2

İsabetli şut: 5 - 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında bu sezon bir maçın ilk yarısında attığı en yüksek şut sayısına ulaştı.

Bordo mavililerde serbest vuruş için topun gerisine Mehmet Ekici geldi ve direkt kaleye gönderdiği topu Volkan Demirel doksandan çıkarardı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son maçına, geçen sezonun 33. haftasında, Kardemir Karabükspor maçında çıkan Yanal, 9 ay sonra Trabzonspor'un başında eski takımına rakip oldu.

Mücadele başladı

Mücadele başladı

Bülent Yıldırım ilk düdüğünü çaldı ve zorlu 90 dakikaya ev sahibi Fenerbahçe başladı.

Fenerbahçe taraftarından 'gidiyoruz dördüncü yıldıza' pankartı

Fenerbahçe taraftarından 'gidiyoruz dördüncü yıldıza' pankartı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Maç Öncesi Bilgiler

Fenerbahçe, Trabzonspor’a 10 maçtır yenilmiyor (6G 4B).

Trabzonspor, beş maçtır Fenerbahçe’ye gol atamıyor.

Ligde yedi maçtır kazanan Fenerbahçe’nin bundan daha uzun bir galibiyet serisi yakaladığı son dönem, şampiyon bitirdiği 2010-11 sezonundaki 10 maçlık galibiyet serisiydi.

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda iki senedir lig maçı kaybetmiyor. Sarı lacivertliler en son 3 Şubat 2013’te Sivasspor’a yenilmişti (28G 4B).

Trabzonspor, bu sezon en çok sayıda farklı futbolcu (31) oynatan takımken, Fenerbahçe en az oyuncu oynatan takım (21).

Fenerbahçe, Trabzonspor’u yenerse puanını 45 yapacak ve geçen sezon Ersun Yanal ile 19.haftada topladığı 44 puanı geçecek.

Fenerbahçe bu hafta kazanırsa 2005-06 sezonundan sonra 19.haftada en yüksek puan topladığı sezonuna ulaşacak.

Trabzonspor, bu sezon Süper Lig'de Jose Bosingwa'nın oynamadığı dört maçı da kazanamadı.

Erkan Zengin, Eskişehirspor formasıyla Fenerbahçe’ye karşı oynadığı son iki maçta birer gol atmıştı.

Trabzonspor, lig'in duran toplardan en çok gol bulan takımı. Fenerbahçe ise duran toplardan en az gol yiyen takımı.

BİLGİ | Trabzonspor'un Kadıköy'deki son galibiyetinde golleri Hami Mandıralı, Tolunay Kafkas ve Ünal Karaman (3-1) atmıştı.

BİLGİ | Trabzonspor'un Kadıköy'deki son galibiyetinde golleri Hami Mandıralı, Tolunay Kafkas ve Ünal Karaman (3-1) atmıştı.

BİLGİ | Bülent Yıldırım 6 kez F.Bahçe - Trabzonspor maçı yönetti. Bu maçların altısını da Fenerbahçe kazandı.

BİLGİ | Bülent Yıldırım 6 kez F.Bahçe - Trabzonspor maçı yönetti. Bu maçların altısını da Fenerbahçe kazandı.

Karşılıklı Son 5 Maç

Karşılıklı Son 5 Maç
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0