Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 2-1 Bursaspor

Fenerbahçe 2-1 Bursaspor

Fatih
20.09.2015 - 18:22

Pereira: "Kadroyu en iyi şekilde işletmek benim görevim"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 2-1 kazandıkları Bursaspor maçından sonra önemli açıklamalar yaptı.

Maçtan sonra yayıncı kuruluşa konuşan Pereira, “Zor bir maçtı bizim için. Avrupa Ligi sonucunun ardından iyi bir cevap verebilmek önemliydi. İyi bir maç çıkardık ve güzel bir galibiyet aldık” dedi.

Oyuncularını tebrik ettiğini söyleyen Portekizli hoca, “Perşembe günü bir maç yaptık ve 3 gün sonra pazar gününe kadar toparlanmak kolay değildi. Aynı oyuncularla oynasaydık sakatlık olabilirdi. Gerek 11’de oynayanlar, gerekse sonradan girenler çok iyi bir cevap verdiler. Takım olduğumuzu gösterdik. Bu kulübü düşündüğümüzü ve bireysel hedeflerin önünde tuttuğumuzu gösterdik” şeklinde konuştu.

Van Persie’nin “yedek kaldığım için memnun değilim” sözlerini değerlendiren Pereira, “Eğer 22, 23, 24 oyuncuyu aynı anda sahaya sürebilecek olsaydım belki işler daha kolay olurdu. Bu kadroyu en iyi şekilde işletmek benim görevim. Oyuncular beğensin veya beğenmesin. Ben teknik direktörüm ve kararlar alıyorum. Bunun için buradayım” yorumunda bulundu.

Hollandalı oyuncunun performansından memnun olduğunu belirten Pereira, “Onun girdikten sonra göstemriş olduğu performanstan dolayı çok mutluyum. Bize galibiyeti getiren golü attı. Takıma yardım etmek için gösterdiği davranışlardan dolayı çok mutluyum. Tabii ki hiçbir oyuncu kulübede oturmak istemez. Çok doğal yedek kaldığı için mutsuz olması” dedi.

Gelecek hafta oynayacakları Beşiktaş derbisini değerlendiren başarılı hoca, “Önümüzde 1 hafta var Beşiktaş maçına hazırlanmak için. Diğer oyuncular da umarım kısa sürede toparlanır ve en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Açık Mert Korkusuz

Kaynak: http://amkspor.sozcu.com.tr/2015/09/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda

van Persie: "Yedek kaldığım için memnun değildim"

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü kaydeden van Persie, maç sonu açıklamalarda bulundu.

Hollandalı yıldız şunları söyledi;

''Çok zor bir maçtı, savunmada iyi organize oluyorlar, özellikle de 1-1'den sonra bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Dürüst olmak gerekirse kulübede olmaktan dolayı mutlu değildim. Kendimi iyi hissediyorum. Fizik durumum çok iyi.  Ancak gizlemeyeceğim yedek kaldığım için memnun değildim. Buna cevap vermenin yolu bugün yaptığım gibi takımı ileri taşımak. Bu maçta giydiğim formayı kondisyonerimize vermek istiyorum. Geldiğim günden beri bana çok yardımcı oldu. Işıkların önünde Fenerbahçe'de çok insan var ama arka plandaki insanlar olmasa bu şekilde olmazdı.''

HaberTürk

Kaynak: http://www.haberturk.com/spor/futbol/...

Sağlam: "Puanı hak ettiğimizi düşünüyorum"

Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ikinci yarı ortaya koydukları oyunla puanı hak ettiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yeşil beyazlı takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, rakibe karşı ilk devre hem mücadele hem de futbol kalitesi açısından ortaya bir şey koyamadıklarını belirterek, 'İkinci yarı daha fazla mücadele ettik. Defansif anlamda iyi kapandık. Robin van Persie'nin attığı gol dışında pozisyon vermedik. Oyunu 1 - 1'e getirdikten sonra rakip defansı eksik yakaladığımız atak vardı. Daha akıllı davranıp öne geçebilirdik. Tek pozisyonda gol yedik, tekrar mücadele ettik. Baskı yaptık oyuncu değişikliği ile iki uzunla oynamaya başladık. Faty ve Necid ile pozisyonlar bulduk. İkinci yarı ortaya koyduğumuz oyunla puanı hak ettiğimizi düşünüyorum.' ifadelerini kullandı. 

Hakemle ilgili eleştirilerin olduğu yönündeki bir soru üzerine de Ertuğrul Sağlam, 'Biz ne söylesek boş hakem hakkında. Bir şeyler söylersek yarın unutulacak, bu konuda kendimizi yormamızın bir anlamı yok. Hakemlerin bazı konularda belirli takımlara hoşgörüyle yaklaşmasının acısını Avrupa'da çekiyoruz. Bence Türk futbolunun Avrupa düzeyine çıkabilmesi açısından önemli unsurlarından biri, Avrupa'daki hakem yaklaşımlarının aynısının Türkiye'de yapılmasıdır.' karşılığını verdi.

Cihan

Fenerbahçe 2-1 Bursaspor

Fenerbahçe 2-1 Bursaspor

Süper Lig'in 5. haftasında sahasında Bursaspor'u konuk eden Fenerbahçe, ikinci yarısında sıkıntıya düştüğü maçı Robin van Persie ile koparmayı başardı.

Maçın başında ağırlığını hissettiren Fenerbahçe, orta alan üstünlüğünü de ilk yarıda eline alınca golün gelmesi de gecikmedi. Markovic'in uyumlu ve istekli görüntüsü, Nani'nin güzel golüyle süslenmiş oldu. 20. dakikada Markovic'in asistiyle Nani, takımını 1-0 öne geçiren golü atmayı başardı. Markovic, rakiplerinden kurtardığı topu ceza alanı önünde daha müsait durumdaki Nani'nin önüne bıraktı. Portekizli futbolcu, meşin yuvarlağı yerden düzgün bir vuruşla filelere gönderdi.

Bursaspor'un en etkili geldiği anlardan bir tanesi ilk yarının sonlarında yaşandı. 43. dakikaya gelindiğinde Aziz Behiç'in ortasında Fenerbahçe savunmasından seken topu ceza alanı içinde önünde bulan Necid'in vuruşunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı. İlk yarı, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe, ikinci yarıya istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Ev sahibi ekip, ilk yarıdaki pres ağırlıklı oyununa ikinci yarıda devam etmeyi başaramadı. Bursaspor, Fenerbahçe'nin üstünlüğünü kırıp atakları sıklaştırmaya başladı. 57. dakikada Bursaspor'dan sarı kartı bulunan Hosogai'nin yerine Sercan Yıldırım oyuna girdi. 63. dakikada Bursaspor'un baskı kurduğu anlarda Josue'nin soldan etkili ortasında Necid şutunu çekti ve skoru eşitledi. 

Maçın son 15 dakikalık bölümü taktik savaşları ve gerilim içinde geçti. Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, bu bölümde Emre Taşdemir'i oyundan alarak Aydın Karabulut'u ileriye monte etti. Pereira ise 77. dakikada Markovic'in yerine Hollandalı yıldız Van Persie'yi oyuna aldı. Aynı dakikalarda oyuncular arasında yapılan faullerin ardından sık sık gerilimin yükseldiği de görüldü. Pereira, RVP hamlesinin meyvesini 80. dakikada aldı. Hasan Ali son çizgiye inip Sercan'ı geçti ve yerden ortaladı. Van Persie sol çaprazdan uzak köşeyi gördü ve Fenerbahçe'yi tekrar öne geçirdi. Maç boyu Fenerbahçe'nin en etkil isimleri arasında yer alan Hasan Ali, 85. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

90 dakika sonunda 2-1 kazanan Fenerbahçe, 13 puanla liderliğini devam ettirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0