Görüş Bildir
Haberler
Faydalarını Okuyunca Hemen Uygulamak İsteyeceğiniz Ketojenik Diyetin 11 Faydası

Faydalarını Okuyunca Hemen Uygulamak İsteyeceğiniz Ketojenik Diyetin 11 Faydası

Düşük karbonhidratlı diyetler onlarca yıldır tartışmalıdır. Uluslararası Çevresel Araştırmalar ve Halk Sağlığı Dergisinde 2014'te yayınlanan bir derlemede, son yıllarda kilo vermede en çok çalışılan stratejilerden birinin ketojenik diyet olduğu gösterilmiştir. Birçok çalışma, bu beslenme yaklaşımının sağlam bir fizyolojik ve biyokimyasal temele sahip olduğunu ve çeşitli kardiyovasküler risk parametrelerinde iyileşme ile birlikte etkili kilo kaybına neden olduğunu göstermiştir.

Not: Faydaları herkes için geçerli değildir. Mutlaka doktor kontrolünde uygulanması gerekir.

Kaynak: 1, 2, 3

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düşük karbonhidrat yeme konusunda en iyi şeylerden biri, iştahında otomatik olarak azalmaya yol açmasıdır.

Açlık, diyetin en kötü yan etkisidir. Bu, birçok insanın kendini enerjisiz hissetmesinin ve eninde sonunda diyetlerinden vazgeçmesinin ana nedenlerinden biridir.

2. Epilepsi nöbetlerinde azalma sağlayabiliyor.

Birçok durumda, bu diyetin epilepsi çocuklarını tedavi edebildiği görüldü. Bir çalışmada, ketojenik bir diyetle, gelen çocukların yarısından çoğunda nöbet geçirme sayılarında %50'den fazla azalma sağladı. Çocukların %16'sı ise hiç nöbet geçirmedi.

3. Düşük karbon diyetleri daha fazla kilo kaybına neden oluyor.

Karbonhidratlı ürün tüketimini kesme kilo vermenin en basit ve etkili yollarından biridir. Çalışmalar düşük karbonhidratlı diyetlerin düşük yağlı diyetlere göre daha hızlı kilo verdirdiğini göstermiştir. Bunun sebeplerinden biri, düşük karbonhidratlı diyetlerin vücuttaki fazla sudan kurtulma eğiliminde olmasıdır.

4. Karbonhidrat tüketimini azaltmak iyi kolesterol seviyesinin artmasını sağlar.

4. Karbonhidrat tüketimini azaltmak iyi kolesterol seviyesinin artmasını sağlar.

Yüksek Yoğunluklu Lipoprotein (HDL) sıklıkla 'iyi' kolesterol olarak adlandırılır. HDL ve LDL kandaki kolesterol taşıyan lipoproteinleri ifade eder. HDL düzeyleriniz ne kadar yüksek olursa kalp hastalığı riski o kadar düşük olur. HDL seviyesini artırmanın en iyi yollarından biri yağ tüketimini artırıp karbonhidrat tüketimini azaltmaktır.

5. Düşük karbonhidratlı diyetler, kandaki yağ molekülleri olan kan trigliseridlerini ve kalp rahatsızlığı risklerini düşürmede iyi bilinen bir beslenme şeklidir.

Trigliseritler yağ molekülleridir ve kalp rahatsızlıklarına yol açabilir. Trigliseritlerin nedeni karbonhidrat tüketimi olabilir. Karbonhidrat tüketimi kesildiğinde, kan trigliseritleri büyük derecede azalma eğilimi gösterirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diyabet tedavisinde etkili bir diyet.

Ketojenik diyet, yediğiniz besinlerden dolayı kan şekeri seviyelerinizi düşürür. Bilimsel araştırmalar bile düşük kalorili diyetlere kıyasla diyabetin önlenmesi ve yönetilmesinde ketojenik diyetin daha etkili bir yöntem olduğunu göstermiştir.

7. Düşük karbonhidratlı diyetler zararlı karın yağını azaltmada çok etkilidir.

Düşük karbonhidratlı diyetlerde kaybolan yağın büyük bir yüzdesi, ciddi metabolik sorunlara neden olduğu bilinen karın boşluğundaki zararlı yağlardan oluşmaktadır.

8. Çalışmalar, karbonhidratların azaltılmasının kan basıncında belirgin bir düşüşe neden olduğunu ve bunun birçok yaygın hastalık riskini azalttığını gösteriyor.

8. Çalışmalar, karbonhidratların azaltılmasının kan basıncında belirgin bir düşüşe neden olduğunu ve bunun birçok yaygın hastalık riskini azalttığını gösteriyor.

Tansiyonun yüksek olması (hipertansiyon) birçok hastalık için önemli bir risk faktörüdür. Buna kalp hastalığı, felç, böbrek yetmezliği de dahildir. Düşük karbonhidratlı diyetler, kan basıncını düşürmenin etkili bir yoludur; bu da bu hastalıkların riskini azaltır ve daha uzun yaşamanıza yardımcı olur

9. Uzun süre enerjik hissedebilmek için karbonhidrat tüketimini azaltmak önemli.

Uygun beyin fonksiyonu, ruh hali kontrolü ve hormon regülasyonu için sağlıklı yağlara ihtiyacımız var. Başlangıçta yüksek karbonhidratlı bir yemek sizi öncelikle enerjik hissettirse de daha sonra birden yorgun, huysuz ve sinirli hissetmenize yol açabilir.

10. Bazı çalışmalar, ketojenik diyetlerin kanser hücrelerini "aç bırakabileceğini" göstermektedir.

10. Bazı çalışmalar, ketojenik diyetlerin kanser hücrelerini "aç bırakabileceğini" göstermektedir.

Rafine edilmiş şekeri ve diğer işlenmiş karbonhidratları ortadan kaldıran bir diyet, kanseri azaltmada veya bunlarla mücadelede etkili olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cilt sorunlarının azalıp sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olabilir.

Araştırmalar gösteriyor ki düşük karbonhidratlı beslenme, akne oluşumunu en aza indirip cilt sorunlarını ortadan kaldırabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
35
32
23
20
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dila Patra

Kaliteli karbonhidratı en düşük seviyede tüketince PCOS um bile hafifledi arkadaşlar. Dörd yıldır spor yapıyorum. Yağı kestiğimde çok bir etki görmedim ama k... Devamını Gör

Dila Patra

Dörd diye bir şey bilmiyorum ama dört demek istediğim doğrudur. 🙄

Mahir Q-ov

korbahidrat enerji verir.Enerji olmadan spor yapilmaz.

Adem GÖNLÜZENGİN

bu tür içerikler aslında tek cümle olmalı; "İYİ BİR DOKTORA GİDİN"