Görüş Bildir
Haberler
Farklı Şekillerde Evrim Geçirseydik Dış Görünüşümüzde Meydana Gelebilecek 10 Değişim

Farklı Şekillerde Evrim Geçirseydik Dış Görünüşümüzde Meydana Gelebilecek 10 Değişim

şeyda
14.11.2018 - 09:58

Milyonlarca yıldır, Dünya'daki yaşam, dinamik çevreye uyum sağlamak açısından esaslı değişimler geçirmiştir. Doğal seçilim yoluyla, en iyi adapte olabilen organizmalar çoğalmışlardır ve belirgin özelliklerini de neslinden gelenlere bırakmışlardır. Bu bakımdan insan türü de dünyadaki baskın tür olabilme yolunda bir evrim geçirmiştir. Ama ya bu süreç daha farklı gelişseydi? Bu içeriğimizde, evrimin başka bir yol izlemesi halinde insan görünüşünün insana bile benzemediği 10 farklı evrim sonucunu göreceksiniz:

Kaynak: http://listverse.com/2018/11/11/10-wa...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kusursuz İnsan Vücudu

10. Kusursuz İnsan Vücudu

Kendi vücudunu inceleyerek modern hayata en iyi uyum sağlayabilecek insan vücudunun tasarısını yapan İngiliz Biyolog Alice Roberts'ın çalışmasına göre olması gereken 'kusursuz insan vücudu' şu anda sahip olduklarımızdan çok başka. Gözler daha iyi görebilmek için daha büyük ve kulaklar da daha iyi duyabilmek için öyle. Aynı zamanda da doğum yapmanın kadınlara büyük acılar verdiği göz önüne alındığında insanların keseli hayvanlara dönüşmeleri ve kangurular gibi yavrularını dışarıda taşımaları söz konusu.

9. Trafik kazalarına adapte olmuş insanlar

9. Trafik kazalarına adapte olmuş insanlar

İnsanların kendi güvenlikleri adına bir hız limitleri vardır, bacaklarımızın koşacağı hızın bir sınırı vardır yani. Ancak insanlar motorlu taşıtları kullandıkları bir dönemde olduklarından, bu araçların hızı insan limitinin çok çok üzerindedir.

Bu durumda da trafik kazaları kaçınılmazdır. Ve insan bedeni buna nasıl uyum sağlayabilir? Avustralya bu soruya hem enteresan hem de ürkütücü bir cevap geliştirdi: Graham'la tanışın.

Avustralya Trafik Örgütü'nün trafik-geçirmez insan projesi Graham ve onunla ilgili önemli olan şey görünümü değil de kullanışlılığı. Graham'ın vücudundaki deri küçük çiziklere ve kesiklere dayanıklı olacak şekilde kalın. Yüzü ise kulaklarını ve burnunu koruması adına büyük bir yağ tabakasıyla kaplı. Beyni bizimkiyle aynı boyutta olsa da kafatası daha büyük, daha kalın ve bir kazanın getireceği zarardan onu koruyacak şekilde yumuşak dokularla kaplı. Boynu yok çünkü kaza esnasında kolayca kırılabilir bir bölge. Graham'ın diz kapakları bacaklarını kırmasın diye 360 derece dönebilecek şekilde.

Tasarlanan bu Graham heykeli dünyada pek çok kişinin ilgisini çekti ve birçok da ödül kazandı.

8. Buz-Adam

8. Buz-Adam

Gezegenimizin buzla kaplı olduğunu düşünün. Diyelim ki bir meteorun etkisiyle hava sıcaklığı korkunç derecede düştü. İnsanların buna bir şekilde adapte olmaları gerekli, değil mi? Böyle bir durumda bir insanda meydana gelebilecek değişiklikleri görelim:

Bu durumda insanlar daha soluk tenli olurlardı ve vücutları da daha çok UV radyasyonu çekerdi. Saçlar, soğuktan korunmak için normalden çok daha hızlı uzardı. İnsan vücudu daha uzun ve daha kaslı olurdu. Yüzdeki kaslar, solunan soğuk hava akciğerlere ulaşmadan önce ısıtılacak şekilde tasarlanırdı.

Ayaklarda, buzda daha kolay yürüyebilmek adına pençeler olurdu ve kalın bir yağ tabakası da soğuktan korumak için ayakları sarardı. Yüzde ve boyunda soğuğa dayanıklı kürklerin olması da mümkün.

7. Dinozoroid

7. Dinozoroid

Ya dinozorların soyunu tüketen o olay yaşanmasaydı ve gezegenimizi bu sevimli yaratıklarla paylaşsaydık  ne olurdu?

Muhtemelen onlar da evrim geçirmeye devam ederlerdi ve artan zekaları sayesinde de insansı dinozorların ortaya çıkması mümkün olabilirdi.

Bu sürüngen-adamın büyük gözleri ve keskin bir görüşü olurdu ve tabii pullu bir derisi ile üç parmaklı elleri... Bu varlık büyük ihtimalle yumurtlayarak değil de doğurarak çoğalırdı.

6. Marslılar

6. Marslılar

Nesillerdir süren bir araştırma, başka gezegenlerdeki hayat buluntusu...

Eğer Mars'ta yaşasaydık, insan bedenimiz buna nasıl bir adaptasyon sağlardı veya hala insan olur muyduk ki? Her halükarda, büyük değişikliklerin söz konusu olacağı kesin. Bilim insanları, Mars'ta yaşayan insanların yer çekiminin olmaması sonucunda bizden çok daha uzun olacaklarını varsayıyor. Gün ışığının az olması sonucunda da gözleri daha büyük olurdu ve Mars'ta radyasyon oranı da çok yüksek olduğu için insan derisi havuçların dış kabuğuna benzer şekilde UV-geçirmez şekilde olurdu.

Son olarak, Marslı insanların derisi turuncu olurdu ve radyasyon fazlalığı dolayısıyla da Dünya'daki insanlardan daha hızlı evrilirlerdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kuş-İnsanlar

5. Kuş-İnsanlar

İnsanla kuş türlerinin ortak bir ürünü olarak kuşlar, insanlar yerine baskın tür olarak bugüne gelselerdi ne olurdu?

İlk olarak, bu kuş insanların derileri tüylerle kaplı olurdu ve kemikleri de kuşlarda olduğu gibi neredeyse boş olurdu ve çok az dişe sahip olurlardı ve böylece uçmaları için gereken hafiflikte olurlardı. Ya parmaklarla donatılmış kanatları olurdu (uçabilen dinozorlarda olduğu gibi) ya da hem kolları hem de kanatları olurdu ve bu yaratıklar büyük ihtimalle yumurtlayarak çoğalırlardı.

4. Su altında yaşayabilme

4. Su altında yaşayabilme

Suyun altında yaşamak için çok fazla değişim geçirmemiz gerekirdi. Öncelikle, paletlerimiz ve yüzgeçlerimiz olurdu elbette. Gözlerimiz, kısık ışıkta görebilmek adına daha gelişmiş olurdu ve daha hızlı yüzebilmemiz adına vücudumuzda neredeyse hiç kıl olmazdı. Boyun ve baş birbiriyle bağlantılı olurdu ve dolayısıyla da kurbağaya benzeyen bir görünüme sahip olurduk ve hırıltılar aracılığıyla iletişim kurardık.

3. İnsansı bitkiler

3. İnsansı bitkiler

Çok ilginç bir soru olacak ama ya insanlar bitkilerden evrilselerdi?

Hayal gücünün biraz ötesinde ama düşününce, bitkiler de kendi hallerinde birbirleriyle iletişim kurabiliyorlar ve bunu da hayvanlardaki sinir sisteminin ilkel bir versiyonu sayesinde yapıyorlar çünkü bitkiler ve hayvanlar aynı atalardan geliyor!

Eğer bitki olsaydık, fotosentez yapardık elbette. Peki ya dış görünümümüz nasıl olurdu? Elbette vücudumuz kloroplastlarla dolu olurdu ve bunun sonucunda da derimiz yeşil olurdu! Daha çok gün ışığı alabilmek adına vücudumuzda çeşitli uzantılar ve yapraklar olurdu ve daha fazla gözeneğe sahip olurduk. Ve hayatlarımız şimdikinden çokkkk daha sıkıcı olurdu.

2. Daha güçlü yer çekimi, daha güçlü insanlar...

2. Daha güçlü yer çekimi, daha güçlü insanlar...

Yüksek yer çekiminin olduğu bir çevrede, alçak bir yerden düşmek ölümcül olurdu ve bu yüzden de insanlar olabildiğince zemine yakın olmak isterlerdi. Böyle bir çevrede insanlar çok daha kısa olurlardı ve kalbimizin kan pompalaması da oldukça yavaşlayacağından daha güçlü kalplere ve beyinlere sahip olurduk. Ancak kemiklerimiz şimdikinden çok daha kalın ve kaslarımız da çok daha güçlü olurdu.

1. Vakum böceği

1. Vakum böceği

İskoçyalı bir paleontolojist ve yazar olan Dougal Dixon'ın teorisine göre, uzayda yaşamaya adapte olacak şekilde evrim geçirecek olan insanlar, adaptasyon sürecinde, uzayda onlara yardımcı olacak yarı robotik olan bu böceklere ihtiyaç duyarlardı. Bu varlıkların da normal böcekler gibi bacakları, kolları ve gözleri olurdu ve gözleri mühürlenirdi ki radyasyondan korunabilsinler.

Vakum böcekleri ayrıca yeni organlar üretebilecek kapasitede olurlardı, mesela daha fazla oksijen kullanabilmek adına üçüncü bir akciğerleri olabilirdi. Dahası, bu kurgusal yaratıklar genetik şekilde kendilerini modifiye edebilirlerdi ve de doğal yoldan üreyebilirlerdi.

Bu kısım biraz hayal gücünün ötesinde olmuş olabilir ancak dünyalı mühendislerimizden beklenti içerisindeyiz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yorumlarınızı bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
49
39
15
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
FİN İKEN

Halamın bıyıkları olsa amcam olurdu. :-)))

Pasif Kullanıcı

Benim halamın bıyıkları var :))

derya

6. resimdeki kadını demet akalın sandım bir an :))