Görüş Bildir
Haberler
Facebook ve Instagram 'Meme Ucu' Yasağını Kaldırıyor

Facebook ve Instagram 'Meme Ucu' Yasağını Kaldırıyor

Meta bünyesinde yer alan sosyal medya platformları Facebook ve Instagram birçok ünlünün tepki gösterdiği 'meme ucu' yasağını kaldırmaya hazırlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuruldan yapılan açıklamada, bu yasağın kadın ve trans bireylerin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği belirtildi

Kuruldan yapılan açıklamada, bu yasağın kadın ve trans bireylerin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği belirtildi

Meta danışma kurulu, Facebook ve Instagram’da kadınlara uygulanan “meme ucu yasağının” rafa kaldırılması talebinde bulundu. Yapılan açıklamada bu yasağın kadın ve trans bireylerin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği belirtildi.

17 Ocak tarihli kurulda akademisyenler, siyasetçiler ve gazeteciler yer alırken belli standartlar getirilmesi gerektiğine yönelik sonuç çıktı.

Aralarında Rihanna, Miley Cyrus ve Lena Dunham’ın da olduğu çok sayıda ünlü isim Facebook ve Instagram’da uygulanan yasağa tepki göstermişti.

Değişikliğin ne zaman yapılacağı belli değil

Değişikliğin ne zaman yapılacağı belli değil

Sözcü'de yer alan habere göre, Meta yönetimi danışma kurulunun kararını memnuniyetle karşıladıklarını duyururken, bir sözcüden açıklama geldi. Meta sözcüsü, “Biz sürekli platformlarımızın herkes için daha güvenli olması için kurallarımızı değiştiriyoruz. LGBTQ+ topluluğu için daha fazlasının yapılması gerektiğini biliyoruz” dedi. Fakat yapılan açıklamada böyle bir değişikliğin ne zaman gerçekleşeceğine dair bir yorum yer almadı.

Meta’nın danışma kurulunun kararına yanıt vermesi için 60 gün süresi var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
39
28
14
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Thistle

Meme ucu dahil, her yerinizi sergileyebileceğiniz bir sürü site var zaten. Sktirin oralarda takılın. Instagram da böyle kalsın, ne var?

kesmiyorum

Akpli misin

Sokratesiniçsesi

zaten serbest degil mi misal benim fotolarım var meme ucumlu :)

Thistle

Çıldırdın mı sen? Kadın zannedip özelden yürüyecekler var sitede :D

Haydar haydar

Bu ifade özgürlüğü falan değil baya baya teşhirciliktir çünkü meme cinsel organ olmasa da cinsel çağrıltırıyı yapan en büyük organdır. Yakında am göt yasağı ... Devamını Gör

kesmiyorum

Evet sen de gözünü kapa kaç